Şimdi Ara

The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.657
Cevap
52
Favori
163.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tony Stark pek çok Marvel romanında şehri koruması için insansız robotlar tasarlayıp kullanan birisi.

Hank Pym normalde Ultron vari robotlar yapıyor bunları anti-madde evrenindeki hapishanesinde gardiyan olarak kullanıyor. Ultron ileri bir deneyi ve sapıtıp herkesi ortadan kaldırmaya çalışıyor.(Skynet gibi)

Iron Man 3'deki paranoya sonucu insansız robotlar üzerinde çalışırken bir yapay zeka fazla gelişir ve Ultron olur. Marvel'den bundan daha iyisini beklemeyin.

Ha bu arada:

Normal hikayede gene ultra ezik bir şekilde zaman yolculuğu ile çözüyorlardı bunu. Wolverine ve Sue Storm geçmişe gidiyordu bu filmde ikisi de yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

Orijinalden alıntı: Hydra Mjollnir

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turin---thesamet

Yalnız Mark 42'de kafayı yiyecek bir yapay zeka yoktu filmde sadece Tony'nin düşüncelerini robot mantığıyla yani "düz mantık" yerine getiriyordu :) rüyayı yanlış anlama falan gibi... Belki Tony boş zamanında İron man'siz kalmasın dünya diye bi yapay zeka üretmiştir o ayrı. Herif rahat duramıyo

Daha once tcct okumustum sanirim, bu ruyadayken saldirma isi yapay zeka olabilecegi ile ilgili olabilirmis. Cunku filmde koltukta oturduklari bir sahne var ki baba (tony)-ogul (mark42) gibi olabilecegi soyleniyor yani hank ile ultron arasindaki baba ogul iliskisi gibi.

Yani, mark 42 orada zirh sahibinden fazlasini, babasini korumak istemis olabilir. Bu filmde de prototip halinden (iron man 3 te prototipti) kurtulup asil halini alacagi icin daha ileri bir zekaya sahip olup tum insanlari hatalarindan dolayi yok edilmeye layik gorebilir.

Baska bir ihtimalde jarvis cildirip mark42 yi ele gecirir ve ultron olur.

Yabancı bir sitede Jarvis' in çıldıracağı yazıyordu zaten. Bu forumda da okumuştum öyle bir şey. İtaat etmeyi bırakacağı yazıyordu. Zaten çizgiroman da Stark, Jarvis le başı belaya girince yeni yazılımın ismini Pepper koyuyordu.

Mark 42 yi ele gecirecektir yine, her iki ihtimalde ayni seye cikiyor, her sey 42 ile donuyor

Kendisini adamantium ile kaplamadikca gercek bir tehdit olamaz yalniz

Burda da bi sıkıntı var Jarvis'i seslendiren Paul Bettany Vision rolüyle kadroda. Yani Ultron Jarvis'in aklini çelip yoldan çıkaracağa benziyor. Her film hakkında bir hayran kurgusu yapabiliyoruz ama bu film için olmuyo arkadaş. Zaman yolculuğu diye bişey olmaz mantık hatalarıyla Ultron'u bitirmezler inşallah. Sonuçta son zamanlarda eskisi kadar olmasa da Marvel bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turin---thesamet -- 30 Temmuz 2014; 2:17:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke Voltron da katılsa aralarına. Ultron'a karşı güzel savaş olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İron Man serisini izledim. Sırf bu film için. 2 ve 3'de fazlasyıla çocuklaştı Walt Disney'le ilgisi olduğunu sanıyorum. Walt Disney'in zaten işi gücü bir şeyleri bozmak. Batacağı günleri de göreceğiz İnşAllah

• quote:

quote:

Yalnız Mark 42'de kafayı yiyecek bir yapay zeka yoktu filmde sadece Tony'nin düşüncelerini robot mantığıyla yani "düz mantık" yerine getiriyordu :) rüyayı yanlış anlama falan gibi... Belki Tony boş zamanında İron man'siz kalmasın dünya diye bi yapay zeka üretmiştir o ayrı. Herif rahat duramıyo

Daha once tcct okumustum sanirim, bu ruyadayken saldirma isi yapay zeka olabilecegi ile ilgili olabilirmis. Cunku filmde koltukta oturduklari bir sahne var ki baba (tony)-ogul (mark42) gibi olabilecegi soyleniyor yani hank ile ultron arasindaki baba ogul iliskisi gibi.

