Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (29. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.595
Cevap
34
Favori
123.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bana göre en gerçekçi hayatta kalma oyunudur, zombi vs yok sadece vahşi doğa var.
  • İçinizde ayı öldüren var mı ? :D 27 kilo et 1 ayı post u 10 tane bagırsak cıktı ama öldürmesi cok zor ve onun kendine has animasyonu var gelip bakıo bize ısırıyo savuruyo müthiş olmuş...
  • Almaya karar vermiştim ama farklı bir kartla para attığım için 23 hazirana kadar pazar banı yemişim

2.16 Tl eksik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephisto Pheles -- 20 Haziran 2015; 23:43:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mephisto Pheles

Almaya karar vermiştim ama farklı bir kartla para attığım için 23 hazirana kadar pazar banı yemişim

2.16 Tl eksik

Pazar yasağı sadece pazarda işliyor, oyun atın alırken işlemiyor diye hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13.34 Tl var. 15.50 ye tamamlamak için 2.16 tl değerinde bir şey satmam gerek
  • Seviyorum bu oyunu ya şimdi orjinal aldım
  • Mephisto Pheles kullanıcısına yanıt
    Ödeme kısmında cüzdanı seç kalan 2 lirayı karttan çeker.
  • Arkadaşlar sizler oyunu en zor seviyede mi oynuyosunuz? Çünkü oyun bana çok kolay geldi 2. seviyede oynuyorum önceden alışmak için 1. seviyede açıp haritayı biraz dolaşmıştım sonra kurtların 1. seviyede salrıdmadığını görüp direk 2. seviye oyun açtım fakat yine bir zorluğu yok sadece 2. seviyede lootlar biraz daha az daha çabuk üşüyor daha çabuk acıkıyor kurtlar pek meydanda yok trappers house giderken kurt tam evindibinde geyik öldürdü dibinden koşup eve girdim silahı aldım vurdum kurdu etini falan aldım şimdi pek bir yapacak bişey kalmadı tek yapmam gereken 2. haritaya geçmek ama onuda nasıl yapacam bilmiyorum tren raylarıdiyorlar ama 1 tane tren rayımı var? Çünkü trappers house a giderken bi tren yolundan geçtim eğer oraysa geri dönecem tren yoluna.
  • steamde yaptığım değerlendirmeyi buraya da koymak istedim.

''oyun tam sürüme geçmeden iyi ve kötü yanlarını yazmak istedim. oyun senaryoları yazan biri olduğumu belirtmek isterim. yapımcıların okuyup değerlendirmesini umarım.

öncelikle oyun türkçe olduğu için benden artıyı kaptılar. uzun boş zamanlarınız varsa düşünmeden alın. farklı oyunları saatlerce oynayabilirim ama bir oyunu başından kalkmadan 10 saat oynadığımı hatırlamıyorum. hayatta kalma oyunlarındaki yapay korku öğeleri (zombi vb.) olmadığı için oyuna daha gerçekçi gözle bakabiliyorsunuz. haritan yok, tek başınasın, nereye gideceğini bilmiyorsun ve etrafında saldırgan hayvanlar var. bir sürü kere ölmeme rağmen sonunda oyunda düzenimi kurdum ve 11 gündür yaşıyorum. elimdeki malzemeler ile 2-3 ayı görürüm diye düşünüyorum.

eksik gördüklerim:

