Şimdi Ara

Test sürüşü izlenimleri ---- 60 araç test edildi --:) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.424
Cevap
82
Favori
291.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Utku -- 20 Eylül 2011; 23:22:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

Bir başlıkta bunu açıkça belirtmiştiniz. Hatta Fiat'a karşı da aynı duyguları beslediğinizi ama Fiat bayiisi ve arabasının bu ön yargınızı kırdığını belirtmiştiniz. Yanlış hatırlamıyorum sanırım

Renault değil de Fransız araçları diyeyim ona o zaman.

Yeni C4 gerçekten çok güzel araç olmuş.

Megane 3 te hiç fena değil bu bağlamda.

Normal şartlarda sanmıyorum ki gidip 50 bin TL verip alıp bineyim.

Aslında sırf deneyip forumda paylaşmak için bile alırdım ama benim Bravoyu aldığım gibi iyi bir indirime denk getirmem lazım.

Bilemedim artık önyargıyı kırmış olur muyum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23
    Renault değil de Fransız araçları diyeyim ona o zaman.

Yeni C4 gerçekten çok güzel araç olmuş.

Megane 3 te hiç fena değil bu bağlamda.

Normal şartlarda sanmıyorum ki gidip 50 bin TL verip alıp bineyim.

Aslında sırf deneyip forumda paylaşmak için bile alırdım ama benim Bravoyu aldığım gibi iyi bir indirime denk getirmem lazım.

Bilemedim artık önyargıyı kırmış olur muyum :)

Umarım size bir gün çok iyi bir indirim yaparlar ve alırsınız. tecrübelerinizi ve paylaşacaklarınızı cidden çok merak ediyorum çünkü
  • Haluk hocam fransiza 50 bin verilmez diyoruz Ama japonu fransizi korelisi almani 50 binden ucuza araba yok.kafayı siyirmak üzereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: concept81

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valla yine yanlış anlamayın ama Tüm samimiyetimle söylüyorum eğer dizel takıntınız yoksa ASX bu araçtan çok daha üstün...1.5 Dci Tekna için 63.300 fiyat verdiler..

Oysaki ASX Instyle 59.000 liraya bırakıyorlardı..Donanım olarak da Instyle, Tekna'dan daha üstün....(Umarım samimiyetime inanırsınız) Saygılar...............

hocam benzinli alacak olduktan sonra hyundai ix35 style plus liste fiyatı 58 bin lira, açılır cam tavan, deri koltuk, anahtarsız çalıştırma, 18 alaşım jant, geri görüş, vs vs herşeyi var, eksiksiz yanii
    ix35i deneme fırsatınız oldumu acaba? asx, qashaqi ve ix35 karşılaştırması yapabilir misiniz?

Aslında ix35, Sportage ve Kuga'yı da katıp öyle karar vermek lazım...ix35'i daha denemedim. Niyeyse Hyundai test sürüşü yapırıyorken sanki arabayı almazsan "hadi çek git buradan, uğramam buralara" diyeceklermiş gibi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 7 Haziran 2011; 23:42:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

Haluk hocam fransiza 50 bin verilmez diyoruz Ama japonu fransizi korelisi almani 50 binden ucuza araba yok.kafayı siyirmak üzereyim.

Ceed hb concept dizel otomatik alacaksın o zaman arkadaşım.

Sunroof olmayan düşük km li bir ikinci el çok rahat 41 e alınabilir.

Sunrooflu olanı da 42 ye.

Örnek.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-2011-otomatik-vites-kia-ceed-128-beygir-full-paket-50909357/detay/

Hatta bu arkadaşla telefonda görüştüm ve de sunrooflu aracını 41'e veriyor.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-kia-ceed-2011-consept-sunroof-6-binde-daha-sifir-45867479/detay/

Uzun vadede sorunsuzluğuyla pratikliğiyle gönlünüzde taht kuracaktır :))

• Eğer birgün mümkün olursa Tiguan test sonuçlarınıda bekleriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 8 Haziran 2011; 0:16:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Şu meşhur Qashaqi 'ı bir de ben test edeyim dedim..
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Valla yine yanlış anlamayın ama Tüm samimiyetimle söylüyorum eğer dizel takıntınız yoksa ASX bu araçtan çok daha üstün...1.5 Dci Tekna için 63.300 fiyat verdiler..

