Şimdi Ara

TFSI passat ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bizim üst komşumuzda var. TFSI=TSI+FSI
  • Dün görüşeceğimi söylediğim 2.0 T-FSI Passat ile görüştüm. Yaklaşık 3 saat kadar önce. Araç sahibi; aracın kesinlikle boyasız ve kazasız olduğuna, kilometresinin orjinal olduğuna ve muhayyer bir araç olduğuna garanti verdi. Acil satmak zorunda olduğunu bu sebeple fiyatı emsallerinden uygun tuttuğunu belirtti. Bir saat sonra pazarlık için görüşmemizin daha uygun olacağını çünkü araç için birisinin bakmaya geleceğini söyledi. Tamam dedim ve kapattım. Yaklaşık bir buçuk saat sonra aradığım zamanda 61.750 tl ye sattığını ve aracın satışını yarın vereceğini söyledi. ( Bahsettiğim araç yukarıda linki kullanılan araç değildir. )

Başka bir T-FSI sahibi ise aracın yine sorunsuz olduğunu ama turbosunun sonradan eklendiğini ve 33.750'ye pazarlığını bitirdiğini söyledi. Yine de satılmamış olma ihtimali yüksek bu aracın... Ama yine de sonradan eklenmiş turbonun orjinali kadar uygun olup olmadığını bilmeden farklı bir şehire araç almak için gitmek istemedim. Bu yüzden teşekkür edip kapattım. Bir daha da satılıp satılmadığını sormak için aramadım.

Sizce sonradan turbo eklenen bir passat T-Fsı özelliği gösterir mi? Turbo için harcanan paraya değer mi? Yoksa hem sorunlu hem de asla T-FSI özelliği olmayan bir 2.0 FSI passat gibi mi kalır?

Teşekkürler...

• Sorunlu mu?Kim diyor yahu sorunlu diye.
  • FSI motora sorunlu demedim. "Turbonun takılması üzerine hem bana uyumsuzluk veya benzeri bir sorun açıp birde 2.0 FSI motor hazzı ve performansı gösterir mi? " Yani turbonun sorun çıkarma ihtimalinden bahsettim - çıkarıyorsa eğer-. Ama sanırım yeterince açıklayıcı olmamış ve yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş.
  • Model yılını belirtmemişsiniz ama 60.000 TL üstü biraz fazla gibi. Manuel vites Passat CC 2.0 TSI sıfır aracı forumda birisi 82.000 TL gibi bir fiyata aldı aklınızda bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dabaya
    ...

Başka bir T-FSI sahibi ise aracın yine sorunsuz olduğunu ama turbosunun sonradan eklendiğini ve 33.750'ye pazarlığını bitirdiğini söyledi. Yine de satılmamış olma ihtimali yüksek bu aracın... Ama yine de sonradan eklenmiş turbonun orjinali kadar uygun olup olmadığını bilmeden farklı bir şehire araç almak için gitmek istemedim. Bu yüzden teşekkür edip kapattım. Bir daha da satılıp satılmadığını sormak için aramadım.

Sizce sonradan turbo eklenen bir passat T-Fsı özelliği gösterir mi? Turbo için harcanan paraya değer mi? Yoksa hem sorunlu hem de asla T-FSI özelliği olmayan bir 2.0 FSI passat gibi mi kalır?

Teşekkürler...

Atmosferik 2.0 FSI motora turboyu sonradan takıp da düzenli çalıştırabilen ustaya helal olsun. Araçta hem mekanik hem de elektronik çok fazla değişim yapılması gerekir. Bunları yapabilen bir usta Türkiye'de varsa hayranlık duyarım...

• Tabi ki bu bilgilenme ortamında

PASSAT'ın meşhur ve BABA arabası 4000 motorluk W8 motorunuda unutmamak lazım.

Üstelik 4 Çeker... 20.000 lira biraz pahalı gibi geldi 2003 model bi araba için

TFSI passat ?

TFSI passat ?

TFSI passat ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kemal Fırat

ödül almış mükemmel motordur,litre başına 100 hp ve bu güce kıyasla çok düşük yakıt tüketimi.olsa da binsek

100 km de 12 litre olarak duydum. Ne derece doğru bilmiyorum.

hocam aynı motorlu araç bende var, skoda octavia rs 2.0 tfsi,
    yakıt tüketimimi söyleyeyim, her gün standart aynı güzergahda gidiyorum, ankara , ümitköy- çankaya turan güneş bulvarı arası. yol yaklaşık 22 km, çankaya'ya doğru giderken yokuş çıkıyorum dönüşte ise tam tersi yokuş iniyorum, trafik pek olmaz sadece kırmızı ışıklarda duruyorum.

