Şimdi Ara

THE EVIL WITHIN 2|PS4 ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
5
Favori
28.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• zack06 kullanıcısına yanıt
    Ne diyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emretor23 kullanıcısına yanıt
    Gözün Aydın dedin ya kulaklar ne olacak onu sordum

• Bu oyunu begenenlerin genelinde de birsey farkettim..iyi kotu yanlarini belirtip fikir yaristirmak yerine daha ucuz ve basit yol olan begenmeyenlere kulp takma yolunu secmisler akillilari sira tanimadiklari kisilere :).. Allah akil fikir versin.. silent hill den beri oyun piyasasina uzak kalmislar..oyun piyasasinda yeri belli olan bir oyun anca bu kadar sevdalanilabilirdi..ama sasirmiyorum ..gerci her topal saticinin bir kor alicisi vardir... :)

• DeadShot467 kullanıcısına yanıt
    burada bu oyunu beğenenlere laf attın galiba, sanırım oyunu yarım bıraktın, gücenmişsin :)
  • Birçok korku/survivor horror oyunu oynadım. Evil Within alayından zor. Hemde kıyas kabul etmeyecek kadar. Silent Hill serisi yanında çerez kalır misal. Beceremeyen, sıkılan adam hemen grafikti hikayeydi çamur atıp karalıyor oyunu.
  • Yok canim estagfurullah..niye laf atiyim..en dogal hakki birinin bir filmi,oyunu,tabloyu begenmesi.zaten dikkatli okursan sozum tum begenenlere degil , begenenler kumesinin alt topluluguna...ben onlara yaptim alerji ignesini dokuntuler baslar direkt...oyunu her seven alinmasin :)

• zack06 kullanıcısına yanıt
    Bişe bulamadım,kusura bakma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 24 Haziran 2017; 20:41:32 >
    oyunu yapan kişinin bakış açısına hayranıyım, bu oyunu çok sevdiğimi belirttim kaç kere, ben yanlış anladıysam affola o zaman. Eski yıllarda Silent Hill ne kadar iyiyse, bana göre bu oyunda şimdiki yıllarda en iyisi diyebilirim.
  • Mikami'nin hayal gücü inanılmaz.
  • İyi bayramlar öncelikle :)

Önemli değil ufak yanlış anlaşılmalar olur.sözüm oyunun kıymetini sevmeyenleri eleştirerek yükseltmeye çalışan komik arkadaşlaraydı.ben de onlara istinaden espri maksatlı yazdım..zaten 3 sene önce bitirip rafa kaldırdığım bir oyun.alacağımı almış vereceğimi vermişim çoktan.

oyuna gelirsek , bence de en kuvvetli yönü perspektifi ve sanatsal tasarımıydı.bu da psikolojik gerilim dalında, oyunun başarısını güçlendirdi ve son yıllarda "kendi türü" içinde en iyi yapımlardan biri haline getirdi..

lakin daha iyi olma potansiyeli var mıydı?mikami faktöründen hareketle bence kesinlikle vardı..oyunu kötü buluyor değilim ama eksik bulmamdaki sebeplerden biri bu potansiyeli sanırım ticari kaygılarla biraz heba etmesiydi.dolayısıyla bazı eksiler doğurdu ve çıkışındaki teknik sorunlarla beraber negatif haneye puan yazdırdı.bu sebeple belki bazı konularda (psikolojik gerilim , metaforlar bağlamında) efsanelerle yarışabilir fakat kesinlikle "genel manada" aynı kıratta olmadığı kanaatindeyim.bunların hepsi kişisel görüşler tabi.keyfi yorumlar olsa da oyun otoritelerinin de genel kanısı bu yönde.

değinmeden geçmeyeyim..mutfağında mikami olmasa da 2. oyunu heyecanla bekliyorum..ilki gibi pre order yapabilirim.umarım 2. oyun sizin gibi ilkini çok sevmişleri , benim gibi nötr kalmışları , diğer arkadaşlar gibi beğenmemişleri hayran bıraktıran bir yapım olur..çünkü oyuncular olarak bu tarza ihtiyaç duyuyoruz...

Sizede hayırlı bayramlar :)

Benim bildiğim 2.oyunuda Mikami başkan yapıyor yine. Tango Gameworks Mikaminin değil mi? şimdi baktım evet onunmuş kurucu yazıyor :)

Benimde bulduğum oyunda hatalar var, ama bu oyundaki hataları sonradan güncellemeler almış düzeltmişler ben ilk çıktığında ne gibi hataların olduğunu hiç görmedim bilmiyorum 2015 ilkbahar aylarında almıştım bu oyunu, ilk başlarda çok zorlandım fakat neyin ne olduğunu kavrayınca mermilerin önemi, kibritin önemi bunlar oyunda çok lazım olan şeylerden biri olmadı mı çok zorlanıyosun. Mikami bu oyunu hem Silent hill tarzı, hem Resident Evil tarzı yapmış zaten Mikami daha öncelerde Resident Evil serilerini yapmış kişi.