- hayvan çeşitliliği artırılmalı. (köpek,kuş, at, penguen falan olabilir.) hatta evcilleştirme yapılabilir. at ile hızlı seyahat olur.
    - tüfek çok zor bulunuyor. 21 saat oyun oynamışım 3 haritayı da talan ettim 1 kere rastladım. rastladığım oyunla 11 gündür yaşıyorum zaten.
    - hadi tüfek en efektik silah zor bulunması doğal diyorsanız da ok/yay yapımı için lazım ürünleri kolay bulunur yapın.
    - sürekli gezmeme rağmen kurutulmuş akça ağacı ve kurutulmuş huş ağacına rastlamadım. bunlar olmayınca da ok yay yapamıyorum haliyle. bulunan ürünler konusunda dengesizlik var.
    - oltayı sadece coastal highway'de kullanabiliyoruz. sırf balık avlamak için harita değiştirmek istemiyorum. diğer haritalara da oltayı kullanabileceğimiz alan yapılsa iyi olur.(varsa da ben rastlamadım)
    - hayvanlar ön taraftan mermi yemiyor sanki? yandan 1 ateşle kurt öldürürken üzerime koşan kurtlara 2-3 ateş etmeme rağmen hatta kafalarına nişan almama rağmen bir şey olmuyor. bug sanırım bu.
    - evlerin iç dizaynına biraz önem verilmesi lazım. her ev birbirinin kopyası, her kulübe birbirinin aynısı.
    - eritilmiş kar pis su iken klozetten alınan suyun temiz olması pek mantıklı gelmedi.
    - ürünlerin çıktığı yerler mantığa oturtulursa daha gerçekçi olur. odunluğun içinde konserve ne alaka ya da yazar kasanın içinden çikolata ve kibrit çıkıyor mesela. para çıksın ateş yakılırken başlangıç eşyalarında kullanılır.(bunlar ufak detay ama insanlarda gerçeklik hissini artırır.)
    - karakterimizi pilot diye biliyorum. uçak kazası hikayesi var. uçak kazasından çıkan adamın sırtında yer yatağı ne arar? başlangıç giysilerini de tam hatırlamıyorum ama kışa uygun olmaması lazım. bu gerekli malzemeleri başlangıç noktamızın yakınındaki bir kulübede bulsak daha mantıklı olur.
    - oyunda elektrik var mı yok mu anlayamadım. yiyecekleri buzdolabına koyabiliyoruz ama ışık yok. geceleyin ışık yakmak adına evlere mum koyulabilir.
    - harita bulunsa çok iyi olur. ya da kağıt kalem bulup harita çizme işini bize de yaptırabilirler. her günün sonunda karakter gezdiği yerleri çizer.

inşallah olur dediklerim :

- gerçekten keyif veren bir hikaye modu olmasını istiyorum. hayatta kalmayı başarıp kurtulacak şekilde.
    - online mod gelse çok tatlı olur. ama bu haritalarda aynı anda çok insanın yaşayabileceğini düşünmüyorum. online mod için özel harita yapılmalı.
    -online için tavsiye vermek gerekirse 2-3-4 kişilik takım halinde hayatta kalmaya çalışsak güzel olur. ''

değerlendirme yaptıktan sonra devam ettiğim oyunda şu an ölümsüz durumdayım.(oyunu 2. seviyede oynuyorum.) gözlemlerime dayanarak oyundaki yaşanılacak en iyi yer sevimli vadideki çiftlik evi. (soba,buzdolabı,yatak mevcut. ayı kurt geyik ve tavşan sürekli etrafında oluyor et bulma sıkıntısı yok. evin önünde budanmış ağaçlar var. balta ile oradan sürekli olarak odun alabiliyorsunuz. tek eksik tezgah. tezgahıda yaklasık 45 dakikalık mesafedeki çiftlikte var. ikisi arasındaki yol düz açık bir alan olduğu için saldırı tehidini rahat görebiliyorsunuz) silah mermimin biteceğini öngörerek 20ye yakın tuzak yaptım. sürekli tavşan eti alıyorum. silahı tezgahtan bir şeyler üretmek için lazım olan postlar için kullandım onun dışında saldırı durumu olmadıkça kullanmamaya çalışıyorum.

oyunda yapamadığım ve sinirimi bozan tek nokta ok/yay kısmı. kurutulmuş akça ağaç ve kurutulmuş huş ağacı nerede oluyor? alınmadan önceki görüntüleri nasıl?

• fikirleriniz güzel ama İngilizce bildirirseniz daha yararlı olur geri dönüş olarak belki de bildirmişsinizdir:) neyse ben o evin yanında mahzen olduğunu söylemek istedim aslında. :) orada çalışma masası var. dışardan bodruma inen kapaklardan, ayrı yapılmış ev içinden ulaşılmıyor doğru hatırladığımı düşünüyorum şu an o haritada değilim o yüzden emin olamadım.
  • Birde oyunun en büyük eksikliği şu; sobaya odun ve çıra falan atıyoruz yakamadıktan sonra bunlar kayboluyor, bu oyunun gerçekçiliğini azaltıyor bence, ayrıca mevsimler olsa çiftçilik falan olsa ilerleyen zamanlarda fena mı olur ?
  • hocam öncelikle şunlara açıklık getireyim;

