Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (147. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.228
Cevap
55
Favori
110.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adar gibi karakterlerin eklenme sebebi LOTR'un aksine 1. ve 2. cagda Tolkien'in yazıkları çok kopuk ve komple bir drama cıkarabilecek kadar materyal yok. Mecburen bir şeyler eklemek zorunda kalıyorsun.

Filmlerde genelde karakter ekleme yok eksiltme var. Frodoyu nehire yetiştiren kişi normalde Arwen değil Glorfindel. Glorfindel, Tom Bombadil gibi karakterler yok filmlerde. Onların yaptığı şeyleri başka karakterler yapıyor filmlerde.

Ha bu forumda da dizi eleştirilirken kitaptan bağımsız eleştiriler %10'u geçmez bu forumda onu söyliyim.

"Orklar Sauron'a karşı çıkar mı, zenci elf cüce olur mu, 1000 yıllık olayı 3 dakikada anlattılar" demek kitaptan bağımsız eleştiriler değildir. Adam kitaptan bağımsız diye başlıyor sonra orta dünyada öyle olmaz böyle olur diye devem ediyor.

2. sezonun sadece ilk bölümünü izledim 2. sezona bir şey diyemem ama şu ana kadar 2. sezona ait gördüğüm kitaptan bağımsız gördüğüm tek eleştiri dizinin hikayeyi çok fazla yerden anlatmaya çalışıp hiçbir şeyi tam olarak derinleştirememesi.

Onun dışında diziyi boklayanların çoğu youtube da yaşını başını almış sabah akşam kitap da kitap diye inleyen lore peynirlerinin trenine atlayıp onların söylediklerini papağan gibi burada tekrarlamak.

Bu arkadaşlar mesela filmler de kötü olsaydı kötü çekilseydi o yukarıda bir arkadaşın yazdığı film-kitap arasındaki farklar yüzünden filmlerin kötü olduğunu söyleyecekti.

• Konudaki en büyük sıkıntı bence şu iki sene öncede aynı şeyleri yazıyorduk.

Burada kitaplar üzerinden eleştiri yapmak en normal durum sonuçta bu kitap uyarlaması ne olursa olsun bağlı kalınması gereken bir ana hikaye var, Şimdi biz kitaplara bağlı eleştiri yapınca birileri çıkıp ama filmlerde öyleydi diyor.

Arkadaşlar bu dizi film uyarlaması değil oyun uyarlaması değil, Biz sadece kitaplar ile eleştiri yapmamız lazım 25 sene önce çekilmiş film konusu burası değil, Araya filmleri katıp konuyu başka yerlere çekip cevap verince işinize gelince siz filmleri katıyorsunuz diyerek nefret saçıyorsunuz diyerek birde olmayan şeyler katıyorlar konuya.

Akıl var mantık var nefret eden kişi izlemez olur biter.

Gelelim diğer bir iki noktaya, Burada hiç kimsenin olmayan karakterleri neden eklediler gibi bir eleştirisi olmadı, Bu sonuçta bir uyarlama aradaki boşluklar bir şekilde doldurulmalı, Tabiki yeri gelecek karakter eklenecek veya çıkarılacak olması gereken bu, Dizi içinde bir amaca hizmet ettiği sürece bir sıkıntı yok.

Dizide hiç bir karakter kitaplardaki gibi değil, Bize en baştan bu dizi kitap lore uyarlaması olmayacak biz kendi kafamıza göre bir dünya yapacağız deselerdi o zaman kimse bu kadar eleştiri yapmazdı.

Mesela ben filmler hakkında burada eleştiri yapmıyorum çünkü yeri değil, Ama bu dizinin filmlerden kopyaladığı şeyleride yazarım gördüğümde bunu yazdığımda bu filmleri araya sıkıştırmak değildir, Bu dizinin ne kadar özgün olmadığının eleştirisidir.

Mesela yukarıdaki arkadaş Glorfindel ve Tom Bombadil filmlerde yok demiş, Evet ama ikisininde hikayenin geri kalanında bir rolleri yok mesela o yüzden filmlerde gösterilmemeleri daha iyi olmuş örnek olarak, Bu sefer böyle karakterleri niye bir daha görmedik diyeceğiz izlerken eksiklik varmış gibi olacak, En azından yapılan birşeyin mantığı var burada.

Yine aynı arkadaş eleştiren kişilere bildiğin kendi akılları yok diyemediği için şunu yazmış, youtube da yaşını başını almış sabah akşam kitap da kitap diye inleyen lore peynirlerinin trenine atlayıp onların söylediklerini papağan gibi burada tekrarlamak.

Buradaki herkes GeriZ siz akıllısınız bir tek, Diziyi savunanların ama filmlerde şöyle demekten öteye gidemediği yerde eleştirenler hakkında böyle bir cümle kurmaya kimsenin hakkı yok bu konuda.

• Tolkiensiz lore'suz sadece diziyi eleştiriyorum. Yazıyorum ama işinize gelmeyecek es geçeceksiniz bu mesajı.

