Şimdi Ara

The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023} (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
58
Favori
116.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • repack a 1.0.2.0 kuran var mı arkadaşlar bir şey soracağımda

• evohan kullanıcısına yanıt

1.0.2.0' ı kurmasına kurdumda henüz oynamak kısmet olmadı, çünkü gölgelendiriciler ekranında 1 saat beklemeye tahammülüm olmadığı için akşam iftar vaktine sakladım.

• Spoit kullanıcısına yanıt

Aynı yerde sürekli test ediyorum yüksek orta arası grafikler. Görüntü gayet tatmin edici. Ama bazen 30'lara düşüyor bazen drop oluyor bazen de olmuyor, fps 43 civarına düşüyor en fazla ve akıcılığını kaybetmiyor. Tekrar tekrar oyundan çıkıp aynı sahneleri test ediyorum. Stabil sonuç vermiyor ne yazık ki. Tam oyuna başlayacağım, başlayamıyorum sürekli test etmek zorunda kalıyorum :)

• 1.0.1.7 sürümüyle oynamaya devam ediyorum. Bu şekilde bitircem.zaten 60 altına düşmüyor fps olarak.boşu boşuna 1 hafta kaybetmiş oldum güncelleme bekleyerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • weeknd kullanıcısına yanıt

20gb ram 2x8+4 mü? İkisi dual tek 4gb ram olan single sanırsam performans olarak zayıflatır dual daha performanslı ama belki bende maddiyatdan

2x8gb olan rame +8gb alabilrim mantıklı olan öncekileri satıp 2x16 dual almak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~mustafa~ kullanıcısına yanıt
    16+4 hocam :)

• Oyunu ryzen 5600 + RTX 3060 Ti ile full ayarlarda Full HD çözecekte 80 Fps civarında sorunsuz şekilde oynayıp bitirdim. Versiyon 1.0.1.7 idi sistemde 16 gb ram mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0llingMan -- 10 Nisan 2023; 22:11:10 >
  • Bu video'nun yardımıyla baya akıcı oynayabiliyorum artık. Hem güzel gözüküyor hem de akıcı. Sıkıntı çeken arkadaşlar deneyebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weeknd -- 11 Nisan 2023; 20:40:37 >
  • 4K çözünürlük full ayarlarda DLSS kapalı 40-60 fps (anlık 10fps oluyor arada) DLSS açık 4K full ayarlarda 60-80 fps alıyorum. (anlık takılma yok) Sistem: AMD 7900X3D - 64GB DDR5 - RTX 4070Ti - M2 SSD

• Az önce youtube da bu video denk geldi, deneyip bakmak lazım.