-hayvan çeşitliliği artacak, bu birçok kez belirtildi.
    -tüfeğin zor bulunması yapımcı ekibin tercihi ki bence hayatta kalmayı daha değerli kılıyor.
    -ok/yay için gereken malzemeler yani kurutulmuş akça ve huş ağacı'nı siz yapıyorsunuz. oyunun vikipedi sayfasından bakarak yardım alabilirsiniz.
    -oltayı sadece coastal highway'de değil, mystery lake'de de kullanabiliyorsunuz. balıkçı kulübelerindeki zemini alet edevat ile kırarsanız o kulubenin içerisinde oturarak balık tutabilirsiniz.
    -mermi olayı konusunda ise başıma hiç öyle bir şey gelmedi diyebilirim.
    -evlerin iç dizaynı dediğiniz gibi biraz tekrar ediyor. çeşitlilik artacaktır.
    -klozetten alınan su sifonun haznesinden alınan su. yani sizin düşündüğünüz tuvalet suyu değil.
    -eşyaların çıktığı yer benim de pek hoşuma gitmiyor.
    -başlangıç giysileri zaten kışa uygun değil. bir süre dışarıda kaldığınızda direk donuyorsunuz. uçak kazasının ardından bir yerde uyanıyoruz. ona bakarsanız bir uçak vesaire de yok ortada. yani biraz uçak kazasından kurtulup, birkaç eşyayı alıp yola çıkmış gibiyiz.
    -harita eklenecek yazıyor zaten. şuan için çok fazla değişiklik yapıldığı için harita eklemek istemediklerini belirtti yapımcı ekip.
    -elektrik var ancak ışık kaynağı yok diye biliyorum.

istediklerinize gelince, multiplayer desteğinin olmaması taraftarıyım. hayatta kalma oyununda birden fazla kişinin olması bence o hissiyatı bozacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Birde oyunun en büyük eksikliği şu; sobaya odun ve çıra falan atıyoruz yakamadıktan sonra bunlar kayboluyor, bu oyunun gerçekçiliğini azaltıyor bence, ayrıca mevsimler olsa çiftçilik falan olsa ilerleyen zamanlarda fena mı olur ?

örneğin gerçekte de mangal yakmaya çalıştığınız zaman ama ateşi iyice harlayamadığınız ve kuru otları/çırayı, dolayısıyla kömürü yakamadığınız zaman elinizdeki malzemeler kullanılamaz hale gelir. yani siz çırayı yakar ancak kömürü kor haline getiremezseniz elinizdeki çıra doğal olarak gitmiş olur. bu konuda bir mantıksızlık yok anlayacağınız.

mevsim olayına gelince, oyunumuz kuzey kanada'da geçiyor. mevsim değişiklikleri zaten orada pek fark edilmiyor, genel olarak doğasında kar örtüsü var. bu yüzden mevsimin değişmemesi sanırım gerçekçiliği daha çok arttırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hunglasxx

quote:

Orijinalden alıntı: Maggese

Birde oyunun en büyük eksikliği şu; sobaya odun ve çıra falan atıyoruz yakamadıktan sonra bunlar kayboluyor, bu oyunun gerçekçiliğini azaltıyor bence, ayrıca mevsimler olsa çiftçilik falan olsa ilerleyen zamanlarda fena mı olur ?

örneğin gerçekte de mangal yakmaya çalıştığınız zaman ama ateşi iyice harlayamadığınız ve kuru otları/çırayı, dolayısıyla kömürü yakamadığınız zaman elinizdeki malzemeler kullanılamaz hale gelir. yani siz çırayı yakar ancak kömürü kor haline getiremezseniz elinizdeki çıra doğal olarak gitmiş olur. bu konuda bir mantıksızlık yok anlayacağınız.

mevsim olayına gelince, oyunumuz kuzey kanada'da geçiyor. mevsim değişiklikleri zaten orada pek fark edilmiyor, genel olarak doğasında kar örtüsü var. bu yüzden mevsimin değişmemesi sanırım gerçekçiliği daha çok arttırıyor.

Mevsim konusunda haklısınız ancak ateş konusuna katılmıyorum. Yanılmıyorsam hem odun hem de çıra gidiyor, çıra ve kağıt gidebilir ama odun orada kalması gerekiyor.

• Oyuna hd mod gelmiş.

