Şimdi Ara

Test sürüşü izlenimleri ---- 60 araç test edildi --:) (113. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.424
Cevap
82
Favori
292.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gençler DS5, yeni Avensis için ekibi toplamayak mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Gençler DS5, yeni Avensis için ekibi toplamayak mı?

Birde jetta 1.2 tSi icin gorus alabilirsem cok sevinirim.saygilar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • focus tdci sw hakkındaki götüşlerinizi alabilirmiyim ve önereceginiz sw bi araç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesetff

focus tdci sw hakkındaki götüşlerinizi alabilirmiyim ve önereceginiz sw bi araç ?

Sw arac dusunuyorsaniz , megane sport tourer oneririm. Hem sık , hem kaliteli , hemde kullanisli bi otomobil.

Focus sw'ye gorede piyasasi nispeten olan bi arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 29 Mayıs 2012; 14:59:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: cesetff

focus tdci sw hakkındaki götüşlerinizi alabilirmiyim ve önereceginiz sw bi araç ?

Sw arac dusunuyorsaniz , megane sport tourer oneririm. Hem sik , hem kaliteli , hemde kullanisli bi otomobil.

Focus sw'ye gorede piyasasi nispeten olan bi arac.

Peki MST mi yoksa yeni scenic mi? Sonuçta ikiside dizel otomatik ve aile için uygun araçlar.

quote:

Gençler DS5, yeni Avensis için ekibi toplamayak mı?

O listenize yeni zafira ve mercedes B serisinide eklerseniz seviniriz

• Scenic derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 29 Mayıs 2012; 14:53:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Bu hafta birkaç test sürüşü daha yapmaya çalışacağım.

Aveo ve Cruze 2.0 dizel test aracı buluruz inşallah. :)

Aveo demişken,rakibi Mazda 2 vardı hani.1.5 motorlu otomatik dinozor vitesli bir aracı test etmiştiniz.

29 Temmuz 2011'den beridir Mazda hakkında yorumlarınızı bekliyorum sizden

Araya 1 adet boyun fıtığı ameliyatı ve peşinden 1 ay ev isirahati, 3 ay kadar da nekahat dönemi girdiği için izlenimler yerini çok muğlak hatıralara bıraktı maalesef. :)

Zaten o günlere yapmış olduğum testleri şiddetli ağrı eşliğinde ve çok keyifsiz yapmıştım.

Testi tekrarlayıp videolu bir test sürüşü yapacağım inşallah arkadaşım.

Haluk abi canını sıktığım için gerçekten özür dilerim.Bende aveo deliliği başladı heralde.

• Elimizde B180 7G-DCT, Avensis 1.6 Elegant Extra, Citroen DS4 test sürüş izlenimleri var
  • quote:

Elimizde B180 7G-DCT, Avensis 1.6 Elegant Extra, Citroen DS4 test sürüş izlenimleri var

Avensis harici para etmezler.

Avensis her kurusunu hak eder. :)

Heleki elegant extra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota yeni avensisle bazı şeyleri aşmış. Kalite olarak toyota markası altında incelediğim en kaliteli araçlardan biri.
  • quote:

Toyota yeni avensisle bazı şeyleri aşmış. Kalite olarak toyota markası altında incelediğim en kaliteli araçlardan biri.

Hiç bu kadar kısa test sürüşü izlenimi yazısı görmemiştim.
  • quote:

Elimizde B180 7G-DCT, Avensis 1.6 Elegant Extra, Citroen DS4 test sürüş izlenimleri var

Bir DS4 fena olmaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Bir DS4 fena olmaz...

http://forum.donanimhaber.com/m_59514036/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59514036

onlar pek beğenmedi sizi buraya alalım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Bir DS4 fena olmaz...

http://forum.donanimhaber.com/m_59514036/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59514036

onlar pek beğenmedi sizi buraya alalım.

Ciddi bir evlilik düşünülmez zaten bu araçla ama fantezi olsun diye merak ediyordum genelde...

Fiyat hafif yukarda zaten...