Yani, mark 42 orada zirh sahibinden fazlasini, babasini korumak istemis olabilir. Bu filmde de prototip halinden (iron man 3 te prototipti) kurtulup asil halini alacagi icin daha ileri bir zekaya sahip olup tum insanlari hatalarindan dolayi yok edilmeye layik gorebilir.

Hocam dediğin inceleme budur...Ayrıca okumayan arkadaşlara şiddetle okumalarını öneririm, Ultron'un ortaya çıkış hikayesi büyük ihtimal böyle olacak.

http://tcctakimi.blogspot.com.tr/2013/10/iron-man-3-avengers-age-of-ultrona.html#.U9Dbwx_UnQU

• quote:

Orijinalden alıntı: Three Dimensions

quote:

quote:

Hocam dediğin inceleme budur...Ayrıca okumayan arkadaşlara şiddetle okumalarını öneririm, Ultron'un ortaya çıkış hikayesi büyük ihtimal böyle olacak.

http://tcctakimi.blogspot.com.tr/2013/10/iron-man-3-avengers-age-of-ultrona.html#.U9Dbwx_UnQU

Evet buydu, tesekkurler

• Viki'de Tony Stark'ın Ultron'u yapacağı yazıyor. Büyük ihtimalle dediğiniz gibi Mark42 Ultron olacak.Başka türlü olacacağını pek sanmıyorum.
  • Kadın olmak
     The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman

• quote:

Orijinalden alıntı: Death52

Kadın olmak
     The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman

var mı daha hocam? nereden buldum bunları :)

• quote:

quote:

Kadın olmak

TccT'den

• quote:

quote:

quote:

Kadın olmak

TccT'den

Her gün bakıyorum gözümden nasıl kaçar. ben seviyorum böyle röportajları :D

• Beyler Thor gercekten kadinmi olacak? Nasil olacak bu is biraz aciklarmisiniz bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasam2012a

Beyler Thor gercekten kadinmi olacak? Nasil olacak bu is biraz aciklarmisiniz bana

Mjölnir'i taşımaya hakkı olan kişi kadın oldu bu arada bildiğimiz Thor da eski baltasına geri döndü. Bu çizgi romanda oldu ama söylentiler filmi de etkileyeceği yönünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg61

The Avengers: Age of Ultron ( Mayıs 1, 2015) #Fragman

Reis and Hero

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• - Vision'a dair setten sızan ilk görüntünün olduğu iddia edilen fotoğraf sahteymiş. G.I. Joe'dan Snake Eyes karakterinin üzerinde oynanıp Vision haline getirilmiş, şu anda parça parça yayınlayıp sonrasında tamamlanan Age of Ultron konsept çiziminde görülen havada duran arkası dönük Vision dışında karaktere dönük hiçbir fotoğraf yok.

- Vision'ı Howard Stark'ın yaratmış olabileceğine dair dedikodular da asılsız çıktı, zira filmde de karakterin orijininde olduğu gibi Vision, kendisinin de yaşamlar yaratmaya gücünün olduğunu kanıtlamak amacıyla Ultron tarafından yaratılacakmış. Ultron'u Tony Stark yaratacak, muhtemelen de Ultron; aynı vaktinde Hank Pym'e de olduğu gibi gereğinden fazla zeki, düşünme yetisine sahip ve asi bir varlık olarak kendi bağımsızlığını ilan edecek ve JARVIS'i Vision haline getirecek, en azından dört filmdir JARVIS'i seslendiren Paul Bettany'nin bu filmde aynı zamanda Vision'ı da oynaması ister istemez bunu düşündürüyor. Vision'ın filmde sahip olacağı güçler arasında yoğunluğunu değiştirebilmesi de yer alıyormuş ve söylenene göre Whedon bunu oldukça ilginç şekillerde kullanmış. Vision, Ultron tarafından yaratılacak ve aynı kendisinin Pym'e/Stark'a yaptığı gibi yaratıcısı olduğu Vision da bir takım konularda farklı düşünecek ve taraf değiştirip Avengers'a katılacak gibi görünüyor.

- Vision filmde Scarlet Witch'in üstüne düşen ve onu koruyan davranışlar içerisinde olacak, sinemada da görülmesi hayli olası Vision ve Scarlet Witch birlikteliğinin temelleri bu filmde atılabilir.

- Hulkbuster Iron Man ile Hulk kavgasının sebebi Banner'ın Ultron'un yarattığı felaketin sorumlusunun o olması sebebiyle Stark'a atarlanmasıymış, ayrıca muhtemelen aynı sebeple Thor'un da Tony'nin boğazını sıktığı bir sahne bulunuyormuş. Ultron kadar filmin bir düşmanı da Tony Stark olacak, en azından öyle görülecek gibi.