• Ya bu kayıtların tutulduğu bir klasör yok mu?
    Tam her şey şahane giderken balık tutarken donarak öldüm resmen. İyice hevesim kaçtı ya.
    Öncekinde de gazeteleri parçalayıp tinder yapıyordum kurt sinsice yaklaşmış arkamdan hiç duymadım da saldırdı öldürdü beni. Ne güzel göl evimde mutlu mesut yaşayacaktım yahu bir eksiğim tüfeğimdi.

Bir de kurt saldırılarında kurda nasıl vuruyoruz? Her saldırıda ölüyorum ben. Kurtlardan kaçmak zorunda kalıyorum sürekli.
    İlk mesajda da oyun tanıtımı dışında hiç bir bilgi yok. Konu sahibi arkadaş detaylı bir rehber hazırlasa tüyolar verse malzemeleri ve nerede bulabileceğimizi tanıtsa yeni başlayanlar için iyi olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnonimAdam

Ya bu kayıtların tutulduğu bir klasör yok mu?
    Tam her şey şahane giderken balık tutarken donarak öldüm resmen. İyice hevesim kaçtı ya.
    Öncekinde de gazeteleri parçalayıp tinder yapıyordum kurt sinsice yaklaşmış arkamdan hiç duymadım da saldırdı öldürdü beni. Ne güzel göl evimde mutlu mesut yaşayacaktım yahu bir eksiğim tüfeğimdi.

Bir de kurt saldırılarında kurda nasıl vuruyoruz? Her saldırıda ölüyorum ben. Kurtlardan kaçmak zorunda kalıyorum sürekli.
    İlk mesajda da oyun tanıtımı dışında hiç bir bilgi yok. Konu sahibi arkadaş detaylı bir rehber hazırlasa tüyolar verse malzemeleri ve nerede bulabileceğimizi tanıtsa yeni başlayanlar için iyi olabilir.

kayıtlar direk siliniyor öldüğünüz anda :(

kurtlara vururken iki seçeneğiniz var, ya hızlı hızlı zayıf vuruşlar yapacaksınız ya da arayla sert vuruşlar yapacaksınız. tamamen sizin tercihinize göre.

ek olarak oyun hakkında binbir tane şeyle uğraşıyorum. rehber hazırlayacak vaktim yok. konuya yetersiz demenize anlam veremedim. hangi oyun konusunda onlarca rehber gördünüz? ana konu demek bir oyun hakkındaki her şeyin konuda olması demek değil. sadece oyun hakkındaki genel tartışmaların yapıldığı konu demek. bir rehber hazırlayan vesaire olursa ve eğer beğenirsem onu ilk mesaja tutturabilirim. başka yapabileceğim bir şey yok.

• oyun survival ise zaten ölünce silinmesi kadar mantıklı bir şey yok. başka bir örnek olarak dont starve da aynı şekilde mesela . Zaten bu oyunu güzel yapan da bu bence. ama hile hurda ile o kayıt dosyası alınıyordur illa araştırmak lazım :)
  • quote:

quote:

kurtlara vururken iki seçeneğiniz var, ya hızlı hızlı zayıf vuruşlar yapacaksınız ya da arayla sert vuruşlar yapacaksınız. tamamen sizin tercihinize göre.

ek olarak oyun hakkında binbir tane şeyle uğraşıyorum. rehber hazırlayacak vaktim yok. konuya yetersiz demenize anlam veremedim. hangi oyun konusunda onlarca rehber gördünüz? ana konu demek bir oyun hakkındaki her şeyin konuda olması demek değil. sadece oyun hakkındaki genel tartışmaların yapıldığı konu demek. bir rehber hazırlayan vesaire olursa ve eğer beğenirsem onu ilk mesaja tutturabilirim. başka yapabileceğim bir şey yok.

Türkçe kaynak hiç yok hocam. Hala oyunda çözülmeyen şeyler var gibi o yüzden dedim rehber hazırlansa iyi olur diye de vaktiniz yokmuş yapacak bir şey yok.
    Bu oyun Türkçe rehberi hakediyor diye düşünüyorum. Oyuna hakim olan arkadaşların kendi buldukları av yöntemleri veya örneğin tinder için gazeteleri ufak parçalara bölerek çoğaltmak gibi bilinmesi gerekenleri ilk mesaja ekleyebiliriz fakat kimse de oyunu oynadıktan sonra girip detaylı yazmıyor sanırım. Gittikçe genişleyecek olan bir evren var ve desteği de oldukça fazla oyunun. İnanılmaz geniş haritalar. Koşarak falan bitmiyor malum. Yay yapmada kullanılan ağacı bile bulamadım daha. Wikia'daki içerikte de bir şey bulamadım aradıklarımı bulmakta güçlük çekiyorum orada.

