Şimdi Ara

The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.366
Cevap
45
Favori
116.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fanboyları kızmasın da bu nasıl Batman lan . 2 günde zor bitirdim

• bu filmi sinemada izlediğimde o kadar sıkıldım ki anlatamam. İster siz aksiyon bekliyorsunuz vs vs diyin. İstediğinizi diyebilirsiniz. Beni sarmadı.

• ŞahinAbi kullanıcısına yanıt
    Neden sarmadı ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoksi kullanıcısına yanıt

Gerçek batman olduğu ve çaylaklık dönemini anlattığı içindir. Batman ile alakasız Nolan olmadığı içindir.

• Aradan uzun zaman geçtikten sonra denk geldiğim bu filmi hatırlamak için bir kez daha izledim. Gerçekten tutkuyla hazırlanmış bir iş. Özellikle New York'tan bozma bir Gotham barındıran Nolan serisinin aksine burada gotik ve kasvetli Gotham'ı iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Eski Batman'lerde de güzel şekilde sunulan Gotham burada nirvanasına ulaşmış gibi. Mekan ve atmosfer 10/10. Batman ise çaylak olarak kabul edilebilir seviyede, Pattinson acemi ancak psikolojisi hala bozuk bir Batman'e hayat verirken iyi iş çıkarıyor. Diğer oyuncular ve genel anlamda filmdeki oyunculuk da çok iyi. Esasında film birbirini besleyen/destekleyen iki tane filmin birleşiminden meydana geliyor (Riddler ayağı, Falcone ayağı). Riddler kısmının son fazının gelişimi biraz yaptık oldu'ya kaysa da ve bulmacalar birinci sınıf olmasa da gene de özellikle alt metni ve mesajıyla idare ediyor. Falcone ayağı ise The Godfather-vari bir mafya draması olarak gidiyor ve bence genç Batman esas ilginç gerçeklerle burada yüzleşiyor. Burada artı olan başka bir durum her yan veya yardımcı karakterin kendi rollerini etkin biçimde üstlenmesi ve icra etmesi. Senaryoya oldukça dahiller ve Batman'in yanında duran figüranlar gibi değiller. Sadece Batman değil; onlar da bir şeyleri temsil eder şekilde gösteriliyorlar. Ama yapımcılar bunu yaparken odağın Batman'ın üstünden kopmamasını da başarıyorlar.

Bu film çok güzel bir yapım ama bence zamansız ve kusursuz bir klasik olmayı kıl payı kaçırmış, resmen direkten dönerek mükemmel olamamış. Birazcık daha cila atılmasına, ilave sahneye ve buna mukabil bazı sahnelerinin çıkarılmasına veya kısaltılmasına ihtiyacı var. O zaman gerçekten bu Batman asırlık bir klasik olabilirdi. Bu Batman uyarlamasına ileride de tapacak veya olumlu anacak çok kişi çıkacaktır; bu anlamda şüphem bulunmuyor ama bence bir şeyler eksik kalmış, bazı konularda biraz kısa düşerken bazı mevzuları gereğinden fazla uzatmış.

Bu açıdan bu filmi Dune 2'ye benzettim. Dune 2 gibi tutkuyla hazırlanmış ve oldukça da güzel ancak tam teşekküllü bir abide de değil. Son olarak bu filmi bir "Batman" filmi olarak Nolan'ın serisine tercih ederim; Batman karakterine karşı bir hayranlığım veya sempatim bulunmasa da karakterin ikonik imgesi uyarınca kişisel kanaatim budur. Nolan'ın filmleri güzel ama Batman filmleri gibi de değiller. Bir Batman filmi Nolan'ın tarz ve yorumundan ziyade bu filme öykünmeli.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kötü bir film değil ama izlediğim en sıkıcı Batman filmi. Bu gözler batman ve robinlerde izledi ama bir şekilde izlendi gitti. Ancak bu film geçmiyor, ana kötü deli bir nigma versiyonu. Araya filmi uzatsin diye falkonu serpmisler. Filmin sonlarına doğru Nigma ve Batman'ın bir görüşme sahnesi var. Orda diyaloglar bir yere varacak film anlam kazanacak diyorsun gene fren patlıyor birşey olmuyor. Sonda biraz aksiyon koymuşlar batman nigamanin adamlarını dövüyor falan. İkinci filim cikarsa gişede büyük zarar edebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oyungazi -- 1 Ağustos 2024; 17:58:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 115116117118119
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.