Şimdi Ara

Testte 6 Promil Alkol Çıktı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
4
Favori
70.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Calpi84

Avrupada sınır 80 miş.Ben geçen yıl arkadaşa kanıp 1 bira içmiştim 58 promil çıktı ehliyeti kaptırdım.1 birayla alkol çıkması şaşırttı kimse inanmadı.Bütün yaz ekime kadar ehliyetsiz kaldım.

Bari bir üstteki mesajı okuma gayreti gösterin. Kör kör parmağım gözüne de böyle yapılmaz ki. Avrupada 80 promillik bir sınır yok. DOĞRUSU 0.8 PROMİL OLACAK . O da 3 -4 ülkede var onlar da İngiltere, İrlanda , Malta gibi Avrupa anakarasında yeralmayan ülkeler.
  • size güzel bir bilgi vereyim isterseniz 70 lik rakı için ama kakule almanız yeterlidir ama çok pahalı söyliyimde =))aynen bnm gibi promiliniz 0 çıkar antep fıstığı gibi soyuyorsun ağzına aldığın alkol kadar alip çiğniyip yutuyorsun bunu tabi yola çıkmadan 15 dk önce yapıyorsunuz
    topridomda her zaman durur benim için teyp kadar önemlidir kaç kere sayesinde kurtuldum
  • yediğimiz ekmek- meyve vs gibi fermante olan başka bir değişle ekşiyen bozulan herşey alkol üretir, bunları yediğimizde de bizde de alkol çıkıyor haliyle.

dolayısı ile bahsi geçen 1 promil eğerki 50 promilin 50 de biri demekse (çünkü 0,5 yerine 50 kullanıldığına göre, 0,1 yerine de 1 kullanılıyor olabilir.) tümden saçma bir uygulama söz konusu demektir.

bu arada sigaraların viskiyle vs yıkanması şehir efsanesinden başka bir şey değil, kaldı ki öyle bile olsa alkol uçar gider tıpkı otomobil gibi .
  • zaten denizledi üfletmedikleri zaman ve yer yok her köşe başı mavi-kırmızı :)
  • ticari araçlar için de 0,1 promil olmalı bence, (10 promil) çok sakat bi durum çünkü.
  • Şu ticari araçlara uygulanan sınırlardan dolayı ilerde işimi Doblo vb bir araçla değil de dayanıklı bir sw ile yapacağım!Çok mantıksızlaştı ve acilen doblo vb araçların yeni bir kategoriye eklenmesi gerekli.

Ben de 2 bira ile 0,56 promil alkollü çıktım ve ehliyetime 6 ay el kondu.Hala kendime kızıyor ve küfrediyorum Yok baba böyle bir şans..Tek eşekliğim önce biraz çirkeflik yapıp sonra adli tıp istememem oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

size güzel bir bilgi vereyim isterseniz 70 lik rakı için ama kakule almanız yeterlidir ama çok pahalı söyliyimde =))aynen bnm gibi promiliniz 0 çıkar antep fıstığı gibi soyuyorsun ağzına aldığın alkol kadar alip çiğniyip yutuyorsun bunu tabi yola çıkmadan 15 dk önce yapıyorsunuz
    topridomda her zaman durur benim için teyp kadar önemlidir kaç kere sayesinde kurtuldum

Kakula ne arkadaşım?
  • Bende merak ettim ve buldugum bu: Kardamom ailesinden bitki http://tr.wikipedia.org/wiki/Kakule

quote:

Orjinalden alıntı: ottoman24

quote:

Orjinalden alıntı: emregulec_1905

size güzel bir bilgi vereyim isterseniz 70 lik rakı için ama kakule almanız yeterlidir ama çok pahalı söyliyimde =))aynen bnm gibi promiliniz 0 çıkar antep fıstığı gibi soyuyorsun ağzına aldığın alkol kadar alip çiğniyip yutuyorsun bunu tabi yola çıkmadan 15 dk önce yapıyorsunuz

Kakula ne arkadaşım?

