Şimdi Ara

TEST SÜRÜŞÜNÜN SÜRESİ NEDEN KISA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet arkadaşlar bu konu çok konuşulur gibime geldi ve aklıma gelmişken açmak istedim

örnek olarak 80.000 tl lik araba alacaksınız bayiye gidip test edeceksiniz ve arabayı 10 dk kullanıdırıyorlar 10 dk da nasıl arabanın motorunu diğer yönlerini kontrol edeceksin anlayacaksın yurt dışında arabayı 1 2 günlük veriyorlar test ediyorsun beğenirsen alıyorsun beğenmezmezsen almıyorsun en azından arabayı gerçekten test etmiş oluyorsun

1 günlük versinler demiyorum en azından 30 dk veya 1 saat kullandırılırsa alıcı ona göre arar verir

geçen aylarda cruze için test etmeye gitmiştim bayiye söyledim araba hazır dedi gittim test başladı tam 1 2 dk sürdü arabanın ruhsatımı ne yokmuş bişeyler yok dedi ama anlamadım ve ben o testten hiç birşey anlamadım madem test arabası ayarlıyorsun neden eksiklerini tamamlamıyorsun 40.000 tl lik araba alacaksın 1 2 dk test edeceksin

bu benim verdiğim örnek bunun gibi çok örnek gösteririm bu konuda sizin düşüncelerinizi nelerdir nedenleri ile birlikte cevaplarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 5 Mayıs 2013; 18:22:02 >

• fiyata göre test sürüşü işte 80.000 liraya 10 dakika, 40.000 liraya 2 dakika
  • Eski eşime satın almadan önce Micra test etmiştim ve test yarım saat kadar sürmüştü.
    Şirkete araba bakarken Dacia mcv testi 20 dakika, doblo testi 25 dakika kadar sürmüştü.

Dediğiniz gibi birkaç dakikalık test çok saçma. Ama yarım saat kullanınca arabanın nasıl bir iey olduğu belli oluyor.

Yıllar önce Safrane Türkiye'ye geldiğinde test için araç bazı potansiyel müşterilere Cumartesi akşamı teslim edilip, pzt sabahı geri alınıyordu.
    Satışı zor olan bir araç olunca ikna süreci de uzuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 5 Mayıs 2013; 18:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert103

fiyata göre test sürüşü işte 80.000 liraya 10 dakika, 40.000 liraya 2 dakika

ben onu örnek olarak verdim bütün bayiler 2 dk kullandıracak diye bişey yok başka bayiye gittim daha fazla kullandırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

quote:

ben onu örnek olarak verdim bütün bayiler 2 dk kullandıracak diye bişey yok başka bayiye gittim daha fazla kullandırdı

ironi yapmak istedim sıkıntı yok.

Bayii sorsan o kendini haklı çıkarmaya çalışır, alacak adama sorsan neden uzun yapmıyorlar diye şikayet eder bu insanlarla uğraşmak zordur.
  • quote:

quote:

quote:

Bayii sorsan o kendini haklı çıkarmaya çalışır, alacak adama sorsan neden uzun yapmıyorlar diye şikayet eder bu insanlarla uğraşmak zordur.

Alıntıları Göster
    Birinci problem, yakıt ve süredir diye düşünüyorum. Yurtdışında arabayı almadan önce 1-2 gün kullanmaya izin veriyorlarsa iyimiş ama ülkemizde bu istismar edilir. Benim bayim olsa, ben kimseye 1-2 gün kullan, beğenirsen al diyip de araç vermem.

Ayrıca 5 dakika değil, 5 saat de kullansanız zaten aracın herşeyini öğrenemzsiniz, bence kasmaya gerek yok.

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Polo 1.2 ile test sürüşüne çıkmıştım. 5 dakka filan sürdü ama yine de çok sevdim bu ufaklığı :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Life Jecket

Polo 1.2 ile test sürüşüne çıkmıştım. 5 dakka filan sürdü ama yine de çok sevdim bu ufaklığı :)

Alıntıları Göster
    Pek verecekleri bir şey yok da ondan.

Mesela şu iki dakika test ettiğiniz Cruze için mutlu olmalısınız. Bütün dünyada, Mısır, Arabistan veya Almanya'da, en az sekiz dokuz renkle pazarlanır. Bizde sadece kırmızı ve gri tonları. Beş tondan birine razı olursunuz ama iş programları öyle zayıftır ki onu da ayarlayamazlar.

Böylece hem siz hem de bayi daha az zaman kaybetmiş olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Pek verecekleri bir şey yok da ondan.

Mesela şu iki dakika test ettiğiniz Cruze için mutlu olmalısınız. Bütün dünyada, Mısır, Arabistan veya Almanya'da, en az sekiz dokuz renkle pazarlanır. Bizde sadece kırmızı ve gri tonları. Beş tondan birine razı olursunuz ama iş programları öyle zayıftır ki onu da ayarlayamazlar.

Böylece hem siz hem de bayi daha az zaman kaybetmiş olur

Alıntıları Göster
    Malum akaryakıt fiyatları test sürüşünü de vurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

Malum akaryakıt fiyatları test sürüşünü de vurdu.

Alıntıları Göster
    Arabayı 1-2 gün verme olayı biraz long shot

Ama orda belli bi km kullanabiliyorsunuz.10-15 falan.

Tabi yurtdışında yaşayan arkadaşlar varsa onlar bilgi versin bize

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Arabayı 1-2 gün verme olayı biraz long shot

Ama orda belli bi km kullanabiliyorsunuz.10-15 falan.