- Robert Downey JR filmi seksi, -burada Scarlett Johanson devreye giriyor olmalı- esprili, karanlık ve eğlenceli olarak tanımlamış. Ayrıca filmde alışıldık ve artık klişeleşmiş süper kahraman fedakarlıklarının da pek görülmeyeceğinden bahsediliyor. Uzun zaman önce sorulduğunda Whedon, Age of Ultron'a dair ölüm, ölüm ve daha çok ölümün bahsini etmişti; ekipten biri dört kolluya binebilir, bir intikamcıyı öldürmek uzun süredir tartışılan ve yapımcı ekibin de üstünde düşündüğü bilinen bir mesele, umarım filmi tanımlarken kullandığı sözleri tutar.

- Ve son ana kadar filmde bir Carol Danvers, Ms Marvel sürprizi yaşanması mevcut ihtimalini hala koruyor; filmde dört önemli kadın oyuncunun varlığından bahsediliyordu, ancak Widow, Witch ve Hill düşünüldüğü zaman şu anda bu sayı üç.

---------

quote:

Orijinalden alıntı: 2K

quote:

Orijinalden alıntı: pasam2012a

Beyler Thor gercekten kadinmi olacak? Nasil olacak bu is biraz aciklarmisiniz bana

Mjölnir'i taşımaya hakkı olan kişi kadın oldu bu arada bildiğimiz Thor da eski baltasına geri döndü. Bu çizgi romanda oldu ama söylentiler filmi de etkileyeceği yönünde.

Lady Thor muhabbeti yüksek bir ihtimalle bir yıldan fazla sürmeyecek ve bildiğimiz Thor çekicini tekrar taşımaya layık olacakken böylesi bir kısa vadeli değişiklik filmi neden etkilesin? Ben böyle bir şey okumadım, olmasına da hiç ihtimal vermiyorum, bu konuya dair bir kaynağın varsa okumak isterim ama.

Çizgi roman şirketleri belli zamanlarda yeni heyecanlar aramak, farklı maceralar oluşturabilmek, karakterlerine ve mevcut serilerine olan ilgiyi artırmak adına zaman zaman okuyucularından bunu yaptıkları için bir takım tepkiler çekseler de kült karakterlerinin asıl alt kimliklerini bir süreliğine inzivaya çekip kısa denebilecek bir süre sonrası onları asıl statülerine daha görkem yaratmasını bekler bir şekilde geri döndürürler, Lady Thor ve Falcon'un yeni Captain America olması hamlelerini de buna benzetiyorum ben, hatta birebir aynı durum. Aynı Superior Spider-Man'de de olduğu gibi en fazla bir yıl sonra Steve Rogers tekrar süper asker serumuna ve kalkanına kavuşur, gençleşir; Thor da Mjollnir'e. Aslı döndüğü zaman hanım Thor'a o zaman ne olur bilemem artık, belki Beta Ray Bill'de olduğu gibi Odin ona da bir başka savaş aleti döver.

Thor zaten Mjollnir'e uzaktan iç geçirerek baktığı ve bir gün mutlaka onu kullanmaya layık olacağını düşündüğü günlerde de o meşhur savaş baltasını kullanırdı ve Uncanny Avengers'ta o yaptığından sonra da layık olamayacağı belli gibiydi, sürpriz olmadı o açıdan. Captain America desen Marvel NOW kapsamındaki serisi başladığından beri başına gelmeyen kalmadı adamın; Dimension Z muhabbetleri, manevi oğlu gibi olan Ian'ı kaybetmesi, geri dönmeyi başarsa da Sharon'ın o boyutta hapsolması ve o boyut ile dünya arasındaki büyük zaman farkı, depresyonu, üstüne de Jet Black etkisiyle serumunun etkisini kaybetmesi derken çok çekti, Steve'in yaşlı olarak görüldüğü sayının son sayfasından beri yeni bir Captain America ihtiyacının olacağı da malumdu.

Lady Thor'u merak etsem de Sam Wilson'ın Cap yeni olmasından pek memnun değilim, zira Falcon'ı sevmem -Anthony Mackie'yı saymıyorum, film evreninde iyiydi- ama Steve Rogers'ı da Avengers'ı uzaktan komuta ederken görmek ilginç olacak. Thor ve Cap değişimleri, Iron Man'in mekan değiştirip karakteri üzerinde de bir takım değişiklikler yapılması, Wolverine'in ölümü falan derken bir Cap ve Thor kadar büyük değişiklik de Hulk'ta yaşanacak; bugüne dek adının ardına getirdiği bir yıkıp geçme fiili dışında neredeyse konuşmayı bilmeyen adam artık beynini de kullanmaya başlayıp zeki bir karakter haline gelecek ve dünyadaki diğer Gama ışını kaynağı/sebebi olan kişilerin peşine düşecekmiş.

