Şimdi Ara

Teyp Hoparlörünü bilgisayara nasıl bağlanır ( Teypin resmi var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
26.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6,3 mm demek ki o, bir tarafı 6,3 mm bir tarafı 3,5 mm jak olan kablo alıp takacaksın o zaman
  • Usta ozur dilerim biraz gec yazdim ama sey kesin olurmu ses alirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Usta bi sorum daha var ben bunu pcye bagladigmda gene radyodaki gibi yuksek ses alabilcekmiyim mono calmasi sıkınıtı degil ama ayni yukseklikte ses alabilirmiyim ??

• O teyp den fm radyo modunda ses alabiliyor musun hoparlörlerden ? Yani teyp sağlam mı onu sormak istiyorum .
  • Evet aliyorum saglam teyp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42yabara42 -- 12 Mayıs 2016; 8:14:29 >
  • Teyp Sağlamsa yukarıda arkadaşın dediği gibi mikrofon ( Mic ) girişinden + - şeklinde mono ses girişi yapabilirsin bilgisayarından , fakat ses kalitesi nasıl olur onu bilemiyorum seste çatlamalar bozulmalar olma ihtimali büyük Ayrıca orada birde Phones girişi var onun ne olduğu hakkında en ufak bir tahminim yok ama Aux girişi felansa mikrofon girişi yerine o Phones yazan girişten ses verirsen eğer ki Aux girişi ise tabi ki , stereo ve kaliteli bir ses alabilirsin tahminimce :) Kolay gelsin .
  • Phones girisine tornavida soktum ses gidiyo aux girisi olabilirmi o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42yabara42 -- 12 Mayıs 2016; 11:19:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42yabara42

Phones girisine tornavida soktum ses gidiyo aux girisi olabilirmi o

Hahah güldüm valla tornavida sokmak nedir :) garip bir deneme yöntemi.. Bence siz önce bir ucu teyp e bir ucu bilgisayara uyacak jack yapın Yani 6.3 mm Teyp için 3.5 mm ise bilgisayar için piyasada böyle bir kablo bulabilir misiniz bilmiyorum ama dönüştürücü aparatlar var onlar ile yapabilirsiniz sanırsam İlk olarak "Phones" girişine bağlayın deneyin ses alabiliyormusunuz alamazsanız son çare olarak "Mic" girişinden ses verin olmazsa şansınıza küsün :) Ayrıca bende de böyle bir teyp var CD - KASET - FM RADYO özelliği var Bilgisayara bağlamak için Bir tane FM TRANSMİTTER aldım Aux girişli olanlardan fm transmitteri evde adaptörle çalıştırarak kullanıyorum fm transmittere aux aracılığı ile ses girişi yapıp belli bir frekansa getirip bu seçtiğim frekansı da teyp in fm radyo özelliği ile dinliyorum gayet net ve stereo ses alabiliyorum buda altarnatif bir çözüm olabilir Kolay gelsin

(( Daha yeni benim teyp'in girişine baktım o Phones girişi kulaklık galiba yani işe yaramaz ses girişi yapamazsın Phones girişinin üstünde kulaklık sembolü var . ))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 12 Mayıs 2016; 15:34:20 >

• phones yazan kulaklık girişi, onun için mic yazana tak demiştim, tornavida sokunca sesin gitmesi de bu yüzden, cihaz kulaklık taktığını sanıyo, bi kablo bulup dene, evdeki eski kablolarla falan da uydurabilirsin kendin ama çok ses kalitesi bekleme, ses yüksekliğini de denemeden bilemeyiz
  • tural.i T kullanıcısına yanıt
    Benim kenwood marka teyp'e mic girişinden + - şeklinde ses verdim de sesi çok kısık açman gerekiyor bilgisayardan aksi taktirde ses çok bozuk oluyor sesi kısıp kullansan da mono bir ses veriyor ayrıca çok boğuk bir şekilde çıkıyor bas vurduğunda ise ses çatlıyor yani anlayacağınız saçma bir şey oluyor denemeye değmez Gülben ergenin şarkısını Ahmet kaya sandım o kadar bozuk yani gerisini siz düşünün
  • Amfi felan uyduramazmiyim buna cok guzel ses cikiyor yaw

• 42yabara42 4 kullanıcısına yanıt
    Teyp' i iptal ederek ayrı bir anfi ile hoparlörleri sürebilirsin yani çalıştırabilirsin anfi yerine aux girişli bir araba teybi alarak'da kullanabilirsin 45 50 liraya kaset çalarlı araba teypleri var aux girişli al kullan 12 v adapdörlede teybi besleye bilirsin gayet iyi ses alırsın
  • Peki Buna aux girisi yapilamazmi

Dostum aux girişi yapılır da astarı yüzünden pahalıya gelir. O sebeple o setin ana gövdesinden sana fayda yok.

