Şimdi Ara

TEST SÜRÜŞÜNÜN SÜRESİ NEDEN KISA ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence sadece süre yeterli değil. aracı farklı fiziki koşulları içeren parkurlarda da denemek lazım. bir aracın sürüş karakeristiklerini öğrenebilmek için bana göre:
    1) hız yapabileceğiniz bir çevre yolu veya otoban (max hızlanması, yüksek hızdaki yol tutuşu)
    2) kasaba köy yolu gibi virajlı doğal bir parkur (savrulma ve viraj karakteristikleri)
    3) uzun rampalı bir yokuş, dağ yolu gibi.. (aracın meyilli yoldaki torku, vites zorlanmaları)

yukarıdaki parkurlara 10 ar dakika ayırabilsem, 30 dk. da alacağım aracı %90 test edebileceğimi rahatlıkla söyleyebilirim.

dediğiniz gibi, bayiler size aracı veriyorlar, 10-15 dk.lık düz yol, şehir içi bir parkur. böyle bir parkurda aracın performansı size kaplan gibi geliyor tabi. yanıltıcı tamamen. çünkü test parkuru tam da satıcının istediği gibi. sizi kısıtlıyor. siz sadece aracın konforunu hissediyorsunuz okadar..
  • Haftasonu teste giderseniz elbette kısa sürer. Bayilerde test için çok araç yok ancak insanların talebi çok fazla. Haftaiçi saat 9-10 gibi gidin keyfinizce takılın.
  • 6-7 yıl önce Opel test araçlarını 1-2 günlüğüne veriyordu. Ama karşılığında kendi arabanızı onlara teslim ediyordunuz. Ben bu şekilde Vectra ve Meriva kullanmıştım..
  • Golf 7 alırsam sanırım hiç test edemeden alacağım. Üç haftadır gidiyorum daha nasip olmadı. Zaten test araçlarının neredeyse hepsi otomatik vites, ben manuel alacağım otomatik bana fikir veremez. En az 1 saat olmalı ki yakıt tüketimi hakkında da fikrimiz olur biraz.

Bundan ben de nefret ediyorum ama yapacak birşey yok bu kadar aşırı talep olursa bayilerde böyle şeyleri umursamaz.

En iyi yol arabayı kullanan birilerini bulmak,arkadaşınızda falan varsa rahatça incelersiniz arabayı.
  • konuyu açan arkadaşa katılıyorum.
    araçlar, kurumsal kiralama şirketleri çalışma prensibine benzer şekilde test ettirilmeli.
    3, 5, 7 günlük verlir,
    dolu depo verilir, dolu depo alınır.
    sözleşme imzalanır.
    makul bir ücreti bile olmalı ki suistimal edilmesin.
    bu yöntemle almak istediğimiz aracı çok daha iyi tanıyarak alabiliriz.
  • Haybeye test yapmış olmak için teste çıkanlar yüzünden bu durum böyle olmak zorunda. Halbuki alıcı potansiyelini somut bir şekilde belirleme imkanı olsa, mesela araç bedelinin %x'i kadar teminat mektubunu bankadan alıp bayiye götürdüğünde adamlar da mutlaka daha ciddi yaklaşacaktır. Şahsen ben bu kapitalizm çağında teste gelen vatandaşın lanse ettiği profilden arabayı alıp alamayacağını gayet rahat bir şekilde anlarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RqJnr

Haybeye test yapmış olmak için teste çıkanlar yüzünden bu durum böyle olmak zorunda. Halbuki alıcı potansiyelini somut bir şekilde belirleme imkanı olsa, mesela araç bedelinin %x'i kadar teminat mektubunu bankadan alıp bayiye götürdüğünde adamlar da mutlaka daha ciddi yaklaşacaktır. Şahsen ben bu kapitalizm çağında teste gelen vatandaşın lanse ettiği profilden arabayı alıp alamayacağını gayet rahat bir şekilde anlarım.

Adam haklı.
  • konu güncel
  • Volvo S60 için bana 2-3 gün verebileceklerini iletmişlerdi. Türkiye'de de var, tanıdığın birileri varsa mutlaka verirler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 gun araba testi yapamazlar cunku bisuru test aracı olması gerekir ve sıra gelmez. Peugeot'a test için gittigimde 2 saat sıra bekledim butun arabaları ezberledim showroomda.