Boss'lar çok can sıkıcıydı çok fazla abartmışlardı Dark Souls ile Bloodborne bosslarında bile hiç bu kadar zorlanmamıştım çerez gibi geliyordu. Ama bu oyunun bossları ve zombileri beni çileden çıkardı resmen. Ama kesinlikle Yapay zeka çok iyiydi bence hele ki şu otopark gibi bir yer vardı orada bir bossla savaşıyorduk o boss'un yapay zekasına hayran kaldım, arabanın altına saklanınca direk yakalıyordu, saklanıyorsun kenara buluyordu. Kim bilir bu oyunun çıtası ne kadar yüksek olucak şimdiden düşenemiyorum trailer izlerken bile heyecan bastı beni. 2.oyunun hikayesi Silent Hill ilk oyunun hikayesine benzettim ben baya :) bu sefer çok değişik tipli yaratıklar var, görsellik, atmosfer, hikaye bence yine çok iyi olucak ben meta puanını 80-85 arası alır gibi düşünüyorum, tabi bu oyun herkese hitap etmiyor, böyle oyunları oynamak için birazcık strateji lazım, en ufak hatada ölüyorsun

• aynı ekip yapıyor ama mikami işin başında olmayacak şeklinde haber okumuştum..
    (http://comicbook.com/gaming/2017/06/18/the-evil-within-2-shinji-mikami-not-directing/ )
    bence oyun yapım aşamasındayken illa yardım etmiştir, işin başında değilde fikir hikaye olarak, konsept olarak yardımcı olmuştur. Çünkü bu konsepti başkası yaptığını düşünmüyorum tam bir mikami kafası. Hikayeyi Silent Hill'in ilk oyununa benzettim ben baya Babası kızını kurtarıcak kötü örgütlerin elinden. Diğer işleri şirketin elemanları yapmıştır
  • Parmagi var gibi duruyor bu iste :) .Fikirsel altyapi babinda yol gostermistir belki..ama isin kacta kacini etkilemistir bilemeyiz..insallah buyuk bir kisma tekabul ediyordur

Genel olarak silent hill esintisi var bence de.tecrubeli yapimci ve yayinci var isin arkasinda..konsept olarak yakin olduklarindan iyi bulduklari taraflari adapte ediyorlardir..bunda da hicbir beis yok bizler acisindan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeadShot467 -- 25 Haziran 2017; 13:51:39 >
  • Silent Hill+Resident Evil+Alone in the Dark = The Evil Within

• İlk oyunu 4-5 kere bitirdim. En son 1 hafta önce bitirdiydim. Gerçekten bizim gibi eski RE SH ve AITD sevenler için ilaç gibi bir yapımdı. Vallah oyunun kafası aslında eski olduğu için herkese hitap etmiyor ki benim için harika bir şey. Herkese hitap etse outlast gibi overrated olurdu.
    Fikir vermiştir kesin, sonuçta kendi stüdyosu yapılan oyunda kendide para kazanması lazım böyle bakarsak elbet yardımcı olmuştur, ama oyunun diğer işlerini diğer elemanlar yapmıştır ilk oyundan baya iyi gibi görünüyor açıkcası o yaratıkları o konsept çalışmalarını görünce şimdiden beynim yandı. Benim tek sıkıntım mermi ile kibrit sıkıntısı oldu oyunda normal modda oynadığım halde baya bi zorlandım yapay zeka çok akıllı bu oyunun özelliği strateji, taktiksel ilerlemek ve yavaş oynanmalı hızlı ilerleyince yanlış şeyler yapıyorum hep. Silent Hill ile Resident Evil'de böyleydi gerçi Silent Hill'de mesela her odaya bakmak zorundaydık, didik didik her yeri arıyorduk. Silent Hill 1'de ki o piyano bulmacısını cözene kadar 1 haftam gitmişti o zamanlar internet yoktu kimseye soramıyordum ne günlerdi

• Oyunun atmosferi, o kirli ve kanlı ortamları ve boss dövüşleri harikaydı. Kavanoz kavanoz beyin toplayıp güçlendirme yapıyorduk. Canım çekti şöyle bol limonlu sirkeli sarımsaklı. Hele bir de Akuma modu vardı. One shot kill. Bitirebilenlere platin değil Bethesda'dan hisse senedi vermek gerekir.

• Silent hill serisi origins e kadar cok farkli bi kafanın ürünüydü. Oyle bir seri artik ne gelir nede gunumuz dunyasinda evil within gibi seriler ile karsilastirma icerisine girebilir. Evil within icin sadece guzel bir korku oyunu diyebiliriz.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.