• Görkem Test No:17

Mercedes B180 ; 1.6 122 hp 7G-DCT

Dış görünüşüne gönlüm kaydığı ve biraz da almaya niyetli olduğumuz B180 için bir test sürüşü yapalım dedik.

Aracın sürüş pozisyonu ön konsolun yüksekliğinden biraz da direksiyonun normalden yukarı konumlandırılmasından dolayı alçak geldi.

B180 'in malzeme kalitesi alıştığımız Mercedes kalitesinde aynı şekilde ufak tefek işçilik hatalarını da saymazsak iç mekandan çok hoşlandığımı söyleyebilirim. Kapıyı ilk açtığımda aliminyum detaylar gözüme çarptı. Koltukları ve özellikle kaba etimi sarışını inanılmaz beğendim. Yanal destekler arka koltuklar için nasıl bilemiyorum ama otomobili sürerken ben koltuklardan çok hoşnut kaldım. Kullandığımız paket spor paketmiş. Spor paket ile beraber siyah tavan ve sütun döşemelerine sahip olabiliyormuşuz. En sevdiğim detaylardan biri de odur (bence tabi).

Aracın vitesi direksiyondaki bir kol ile kumanda ediliyor. CC kolu ile birlikte 4 tane sağlı sollu kol çıkıyor direksiyondan. Ergonomik olarak ellerimin büyük olmasına rağmen bir sorun yaşamadım ve özellikle C serisinde çok kötü bir yerde olan CC kolu sol alt tarafa alınmış ve daha da kullanışlı hale getirilmiş.

Alıştığımız vites topuzu yerinde dijital ekran için kontrol düğmesi var ve önünde ise sürgülü kapaklı saklama gözü.

Görüş açılarından pek memnun kalmadım çünkü A sütunundan dolayı yola çıkarken rahat edemedim aynı şekilde arka cam da pek kullanışlı değil.

Aynalara değinmek gerekirse çok küçük ve işlevselliği çok az.

Konsoldaki dijital ekran Darty'de satılan kalın çerçeceli Oblio dijital çerçevelere benziyor. O çerçeve ve çıkardığı sesler sinir bozuyor.

---

Araçta 1.6 122 hp lik motor var ve çalışırken gürültülü sarsınıtılı bir şekilde çalışıyor.

Otomobil 122 beygirin tamamının hakkını veriyor yani o aerodinamiğe ve 1.5 ton ağırlığa göre "En son bu olur aga" dedik

Hızlanması ve gaza tepkileri gayet başarılı. Turboşarjlı bir motor olmasına rağmen neredeyse hiç turbo lag hissetmedim. Benim için bu motorun en büyük artısı bu oldu.

Şanzıman 7 ileri çift kavrama ve kararsızlık yaşatamadık. Vites geçişleri kick down yapınca biraz hissediliyor onun dışında şimdiye kadar kullandığımız en iyi çift kavrama listeme 1 numaradan girdi.

Gel gelelim B180 berbat bir yalıtıma sahip; Lancer kadar yol ve motor sesi alıyor diyebilirim. Ön ve arka lastiklerden, özellikle 3.000 devirden sonra motordan çok rahatsız edici sesler duydum.

120 km/h hızdan sonra özellikle aşırı bir rüzgar sesi alıyor. Neredeyse bir işe yaramıyor dediğim aynalardan kaynaklanıyor büyük ihtimalle.

Yol tutuş konusunda deneme şansımız olmadı.

Motor ve şanzımanın tam uyumlu hissettirmediğini söyleyebilirim.

Özetlemek gerekirse parasının yarısını anca hak eden bir araç. Sadece ismi Mercedes fakat bazı karakteristik özellikleri taşımadığını söyleyebilirim. Ben hayal kırıklığına uğradım.

• Bu araba sürme işine hiç hevesim kalmamış durumda. B serisi ile DS4 sürmek hiç içimden gelmedi.

DS5 hayali ile Citroen'e gittik ama araç satıldığı için showroomdan kaldırmışlar. Biz oradayken de gözümüzün önünde bastı gitti.

Avensis'in içi ortalamada kalitede. Malzeme kalitesi çok göz dolduruyor diyemem. Montaj genel anlamda başarılı. Elegant Extra'nın kapı içleri çok kaliteli gözüküyor. Koltukları çok güzel.

