Şimdi Ara

Teybim çalındı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecmıs olsun..
  • Sağ olun arkadaşlar. Bugün ancak fırsat bulup yan camı taktırabildim o da yan sanayi olduğu için tam oturmadı. Camcıdaki yetkili orjinal rover camı getirtip taktıracaklarını söyledi, bekliyeceğim bakalım nasıl olacak. Teyp işine daha giremedim. Onun parasını da alamıyacağım büyük ihtimalle çünkü kaskoya işlenmemiş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pnr005

quote:

Orjinalden alıntı: duduco

Geçmiş olsun. Madem kaskon var poliçende teyp işli değilse bile fabrika çıkışında eğer teyp varsa onun parasını alabilirsin aklında olsun. Hatta belki orjinal teyp daha pahalıdır. Ayrıca orjinal teybi taktırmak zorunda değilsin servisten teybin fiyatını öğren ben teyp istemiyorum parasını istiyorum dersin gider istediğin modeli alırsın

ya bişiy sorcam bu yazdığın kadar kolay bu işlemleri gerrçekleştirebiliyormuyuz dalga felan geçmiyorum tamamen bilmediğim içindir

Kesinlikle. Eksper geldiğinde yetkili servisten fiyat öğreniyor 20 gün içinde (maximum) dosyayı şirkete veriyor. Dosya şirkete ulaştıktan sonra acentene de söylesen olur ya da direkt şirkete teybin parasını istediğini söylüyorsun. Parayı hesabına havale ediyorlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: jackle

Sağ olun arkadaşlar. Bugün ancak fırsat bulup yan camı taktırabildim o da yan sanayi olduğu için tam oturmadı. Camcıdaki yetkili orjinal rover camı getirtip taktıracaklarını söyledi, bekliyeceğim bakalım nasıl olacak. Teyp işine daha giremedim. Onun parasını da alamıyacağım büyük ihtimalle çünkü kaskoya işlenmemiş.

Anladığım kadarıyla aracın Rover. Bildiğim kadarıyla da Rover lar fabrikadan teypsiz çıkmıyor. Eksper zaten servise gelip görmüştür herhalde. Sen camı taktırırken aynı anda teyp hakkında da servisten bilgi alsaydın keşke. Aynı anda onu da taktırırdın.

• quote:

Orjinalden alıntı: set

Mesela tüm teypler kızaklı yapılabilirmi?

Okuduğuma göre adam teybin ayrılabilir ön kapağı takılı olmasa,alınmışta olsa gövdesini çalıyormuş. E iyide tüm markaların,modellerin gövdeleri tüm kapaklara oluyormu?...

Oto teypde hırsızlar en çok hangi markaları çalıyorlar?

Günlerden bi gün bizim teybinde gövdesi çalınırsa o noktoda ne yapılabilir,elimde kalan kapağa gövde alınılabilirmi yoksa o kapağı atacakmıyız. Gerçi ben kızak mekanizmsını kullanıyorum,teybi komple alıyorum... Ama sadece kapağını alsam...

Sorularına yardımcı olmaya çalışayım:
    -Teypler kızaklı yapılabilir , şöyle ki;
    Teybi monte ettiğin kabloları cırt cırtlı yani tak çıkarlı yapıyorlar, sen teybi kolay takıp çıkartabiliyorsun her akşam yanında götürebiliyorsun bunu yapanlar var. Dezavantajı var, koca teyple her akşam uğraşacaksın, ve hafıza sürekli sıfırlayacak, saatle ,radyo ile sürekli uğraşacaksın
    -Bütün markaların Pioneer Sony kafaları uyuyor.
    -Oto teypte hırsızlar en çok pioneer çalıyorlar, çünkü en çok pioneer moda ve yaygın.
    -Teybinin gövdesi günün birinde çalınırsa yapılacak işler;
    1. Sigortadan parasını alıp yenisini alırsın
    veya
    2. Tahtakaleye elinde kafa gidersin orada kafaya uygun gövde ararsın, şansın var ise kendi gövdesini bile bulabilirsin uygun fiyata orada adamalr çok yardımcı oluyorlar
    Unutmuşum ekleyecektim, 2. şıkkı hicvetmek babında söylemiştim, yoksa asla böyle bir şeyi onaylamıyorum, şerefsizler
    Onu çalanada , o çalandan mal alan esnafa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antiochos -- 7 Temmuz 2005, 17:43:37 >

