Şimdi Ara

Tess Gerritsen harici seri cinayet kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar seri cinayet kitapları arıyorum ancak olaya Tess Gerrittsen gibi yaklaşmaktan ziyade Agatha cristea gibi yaklaşılmış kitaplar arıyorum.Yani Tess in kitaplarında benim istemediğim çok fazla teknik detay var.Tıbbi olaylar otopsiler filan beni bayıyor.Ben daha sade birşey arıyorum.Daha çok işin adli tıp kısmı değilde polisiye sorgu,delil toplama tarzında arıyorum.Agatha nın kitaplarını okudum sanırım tamamını.Ondan dolayı başka bir yazardan arıyorum.

• Ahmet ümit - İstanbul hatırası

Arka kapaktan

Byzantion’dan İstanbul’a uzanan heyecan yüklü, tarihsel bir serüven…

Yedi hükümdar, yedi kadim mekân, yedi gizemli olay ve yalın bir gerçek!

Ahmet Ümit’in beklenen romanı. İstanbul Hatırası, romanlarında zengin arka planı polisiye kurgu içinde vermekteki ustalığı ile bilinen Ahmet Ümit’in bu romanı da yine peş peşe işlenen cinayetlerin çevresinde kurgulanmış. Ancak bu kitabı sıradan bir polisiye romandan ayıran birçok özellik var. Her şeyden önce zengin kadrosu ile İstanbul Hatırası, çeşitli kesimlerden İstanbulluyu bir araya getirerek içinde barındırdığı alt öykülerle zengin bir yapı sunuyor. Birbirine bağlanan bu alt öyküler bir yandan gerilimin etkisini artırırken bir yandan da romanı şenlikli ve çok yönlü bir yapıya ulaştırıyor.

Kitabın bir başka önemli özelliği de İstanbul hakkında son derece detaylı bilgi içermesi. Kurgunun içine yerleştirilen bu bilgiler hem okumayı daha meraklı hale getiriyor hem de tarih aracılığıyla çok günümüzün dışındaki öykülerin de kurguya yerleşmesine imkan tanıyor. Böylece Ahmet Ümit’in İstanbul Hatırası adlı romanı, başka başka dönemlerin öykülerinin eşliğinde, günümüz İstanbul’unun geniş bir panoramasını oluşturuyor. Tutucusundan modernine, eski İstanbullusundan yeni göç etmişine, milliyetçisinden gayrı Müslim’ine varana dek İstanbullu diye adlandırılabilecek herkes bu kitabın içinde kendi öyküleriyle birlikte İstanbul’un devasa çarklarının dişlilerini dile getiriyor. Binlerce yıllık tarihiyle İstanbul başrolü oluştururken romana girip çıkan her karakter de İstanbul’un nasıl İstanbul olduğunu aktarıyor.

• Teşekkür ederim.Kitabı inceleyeceğim.
  • Mario Mazzanti-Şah Mat okuyabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jean Chistophe Grange

Kizil nehirler, seytan yemini, leyleklerin ucusu vsvs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cristea değil christie

Grange-Kızıl Nehirler aklıma ilk gelen bu.
  • Gaston LEROUX-Sarı Odanın Esrarı
  • Agatha Christie tarzı seri istiyorsanız bahsi geçen yazarın H. Poirot serisi güzeldir. Dickson Carr'ın Dr. Gideon Fell serisi daha da güzeldir. Yine aynı yazın Henry Bencolin serisi de okunabilir. Şu an okuduğum Ejder Cinayeti kitabındaki Philo Vance serisini öneririm fakat seri yeni yeni çevriliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.