Zykopathyoutube
    The Last of Us PC Performance. Every The Last of Us Part 1 PC graphics setting + optimized settings for improved performance while retaining the game's intended visual presentation. Note: I made a mistake, the setting: "REFRACTION QUALITY" apparently does make a difference with a minimal performance hit, choose Multi-Layered. Timestamps: 0:00 ASPECT RATIO 0:48 FRAMERATE CAP 1:01 UPSCALING (FSR 2) 1:53 SHARPENING 2:08 FIELD OF VIEW 2:17 MOTION BLUR 2:54 CHROMATIC ABERRATION INTENSITY 3:04 ANIMATION QUALITY 3:38 DRAW DISTANCE 3:53 DYNAMIC OBJECTS LEVEL OF DETAIL 4:20 CHARACTERS LEVEL OF DETAIL 4:58 ENVIRONMENTS LEVEL OF DETAIL 5:55 DYNAMIC OBJECTS TEXTURE QUALITY 6:22 CHARACTERS TEXTURE QUALITY 7:09 ENVIRONMENTS TEXTURE QUALITY 7:36 VISUAL EFFECTS TEXTURE QUALITY 7:59 TEXTURE FILTERING 8:27 TEXTURE SAMPLING QUALITY 8:43 AMBIENT SHADOWS QUALITY 9:22 DIRECTIONAL SHADOW RESOLUTION 9:49 DIRECTIONAL SHADOW DISTANCE 10:16 IMAGE BASED LIGHTING 10:59 SPOTLIGHTS SHADOW RESOLUTION 11:26 POINT LIGHTS SHADOW RESOLUTION 11:54 BOUNCED LIGHTING 12:13 SCREEN SPACE SHADOWS QUALITY 12:45 DYNAMIC SCREEN SPACE SHADOWS 12:58 CONTACT SHADOW QUALITY 13:18 SCREEN SPACE AMBIENT OCCLUSION 13:35 AMBIENT OCCLUSION DENOISE QUALITY 14:12 SCREEN SPACE DIRECTIONAL OCCLUSION 14:27 SCREEN SPACE CONE TRACING 14:50 SCREEN SPACE REFLECTIONS 15:07 SCREEN SPACE REFLECTIONS ACCURACY 15:29 SCREEN SPACE REFLECTIONS DISTANCE 15:51 GLOSSY REFLECTIONS QUALITY 16:13 REAL-TIME REFLECTIONS QUALITY 17:23 REAL-TIME CLOUDS SHADOW REFLECTIONS 17:40 SCREEN SPACE SUB-SURFACE SCATTERING 18:07 REFRACTION QUALITY 18:29 DEPTH OF FIELD 18:51 DEPTH OF FIELD QUALITY 19:10 MOTION BLUR QUALITY 19:17 MOTION BLUR RESOLUTION 19:42 BLOOM RESOLUTION 20:07 VOLUMETRIC EFFECTS QUALITY 20:34 LENS FLARE 20:54 OPTIMIZED SETTINGS 21:34 VRAM CONSUMPTION 21:41 MAX VS OPTIMIZED SETTINGS GRAPHICS 22:45 MAX VS OPTIMIZED SETTINGS PERFORMANCE 24:05 BENCHMARK RESULTS OPTIMIZED SETTINGS ASPECT RATIO: 21:9 ULTRAWIDE PILLARBOXES: MINIMAL FRAMERATE CAP: HAS ISSUES, USE RTSS INSTEAD UPSCALING: FSR2 (USE DLSS IF IT’S AVAILABLE) SHARPENING: 50 (PERSONAL PREFERENCE) FIELD OF VIEW: 0 (PERSONAL PREFERENCE) MOTION BLUR: 0 (CURRENTLY BROKEN, HAS VISUAL ARTIFACT) CHROMATIC ABERRATION INTENSITY: 10 (PERSONAL PREFERENCE) ANIMATION QUALITY: MEDIUM DRAW DISTANCE: MEDIUM (CURRENTLY BROKEN, DOESN’T MAKE A DIFFERENCE) DYNAMIC OBJECTS LEVEL OF DETAIL: HIGH CHARACTERS LEVEL OF DETAIL: ULTRA ENVIRONMENTS LEVEL OF DETAIL: HIGH DYNAMIC OBJECTS TEXTURE QUALITY: HIGH (AS HIGH AS YOUR VRAM ALLOWS) CHARACTERS TEXTURE QUALITY: ULTRA (AS HIGH AS YOUR VRAM ALLOWS) ENVIRONMENTS TEXTURE QUALITY: HIGH (AS HIGH AS YOUR VRAM ALLOWS) VISUAL EFFECTS TEXTURE QUALITY: MEDIUM (AS HIGH AS YOUR VRAM ALLOWS) TEXTURE FILTERING: 16X TEXTURE SAMPLING QUALITY: HIGH AMBIENT SHADOWS QUALITY: QUARTER RESOLUTION DIRECTIONAL SHADOW RESOLUTION: LOW DIRECTIONAL SHADOW DISTANCE: LOW IMAGE BASED LIGHTING: ON SPOTLIGHTS SHADOW RESOLUTION: HIGH POINT LIGHTS SHADOW RESOLUTION: HIGH BOUNCED LIGHTING: OFF SCREEN SPACE SHADOWS QUALITY: HIGH DYNAMIC SCREEN SPACE SHADOWS: ON CONTACT SHADOW QUALITY: LOW SCREEN SPACE AMBIENT OCCLUSION: ON AMBIENT OCCLUSION DENOISE QUALITY: LOW SCREEN SPACE DIRECTIONAL OCCLUSION: ON SCREEN SPACE CONE TRACING: ON SCREEN SPACE REFLECTIONS: ON SCREEN SPACE REFLECTIONS ACCURACY: 100 SCREEN SPACE REFLECTIONS DISTANCE: 100 GLOSSY REFLECTIONS QUALITY: 100 REAL-TIME REFLECTIONS QUALITY: MEDIUM REAL-TIME CLOUDS SHADOW REFLECTIONS: ON SCREEN SPACE SUB-SURFACE SCATTERING: ON REFRACTION QUALITY: Made a mistake in the video, choose Multi-Layered DEPTH OF FIELD: CINEMATICS AND GAMEPLAY DEPTH OF FIELD QUALITY: ULTRA MOTION BLUR QUALITY: OFF (CURRENTLY BROKEN, HAS VISUAL ARTIFACT) MOTION BLUR RESOLUTION: (CURRENTLY BROKEN, HAS VISUAL ARTIFACT) BLOOM RESOLUTION: HALF RESOLUTION VOLUMETRIC EFFECTS QUALITY: THIS SETTING APPEARS TO BE MIXED UP *LOW IS THE ULTRA OPTION *MEDIUM IS THE LOW OPTION *HIGH AND ULTRA ARE THE MEDIUM AND HIGH OPTIONS WHICH LOOK AND PERFORM IDENTICALLY FOR NOW USE LOW, WHICH ACTUALLY IS THE MEDIUM OPTION LENS FLARE: FULL RESOLUTION PC SPECS: GPU: RX 480 8GB CPU: R5 3600X - https://amzn.to/3C1GH22 RAM: 16GB 3200Mhz DDR4 - https://amzn.to/3WKcAEa Motherboard: MSI B450-A PRO MAX - https://amzn.to/3PYeeQI OS: Windows 10
    https://www.youtube.com/watch?v=AFJY4EBRCuw
  • Dublaj da şahane olmuş gerçekten, last of us ı senelerdir altyazı ile defalarca oynadık ama dublajda çok yakışmış efsaneye. Özellikle Ellie de bir kaç yerde bize uygun çeviriler var tadında ve keyifli olmuş.