• kakuleyi her aktarda bulamazsınız ama istanbuldaysanız mısır çarşısında bulabilirsiniz
    rahmetli eniştem baharatçıydı bana verdiği altın bilgilerden biridir
  • quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Benim aklıma Doblo türü araçları kullananlar geldi. Bu araçlar aslında ticari olsa bile bir çok kişi, aile için kullanıyor. Eğer Doblo sürüyor olsaydım ne olacaktı yani ehliyetime el konulacak mıydı?

dobla, caddy tarzı araçlar her zaman ticari diye geçmez. eğer bu araçları mesela taksi olarak kullanıyorsanız ticari diye geçer ruhsatta, yoksa benim gibi çalıştığınız şirketin üzerine kayıtlı olsa bile hususi yazar, buradaki yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için yazdım.ruhsatta ticari yazıyorsa o araç ile direk olarak para kazanıyorsun anlamına gelir, mesela dobloyu kendi işyerin için kullanıyorsun ama parayı o araç sayesinde kazanmıyorsun. bence ticari olarak kullanılan bir araç sürücüsünün 1 promil alkollü olmasının yasak olması gayet mantıklı, çünkü o taksiye binip canımızı emanet ediyoruz. ayrıca otobüsler de aynı şekilde ticari olarak geçer çünkü bu araçlar da sahibine para kazandırıyor ve bunların sürücülerinde 1 promil bile alkol olmamalı, o otobüste 45 kişinin canı o şöföre emanet.

• sigaranında etkisi varmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: bestwill

quote:

Orjinalden alıntı: erbilge

Benim aklıma Doblo türü araçları kullananlar geldi. Bu araçlar aslında ticari olsa bile bir çok kişi, aile için kullanıyor. Eğer Doblo sürüyor olsaydım ne olacaktı yani ehliyetime el konulacak mıydı?

dobla, caddy tarzı araçlar her zaman ticari diye geçmez. eğer bu araçları mesela taksi olarak kullanıyorsanız ticari diye geçer ruhsatta, yoksa benim gibi çalıştığınız şirketin üzerine kayıtlı olsa bile hususi yazar, buradaki yanlış anlamayı ortadan kaldırmak için yazdım.ruhsatta ticari yazıyorsa o araç ile direk olarak para kazanıyorsun anlamına gelir, mesela dobloyu kendi işyerin için kullanıyorsun ama parayı o araç sayesinde kazanmıyorsun. bence ticari olarak kullanılan bir araç sürücüsünün 1 promil alkollü olmasının yasak olması gayet mantıklı, çünkü o taksiye binip canımızı emanet ediyoruz. ayrıca otobüsler de aynı şekilde ticari olarak geçer çünkü bu araçlar da sahibine para kazandırıyor ve bunların sürücülerinde 1 promil bile alkol olmamalı, o otobüste 45 kişinin canı o şöföre emanet.

onun için 88 son hız limiti olan otobüsçülere 100 km ile yakalayınca ceza kesmiyorlar değil mi? "1 tane yüzü var ona ceza kesemem" diyolar.. dııı bi süre sonra o bölede yapılan rüşvet operasyonunu zevkle okudum gazete televizyonlardan boyun eğenin boynunu kesmem ama o adamların kafasını direk koparabilirdim o an

• quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

Sigara içsen promil çıkar. Sigaralar alkolle yıkanır çünkü. Çoğunluğu şarapla yıkanır Marlboro viski ie yıkanır.

Kamyoncu bi yerden portkal yüklüyo 1 kasa da yanına alıyo. Yiyerek gidiyo. Polis amcalarım bunu çeviriyo alkol muayenesi için. Adam alkollü çıkıyo sırf portakal yediği için.

