Şimdi Ara

teyp çıkışını amfi girişi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar teyp çıkışını amfi çıkışına çevirmek için bi devre varmıdır?
    yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amfi_46 -- 7 Ekim 2007; 17:45:06 >

• amfi girişi olmasın ?
  • evt yanlış oldu amfi girişi
  • Teybin çıkış gücü 10W. gibi veya üzerindeyse elektronik malzemecilerinde özel kit satılıyor.Teyp çıkışı düşük güçlü ise seri dirençlerle sinyal zayıflatılarak anfiye uygulanır.Direnç değerini bulmak için birkaç deneme yapmanız gerekebilir.Kolay gelsin.
  • benim anlatmak istediğim bu değil. bunun devresi sitede daha önce yayınlandı hatta sezer isimli biriydi yanılmıosam ama bulamadım
  • arkadaşlar bu devre yokmu kimsede ya
  • Bulacağın devre muhtemelen girişindeki sinyal dirençle azaltılmış basit bir preamplifikatör olacaktır...

Yerinde olsam hiç devre falan aramakla uğraşmam, kanal başına ikişer dirençle sinyal seviyesini düşürüp amfime girerim, ya da elimdeki teybin volüm potunun orta ucundan ek birer kablo çekip direkt bunu amfi çıkışı olarak kullanırım..

Not: Teybin volümü dijitalse, içindeki amfi entegresinin giriş pinlerinden kablo çekerek yapabilirsin..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aküden Usb Çıkışı Almak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  •  teyp çıkışını amfi girişi yapmak

selamlar, arçelik marka bi ototeybi yapmıştım. Burda teybin çıkışlarını amfi olarak kullanıyorum. Yapman gereken teybin çıkış entegrelerinin girişlerini bulmak ve o yolları sistem entegresinden ayırmak.entegrelerin girişlerine bir rca takıp ister pc ne ister vcd ne hehangi bir ses kaynagına baglayabilirsin. Bunla bitmiiyor ikinci işlem çıkış entegrelerinin devamlı çalışır durumda olması gerek her oto teybi çıkış entegresinin bir stand by girişi ve bu girişe bağlı stand by devresi vardır. bu girişi de ayrııp entegrenin standby ucuna 2.2 k dan 47 k ya kadar herhangi bir direnç bagla direncin diğer ucunu da + 12 v a bagla. İşte anfin hazır.

• benim istediğim bu değil arkadaşlar. benim demek istediğim mesela benim teybimin çıkışları köprü çıkış ve ben bunu amfiye bağlayamıyorum sorun oluo. köprü olan o çıkışı normal çıkışa çevirmem gerekio yani bi canlı uç olucak diğeride şase bunun bi devresi vardı forumda ama bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

selamlar, arçelik marka bi ototeybi yapmıştım. Burda teybin çıkışlarını amfi olarak kullanıyorum. Yapman gereken teybin çıkış entegrelerinin girişlerini bulmak ve o yolları sistem entegresinden ayırmak.entegrelerin girişlerine bir rca takıp ister pc ne ister vcd ne hehangi bir ses kaynagına baglayabilirsin. Bunla bitmiiyor ikinci işlem çıkış entegrelerinin devamlı çalışır durumda olması gerek her oto teybi çıkış entegresinin bir stand by girişi ve bu girişe bağlı stand by devresi vardır. bu girişi de ayrııp entegrenin standby ucuna 2.2 k dan 47 k ya kadar herhangi bir direnç bagla direncin diğer ucunu da + 12 v a bagla. İşte anfin hazır.

Hocam merhaba. İlgimi çekti de.. Teybi o şekil yapınca nasıl bir işlev kazanıyor?

• arkadaşın anlatmak istediği teybinin hoparlör çıkışını başka bir anfiye bağlayabilmek sanırım,
    bunu yapması biraz zor olur,
    zira çıkıştaki yükü bi yere aktarıp absorbe etmesi lazım,onunla ilgili devreler var sanırım
    çünkü bağlayacağı anfinin giriş seviyesi mv seviyelerinde olacak,
    benim tavsiyem teybinin preanfi kısmının çıkışlarını bul,
    teybteki anfiye girişlerden ayır hatta bu ayırdığın kanallar büyük bir ihtimalle tiz bas yada ekolayzer potlarından sonra olacaktır, ve işini daha iyi görecektir
    yani teybinin anfi kısmını devreden çıkaracaksın bu şekilde daha sağlıklı olur diye düşünüyorum
  • cok basit bir tane trimpot kullan trimpotu orta konumda baslat sonra makul bir seviyeye getir..
    basit bir sema cizdim
    trimpot 100 ile 150 k olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: tahsin053

quote:

Orjinalden alıntı: audiocu

Hocam merhaba. İlgimi çekti de.. Teybi o şekil yapınca nasıl bir işlev kazanıyor?

oto teybini amfi olarak kullanıyorum. ( çıkışlardan yararlanarak)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.