< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 6 Aralık 2016; 14:55:30 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 6 Aralık 2016; 14:55:30 > |
Bu arada 10 sene önceki incelemeyi yapan editörler ile şimdiki velet editörler arasında baya bir fark var. Şimdiki editörlerin bir çoğu fps ve multiplayer manyağı şahsiyetlerdir. Onlara göre böyle oyunlar kafadan 20-30 düşük puan demektir. Multiplayer yoksa zaten mutlaka 80 puandan aşağı not verilmesi lazımdır. Shadow of colossus şimdi çıksaydı , bu veletler yine aşağı yukarı aynı puanı verirdi. Kısacası çöpçü fps ve multiplayer manyağı editör müsveddelerinin yaptığı incelemeyi kaaleye almıyoruz. Kendimiz oynayıp , kendi puanımızı veriyoruz.
|
Dün ve bugün reddit,neogaf ve youtube'da yüzlerce yorum okudum şu forumda bahsi edilen hiç bir konunun konuşulduğuna şahit olmadım. Adamlar hikayenin ve hayal gücünün tadını çıkarıp ne kadar duygulandıklarından bahsederken bizde konuşulan meseleler FPS ve oyun süresi. "Oyunculuk" konusunda tam zıt bir anlayış farkı var.
Oyun süresi demişken, sürede bir sıkıntı yok, sıkıntı yapılan her oyunun aynı basma kalıp standartlarda oyuncu odaklı geliştirilmek zorunda olduğunu sanmak. Bu oyun ve Ueda'nın daha önce geliştirdiği oyunlar kişisel bir hayalin eseri. Adamın amacı oyuncu çekmek,daha fazla satış yapmak, yer edinmek, beklenti karşılamak, oyunları süresinden, daha fazla oyalanıcak fazladan içerikten ibaret olduğunu sananları tatmin etmek değil yalnıca yarattığı hikayeyi oyuna çevirip oynatmak. Eğer muazzam bir hayal gücü örneğini sadece süreye göre değerlendirebilcek biriyseniz bence bu oyunu bedava bile verseler oynamayın. Call Of Duty'ye yönelin, Fifa'da kariyer oynayın multiplayer'da var üstelik çok daha mantıklı bir tercih olucaktır |
Yorumları okudukça hayrete düşmemek elde değil. Bu hayvan geralt'ın roach'ı değil ki bir tuşla dibinizde bitiversin. Oyun ilerledikçe, aradaki o duygusal bağ güçlendikçe triconun davranışları daha bir anlamlı hale gelecek, tıpkı bir hayvanın evcilleşme süreci gibi trico bize adım adım yaklaşacak. Hırçınlığını yerini yoğun bir sevgi ve koruma duygusu alacak. Sanal bebek mi bu önüne attığımız her varili yutuversin.
Üstte yazdıklarım hiçbir anlam ifade etmiyorsa zaten hiç kurmayın bile oyunu. |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 8 Eylül 2010; 17:40:47 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|