Diğer sigaralar alkolle mi yıkanıyor bilmiyorum ama marlboro (philsa) üretimi yapılan sigaralarda üretimin hiç bir aşamasında alkol ve alkollü ürünler kullanılmıyor. Ablamın philsa çalışanı olduğunu ve bu konuyu ona defalarca sormamdan dolayı bilgim var. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle yanlış bilgilendirme yapmayalım.

Portakal olayını bende duymustum emın degılım fakat portakal kabugunda etil alkol olduğunu biliyorum bu yüzden portakal yendiğinde alkolmetre promil gösteriyor olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Umit

Promil hesablarınızda yanlışlık var , 50 promil diye birşey yaşamla bağdaşmaz , onun doğrusu 0.5 promildir . 1 litre kanda 50 gram alkolün bulunması demektir

1 Litre kanda 50 gram alkol bana biraz fazla geldi, 0.5 gramdır o rakam.

70 kg ağırlığındaki sağlıklı bir insanın vücudunda, 5-6 litre kan vardır.

Bir 70 lik rakı 700 gram ve % 40 alkol içerse 280 gram alkol yapar 280 gr/ 5 litre kan = 56 gram ehliyeti kaptırdık. Bir ufak içseydik, kurtarıyorduk.

• Öksürük şuruplarıda promili yüksek çıkartır
  • mythbusters ın bir bölümünde aletin alkol göstermesi için türlü şeyler yiyip içtiklerini fakat sonuçta birşey çıkmadığını hatırlıyorum sanki. ama yanılıyor da olabilirim tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Real_ETA

mythbusters ın bir bölümünde aletin alkol göstermesi için türlü şeyler yiyip içtiklerini fakat sonuçta birşey çıkmadığını hatırlıyorum sanki. ama yanılıyor da olabilirim tabi.

doğru hatırlıyorsun
  • üflememekte ısrar etsem ve ne olursa olsun üflemesem ne olur ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plusplus

Rakı etil alkol, su, şeker ve anasonun homojen bir karışımıdır. Etil alkol bizim için en önemli bileşendir. Çünkü kafayı bulmamızı sağlayan temel bileşendir.

Alkol Oranları

70’lik bir Rakı’nın üzerinde yazan 45 ifadesi rakıdaki etil alkol miktarının hacimce ne kadar olduğunu ifade eder. Şöyle ki 70 cl rakı 700 cm3’tür. (1ml = 1cm3) 70’lik rakıda 700 x 45 / 100 = 315 cm3 etil alkol mevcuttur. Etil alkolün yoğunluğu 0,79 g / cm3 ‘tür. 315 x 0,79 = 250 g 70’lik bir rakıda ki etil alkol miktarı. Bir şişe şarapta (70’lik) 70-80 gram, bir şişe birada (0,5 L) 20 gram kadar alkol bulunur.

Bir duble rakı kadehinin 2/3’ü ile ½ ‘si kadarı rakı doldurulur. Geri kalan hacim ise soğuk su ve isteğe bağlı olarak buz eklenir. Benim tercihim ise kadehin yarısının rakı diğer yarısının ise soda ve buzla doldurulması. Yanında da Mersin ya da Adana şalgamı iyi gidiyor doğrusu.

Promil (promille) binde bir anlamına gelmektedir. Bir promil “% 0,1″ ifadesi ile gösterilir. Promil olarak belirtilen bu değer, bir litre yani 1000 mililitre kan içindeki alkolün gram cinsinden miktarını gösterir. Örneğin 0.50 promil kan alkol konsantrasyonu 1000 mililitre kanda 0.5 gram alkol bulunduğunu ifade etmektedir. İnsan vücudunda ortalama 5-6 litre kan bulunduğu dikkate alındığında kanda toplam 2,5-3,0 gram alkol olduğu anlaşılmaktadır.