• Maximum_Carnage kullanıcısına yanıt
    Bilgili adamın hali başka yav zevkle okudum benim merak ettiğim husus mutantların intikamcılar tarafına nasıl geçeceği ? Cap 2 'nin sonunda baron von strucker tarafından esir tutuluyordu galiba ikisi ( yanlış hatırlıyor olabilirim ) ve setten sızan bazı fotograflarda ultron ile scarlet witch beraber görülüyordu yani nasıl bir hikaye kurulabilir ? Mutantlar ilk filmdeki gibi grup üyeleriyle kavga mı edecek ? yoksa başka bir şey mi kurgulanacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_virüs -- 31 Temmuz 2014; 15:09:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

- Robert Downey JR filmi seksi, -burada Scarlett Johanson devreye giriyor olmalı- esprili, karanlık ve eğlenceli olarak tanımlamış. Ayrıca filmde alışıldık ve artık klişeleşmiş süper kahraman fedakarlıklarının da pek görülmeyeceğinden bahsediliyor. Uzun zaman önce sorulduğunda Whedon, Age of Ultron'a dair ölüm, ölüm ve daha çok ölümün bahsini etmişti; ekipten biri dört kolluya binebilir, bir intikamcıyı öldürmek uzun süredir tartışılan ve yapımcı ekibin de üstünde düşündüğü bilinen bir mesele, umarım filmi tanımlarken kullandığı sözleri tutar.

Tam bu kısımda tamamen desteksizde olsa ufak bir tahmin yürütürsek oyuncuların marvel ile imzaladıkları kontratlara bakarsak sanıyorum ölmesi muhtemel avengers üyesini bulabiliriz ilk başta thordan şüphelendim zira captain america 3 duyurulması ve vizyon tarihi belli olmasına karşın ilk 2 filmi captain america'dan önce çıkan thor'un 3. filmi duyurulmadı ancak sanıyorum chris hemsworth'un henüz 3 filmlik sözleşmesi var umarım bir önemli bir karakteri öldürüp bir film sonra geri diriltme olayına girmezler. Hiç öldürmezlerse daha iyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: !antidote!

quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

Tam bu kısımda tamamen desteksizde olsa ufak bir tahmin yürütürsek oyuncuların marvel ile imzaladıkları kontratlara bakarsak sanıyorum ölmesi muhtemel avengers üyesini bulabiliriz ilk başta thordan şüphelendim zira captain america 3 duyurulması ve vizyon tarihi belli olmasına karşın ilk 2 filmi captain america'dan önce çıkan thor'un 3. filmi duyurulmadı ancak sanıyorum chris hemsworth'un henüz 3 filmlik sözleşmesi var umarım bir önemli bir karakteri öldürüp bir film sonra geri diriltme olayına girmezler. Hiç öldürmezlerse daha iyi.

Biri ölecekse o Captain America olur. Chris Evans aktörlüğü bırakıp yönetmen olmak istiyor. O yüzden kontratı orjinal olarak Captain America 3 ve Avengers 3'ü de kapsamasına karşın bu filmde tahtalıköyü boylayabilir. O kırık kalkan çok şey ifade ediyor bence.

O olmazsa zaten ben Tony Stark öldü bombası bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre_virüs
    Bilgili adamın hali başka yav zevkle okudum benim merak ettiğim husus mutantların intikamcılar tarafına nasıl geçeceği ? Cap 2 'nin sonunda baron von strucker tarafından esir tutuluyordu galiba ikisi ( yanlış hatırlıyor olabilirim ) ve setten sızan bazı fotograflarda ultron ile scarlet witch beraber görülüyordu yani nasıl bir hikaye kurulabilir ? Mutantlar ilk filmdeki gibi grup üyeleriyle kavga mı edecek ? yoksa başka bir şey mi kurgulanacak?