Ayrıca müzik stereo dinlenir. Mic girişinden bağlantı yaptığında sadece bir taraftan ses gelir ve diğer taraftan çıkan sesleri duyamazsın. Bu şekilde de müzik .ok gibi olur.

Bu durumda çözüm olarak dışarıdan stereo bağlantı yapmanıza izin verecek bir amfi almanız şart. Misal alttaki amfi gibi birşey olabilir.
    https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-lepy-lepai-lp-2024a-plus-class-t-ev-motosiklet-arac-amfisi-283859492/detay

Hoparlörleri bu amfiye bağlayıp PC'den bir ucu 3,5mm kulaklık, diğer ucu ise kırmızı-beyaz rca jak olan bir kablo ile bağlantı yaparsınız.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam hoparlörler zaten çok güçlü birşey değil amfi almasına gerek yok dediğim gibi SD KART OKUYUCULU - USB Lİ - ( AUX GİRİŞLİ ) ucuz 55 60 lira max 80 liraya kadar araç teypleri var onlardan alarak kendindeki hoparlörleri kullanabilir Aux girişi ile de bilgisayarından ses aktarımı yapabilir Çok aşırı kaliteli olmasa da orta düzeyde stereo bir ses alabilir E tabi araç teyp'i alacağına da 3+1 - 4+1 Ses sistemide alabilir :) Ucuz yollu olanlardan Ama o sendeki teypten bir şey yapabileceğini sanmıyorum boşuna emek harcama bence . Eğer ki bulabilirsem Link atarım örnek ürün olarak

Bu ürünler bakıla bilir ;

www.hepsiburada.com
    Navitech TDC-4015 Araç Radyo Sd/Usb Çalar Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/navitech-tdc-4015-arac-radyo-sd-usb-calar-p-OTDELTDC4015

www.hepsiburada.com
    Piranha Charger A Type Radyolu USB/ SD/ MMC Girişli (Klasör Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/piranha-charger-a-type-radyolu-usb-sd-mmc-girisli-klasor-secme-ozelligi-p-OTPIRCHARGERA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 12 Mayıs 2016; 20:22:05 >

Adana daysaniz aux girişi yapabilirim ben .
    eğer kaset bölümü çalışıyorsa, aux > kaset cevirici aparatlar var..

Arkadaşın dedigi gibi mikrefon girişi hem hassatir, hemde mono dur, gelen 1 birim sesi 10 yapar, ses girisini çok kısık tutmalisiniz ki, bunun için sesin nasıl bozuldugunu bilmeniz gerekir..
    İyi Forumlar

• Usta o attigin kaset adaptoru kesin ise yararmi simdi 80 90 lirada vermeye degmez ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 42yabara42 -- 13 Mayıs 2016; 7:52:43 >
  • konu ne hale gelmiş :D
    Teyp kaset çalıyorsa, veya play tuşuna başınca, kaset yerinin içinde ortada metal okuyucu var,, ona elinizle dokununca hoparlörlerden cız cuzz sesler geliyorsa,, işe yarar... fiyatı 10 ile 20 tl arası....
    Motor lastiği kopmuş, dönmüyor olabilir, önemli olan , okuyucunun çalışması. kristal diye bilinir. Ürünü kullanmadan önce, kristal okuyucuyu yağsız tiner veya kolonya pamuk ile temizleyiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 24 Mayıs 2016; 14:01:25 >
  • Anladığım kadarı ile teyplerde input girişi yok

Ben olsam şunu denerdim
    Resimde arka planda PC hoparlörü var
    Bir tanesinin arkasını sökerim, teyp kolonunun kablosunu PC kolonuna takarım
    Ses iyi ise onu oraya lehimlerim olur biter
    Diğerini de öbür kolona lehimlerim ses daha güzel çıkar
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.