* 1.sezonda Arondir ve ineğiyle kaçan köylü karşılaşmıştı. Arondir bir şeyler ters gidiyor diyip ineğin sütünü sağmaya çalışınca donuk kıvamda kan gelmişti de köylü şaşırdı vay be nasıl keşfettin bunu diye , köylü haftalarca ineği sağmamış meğer. Bu şey gibi ; yangın esnasında yanan bir binaya müdahale etmeye çalışan itfaiye erinin elinden yangın söndürme hortumunu , telefon satan bir dükkan esnafının " ver ben söndürürüm sen bu işi bilmiyon " demesi gibi absürt bir şey.

* Gemilerle köyü kurtarmaya giden numenor ordusunun 300 tane atı , 2-3 tane gemiye nasıl sığdırdılar.

* Aynı sahnenin devamında o köyü şak diye sahilden iner inmez biliyormuş gibi depar atarcasına saldırıya geçmeleri.

* Arondir'in komutasındaki köylü halk , her tarafı sur ile kaplı koskoca kaleden kaçıp , dört bir yanı saldırıya müsait saman ve çalı çırpıdan yapılmış köye kaçmayı neden daha mantıklı bulmaları.

* Sauron'un bıçaklanmasının ardından ruhu bedenini terkettiği esnada, 50km mesafeye kadar her taraf buzullaşıp donmasına karşın , 2 metre yanındakilerin sadece şubat ayında evin balkonuna çay sigara içmeye çıkmışlarda 5dk fazla durmuş hafif üşümüşler gibi ayağa kalkmaları.

* Mordorun yanar dağ patlamasında her taraf küller içindeyken kimseye bir şey olmaması. Sadece toz içinde kalmışlardı.

* Hobbitlerin , bizi kimse ayıramaz , çok sağlamız - şöyleyiz böyleyiz dedikten sonra , yaşanan ilk aksaklıkta ayağı burkulan adamı geride bırakıyor olmaları.

* Mordoru tekrar inşa edecek olan kılıcı , Theo'ya git bunu kimsenin bulamayacağı bir yere sakla demelerinden sonra, Theo'nun onu 3cm kalınlıktaki seramiğin içine saklaması.

* Theo'ya , Mordor'u inşa edecek olan kılıcı "git bunu denize at" dediklerinde, kimsenin "bu nedir ne işe yarar" , "biz bunu niye 13 yaşındaki velede emanet ediyoruz." diye düşünmeden vermeleri. Devamında da kimsenin kılıcı kontrol etmemesi ve sargının boş çıkması.

Bu diziyi farklı yollarla savunanlar açık ve net şekilde ya fonlanıyor , ya da fonlananların yakınları. Lore ile alakasız şeyler yazdım. Ne oyunculuğu eleştirdim, ne ten rengini ne de kitap - dizi bütünsüzlüğünü eleştirdim. Bakın görmezden gelecekler.

• Periah kullanıcısına yanıt

Middle-Coup  

• 2x3 de zenci elfi görünce dayanamayıp kapattım. sinirlerimi bozıyor bu saçmalık

• galadrieli oynayan hatun güzel diye katlanıyordum diziye. o da şu erkekken kadın olan gay boksoru paylaşıp pride falan yazmış o karıdan da sogudum iyice. r leri ne kadar güzel söyledigi umrumda degil. sjw dizisi direkt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 1 Eylül 2024; 17:37:17 >
  • muthisbishi kullanıcısına yanıt
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

Yazdıkların bana nötr olarak görünüyor. Ben dediğin ''%10 luk'' kısımdayım o halde. Diziyi beğenmeme sebebim kitap ile alakalı değil. Geri zekalı senaryo ve kurgusundan ötürü. Ve kimilerinin görselleri çok beğendiği kadar ben görselleri de beğenmiyorum misal. İlerleyen bölümler de olur mu bilemeyiz fakat benim için görseller bile tırt. Çünkü uzak çekim, geniş ve dinamik alanlar görmüyoruz. Güzel görünen dar alanlar var. Limanlı şehir bile uzaktan ölü şehir gibi duruyor. İçini zaten görmüyoruz gösterilen kısımlar sitcom gibi.

Genel çıkarım yaptığın üç şeye kendim için cevap vereyim;

''Ha bu forumda da dizi eleştirilirken kitaptan bağımsız eleştiriler %10'u geçmez bu forumda onu söyliyim.''  - Dizi çıktığından beri yazmıyorum ama konuyu takip ediyorum. Kitap dışında bol bol eleştiren insanlar var ama kimi körleşmiş savunucu insanların dünyası kitap kadar küçük olduğundan her şeyi kitaba ve filmlere bağlıyor.

"Orklar Sauron'a karşı çıkar mı, zenci elf cüce olur mu, 1000 yıllık olayı 3 dakikada anlattılar" demek kitaptan bağımsız eleştiriler değildir. Adam kitaptan bağımsız diye başlıyor sonra orta dünyada öyle olmaz böyle olur diye devem ediyor.''