Scarlet Witch ve QuickSilver birer Hydra deneyinin sonucu olacaklar, doğru, Winter Soldier'ın sonunda da von Strucker'ın elindelerdi. Age of Ultron'da ise Whedon, ikizleri ve Ultron'u laf arasında "Team Ultron" diye tanımlıyor; TWS sonunda Hydra'nın elindelerken AoU'da Ultron'un yanında savaşıyorlar, ikisinin arasında bir boşluk var ve bu film ile doldurulması gerek. TWS'de Widow'un oldukça karmaşık ve çözmesi zor diye bahsettiği bir USB virüsü vardı, ben onun bir Ultron göndermesi olabileceğini düşünmüştüm, hala da bu filmde Stark'ın Ultron'u yaratan isim olacağını bilmesem Hydra'nın bu karmaşık yapının ve Ultron'un dolaylı yapıdan mucidi olduğunu, filmdeki karakterler arasından Ultron'a birebir benzeyen tek yapı olan Iron Man zırhlarından birinde hayat bulması amacıyla kasıtlı olarak ona yerleştirildiğini ve bunun yanında örgütün ikizleri de Ultron'un yanında çarpıştırdığını düşüneceğim. Önceki mesajlarda biri de buna benzer şeyler yazmıştı ve bence hiç de mantıksız değildi ama Ultron'u yaratan isim olarak Tony Stark'tan bahsedilmesi bu teoriyi taca çıkarıyor, bilmiyorum bir sürpriz olur mu ama mantıklı bir şekilde Hydra'yı aktif olarak işin içine sokabildiğim yegane teori bu; yoksa öbür türlü ilk olarak akla en basit biçimde "Stark kendi kaşındı ve Ultron'a sebep oldu, doğal olarak neredeyse Avengers'ın sonuna ve bir felakete de, hadi şimdi biz de şimdi hazır ortam müsaitken Hydra olarak ikizleri piyasaya Ultron'un yanına salıp iyice ortalığı karıştıralım." geliyor akla ki böyle bir şeyin yaşanmayacağı da kesin gibi. Öte yandan makinelerin üstünlüğüne inanan ve dünya için en iyisinin organik yaşamı yok edip makinelerin hakimiyetini sağlamak olacağını düşünen faşist bir robotun iki mutantla aynı safta çarpışması da kafa kurcalıyor ama şu kesin ki filme Ultron'un tarafında başlayacak Vision, Witch ve Quicksilver üçlüsünün bir noktada Avengers tarafına dönmesi lazım, Ultron'un sebep olacaklarından bile Witch'in yardımıyla kurtulabilirler gibi geliyor bana.

quote:

Orijinalden alıntı: !antidote!

Thor'un üçüncü filminin geleceği kesin, Chris Evans gibi o da zamanında kendi karakterinin ve Avengers'ın üçlemesi olmak üzere altı filmlik kontrat imzalamıştı. Chris Evans desen Age of Ultron, üçüncü Captain America filmi ve Avengers 3'te de yer alacağı kesin; eğer Chris Evans oyunculuğu bırakma kararından dönmez, benden bu kadar derse Avengers'ın üçüncü filminde Steve ölüp kalkanı Bucky devralabilir. Yapılan işler genel anlamda kaliteli ve hep belli bir çizgide, ilgi üst düzey, gişe şahane derken şu an Marvel kanadında işler çok iyi ama uzun vadede ortaya çıkacak en büyük problem bu olacak işte; biri ben sıkıldım bu işten, yeter diyecek, öbürü oyunculuğu bırakacak, beriki artık o rol için yaşlanacak, yerlerini kimlerin alabileceği ve bu durumun altından nasıl kalkılacağı ise meçhul.

Bir karakteri öldürüp geri getirememek çizgi roman ile sinema arasındaki en büyük farklardan biri; çizgi roman gibi yayın türlerinde bu defalarca işler, zaten karakter ölürken bile okuyucuyu bir süre sonra geri döneceğinden emindir, ölen asla ölemez ama sinemada aynısını yapmaya kalkıp "efendim bu ölmemiş, hede hödö boyutunda sıkışıvermiş, bakın geri geldi" demeye kalkarsanız izleyici bu ne lan deyip kalkıp gider. Bana göre de hiç öldürmeseler daha iyi, zaten öldüreceklerine de pek inanmıyorum ve birini öldürebilmek illa filmin kalitesini artırmıyor ama illa biri desem Cap, Thor, Iron Man ve Hulk ölemeyeceğine, Widow'u zaten öldürmeyeceklerine ve bunu yapmayacak kadar zeki olduklarına göre Hawkeye derdim, ama Hawkeye bile desem adam çizgi romanlar boyunca ilk akla gelen en kült üç Avengers üyesinden sonra ilk söyleyeceğin isim, filmde aynı anda 8-9 intikamcı yer alsa ne ala, öldür gitsin.

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.