Tabi yurtdışında yaşayan arkadaşlar varsa onlar bilgi versin bize

Alıntıları Göster
    Aman neyini öğrenecez biraz bekledikten sonra zaten herşeyi çıkıyor meydana alıp kullananlardan

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Aman neyini öğrenecez biraz bekledikten sonra zaten herşeyi çıkıyor meydana alıp kullananlardan

Alıntıları Göster
    Yakıt masrafı ve zaman.

Sizin araç satış bayiniz olsa her gelene yarım saat araç test ettirir misiniz? Bir de amacı araç almak değil sadece test sürüşü yapmak ise.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

Yakıt masrafı ve zaman.

Sizin araç satış bayiniz olsa her gelene yarım saat araç test ettirir misiniz? Bir de amacı araç almak değil sadece test sürüşü yapmak ise.

Alıntıları Göster
    Aracı nekadar süreyle test etmek istediğiniz sizin elinizde. Onların yönlendirmelerine uymayarak biraz daha test etmek istiyorum diyebilirsiniz. Ben geçen haftalarda araç alımı arifesinde neredeyse 6-7 markanın bayilerini gezdim araçları inceledim. Bütün bayiler de test sürüşü yapmam için ısrarda bulundular. Hatta Ford Çetaş Mahmutbey bayisi fiesta 1.6 powershift için aracı 1 günlüğüne size verebiliriz istediğiniz gibi test edebilirsiniz dedi (bu duruma bende şaşırdım). Rakamın pek önemi yok aslında, 30 binlik veya 150 binlik araba farketmez. Mesela gidin Borusan'a aracı test etmek istediğinizi belirtin (tabi alıcı gibi görünmek önemli) ister yarım saat ister 1 saat test edin.

• Birkaç günlüğüne test aracı verilseydi millet arabanın birini alır birini bırakırdı,şahsi işi için özel araçda almazdı,rent a car a verenmi ararsın,suriyeye kaçıranmı,çalındı deyip parçalayanmı,kendi aracına parça aşıranmı..böyle başa böyle tarak
  • opel insignia ilk çıktığında test srüşüne gitmiştik , 5dk süre tutmuşlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseaz

opel insignia ilk çıktığında test srüşüne gitmiştik , 5dk süre tutmuşlardı
    5 dk 10 dk da anlayabilceğimiz bi araç olamaz herhalde bana göre 1 gün kullanmak gerek aracın viraj tepkimeleri fren mesefesi ivmelenmesi süspansiyonları sert dönüşteki tepkiler vs. bunları görmeden almak pek mantık işi olmuyor ben genelde araba alcagım zaman büyük kiralama şirketlerinden eğer istediğim araç varsa örnek vereyim geçen 2013 polo 1.6 tdi 90 hp modelini kiraladım araç 300 km'deydi 1 gün boyunca kullandım herşeyini test ettim ve sonuç başarılı kısmetse alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

5 dk 10 dk da anlayabilceğimiz bi araç olamaz herhalde bana göre 1 gün kullanmak gerek aracın viraj tepkimeleri fren mesefesi ivmelenmesi süspansiyonları sert dönüşteki tepkiler vs. bunları görmeden almak pek mantık işi olmuyor ben genelde araba alcagım zaman büyük kiralama şirketlerinden eğer istediğim araç varsa örnek vereyim geçen 2013 polo 1.6 tdi 90 hp modelini kiraladım araç 300 km'deydi 1 gün boyunca kullandım herşeyini test ettim ve sonuç başarılı kısmetse alıcam

Alıntıları Göster
    c4'ü almadan önce yarım saat iki kez test ettim, i30'u da 40 dakikada falan test etmiştim.

ciddi alıcıysanız test uzun sürer ama dediğinizde zaten tamam der düzgün bir bayii. hatta elinden geleni yapar her koşulda denemeniz için araca güveniyorsa. bir saatte genel bir fikir açısından yeterli. ha arada eksiklikler kalıyor onun içinde nette kullanıcı forumlarına bakacaksınız.

astra testinde yanımdaki adam test çabuk bitsin diye dua ediyordu örneğin. sonuç klimayı dibine kadar açıp gaza bastım, araç gitmiyor. adamın yüzüne baktım çip takılıyor dedi. kısa bir teste fit olsam belki alacaktım.

c4'de arka süspansiyonlar sesli çalışıyor örneğin ama arkada kimse olmadığından anlayamamıştım, onu da netten öğrendim almadan önce idare ediyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 5 Mayıs 2013; 21:39:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: VioLee

Sizinle aynı görüşteyim.

100-200 TL verip almayı düşündüğün aracı kiralayıp test edeceksin. Aldıktan sonra olumsuz sürprizle karşılaşmaktan daha iyidir.
  • quote:

Ben araç almayacağım ama aracı test edip burada paylaşıp belkide 1 kaç kişinin aracı almasını sağlayacağım. Sırf bu yüzden testlere gitmeye cesaret edemiyorum.

Ama bir gün deneyeceğim. Forumda paylaşmak için test istiyorum diyip şansımı deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nk061

quote:

Ben araç almayacağım ama aracı test edip burada paylaşıp belkide 1 kaç kişinin aracı almasını sağlayacağım. Sırf bu yüzden testlere gitmeye cesaret edemiyorum.

Ama bir gün deneyeceğim. Forumda paylaşmak için test istiyorum diyip şansımı deneyeceğim.

Alıntıları Göster
    ev alacağın zaman da içinde mi yaşayacaksın 1 gün? her firma test sürüşü yaptırmıyor bile, alacaksan al, almayacaksan devam et mantığı var. sen kalkmış süreden şikayet ediyorsun. her gelene yarım saat - bir saat sürüş yaptırsa firma bunun altından nasıl kalkacak? sonuçta o test araçlarını da satıyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.