Oysaki ASX Instyle 59.000 liraya bırakıyorlardı..Donanım olarak da Instyle, Tekna'dan daha üstün....(Umarım samimiyetime inanırsınız) Saygılar...............

Yeni C-max off road kullanımı dışında (yerden yükseklik anlamında) ikisini de döver Görkemcim :))

Hem de X paket dahil 60 lira.

17" Aluminyum alaşımlı Jantlar,
    Bi-Xenon Farlar(far yıkama sistemi ile),
    Panoramik Cam Tavan,
    Otomatik Bagaj Kapağı,
    Otomatik Park Sistemi,
    Güneş Işınlarını Yansıtan Isıtmalı Ön Cam var.

Motor (C4 motoru) daha performanslı, yalıtım daha iyi.
    Tüketim daha düşük.

• Sanki mesajların birisinde Punto evo alabilirim gibi bir ifade hatırlıyorum. Kia Ceed ile Punto Evo arasında bir gidiş geliş mi var? :)
  • @hangiaraba?

Daha önce bu kadar işlevsel bir nick görmemiştim. Tebrik ederim...
  • Teşekkür ederim. C sınıfı bir araba almayı düşündüğüm bir dönemde(bu forumda kia ceed başlığı altındaki yazışmalar ve yorumlar sonucunda kia ceed sw aldım.) o kadar çok araştırma yapıyordum ki delirmek üzereydim. Bu foruma da o yüzden üye olurken niyetimi doğrudan belli eden bir nick seçmiştim. Gerçi hala arabalar ile ilgili yorumları aynı araştırmacı merakla okuyorum. Takma adımın işlevselliği halen devam ediyor yani :)

quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

@hangiaraba?

Daha önce bu kadar işlevsel bir nick görmemiştim. Tebrik ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hangiaraba?

Sanki mesajların birisinde Punto evo alabilirim gibi bir ifade hatırlıyorum. Kia Ceed ile Punto Evo arasında bir gidiş geliş mi var? :)

Ev işlerim netleşşin ona göre bir karar vereceğim.

Eğer 2 aracımız olacaksa ve birisi şehiriçi ağırlıklı kullanılacaksa Punto Evo da olabilir zira hem 1.3 motor vergisi daha düşük hem de stop - start olayı şehiriçinde yakıt tüketimini çok düşürüyor ki Ceed bu konuda tam otomatik vitesiyle çok da başarılı değil.

Ama tek araç olursa eşimin de kullanacağı bir araç olarak Ceed öne çıkıyor.

Hayırlısı artık...
  • quote:

..

Ceed hb concept dizel otomatik alacaksın o zaman arkadaşım.

...
    Uzun vadede sorunsuzluğuyla pratikliğiyle gönlünüzde taht kuracaktır :))

Haluk bey, merhabalar. Öncelikle siz ve Görkem arkadaşımızın test sürüşü yazılarınızı keyfle okudum, klavyenize ve ellerinize sağlık diyorum.
    Şimdiye kadar çok merak ettiğim ama bir türlü test sürüşü yapma şansı bulamadığım Ceed'den yurt dışı otomobil sitelerinde övgüyle sözedildiğini biliyorum. Sizce Ceed'in 4 ileri otomatiği nasıl ( hem tüketim hem de kullanım keyfi olarak)? Ayrıca bildiğim kadarıyla Kia ( Hyundai ) 6 ileri tam otomatik şanzıman çıkardı, bunun Ceed modelleriyle ne zaman satışta olacağına dair bir bilginiz var mı? Genel olarak Ceed'i C sınıfında sıralamanın neresine layık görürsünüz?

• Valla haluk ağabey bana ekleyecek birşey bırakmamış, izlenimlerimiz aynı doğrultuda
  • Haluk Test Sürüşü 9. Kia Ceed Hb 1.6 Crdi 128 bg otomatik Concept

İzlenimlerimi biraz aşağıda bulabilirsiniz...

....

Ceed Jazz pratikliğinde bir araç benim gözümde.