ümitköy-çankaya 100km'de ortalama 8.5 litre yakıyor
    çankya ümitköy 100km'de ortalama 7-7.5 litre arası yakıyor.

yalnız bu değerler sakin kullanım ve gaza az basarak oluyor, çok çok kasılarak elde edilmiş değerler değil onu belirteyim, bir keresinde sırf kasmak için yavaş gelmiştim eve , sabahın 3'ydü 5.6 litre ortalama gösteriyordu yol bilgisayarı.

yalnız onunla bununla kapışayım derseniz ortalama 13-14 litre leri görebilirsiniz baştan söyleyeyim

• quote:

ödül almış mükemmel motordur,litre başına 100 hp ve bu güce kıyasla çok düşük yakıt tüketimi.olsa da binsek

220 km/s sabit hızda en az 20-22 litre yakar... Ama o hızıda rahatlıkla muhafaza eder...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 26 Ekim 2009; 21:16:55 >
  • motoru wikiden araştırdım. common rail sistem falan varmış tırstım açıkçası,bizim ülkedeki benzin kalitesi ile ne kadar daha sorunsuz çalışır Allah kerim.

wikiden alıntı:

aspiration
    hot-film air mass meter incorporated into air filter housing, cast alloy throttle body with electronically controlled 'drive by wire' throttle butterfly valve, plastic variable length controlled intake manifold with charge movement flaps adjusted by a continuous-action pilot motor, 0.9 bar boost water cooled BorgWarner K03 turbocharger (K04 on 169 kW upwards) incorporated in exhaust manifold, centrally mounted front intercooler (FMIC)
    fuel system
    fully demand-controlled and returnless; - fuel tank mounted low pressure fuel pump, Fuel Stratified Injection (FSI): inlet camshaft double-cam driven Hitachi single-piston high-pressure injection pump maintaining a pressure between 30 to 110 bar in the stainless steel common rail fuel rail, four combustion chamber sited direct injection sequential solenoid-controlled fuel injectors, air-guided combustion process, multi-pulse injection with homogeneous mixing, stratified lean-burn operation with excess air at part load

• quote:

Orijinalden alıntı: LAST_DRIVER

quote:

220 km/s sabit hızda en az 20-22 litre yakar... Ama o hızıda rahatlıkla muhafaza eder...

Benim araç tamgaz otobanda 230km/h de 22.4 litre yakıyor.Tabi yol bilgisayarı böyle gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

...

Teşekkürler...

Atmosferik 2.0 FSI motora turboyu sonradan takıp da düzenli çalıştırabilen ustaya helal olsun. Araçta hem mekanik hem de elektronik çok fazla değişim yapılması gerekir. Bunları yapabilen bir usta Türkiye'de varsa hayranlık duyarım...

Zaten bende bunun uygunluk göstereceğine pek ihtimal vermediğim için araç sahibine bir daha dönmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

quote:

quote:

100 km de 12 litre olarak duydum. Ne derece doğru bilmiyorum.

hocam aynı motorlu araç bende var, skoda octavia rs 2.0 tfsi,
    yakıt tüketimimi söyleyeyim, her gün standart aynı güzergahda gidiyorum, ankara , ümitköy- çankaya turan güneş bulvarı arası. yol yaklaşık 22 km, çankaya'ya doğru giderken yokuş çıkıyorum dönüşte ise tam tersi yokuş iniyorum, trafik pek olmaz sadece kırmızı ışıklarda duruyorum.

ümitköy-çankaya 100km'de ortalama 8.5 litre yakıyor
    çankya ümitköy 100km'de ortalama 7-7.5 litre arası yakıyor.

yalnız bu değerler sakin kullanım ve gaza az basarak oluyor, çok çok kasılarak elde edilmiş değerler değil onu belirteyim, bir keresinde sırf kasmak için yavaş gelmiştim eve , sabahın 3'ydü 5.6 litre ortalama gösteriyordu yol bilgisayarı.

yalnız onunla bununla kapışayım derseniz ortalama 13-14 litre leri görebilirsiniz baştan söyleyeyim

Benim duyduğum o 12 litre olayı zaten internet üzerinde verilmiş bir bilgi idi. Kullanan birinin söylemi değildi. O yüzden de zaten kesin 12 demedim.

Zaten genellikle sakin kullanırım. ( Ankara da başka türlü kullanmak pek mümkün olmuyor ) O yüzden ( her ne kadar şuan için alamıyor olsamda) yaklaşık olarak sizinki ile aynı değerlerde yakacağını tahmin ediyorum.

• babamda 2.0TFSİ 200hp passat variant var mükemmel ötesinde bi motor çok hızlı ve kaymak gibi gidio otobanda kimse sizle kapışamıo bastımı tabi benzini yiyo normal kullanımda fazla değil hiç bir problemde çıkmadı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.