Testte en fazla 10 dk suruyor. Ama ben teste genelde ankara konya yolundaki bayilere gittim. Orda dik bir yokus oldugu için aracın yokusta gidişine ve hangi viteste kac km hıza ulaşabiliyor onlara dikkat ettim. 1-2 kez hızlı serit değiştirdirdim karoserin salınımına baktım. Bunların ötesine geçilemiyor zaten. Bir de bilgisayardan tuketime baktım. Fazla cıkmış diyince yanımdaki görevli bunlar test aracı hor kullanıldıgından boyle desede yemedim tabi yememde. Zaten dumduz yol yokus çıkıp iniyosun 30 sn kırmızı ısık var o kadar ne kadar zorlayabilirsinki aracı. Zaten gidişte de donustede 70 radarı var. Akılları sıra enayi yerine koyacaklar
  • Bedavacılar çokta o yüzden.
    Bilmem hangi bayide test aracı 1 günlük veriliyormuş diye duyulsun millet oraya akın eder. Test aracını alıp ailecek pikniğe gitmeye kalkacak bir sürü adam çıkar. Araba kiralayacağıma test aracı alırım para cebime kalır diyecek bir sürü tip var. Test aracında sevişen çiftler olmayacağının garantisini bile kimse veremez.

5-10 dk evet gerçekten kısa ama gerçekten alıcıysam 5-10 dakikalık testten fazlasını istemek zor değil.
  • Passat Testim yaklaşık 1 saat sürdü.

Opel Mokka Testim 30 dk dan fazlaydı....
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Bedavacılar çokta o yüzden.
    Bilmem hangi bayide test aracı 1 günlük veriliyormuş diye duyulsun millet oraya akın eder. Test aracını alıp ailecek pikniğe gitmeye kalkacak bir sürü adam çıkar. Araba kiralayacağıma test aracı alırım para cebime kalır diyecek bir sürü tip var. Test aracında sevişen çiftler olmayacağının garantisini bile kimse veremez.

5-10 dk evet gerçekten kısa ama gerçekten alıcıysam 5-10 dakikalık testten fazlasını istemek zor değil.

Bak bunu ilk defa duyuyorum, düşünsede alıyorsun arabayı işelerini halledip geri götürüyorun ; beğenmedim kalsın deyip tutuşturuyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum

Bedavacılar çokta o yüzden.

Bu konudaki en mükemmel ve gerçekci cevap olmuş

• Araç alımı öncesi birçok marka/model için Eşimle birlikte birçok test sürüşü yaptık. Aralarında en radikali Kia Tek-Kar idi:) Test aracı ( Kia Ceed)diğer şubeden talebimiz üzerine getirildi. Araç gelince buyrun anahtar deyip aracı teslim ettiler.
    - E dedim kim gelecek sizden?
    - Bugün eksik kadroyuz, aracı istediğiniz gibi test edebilirsiniz. Geldiğinizde detaylar için konuşuruz.
    - ?!.
    - Her ihtimale karşı zorla servisten bir görevli aldık. Onuda zorla ben istedim:)
    - Test güzergahı olmadığı için kafama göre 20-30dk test edip geri dönmüştüm.

Not: Araç bakmaya kendi aracımla gitmiştim. Herhalde ona mı güvendiler ne:)
  • zaten aracı almadan kullanıcıları bir dinleyin kafi üstüne sizin gözlemleriniz tamamdır

süre çok ta önemli değil 20 dakika yerine 1 hafta kullansanız yinede ortaya çıkmaz bazı durumları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 7 Mayıs 2013; 13:42:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Araç alımı öncesi birçok marka/model için Eşimle birlikte birçok test sürüşü yaptık. Aralarında en radikali Kia Tek-Kar idi:) Test aracı ( Kia Ceed)diğer şubeden talebimiz üzerine getirildi. Araç gelince buyrun anahtar deyip aracı teslim ettiler.
    - E dedim kim gelecek sizden?
    - Bugün eksik kadroyuz, aracı istediğiniz gibi test edebilirsiniz. Geldiğinizde detaylar için konuşuruz.
    - ?!.
    - Her ihtimale karşı zorla servisten bir görevli aldık. Onuda zorla ben istedim:)
    - Test güzergahı olmadığı için kafama göre 20-30dk test edip geri dönmüştüm.

Not: Araç bakmaya kendi aracımla gitmiştim. Herhalde ona mı güvendiler ne:)

• konu güncel
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.