Şimdi Ara

Test - Hyundai i30 - 1.6 CRDi 128 HP 260 NM - ÖNYARGILARINIZI KIRIN, YENİ İ30 İLE TANIŞIN! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
4.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benim lpgli 1500 kiloluk avensisten fazla yakan c sınıfı dizel hatchback Hyundai'nin daha çok fırın ekmek yemesi lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ30'u da Ceed'i de test ettim.

Hala yargım kırılmadı, kıramadınız :)
  • İ30 CEED konusunda bende araştırma içindeyim. Otomatik istediğim için 2 aracıda elemek üzereyim. Dizel alıp performans kaybı ve b u kadar yakıt hiç akıl karı bir iş değil.
    1.2 tsi dsg alıp keyfine bakmak çok daha doğru olacak sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

"C segmentinde bulunan diğer markalardan daha dolu ve sürüş keyfi daha yoğun olan bir araba i30"

Bu cümleyi kurmanizin iki nedeni olabilir.

1- focus, astra, golf 7 gibi araçları henüz denememis olmanız,

2- Baya bi hyundai sempatizanı olmanız.

Yakıt tüketimi bariz çok fazla dizel otm versiyonda. Burda bile notr olduğunuzu soylemeniz inandırıcı gelmedi bana.

Son olarak test için emeginize sağlık.

+1
    Golfe de premium diye diye guzelim arabayi gözden düşürduler , i30u yedirmeyiZ :)

Tamam güzel olmuş ,hyundai iyi is çıkarmış ama daha yolu var ...

• c sınıfında en iyi sürüş keyfini veren araç uzak ara focusdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

quote:

"C segmentinde bulunan diğer markalardan daha dolu ve sürüş keyfi daha yoğun olan bir araba i30"

Yakıt tüketimi bariz çok fazla dizel otm versiyonda. Burda bile notr olduğunuzu soylemeniz inandırıcı gelmedi bana.

+1
    Golfe de premium diye diye guzelim arabayi gözden düşürduler , i30u yedirmeyiZ :)

Tamam güzel olmuş ,hyundai iyi is çıkarmış ama daha yolu var ...

Golfe vura vura ne hale getirdiler be

• quote:

Orijinalden alıntı: tolgacem

İncelemenizi objektif bulmadım. Hyundai fanatiği ya da sempatizanısınız heralde.

Bir insan Hyundai'nin neden fanatiği olur orası da ayrı bir konu. Turkiye'de taksi pazarini Fiat ile beraber sırtladıgı icin falan mı?

Güzel kardeşim,incelemeyi yapan arkadaşla ilgili sempatizan tanımlamana katılmakla birlikte,kendince Hyundai için aşağılar nitelikte ki fikirlerini doğru bulmadığımı ve katılmadığımı belirtmek isterim.

Bana göre incelemeyi yapan arkadaş ne kadar Hyundai için fanatikliğe yakın boyutta kendi subjektif görüşlerini yansıtıyorsa,Sizin de bir o kadar Vw=IPhone,Hyundai=Samsung benzetmenizle,bir markayı olabildiğince aşağılayıp,bir diğer markayı da olabildiğince yücelterek, subjektif düşünce olarak sizin de aşağı kalır bir yanınız olmadığını gösterir nazarımda.

Iyi forumlar.

• quote:

focus ve astranın otomatik dizeli yok golf7de de dsg var nasıl kıyaslasın..
  • Hyundai ya hayatımda bir kere bakmiş tesadufen binmis biri olmasam "fanatik" kelimenizde ustume alacagim fakat bu konu oyle degil.

Sevmediginiz bir arabayi oven kisi sizin icin fanatik, sevdiginiz bir arabayi oven adam ise dogrulari soyluyor oldugu icin tarafima soylemis oldugunuz "sempatik ve fanatik" sozcuklerine alinmiyorum.

• Şu yakıt konusuna çok gülüyorum:) İstanbulda en yoğun trafikte ortalama hızın (12-13 km/h olduğu) çok düşük olduğu zamanlarda bile 9.5 litreyi geçmedi:) verdiğim ortalama hızlarda diğer dizel otomatikler ne yakıyor merak ediyorum.Şuan ort hızım 32 km ve ort yakıt 6.7lt:) Aracım 7200kmde şuan...

Kulaktan dolma bilgilerle yorum yazmak bu forumun adeti haline geldi.

Bu forumda 35 km ortalama hıza şehiriçi hız diyenler oldukça bu polemik sona ermez...
  • quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Şu yakıt konusuna çok gülüyorum:) İstanbulda en yoğun trafikte ortalama hızın (12-13 km/h olduğu) çok düşük olduğu zamanlarda bile 9.5 litreyi geçmedi:) verdiğim ortalama hızlarda diğer dizel otomatikler ne yakıyor merak ediyorum.Şuan ort hızım 32 km ve ort yakıt 6.7lt:) Aracım 7200kmde şuan...

Bu forumda 35 km ortalama hıza şehiriçi hız diyenler oldukça bu polemik sona ermez...

Eğer atfınız banaysa, belirtmem gereken önemli bir şey var. Kullandığım araç bayinin aracı ve sürekli hırpalanarak kullanılıyor. Çalıştırdığımdan stop edene kadar 9.4 lt gösterdi bana.

Belirtmemde fayda var diye düşünüyorum.

• Sorun dizel unite ile tork konvertörünün uyumsuz olması. Accent blue manuelde aynı ünite mevcut. Tüketim çok çok düşük. Performans olarak çok iyi. Son viteste bile çok rahat ivmeleniyor. Tork konvertörü düşük devirde verimli değil gibi görünüyor. Bu nedenle hızlanma vs için yüksek devirlere çıkılıyor istemsiz olarak. Bu da tüketimi arttırıyor. Tork konvertörlu diğer marka ve modellerde de benzer tüketimler görülebilir. Robotize veya çift kavramali araçlar ile mukayese etmek yanlış olur. Bu tam otomatik yağ gibi bir makine. Bunun aslında benzinli ünite ile kombine edilmişi. daha keyiflidir

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

quote:

Orijinalden alıntı: boraycan

Şu yakıt konusuna çok gülüyorum:) İstanbulda en yoğun trafikte ortalama hızın (12-13 km/h olduğu) çok düşük olduğu zamanlarda bile 9.5 litreyi geçmedi:) verdiğim ortalama hızlarda diğer dizel otomatikler ne yakıyor merak ediyorum.Şuan ort hızım 32 km ve ort yakıt 6.7lt:) Aracım 7200kmde şuan...

Eğer atfınız banaysa, belirtmem gereken önemli bir şey var. Kullandığım araç bayinin aracı ve sürekli hırpalanarak kullanılıyor. Çalıştırdığımdan stop edene kadar 9.4 lt gösterdi bana.

Belirtmemde fayda var diye düşünüyorum.

Size değildi:) alınması gerekenler alınmaz zaten:) alınacak kadar düşünecek olsalar o kadar saçmalamazlar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.