Ne kadar denesem ve uğraşsam da controller ile alışamadım ve oyundan keyif alamadım. Km'ye geçtim konfor olarak düşse de en azından oyun keyif vermeye başladı. Menülerde, envanterde controller eziyet oluyor bir süre sonra. Yine kısayola bas spell kullan yok ama o üzdü. Basınca atama yapıyor sadece hızlıca. Ama en azından tek tuşla potion içme oluyor ve o menüyü her spell atamasında açmak gerekmiyor. Yani evet kısaca klavye mouse oyunu bu. Konsolda olsa bırakmıştım. |
The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (16. sayfa)

-
-
Arkadaşlar envanter kapasitesi için bir yol var mı? Yani hem artırmanın hem de eşyaları saklamanın. Örneğin İmpartorun eşyasını verdiğimiz rahip, sandığından eşya almamıza olanak sağlıyordu. Ve o sandığa eşyada bırakabilmiştim. Bunu kullanmanın ilerisi için sıkıntısı olur mu ya da başka yollar var mı?
-
Bu normal hocam daha önce zaten bu sorunu dile getirmiştim. Oyunlar konsol odaklı olunca oyun özünü kaybediyor, pc'ye doğru yaklaştıkça da bu sefer konsolcu eziyet çekiyor.. Şu aşamada en iyisi PC sahibi olup, konrolcü ile oynanabilen oyunları kontrolcü ile oynamak. Onun dışında KM için konfor malesef laptop'dan geçiyor. Laptopu TV'ye bağlayıp uzaktan KM ikilisi ile yatarak da oynanabilir.
Gerekli olan tek şey şunun gibi bir alet.. Aklınızda olsun.
www.newegg.com
ROCCAT ROC-16-181-BN-AM SOVA Mechanical Gaming Lapboard + Free KOVA Mouse Black - Newegg.comhttps://www.newegg.com/black-roccat-sova-ttc/p/N82E16823436012 -
Evet geçen konuşmuştuk ama bu 2025'de bahane değil. Yapan ikisine ayrı ayrı yapabiliyor. BG 3 örnek verilebilir mesela. Bu ise belli ki özünü bozmamış bariz km oyunu. Hiç uğraşmamışlar sadece controller çalışsın işte demişler. Pc'nin gözünü seveyim çoğu şeyin alternatifi var
Önceliğim her zaman controller ama böyle istisnalar çıkıyor işte. Laptop işi benlik değil ya. Desktop devam.
-
Reddit te vram leak olduğu konuşuluyor. Patch ile düzelmesini bekliyor herkes.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ondan olsa değil 40, 10'a düşerdi
Vram'e bakmıştır bence. Başka bir durumu var belli ki. Bende vram leak yok bu arada. Ama oyun pek stabil değil genel olarak. Ayrıca Avowed'da olduğu gibi bunda da bitkiler size tepki vermiyor. Koşup geçiyorsunuz çarpmanızın etkisi olmuyor. Statik yani aslında kendi animasyonları dışında. Ucuz hareketler bunlar.
-
Bende 10 a düşüyor bazen 😄 Lumen vs kapattım. Mümkün mertebe gpu ya aşırı yük bindirmemeye çalışıyorum ama yok vram leak var gibi. Ayrıca maalesef oyun ue5 optimize özürlüler arasında yer aldı şu anda. Üst düzey kartlar dahi pert oluyor
Afterburner ile rahatça anlarsın aslında. Ben 4K'dayım 11-12 kullanıyor. Aslında gpu'ya yük bindirmek istenen bir şeydir zaten. Verebileceğini versin diye. Gpu darboğazı ideal olandır. Sıkıntı işlemciyi darboğaz yapmamak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Nisan 2025; 20:30:47 > -
Zaten afterburner ile bakıyorum. Yüzde 99 a kadar normal de yüzde 100 olunca cortluyor. 4060 malum 8 gb. Yüksek ayarlarda oynuyorum.
Gpu kullanımına değil, vram'e bakıyor musun yani onu diyorum. Vram ile gpu kullanımı arasında doğru orantı yok ki. Monitoring kısmında Memory Usage diye geçer. O vram. Ona bir bakabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Nisan 2025; 20:32:54 > -
Hocam skyrim gibi düşünün. Guildlere girmek ya da şehirlerde ev satın aldıktan sonra zaten sandıklarınız olacak. Str yükseltmek hatta geçiçi olarak str,feather etkisine sahip iksiri içmek gibi çok çeşit alternatifleriniz de var ki itemlerdan gelen özellikler de vardı taşıma kapasitesini arttıran.
Şuradan detaylara bakabilirsin.
en.uesp.net
Oblivion:Feather - The Unofficial Elder Scrolls Pages (UESP)https://en.uesp.net/wiki/Oblivion:Feather -
Aynen hocam. Frame generation açıyoruz performans kötü diye e o da yine vram i şişiriyor.
Kartlar maalesef ideal vram'ler ile gelmiyor.
Yoksa 1080p'nin hakkı 12, 1440'ın 16, 2160'ın 20. Ama 4'er daha az bunlar
Ama bu oyun bazında 1080p'de oynuyorsan doldurmasına şaşırdım yine de. Ben hardware rt kapalı, ultra + dlss performance + fg 11-12. Tabii 1080p'de oynuyorsan ideal ayar quality.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Nisan 2025; 20:39:59 > -
Kesinlikle katılıyorum. Adam 5060 a bile 8 gb koyuyor. Ben 1080p oyuncusuyum 8 yetmiyor çoğu zaman. 12 min olmalı 🙂
bg3 aksiyon oyunu olsaydı haklı olurdunuz ama değil işte. (: Neyse Pc evet konforu az ama oynayabileceğiniz oyun ve çeşit açısından gerçekten keyifli.. Sadece biraz maliyetli günümüzde.
-
Oyunlarda artık sınır 16gb vram resmen. Aşağısı olunca mecbur ayar kısmak gerekiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Rakipsizlikten işte. Amd yeni kartları ile iyi satış ve çıkış yaptı umarım devamı gelir. Aksi hep sana bana zarar. Rakip olsun bak nasıl artacak o vram'ler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 23 Nisan 2025; 20:41:39 > -
Sistemin kendisi evet ama oyuna ulaşmak konusunda yine en iyisi Pc. Alternatif çok.
-
10700k, 16 gb, 4080 ile 80-100 alıyorum hocam 2K. Her şey full RT hardware açık. Bayagı bir problem var sizin pcde
-
Strength basarak kapasiteniz artabilir. Güvenli bir yerde sandık isterseniz de Aleswell köyüne gidin, sadece bir görev yaparak kalıcı bir sandığa sahip olacaksınız.
Mod önerisi:nexus mods :: oblivion remastered
Less Ugly Black Infoboxeshttps://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/222
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mike4peace -- 23 Nisan 2025; 23:32:27 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X