• Teşekkür ederim antiochos...
    Yazdıkların çok faydalı oldu. Eğer arabayı gıcık biyere parketmişsen teybi almak en iyisi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

geçmiş olsun kardeş yapacak bi şey yok ortam kötü...kasko varsa ve teyp poliçeye işliyse yırtabilirsin anca o olur...

katılıyorum arkadasa gecmıs olsun..
  • arkadaş geçmiş olsun bir sorum var eğer arabada kaskon varsa ne olursa olsun teyipin parasını verşyorlarmı eee teyp'mi parasımı hangisini yapıyorlar
  • allah belalarını versin nediyelim.bizler dişimizden tırnağımızdan arttırıp evden daha cok vakit gecirdiğimiz arabalarımıza bir ıkı ufak tefek bir sey yaptıralı biraz şenlenelim diye dusunuyoruz.evet arabanın içindeyken
    şenleniyoruzan da arabayı parkettiğimiz patlattılarmı patlatacaklar mı dıye düşünmekten yaşlanıyoruz.bole sey oplurmu ya. kardeş tekrar geçmiş olsun.................
  • quote:

Orjinalden alıntı: BOOM

arkadaş geçmiş olsun bir sorum var eğer arabada kaskon varsa ne olursa olsun teyipin parasını verşyorlarmı eee teyp'mi parasımı hangisini yapıyorlar

Arabanın fabrika çıkışında teyp varsa kasko poliçesine yazdırmasan da orjinal teyp parasını alırsın. Fabrika çıkışında yoksa ya da daha pahalı teyp taktırmak istersen poliçeye yazdırman lazım. Karakol raporu olduktan sonra ister teybi taktırırsın istersen parasını alırsın.
    Bu arada bu işlerde bir ince nokta var. Mesela fabrika çıkışı teyp çok pahalıdır ama hoşunuza gitmez gider bir MP3 çalar alırsınız. Bunu poliçeye yazdırmadan mutlaka servisten orjinal teybin fiyatını öğrenin. Orjinali 800 YTL dir. Sizin taktığınız 500 YTL. dir boşu boşuna teyp farkı ödemeyin. Çalınsa bile 800 YTL. yi alırsınız zaten
    Bir ince noktayı daha hatırlatayım acentenizden orjinal teybe ne kadar ödeyeceğini sorun ve onay alın. Sonra sorun çıkmasın karşınıza

Ben Axa Oyaktayken 20 yıllık acentemizle bu yüzden ayrıldık. Tamamını öder demişti ama orjinal teyp 2milyar 800 çıkınca şirket ödemeyiz dedi. Bayağı bir oyaladılar bölge müdürlüğüne gidip kavga ettim yine de ödemediler. Acente cebinden ödedi ama Koç Allianz'a geçtim. Orası ne kadar olursa olsun öderiz dedi. Araba da 1 milyarlık teyp bile olsa poliçeye yazdırmazsam 3 milyarlık teyp parasını alırım. Ama inşallah çalınmaz da .......

