Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.228
Cevap
55
Favori
110.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Saurona sezar çektirip ,heil adar dedirtmek Amerikalıların resmen ıslak rüyası.Orklara kimlik kazandırmaya çalışmak kafası gibi deki ilkanlık iş o derece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu diziye lord of the rings değil de başka aibir fantastik dizi niyetiyle bakıyorum. Yoksa çok kötü bir sezon yine. İlk sezona oranla çekimler,görsel taraf daha iyi ama hikaye yine leş.

Herşeyi geçtim, kadın ork ve erkek ork cima yapıp çocuk orkları olmuş. Böyle birşey hiç hatırlamıyorum fantastik eserlerde.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon

• Artık kitapları filan düşünmüyorum ben izlerken veya eleştiri yaparken, Dizi özgün değil tamam olmayan karakteri koyup hikayeyi doldurmaya çalışmaları kötü birşey değil tabiki ama bari kendi içlerinde tutarlı kendilerine özgü olsunlar.

Halbrand'ın hali 2. sezondan bahsediyorum saç kesimi ve tasarımına kadar birebir Aragorn, Benzetmeye çalışmamışlar bildiğin diziye aragorn koyalım demişler tamam karakter olarak onun gibi biri olsun diye konulan bir karakterdi güya lakin bu kadar olmaz arkadaş, Aynı durum hobbit kızlar içinde geçerli atlaya atlaya izledim tüm sahneleri.

Müzikleride çoğunlukla beğenmedim aksiyon odaklı olanları.

• Bu evreni bilmeyip evrende böyle şey olur mu demeyi bıraksak mı artık? Filmlerdeki uruklar topraktan çıkıyorduya hani asıl o saçmalıktı. Uruklar insan ve orkların çiftleşmesiyle oluşturuluyor kitaplarda ve evet Tolkien'in açıklamalarına göre de orklar insanlar gibi ürüyorlar.

Diziyi vurmaya çalıştığınız şeylerin çoğu zaten kitaplarda olan şeyler. Bu tarz yorumların diziye olan saçma nefret harici açıklaması olamaz. Yapılabilecek eleştirileri yapmayıp hep saçmalıklarınızı öne atıyorsunuz. Sonra da sevmeyenlere baskı yaptığımızı iddaa etmeye kalkıyorsunuz. Önce ne yazdığınıza bir baksanız daha mı iyi olur acaba?

• Gye_Baek kullanıcısına yanıt

Doğrusu bu zaten.

Orcları leylekler getirmiyor sonuçta

Tövbe bismillah. Bu ne yahu. Yahu elinizde kapı gibi senaryo var. Neyini beğenmedinizde değiştirmeye gidiyorsunuz.

• İlk bölümün başında Sauron enayisinin ''sende mi Brütüs?!'' demesini bekledim, şakasız bekledim The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon Enayi herif ya ponçik ponçik konuşup orkları ikna etmeye uğraşıyor sonra tacı tersten yiyor The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon ...

Sonrasında venom gibi (hiç sevmem hiçte izlemem) süper bir hayal gücü tasarımıyla kendine forum bulması, kırkayağı (şiddetle) ezip, mağarada sürünmesinde falanda ''efendimiss kısmetlimisss'' demesini bekledim, Gollum formuna bürünecek sandım. malum çok alıngan kişilere birisi sorsun neden bunlar Film üçlemesini bu kadar taklit ediyor? The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

Kitap okumadım bilmem, evreni severim ama fanatiği değilim. Güzel anlarını beğenerek izliyorum kitap vs takılmıyorum. Eğer Tolkien harbiden Sauron'u böyle birine öyle bir şekilde gelip öldürtmüşse, dizideki Adar cidden öyle yapıp Sauron'u intikam için koşturtmuşsa vs. cidden bombok ve çok çok klişe bir şeymiş bu Tolkien ve lotr balonu. Bende bir şey sanırdım.

İlk iki bölümü yakışıklı, buradaki malum yobaz kar tanesinin aksine ''yakışıklı'' bir elf yani Annatar'ı filan görünce biraz daha hevesli izledim. Bu elfi yakışıklı yapmışlar, forumun kar tanesi çok bilge kimseler bu klişeyi nasıl kabul edecek şimdi.

3. Bölümü ise beyinden yoksun ''İsil'' sahnelerini ve asker traşlı zenci elfin sahnelerini resmen sara sara izledim. Hayatımda 5 yılda bir filan bir şeyler izlerim onları da kesinle sardırmam. Hayatımda sardırdığım ilk 'video' oldu.

Her elf sahnesine falanda Hintli gibi duran aşırı çirkin zenci - esmer tipleri gözüme gözüme sokmaları da ayrı bir küfür sebebi. Bu salak amerikanyalıların bu salakça yorumlarını nasıl kabullenebiliyor enayiler anlamıyorum.

Oğlum, zaten dünyada yaşıyoruz zaten aramızda bir sürü çirkin ve aptal insan var. Lan bırakında kurgu fantezi evrenlerinde bari ışıl ışıl olan bir toplum olsun ha?

• Kitaplarda Halbrand, Adar ve bahsettiğin zenci elf karakter yok hocam dizi için yaratılan karakterler.

Bahsettiğin dizinin başındaki gibi bir olay mevcut değil olması mümkünde değil zaten, Sauron o evrende sıradan biri değil aşırı güçlü, kurnaz ve akıllı bir karakter ama senaryoyu hangi ileri zekalılar yazıyorsa her karakterin içine ettikleri gibi bu karakteride batırdılar.

Dikkatlerden kaçmış sanırım ama cüceler arasında'da çok fazla zenci vardıThe Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

Murat sönmezin videosunu izledim bugün benimde en çok beğenmeme nedenim olan zaman kavramı konusuna değinmiş güzel bir şekilde.

