Şimdi Ara

testis torbasında ağrı ve yanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
53.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende böyle bir sorun var türkiyede kimsede duymadım fakat internette benzer durumları yaşayan çok kişi buldum. testis torbası skrotumda tanımlanamayacak sabit bir ağrı ve yanma yaşıyorum kızarıklıkta var sırf o bölge olsa iyi bu ağrı başıma vuruyor ve başımda ileri derecede ağrıyor aynı zamanda gözlerim kısılıyor duyularım zayıflıyor hiçbir zaman geçmiyor 2.5 yıl oldu kişiliğimi işlevimi (her anlamda) ve hayata olan motivasyonumu kaybettim eğitimimi bıraktım evde oturuyorum ailem dahil kimse bana inanmıyor öyle kötüyümki bakışlarımdan dolayı insanlar gözlerini benden kaçırıyor ve benden kaçıyorlar elimden birşey gelmiyor. hepsi sadece 1 kere hayat kadınına gitikten sonra oldu ilk deneyiyimimdi kadın benim aleti elledi bişey sürdü onlar orayı yaktı ve herşey çok ani gelişti hastalık olduğunu sanmıyorum zaten doru dürüst birliktelik bile olmadı bundan beri böyleyim çok şanssızım aynı zamanda hala çok pişmanım. bu konuda düşünce ve tavsiyeleriniz? :(

not. lütfen doktora git diye tavsiye vermeyin 10 üzeri doktora gittim hiçbiri bana inanmadı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Testislerde Yanma Hissi: Nedenleri ve Tedavisi

Testislerde veya testis derisinde yanma hissi, yaygın bir şikayettir. Bu rahatsız edici semptom, altta yatan çeşitli tıbbi durumların bir işareti olabilir.

Nedenleri

Testislerde yanma hissinin nedenleri şunları içerebilir:

• İdrar yolu enfeksiyonları (İYE): Bakterilerin idrar yoluna girmesiyle oluşan İYE'ler, testislerde yanma ve ağrıya neden olabilir.
    • Testis iltihabı (Epididimit): Epididimit, testisleri epididime bağlayan tüpün iltihaplanmasıdır ve testislerde yanma ve hassasiyet ile sonuçlanabilir.
    • Testis torsiyonu: Testis torsiyonu, testisin dönerek spermatik kordonun kesilmesine neden olan ciddi bir durumdur. Bu, testislerde şiddetli ağrı ve yanmaya yol açar.
    • Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE): Klamidya ve bel soğukluğu gibi CYBE'ler, testislerde yanma ve akıntıya neden olabilir.
    • Alerjik reaksiyonlar: Testis derisine uygulanan lateks veya diğer alerjenler, yanma ve tahrişe neden olabilir.

Belirtiler

Testislerde yanma hissine ek olarak, aşağıdaki belirtiler de görülebilir:

• Testislerde ağrı ve hassasiyet
    • Testis derisinde kızarıklık ve şişme
    • İdrarda yanma veya ağrı
    • Sık idrara çıkma
    • Akıntı veya kanama
    • Ateş veya titreme

Tedavi

Testislerde yanma hissinin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır.

• İYE'ler antibiyotiklerle tedavi edilir.
    • Epididimit, antibiyotikler ve ağrı kesicilerle tedavi edilir.
    • Testis torsiyonu cerrahi bir müdahale gerektirir.
    • CYBE'ler antibiyotiklerle tedavi edilir.
    • Alerjik reaksiyonlar, alerjenden kaçınma ve antihistaminikler ile tedavi edilir.

Ne Zaman Doktora Görünmelisin?