Ellie '' Pro olduk artık oğlum ''  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 11 Nisan 2023; 12:45:31 >
  • last of us 1 baya leş çıkınca 2 pcye gelirmi bilmem.arkadaştan ayarlayıp ps4 den bitirecez artık

• Afetzede zorluğunun müthiş gerginliği ne çektin be joel başkan. Oyunu bitirince joel in part 2 de ki kıyafetini açıp new game plus yapmayı unutmayınız. Görünüşlerde en altta kahverengi mont ve biraz saçları uzamış hali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jedi_masterr -- 11 Nisan 2023; 15:23:17 >
  • Optimizasyon konusunda ilk izlenimlerim;

1.0.2.0 yamasını kurdum,

oyunu açtım, gölgelendiriciler ayarı çıktı, uzun süreceği için tabii ki başında beklemedim, iftar vaktine denk getirdim,

yaklaşık 1 saat sonra ayar bitmişti.

Yeni bir ekran kartı sürücüsü yükleyene kadar gölgelendiriciler ayarının bir daha gelmeyeceği rahatlığıyla

oyuna girdim, zorluk derecesini seçtikten sonra play dedim, o da ne ?

yeni bir yükleme ekranı, sağ alt köşede yuvarlak simge dolana kadar yaklaşık 10 dakika geçti, ya sabır.

Nihayet oyuna başladım, fakat biraz ilerledikten sonra bir kaç dakikalık (3-5 dakikalık) ara yükleme ekranları olduğunu da keşfettim.

5 dakika da bir yükleme ekranı mı olur, bu hiç çekilmez.

Diskimin nvme ssd, ekran kartımın rx570 8gb, işlemcimin core i5 3 ghz, ram' imin 16 gb olduğunu da belirteyim.

Netice;

oyun optimizasyonu sadece yükleme ekranları konusunda rezalet, ama bu yükleme ekranları olmasa oyun çok güzel.

Koca bir sabrınız varsa bu oyunu oynayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 11 Nisan 2023; 16:21:44 >

• superdestek kullanıcısına yanıt

Buradan anlamamız gereken en düşük ile en üst ayar arasında fps değişimi yok ama kalite artıyor doğru mudur?

• ozr2pkr kullanıcısına yanıt

Güncelleme bekleyenlerin sırası pide kuyruğuyla yarışıyor hocam 😃

• ozr2pkr kullanıcısına yanıt
    Bir ps5 sahibi olarak nasıl ban yedin anlayamadım.

Bu arada bu oyun düzelmez arkadaşlar.

Bir 2k Full Ultra Grafik olarak oyunlarda görsel şölen yaşayan PC sahibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bende sorun sıkıntı yok yanlışlıkla savedatayı sildim o kadar :D

alev silahı aldıktan sonra çok ilerleniyor mu baştan başlatmayın bana xd

• ugacomtr U kullanıcısına yanıt

Tam hatırlayan var mıdır bilmiyorum ama ortayı geçmişsiniz diye düşünüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.