Bugün bir trainer buldum da hileyle ölümsüzlük açıp kurt saldırısından kurtulmayı öyle öğrendim yoksa onu da yapamayacaktım

quote:

Orijinalden alıntı: @Kvothé

oyun survival ise zaten ölünce silinmesi kadar mantıklı bir şey yok. başka bir örnek olarak dont starve da aynı şekilde mesela . Zaten bu oyunu güzel yapan da bu bence. ama hile hurda ile o kayıt dosyası alınıyordur illa araştırmak lazım :)

Silinmesi gayet normal evet ama ufak bir hatada şak diye ölüp gidiyor adam. Geçen oynadığımda bir sürü malzemeyi topladım tam ateş yakayım dedim baraj binasında ki binayı da talan ettim kurt falan çıkmadı binadan bir baktım arkadan kurt saldırdı neye uğradığımı şaşırdım
    Oyun için trainer var hile yapmak istedikten sonra sınırsız kapasiye ölümsüzlük sınırsız malzeme 3500 kalori vs. yapılıyor ama öyle de tadı kalmıyor malum. 3 haritayı da açtım ama burnumdan geldi valla. Bir kere ayı 3 kere kurt saldırdı. Ayıdan kurtulmak mümkün değil zaten. 2 kere de soğuktan öldüm. Eeeh yeter be dedim en sonunda daha yeni kapattım oyunu

• quote:

quote:

quote:

Türkçe kaynak hiç yok hocam. Hala oyunda çözülmeyen şeyler var gibi o yüzden dedim rehber hazırlansa iyi olur diye de vaktiniz yokmuş yapacak bir şey yok.
    Bu oyun Türkçe rehberi hakediyor diye düşünüyorum. Oyuna hakim olan arkadaşların kendi buldukları av yöntemleri veya örneğin tinder için gazeteleri ufak parçalara bölerek çoğaltmak gibi bilinmesi gerekenleri ilk mesaja ekleyebiliriz fakat kimse de oyunu oynadıktan sonra girip detaylı yazmıyor sanırım. Gittikçe genişleyecek olan bir evren var ve desteği de oldukça fazla oyunun. İnanılmaz geniş haritalar. Koşarak falan bitmiyor malum. Yay yapmada kullanılan ağacı bile bulamadım daha. Wikia'daki içerikte de bir şey bulamadım aradıklarımı bulmakta güçlük çekiyorum orada.

Bugün bir trainer buldum da hileyle ölümsüzlük açıp kurt saldırısından kurtulmayı öyle öğrendim yoksa onu da yapamayacaktım

quote:

Orijinalden alıntı: @Kvothé

oyun survival ise zaten ölünce silinmesi kadar mantıklı bir şey yok. başka bir örnek olarak dont starve da aynı şekilde mesela . Zaten bu oyunu güzel yapan da bu bence. ama hile hurda ile o kayıt dosyası alınıyordur illa araştırmak lazım :)

Silinmesi gayet normal evet ama ufak bir hatada şak diye ölüp gidiyor adam. Geçen oynadığımda bir sürü malzemeyi topladım tam ateş yakayım dedim baraj binasında ki binayı da talan ettim kurt falan çıkmadı binadan bir baktım arkadan kurt saldırdı neye uğradığımı şaşırdım
    Oyun için trainer var hile yapmak istedikten sonra sınırsız kapasiye ölümsüzlük sınırsız malzeme 3500 kalori vs. yapılıyor ama öyle de tadı kalmıyor malum. 3 haritayı da açtım ama burnumdan geldi valla. Bir kere ayı 3 kere kurt saldırdı. Ayıdan kurtulmak mümkün değil zaten. 2 kere de soğuktan öldüm. Eeeh yeter be dedim en sonunda daha yeni kapattım oyunu

ölünce bendeki tepki de o oluyordu genelde. Sonra bir süre girmiyorum ve gene damarım tutuyor giriyorum :)

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.