Testislerde şiddetli yanma veya ağrı, ateş veya titreme gibi belirtiler yaşıyorsan, derhal tıbbi yardım almalısın. Bu semptomlar ciddi bir tıbbi durumun belirtileri olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • aynı durumu hatta daha kotusunu yasadım gittikten sonra grip oldm aids sandım 10 ay test yaptırdım kopek gıbı pısman oldumkı korundgm halde , ama o 10 ay ızdırap gibi gelmişti şimdi kapan rahatlaması için bastan ürolojiye git durumu anlat tabi açıp bakarlar derisine sorun varmı diye
    testlerını yaptır filan kafan bi rahatlasın sonrası psikolojik , destek alman sart aileden degil en yakın arkadas olabilir sır tutucak biri anlatıcaksın sadece ve aranızda kalıcak sonrada testıstekı agrılar varikoselde olabilir oda amelyatla duzelen bi durum ama yasadıgın seyın onla bi ilgisi olmaz, kafanı topla beynıne grip olucam dıye sokarsan oturdugn evde grip olursun toparlıcan kendını
  • Sağol yalnız senin durmun pek aynı gibi görünmüyor Grip tamamen bambaşka birşey. Ben o bölgede beynimi etkileyen ve hayatıma devam etmemi engelleyen hiç geçmeyen yanma hissine benzer bi histen bahsediyorum. Yaşadığım şey acıyla karışık yarı komaya benzer bir durum duygularımı heyecanımı neşemi kaybettim ağrı acıdan yeteri kadar üzülemiyorum bile sadece endişeliyim ve korkuyorum herhangi birşeye konsantre olamıyorum. Psikolojik bir soruna benziyor mu? Böyle birşey bence mümkün olabilecek birşey asit tarzı bir madde sebep olabilir gibime geliyor hiçbir zaman psikolojik olduğuna inanmadım.
  • bende de vardı bu ağrılar. önce bel soğukluğuna kapıldım sandım, antibiyotik kullandım geçmedi, ağrılarda arttı. sonra renkli dopler yaptırdım (ürolog sevk etti) varikoselim varmış :)
    seninde varikoseldir, ufak bi ameliyatla çözülüyormuş, ben ameliyat bile olmadım. duruyor öyle. kafamda sıkıntı yaratmıyorum. seninde kafan rahat olsun. gidip bi test yaptırırsın, aids , hepatit b-c, zart zurt öğrenirsin, tüm soru işaretleri ortadan kalkar.
  • testis tümörü olabilir. pampiniform ve vertebral plexuslarla beyin ve vücuda metastaz etmiş de olabilir.
  • abicim adını söylemen mümkünmü sen mezun olunca yanlışlıkla doktor felan olup çıkarsan bilelimde sana gelmeyelim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evren1

abicim adını söylemen mümkünmü sen mezun olunca yanlışlıkla doktor felan olup çıkarsan bilelimde sana gelmeyelim?

hahaha, bu güzeldi işte :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Testiste ve Kasıkta ağrı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tümörün ne olduğunu bilmiyorsanız, öğreneceksiniz merak etmeyin.
  • SELAM COZUMU BU. ASİTLİ KREMLERİ ATİN BİYERE. ELİNİZEALMAYİN ELLEDİNİZDE SONRA CAKTİRRMADAN YAKİYOR KİPKİRMİZİ OLUYOR. SONRA İLTİHAP OLUP SU BOSALİYOR KADİNYİLAR OLUYOR ONUN İCİN ASİYLİ NEVARSA ATİN SURMEYİN BİYERİNİZEDE SONRA SİLVERDİN YANİK KREMİ SURUCEKSİNİZ YANİK SONDURUCEKSİN SURUP KENDİNİ TOPARLASİN 3 .4 KERE FAZLA YADA ASİL TEDAVİYE GECİYORUM ECZANEDEN OKJİZEN SUYU %3 LUK ALCAN FİSFİSLA PUSKURTCEKSİN BOLGEYE KASİNCAKSİN ACAYİP KASİMA ELLE TOKATLA HAFİFTEN SİPLATABİLİRDE KOPURCEK SONRA KOPURENYERLERDE OLAN SORUNLARİ GORMUS OLCAN GİZLİSORUNLAR OKJİZEN SUYU ONU TRMİZLİCEK. SONRA BİRDAHA FİSFİS YAPİP PUSKURTCEN AYNİ OLCAK KOPURCEK. KOKUDA NORMAL OLCAK DONRA FURACİN KREM VAR 2_3 derece fazla yanık olanlara SİLVERDİN üstü onu surcen akşam yatcan sabah oksizen suyu FİSFİS KOPURCEK SONRA kremisurcen ECZANEDEN kazlı bez alıp pakette hazır 5 tanemine. Al roll bant var onu sarmak için bandas ucuzu onla sarcan tesisini hetgun aynı şey OKJİZEN SUYU. Hergun yapcan çünkü. Temizleyen o. Orayı tedavi yapan o köpük geçtikçe kopurmedikce gün ilerleyince yara kapanıyor demek antibiyotik fucidin de surun kapatın OKJİZEN SUYU yarayi belli eden KOPURENYERLERDE tedavi eden gözenekleri açan harika biseydir yanikyoksa onu fisfisyapsaniz bile 1 haftada geçer gazlı bez. Testisi sarmaniz şart sürtünme olursa geçmez İLTİHAP azar iç çamaşırı kulotta yapmanizda fayda olabilir. Bir arada tutar herkeze. Acil şifalar kortizon kullanmayin boşuna tuvarakort kremi yardımcı daha iyi olur. Sartsa. İyi günler. Herkeze acil sifalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba lar dostum derdine çare bulabildinmi merak ettim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.