İsidur uyanıyor ama ona gelene kadar o kadar çok şey gördük izledikki bu adam onca zamandır orada yatıyormuydu diyorThe Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

Eleştirmeye kalkarsak bu yazdıklarımız az bile kalıyor, Elrond'un atlama sahnesi filan dizi gerçek bir REZALET şeklinde ilerliyor.

İyi gidiyor diyenlere saygı duyuyorum onlar bu şekilde izlemekten keyif alıyorsa kimse birşey diyemez.

Lakin izlediğimiz dizinin hiç bir şekilde orta dünya ve kitaplarla alakası yok. Kafalarında sıfırdan bir evren kurmuş sıfırdan karakter yazmışlar olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 30 Ağustos 2024; 19:59:31 >

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Dizide ilginç bir şekilde karakterler hiç biri kudretli heybetli değil özellikle erkekler.Cüceler Durin e arkadan saldırıyor ulan bu adam Şiilerin kayıp imamı gibi...

Gilgalad kadar mal bir yüksek kral görmedim ulan bu adamın toplarından yürüyememesi lazım.

Elendil ve İsuldur köyde muhtar olamaz bırak Saourona son ittifak savaşında meydan okumayı.

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Hocam tolkien in hangi kitabında bahsediyor orkların aile kurdukları, kadın ork ve çocuk ork olduğunu. Merak ettiğim için soruyorum. Ben de yüzüklerin efendisi üçlemesi hariç 3 kitabını okudum böyle bir durum hatırlayamadım. Ama varsa bile sahnenin eğrelti durduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Benim bildiğim kitap olarak Hobbitte goblin çocukları geçiyor,gollumun mağarası kısmında.

• Anladım hocam, çocuk kitabı diye okumadığım bit kitaptı The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon . Eğer resimdeki gibi anlatılıyorsa sıkıntı yok elbette ama benim hoşuma gitmedi açıkcası. Gerçi dizi acolyte kalitesinde yapacak birşey de yok pek.

• Bu dizi özelinde söylemiyorum ama woke kültürü ile kafayı bozmuş senaristler ve yönetmenler yaşadığı sürece sinema sektöründen ümidi kesmemiz lazım. Yanlış anlaşılmasın ben lgbt ya da güçlü kadın karşıtı biri değilim. Benim kaseden uzak durdukları sürece kimin kimi düdüklediği beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Güçlü kadın kısmına gelirsek, güçlü kadın
    görmek isteyen gitsin game of thrones dizisindeki cersei karakterine baksın. Eline 1 kere kılıç almadı ama "kadın" olarak ortalığın içinden geçti resmen. Bu dizideki single mom, elf komutan dururken savaş konuşması yapan "güçlü kadın" olayı o kadar çiğ ki utanıyorum izlerken.

LotR ile alakasız izliyorum bu diziyi eğer bunu yapmazsam 10 dakika bile dayanamam. Efektler falan iyi ona lafım yok ama senaryo olarak iyi bi yapım olmaktan 1000 ışık yılı falan uzakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BurakBey -- 30 Ağustos 2024; 20:53:29 >

Hobbit seri içinde okuması en keyifli kitaptır hocam tavsiye ederimThe Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

• kuklacini kullanıcısına yanıt

Hiç bir karakter olması gerektiği gibi değil hocam işte sevdiğimizden izliyoruz bizde. Kaldıkları yerden devam ediyorlar hiç gelişme yok bir tek sauron için özel bir şey yapmaya çalışmışlar lakin o karakterin nasıl birşey olduğunu biliyoruz o yüzden beğenmek mümkün değil o kısmıda.

• Silmarillion'da İnsanlar gibi çoğaldıklarından bahsediliyor şu şekilde;

For the Orcs had life and multiplied in the manner of the Children of Ilúvatar; and naught that had life of its own, nor the semblance of life, could Melkor ever make since his rebellion in the Ainulindalië before the Beginning: so say the wise (The Silmarillion: Chapter 3)

Ayrıca Tolkien'in mektuplarında Kadın Orcların var olduğunu ama çok fazla görünmediklerinden bahsediliyor.

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazontolkiengateway.net
    Just a moment...
    https://tolkiengateway.net/wiki/Letter_to_Mrs_Munby

• kuklacini kullanıcısına yanıt

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Ya bir de Durin cüceler için yüce kraldan da öte bir şey. Sürekli durin ismi tekrarlanır ailede, bir nevi ilk durinin ruhu diğer durinlere geçiyormuş gibi bir inanış var. Ruhani tarafı da var. Cücelerin böyle bir adamı arkadan itmesi falan saçmalık. Şey de çok saçma bence, ışık gitti ekin yok e doğa yok mu? Git avlan. Paran yok mu ticaret yap. Yani senaristler çok çapsız adamlar. Az çok evreni bilen adamlara batıyor dizi malesef. Arpharazonu kartal kral seçti ayağı yaptılar ya mesela, yahu etraftakiler mal mı ne alakası var. Niye böyle bağladın? Bu adam sauronu savaşta yenecek mesela, hiç öyle bir tipe tavra karaktere sahip mı?

• Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bilgildndirme için. Tahmin ettiğim gibi dizidekinden ziyade sadece üremek için var olmuşlar.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Yüzüklerin efendisi 3 kitap, hurin in çocukları, gondolinin düşüşü ve pek beğenmediğin luthien kitaplarını okudum. Hobbit aldım aslında evde var okumamıştım onlara da bakacağım en kısa sürede.

• Oğuzhaan kullanıcısına yanıt

Numenor zaten insanlığın zirvesi neredeyse herkesin Aragorn gibi olduğu bir halk .Adamlar orta dünyada kesin otorite kurduktan sonra ilahi güçle yok ediliyor.

• 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.