Vites geçişleri neredeyse bizim CVT'ler kadar başarılı ve de üst donanımdaki hillholder sayesinde yokuş kalkışları şanzumanı ve kendimizi yormadan yapılabiliyor.

Tüketim olarak yarı otomatiklerden 2 lt kadar fazla yakıyor maalesef.

Örneğin bunlar Jazz'ın güncel verileri:

quote:

2008 Jazz Elite CVT aracımın güncel yakıt verisi.

Yapılan mesafe : 540 km

Alınan yakıt : 35.46 lt. (95 oktan benzin)

Alınan yakıt : 150.00 TL (Litresi 4.23 TL)

150 / 540 = 27.7 krş

540 km'de 35.46 litre harcarsa
    100 km de (3546/540=) 6.56 lt harcar.

Aynı şartlarda Ceed kullanıyor olsam aynı miktar yakıtla (35.46 lt), tahminimce 600 km falan giderdi ve litresi 3.58 liradan :

35.46 X 3.58 = 126 TL tutardı.

126 / 600 = 21 krş

35.46 / 600 = 5.91 lt

yapar.

Birazdan Ceed'le ilgili bir - ve + listesi yazacağım ama önce tüm bu yazdıklarımın dayanağı olan araçlardan bahsedeyim.

Ceed'i sıralamanın bir yerlerine koyabilmem için yazmam gerekiyor bu kısmı.

Yanlış anlaşılmasın ama bir süredir sağlam test sürüşü yapar oldum. :)

Birkaç başka araç tecrübem de oldu.

Bunlar da kullandığım yada test sürüşü yaptığım OTOMATİK VİTESLİ araçların listesi :

quote:

1. Tam otomatik şanzumanlı araçlar.

1.1. 2004 Honda Accord 2.4 EX (arkadaşımın)
    1.2. 2010 Honda Accord 2.0 EX
    1.3. 2005 Honda CR-V 2.0 EX
    1.4. 2010 Honda CR-V 2.0 EX
    1.5. 2010-2011 Honda Civic 1.6 Elegance
    1.6. 2004-2008 Honda Jazz ES - Elite - CVT (abimin aracı - kendi aracım)
    1.7. 2010 Hyundai i30 1.6 Crdi
    1.8. 2010-2011 Kia Ceed 1.6 Crdi Concept Hb ve SW
    1.9. 2010 Nissan Altima 2.5 SE - CVT (süpriiizzz!!! Ben Amerikadayken... )

2. Tek kavramalı yarı otomatik şanzumanlı araçlar.

2.1. 2010 Citroen C4 Grand Picasso - MCP
    2.2. 2011 Citroen (yeni) C4 - MCP
    2.3. 2011 Fiat Bravo 1.6 mj 120 dynamic - dualogic (benim Bravo işte )
    2.4. 2009 Fiat Linea 1.3 mj 90 emotion - dualogic
    2.5. 2010 Honda Jazz Fun - i-shift
    2.6. 2006 Opel Corsa 1.3 mj - easytronic
    2.7. 2011 Peugeot 508 - Auto6R
    2.8. 2010 Peugeot 5008 - Auto6R
    2.9. 2010 Toyota Auris 1.4 D4d Comfort extra - multimode
    2.10. 2010 Toyota Corolla 1.4 D4d Comfort extra - multimode

3. Çift kavramalı yarı otomatik şanzumana sahip araçlar.

3.1. 2011 Renault Fluence 1.5 110 bg privilege - EDC
    3.2. 2011 VW Golf 1.4 TSI - DSG 7
    3.3. 2010 VW Caravelle 2.5 (130) - DSG 6
    3.4. 2011 VW Caravelle 2.0 (140) - DSG 7

Önce eksi noktalar:

1. Bu araç yarı otomatik dizellerden fazla yakıyor.

Özellikle kışın kısa mesafelerde ya da inişli çıkışlı güzergahlarda 10 lt civarlarında seyrediyor(muş) tüketim.

2. Piyasaya yeni çıkan (C4 ve Focus gibi) yeni nesil C sınıfı araçlardan daha fazla yol gürültüsü alıyor.

3. Vites geçişleri başarılı olsa da tam otomatik şanzuman performanstan çalıyor. C4 ya da Bravoda (hatta 1.3 90 beygirlik Linea'da !!!) cruise controlla hızlanırken duyulan koltuğa yapışma hissi yok Ceed'de. Belki düz viteste vardır ama bu konumuz dışı zaten. Benzinli Jazz'dan sonra haydi haydi tatmin edecektir ama, orası ayrı.