• GEÇMİŞ OLSUN NE DİYEYİM
  • beyler teyp satarken hep tavsiye etmişimdir en güvenli çözüm kafalı teybinize kızak yaptırmak.biraz kaba olabiliyor ancak her zaman güvendesiniz.bunun yanında sakın alarma güvenmeyin sadece biraz caydırır.sadece 2 kabloluk işi var hırsızlar çok usta!ama bildiğim kadarıyla kasko yaptırırken sağlam indirim yapıyolar alarmlı arabalara.70 ytl alarma verirsin kaskodan indirim alınca alarmın bedavaya geliryanlışım varsa düzeltin.son olarakta asla tahtakaleden 2. el teyp almayın ağlayanın malı gülene yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifiyecenter -- 12 Temmuz 2005, 1:15:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: modifiyecenter

beyler teyp satarken hep tavsiye etmişimdir en güvenli çözüm kafalı teybinize kızak yaptırmak.biraz kaba olabiliyor ancak her zaman güvendesiniz.bunun yanında sakın alarma güvenmeyin sadece biraz caydırır.sadece 2 kabloluk işi var hırsızlar çok usta!ama bildiğim kadarıyla kasko yaptırırken sağlam indirim yapıyolar alarmlı arabalara.70 ytl alarma verirsin kaskodan indirim alınca alarmın bedavaya geliryanlışım varsa düzeltin.son olarakta asla tahtakaleden 2. el teyp almayın ağlayanın malı gülene yaramaz

Eskiden alarm indirimi yapıyorlardı ama çoğu şirket kaldırdı artık. Axa Oyakla çalışırken kaldırmışlardı, Koç Allianza geçtim orada da yok... Ama başka şirketlerde olabilir. Bir de şu var indirim yapıyorlar ama alarm fiyatı üzerinden de yine prim alıyorlar ve hırsız girdiği anda alarm çalmazsa ya da bozuksa o yaptıkları indirim yüzdesi kadar hasardan da o kadar yüzdeyi keserler ve misli misli çıkarırlar

• tüm sigorta şirketleri böyle zaten önce kaskoyu ballandıra ballandıra anlatırlar kaza oluncada yok şu kesintisi yok bu kesintisi elinize 3 kuruş para sayarlar yallah!niye ben o zaman 1 sene boyunca dünyanın parasını veriyom ki?
  • quote:

tüm sigorta şirketleri böyle zaten önce kaskoyu ballandıra ballandıra anlatırlar kaza oluncada yok şu kesintisi yok bu kesintisi elinize 3 kuruş para sayarlar yallah!niye ben o zaman 1 sene boyunca dünyanın parasını veriyom ki?

Hiçbir sigorta şirketi yerine getiremeyeceği sözleri vermez arkadaşım ... Doğru poliçe satın alırsan üzülmezsin , ha 50 - 100 milyondan sakınırsanda şimdiden geçmiş olsun saba
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

quote:

tüm sigorta şirketleri böyle zaten önce kaskoyu ballandıra ballandıra anlatırlar kaza oluncada yok şu kesintisi yok bu kesintisi elinize 3 kuruş para sayarlar yallah!niye ben o zaman 1 sene boyunca dünyanın parasını veriyom ki?

Hiçbir sigorta şirketi yerine getiremeyeceği sözleri vermez arkadaşım ... Doğru poliçe satın alırsan üzülmezsin , ha 50 - 100 milyondan sakınırsanda şimdiden geçmiş olsun saba

Kesinlikle katılıyorum. Ben artık 4-5 yıldan beri bütün poliçeyi satır satır okuyorum ve aklıma takılanları soruyorum. Ayrıca eksik bir şey görürsem onları da ilave ettiriyorum. Verilen sözler yerine gelmezse de daha önce yazdığım gibi bölge müdürlüğüne kadar çıkıp kavga bile ediyorum.

• pis şerefsizler geçmiş olsun kardaş
  • gecmis olsun kardas ne dielim bz ya!!!.....

walla bn calmadm
  • valla kardesim ben istanbulda yasıyorum ve berbat hic uşenmeden1 km uzga kapalı garaja bırakıyorum aylık 70 ytl veriyorum ama arabayı düşünmüyorum sana gecmıs olsun
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.