Süspansiyonları konforlu. Pek ses yapmıyorlar.

Yol sesi yalıtımı eski kasaya göre daha iyi geldi.

Motor sesi yalıtımı başarılı. Yalnız alt devirlerde motordan gelen o garip vızıltı gibi bir ses rahatsız edici.

110-120 gibi hızlardan sonra rüzgar sesi başlıyor.

Direksiyon gereksiz yumuşak. Hızlandıkça da yeterince sertleşmiyor.

Yol tutuşu şaşırtıcı derecede balarılı; ancak aracın virajlarda fazlaca yatması ve geri bildirimi olmayan fazla yumuşak direksiyonun verdiği güvensizlik hissi nedeniyle yavaşlamak istiyorsunuz. Yol tutuşu başarılı olsa da o hissi kullanıcıya vermiyor. Ne zaman bırakacağını kestirmek zor.

Koltukların yanal destekleri başarılı. Dolgu sertliği kıvamında.

1.6'lık motor arabayı çok rahat taşıyor. Üst devirleri falan gayet canlı. 1.4 TSI Passat bu kadar hızlı hissettirmiyor. 140'lık Insignia'yı kullanmadığım için onunla kıyaslayamayacağım.

Debrijyaj, fren, gaz.. bütün pedallar yumuşak. Vites geçişleri de aynen öyle. Kemiksiz ve pürüzsüz.

Araç 6. vites ve 3000 devirde tam 120 km/h ile seyrediyor.

Bu araba alınır.

C segmenti parasına fıstık gibi D segmenti.

LPG takıntısı olmayanlar için biçilmiş kaftan.

• Ek olarak bişey sormak istiyorum.

Honda - toyota - mazda - mitsubishi hemen hemen benzer karakteristikte motorlar üretiyorlar.

Ve yine aynı şekilde mitsu - toyota ve mazda motorları alt devirlerden itibaren seslerini belli edip üst devirlerde de gürültü yapıyor , ek olarak üst devirlerdeki sesleride tok bi ses değil.

Ama Honda'nın motorları 2500-3000 devire kadar neredeyse motor sesini hiç duymuyorken , 4000 devirden sonra'da motor sesi diğerlerine göre daha canlı ve tok geliyor.

Bu motorlar birbirlerine bu kadar benzerken nasıl bu kadar detaylı ve büyük farklar oluyor çözemedim.
  • Utku

Avensis yorumu için teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdasi

quote:

Orijinalden alıntı: mustik61

quote:

Orijinalden alıntı: arabasevdasi

quote:

Orijinalden alıntı: hitchiker

Arkadaşlar test listesine Chevy Cruze 2000cc 163 hp dizel otomatik vitesli versiyonunu koymayı düşünüyomusunuz? Fiyatı 2000cc motora göre bana acayip geldi. manuel 52 bin lira otomatik dolu versiyonu 61 bin lira. 8. sınıf kalite malzeme falan mı kullandılar acaba?

http://www.chevrolet.com.tr/firsatlar/

CRUISE kontrol var mı CRUZE'da?

chevrolet ve opelde cruze kontrolsüz model yok bildiğim kadarıyla.

malesef, en olması gereken 2.0 dizelde yok :( olmalıydı bence.

Abi selamlar.

Cruze'da sadece benzinlideki LS yani en baz donanım hariç dizel ve benzinli tüm LT'lerde CC standart. Aklınız kalmasın, gönlünüz kaysın.

• quote:

Mercedes B180 ; 1.6 122 hp 7G-DCT

Özetlemek gerekirse parasının yarısını anca hak eden bir araç. Sadece ismi Mercedes fakat bazı karakteristik özellikleri taşımadığını söyleyebilirim. Ben hayal kırıklığına uğradım.

Yani zaten A ve B serisi mercedeslere verilen parayı anlamıyorum... Kullananlar herhalde kendisi almıyor da şirketler falan veriyordur diye düşünmek istiyorum...
  • 
Sayfa: önceki 111112113114115
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.