4. Aracın kendisiyle ilgili değil ama yine yazayım Çelik Motor servisleri özellikle Ankarada müşteriyi yolunacak kaz görüyor.

5. Aracın süspansiyonları sert. Belki 10-15 bin yaptıktan sonra biraz yumuşar ama.

6. 2 yıl içinde kasa değişimi bekliyorum. Muhtemelen 2013 başında. Yeni Sportage çizgilerini andıran daha iddialı bir tasarım olacaktır. Bu durumda zaten bilinçli kullanıcılar dışında çok da popüler olmayan bir markanın bir de yüksek km li bir aracının satışında hatırı sayılır bir maddi kayıp olacaktır.

Bunlar da artı noktalar.

1. Sunroof, pratik kullanımlı cruise control, hillholder özellikli tam otomatik şanzuman ve de dizel motor kombinasyonu sadece Ceed'de mevcut. i30 da cruise control yok ve zaten Ceed biraz daha rafine gibi. Diğer yarı otomatikler Jazz CVT konforundan çok ama çok uzaktalar.

2. İçi çok ferah. Golf ve i30'la benzer bir iç hacmi var. Jazz'ı andırıyor o açıdan. Bravo, Megane 3, C4 ve Focus'tan ciddi olarak başarılı bu konuda Ceed.

3. Malzeme kalitesi hiç fena değil.

4. ESP ve ön-yan-perde hava yastıkları standart.

5. Euro Ncap güvenlik testinden 5 yıldızlı.

6. DPF denilen masraf kapısı partikül filtresi yok.

Sonuç: Uzun yıllar sorunsuzca binilecek bir araç bence Ceed.

İhtiyaçları karşılama açısından bunca aracın arasında Ceed hala önlerde geliyor.

İhtiyaçlar derken, kullanılışlılık, pratiklik, eşimin de kullanabilmesi (yarı otomatiğe alışamadı Jazz'dan sonra) ve sorunsuzluk kriterlerini hesaba katıyorum.

Kia'nın 6 ileri tam otomatik şanzumanı bildiğim kadarıyla düşük hacimli benzinli ve de yüksek hacimli dizeller için.

Belki yeni nesil Ceed'e de koyarlar ama ben bunu çok düşük bir ihtimal görüyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Sevgiler.

Haluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 26 Haziran 2011; 0:27:43 >

• Haluk Abi konu açıldığından beri birşey söylemiyordum ama bahsedetim artık dedim.auris i bravo yu çok çabuk satmıştın.bravo yu da sıfır almıştın.hatırı sayılır indirim yapılmış olsa da sonuçta satarken kayıp biraz fazla olmuştur ister istemez.şimdi ceed aldığını düşünelim 5-6 ay sonra satmaya kalktığında bravo dan çok daha fazla değer kaybedecek.uzun yıllar sonra satmak istediğinde hareketli bir piyasası olmayacak. kia piyasa da çok tutulan bir araç olmuyor olmadı da asla. bu yüzden km başına 3-4 kuruş fazla yakacak olsa bile tavsiyem 2003-2004 accord dur.zaten sıfır almayacağın için değer kaybı olmayacak.otomatik vites in güzelliğinden her yerde bahsediyorlar ki sen de sürmüşsün biliyorsundur.araç hala güncel d sınıf araçlara da kafa tutabilecek kalitede döşemeleriyle donanımıyla.

abi son olarak sen d sınıfı aracın adamısın ya

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sermet Apin

aslında Ankara'da olsaydım yerden yüksek araçların test sürüşüne katılmak isterdim.

edit: nerden yüksek olduğunu belirtmeyi unutmuşum

Ankarada olsan Honda Today scooter sürüşüne bile alırdım seni Evo'cum.