Bir 70’lik rakıdan takribi 7 duble rakı çıkar. 1 dublede 10 cl (100ml) rakı kullanılır. 100 ml ortalama bir çay bardağı kadardır. 100ml saf rakıda 100 x 0,45 x 0,79 = 35.5 gram etil alkol bulunur. 100 kiloluk bir insanda takribi 8 litre kan bulunur. 35,5 / 8 = 4,4 gram etil alkol her 1 litre kanda bulunması gerekir.

İnsan vücudu alkolü zehirli bir madde olarak algılar, etkisiz kılmaya ve parçalamaya çalışır. Alkol vücuttan kendi kendine ayrılamayacağı için, vücudumuzun alkolü metabolize etmesi gerekir. Alkol kolayca emilir, dolaşım sistemine girer ve dolaşım sistemiyle parçalandığı yer olan karaciğere gider.

Karaciğer, kg başına vücut ağırlığına göre, saatte 0.1 gr saf alkolü parçalamaktadır. Örneğin vücut ağırlığınız 70 kg ise, bir şişe az alkollü biradaki alkol (yaklaşık 10 gram alkol) bir saatte, 4 cl likörde 2 saatte ve bir şişe şarapta 10 saatte parçalanacaktır. 3 duble rakı yaklaşık 120 gram alkol içerir, 12 saat içerisinde parçalanır. Tabii ki bu tahmini rakamlar her insan için farklıdır. Ancak eski İstanbul meyhanelerinde 3 dubleden fazla rakı servisi yapılmadığını da unutmamak gerekir.

Bir büyük şişe rakıyı (0,7 litre, 250 gram alkol) aç karnına bir saatte içen kişi, alkol komasına girer.

Kanda binde 0,5-1,5 arası alkol, bir çeşit “kamçılanma kertesi” dir. Surat pembeleşir, vücut kızarır, dil ağırlaşır, terleme başlar. Yürüken yalpalanabilir.

Binde 0,5 ile 1,5 arası demci, çakırkeyiftir. Bilinç sislenmeye başlanmıştır. Neşe ve canlanma ile birlikte hırçınlık ve saldırganlık artar. Yargı gücü zayıflar, övünür. Kavrama ve sentez gücü kötüleşir.

Kanda binde 1,5 ‘tan yukarı alkole ulaştığında bilinç bulanıklığı ve uyuşukluk artar. Utanma azalır. Görme-işitme kötüleşir. Değişen durumlara uyma yeteneği gecikir veya yok olur. Utanmayış halleri, doruğuna çıkar. Tehlikeler önemsenmez, saldırganlık artar.

Bundan sonrası demcinin binde 2-3 alkolle saçmalıkları zincirleme dönemidir. Ağır sarhoşlukta, birden kızar, duygulanır, korkar.

Binde 3-5 alkol, nefes felci basamağıdır. Kan dolaşımı zorlaşır, kalp gücünü yitirir. Kim bilir neler vaat eder bir yaşayış, sona ermiştir artık.

1 promil ( bir litre kanda 1 gram alkol) ideal seviyedir benim için. 3 saatte 5 duble rakı eder. :)

Bu web sitesinden ne kadar içmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Son olarak

1. duble sağlığa yarar

2. duble keyif yapar

3. duble yerinde karar

4. duble kafayı sarar

5. duble çeneyi açar

6. duble sağa sola çatar

7. duble kavga çıkar

8. duble kan çıkar

9. duble gözünü hastanede açar

10. duble hakim sual sorar

Bu ne ?

Adam rakı reklamı yapmış

• Yasal sınırı aşınca hastaneye götürülüp kan testiyle kesinleşmiyor mu bu iş? Yani diyelimki hiç alkol almadınız ama yasal sınır üstünde promil çıktı,cihaz bozukluğu vs nedeniyle,e ne olacak doğrudan ceza mı kesilecek? Yoksa hastaneye götürülüp kan örneği alınıp alkol oranına bakıldıktan sonra mı ceza kesilecek?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.