Kaçabileceğini mi sandın :)))

kuzenim motor kazasında vefat ettiğinden beri motor a binmiyorum yolda gördüğümde falan da yavaşlayıp yol vermeye ya da hızlanıp iyice uzaklaşmaya çalışıyorum.bir an bile olsa kavşakta önüne geçip kaza yapmasına sebep olurum korkusuyla kavşak kaçırıp sonraki kavşaktan dönmeyi tercih ediyorum.
    olmadı ben arkadaşımla beraber(2010 A6) galeri gezeyim biraz bu yaz.altınızdaki araç bu olduğu zaman test sürüşünde randevu almayı bırakın zorla yaptırıyorlar

• Haluk bey, detaylı bilgi ve paylaşım için teşekkürler..Açıklamalar kafamdaki soru işaretlerini yok etmeye yetti gibi. Tahmin ettiğim gibi hem tüketim hem de performans kaybı bu 4 ileri tam otomatikte fazla. Sanırım bu motora gidebilecek en iyi şanzıman ( çift kavramalıları saymazsak ), Hyundai'nin Yeni Elantra'da kullandığı yeni 6 ileri tam otomatik şanzıman olurdu. Hem 0-100 'de hem de şehiriçi tüketimde 1 puanlık fark hiç de fena olmazdı.
    Ben de bir jazz CVT kullanıcısı olarak, bu "küçük dev"in konfor-tüketim ve ergonomisine yaklaşabilen bir otomobil bulmakta zorlanıyorum gerçekten. Bu arada verdiğiniz tüketim rakamları neredeyse benimkiyle tıpa tıp aynı..
    Keyfli sürüşler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: terapist70

Haluk bey, detaylı bilgi ve paylaşım için teşekkürler..Açıklamalar kafamdaki soru işaretlerini yok etmeye yetti gibi. Tahmin ettiğim gibi hem tüketim hem de performans kaybı bu 4 ileri tam otomatikte fazla. Sanırım bu motora gidebilecek en iyi şanzıman ( çift kavramalıları saymazsak ), Hyundai'nin Yeni Elantra'da kullandığı yeni 6 ileri tam otomatik şanzıman olurdu. Hem 0-100 'de hem de şehiriçi tüketimde 1 puanlık fark hiç de fena olmazdı.
    Ben de bir jazz CVT kullanıcısı olarak, bu "küçük dev"in konfor-tüketim ve ergonomisine yaklaşabilen bir otomobil bulmakta zorlanıyorum gerçekten. Bu arada verdiğiniz tüketim rakamları neredeyse benimkiyle tıpa tıp aynı..
    Keyfli sürüşler..

Rica ederim arkadaşım.

Eğer güzergah uzun ise Ceed dizel otomatik alınır.

Ama genelde daha kısa bir güzergah ise biraz fazla yakacaktır.

Bekleyebilirsen yeni kasa Ceed, muhtemelen daha verimli bir şanzumanla donanmış olarak 2013 gibi gelecektir.

Gerçi o zamana Jazzın hibrid CVT lisi çoktan gelmiş olur.

Belki de üzerinde çalıştıkları 1.6 dizel motoru yetiştirirler.

Ben de bir süre Ceed bakındım ama müstakil ev planları netleşmediği için olay sürüncemede hala.

Jazz da daha 41 binde ve de çok pratik olduğundan biniyoruz işte.

Hayırlısı olur inşallah.

iyi geceler.

• Fiat Bravo Multijet Dizel 1.6 105-120 hp test ettim...105'liği 7-8 ay önce ( o kadar oldu mu be), 120 liği ise bir kaç gün deneme fırsatım oldu..Detaylı açıklamaları Haluk abi yapmış. Ek olarak sorulacak soru varsa ben de yanıtlayabilirim. Hatta isteyen olursa uzun bir yazı da çıkarabilirim. Gerçekten hak ediyor çünkü ama yine maalesef otomobil uzmanı halkımızın beğenisini bir türlü kazanamamış araç...

Kısa bir sonuç: Araç, İtalyan'ların özene bezene hazırladığı yine onların karakteristiğine uygun işçilik ve görsel zenginlikle donatılmış fiyatına göre harika bir otomobil. Motoru kesinlikle en iyi dizel motorlardan biri. Hele 120 liği müthiş. C sınıfında dizel otomobiller içerisinde gözüm kapalı alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 11 Haziran 2011; 1:49:12 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.