- Yukarıdakine paralel bir cevap aslında, zenci (hatta Hintli ve Asyalı) elf ve cüce Tolkien'dan esinlenerek geliştiren ve Tokien'dan çok farklı onlarca devasa evrenin hiç birisinde yoktur. Bu eserler 1970'lerde oluşturulan eserler. Hiç bir tabletop/da, hikayede, dizi - filmde, video oyunlarında yoktur. Bunların hepsi Peter Jackson'nun filmlerinden önce oluşturulmuş, kitaplaştırılmış figürlendirilmiş eserlerdir. Bu kitaptan tamamen bağımsız bir şeydir. Yüce Tolkien'nınızı okumayan her hangi bir taşralı bile ''zenci ve traşlı elf mi olur lan ahah'' diyebilir.

''Onun dışında diziyi boklayanların çoğu youtube da yaşını başını almış sabah akşam kitap da kitap diye inleyen lore peynirlerinin trenine atlayıp onların söylediklerini papağan gibi burada tekrarlamak. ''

-Burada sana göre ''%10 luk'' kısımda olduğumu rahatlıkla söyleyebilirim o halde   Çünkü hayatımda hiç bir zaman sosyal medya kullanmadım hala daha kullanmıyorum. Ara yüzlerini bile bilmem. Youtube'da 3 dakikadan fazla zaman geçirmiyorum. Bu saydıklarınla uzaktan yakından alakam yok. DH, Steam ve Fransız forumları (sayarsan PSN) dışında internet ile alakam yok denilir günümüz insanlarına kıyasla. Bahsettiğin Türk veya yabacı fark etmez ''yaşını başını almış'' lore konuşan kişiler için; buradakilerin ''diziyi bokladığı'' gibi senin de o ''lore peynir''lerini boklaman eleştirdiğin insanlarla aynı seviyede olduğunu gösterir benim için. Kendinizi insanlardan farklı görmeden okuyun ve anlayın.

Edit:

''Bu arkadaşlar mesela filmler de kötü olsaydı kötü çekilseydi o yukarıda bir arkadaşın yazdığı film-kitap arasındaki farklar yüzünden filmlerin kötü olduğunu söyleyecekti.''

- Evet burada zaten onlarında anlatmak istediği şeyi söylüyorsun. Filmler ''kötü olmamış'', ''kötü çekilmemiş'' kötü yazılmamış. Kitapla çok fark olsa bile bu dizi kadar eleştirilmemiş aksine yüceltilip kültleştirilmiş. Ve günümüze sinema olarak bile üstüne çıkan bir yapım yok. Yani bu dizi ''güzel'' olsaydı aynı insanlar ''lan farklı ama güzel çekmiş şerefsizler'' diyecekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 1 Eylül 2024; 21:4:5 >

• The VIII T kullanıcısına yanıt

Şöyle de ekleyebiliriz. Sauron bedenlestikten sonra tekrar orclarin olduğu yere geri dönüyor. Yaşlı amca fikrini değiştiriyor sonra beraber gemiye gidiyorlar.

1-Sauron tekrar dayak yemeye orclarin yanına mı gidiyor?

2-Yaslı amca fikrine uyacak kadar plansız mi? Bu kadar plansız hareket eden bir kişi bir bölüm sonra bir dünya şey planlıyor.

3-Madem valinor a gidecekse gemiye binip ruhu zaten gidebilir maia olduğu için venom olmasına ne gerek var.

4-Yasli amca diyor ki ortalık yangın yeri dumanlar yükseliyor her taraftan, o zaman oradaki gözcü elfler salak mi bunları bir türlü fark etmiyor.Hatta biz ilk sezon orclarin fark edilmemek için tünel açıp yaşadıklarını fark edilmemek için her şeyi yaptıklarını birkac bolum izledik. Bu gösterilen sahneye tamamen zıt.

Bu dizinin problemi lore kitap falan değil. Basbayağı senaryosu yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortada halihazırda oluşturulmuş bir evren var. Bu evrene hikaye yazanlardan birisi de Tolkien diye bir durum yok ortada.

Tolkien bu evreni yazdığı kitaplarda oluşturmadı mı? Elflerin orkların tasvirini bu kitaplarda yapmadı mı?

Dolayısıyla "kitaptan bağımsız konusuyorum zenci elf mi olur" diye bir yorum olamaz.

Alıntı

metni:
    Bu kitaptan tamamen bağımsız bir şeydir. Yüce Tolkien'nınızı okumayan her hangi bir taşralı bile ''zenci ve traşlı elf mi olur lan ahah'' diyebilir.

Birisi böyle bir şey derse ben de neye dayanarak bunu söyluyorsun diye sorarım. Daha önce yapılmış hikayelerde yok demesi yetmez. Daha önce zenci elfin olmaması olmayacağı anlamına gelmez derim. Olay Tolkien'in kitaptaki elf tasvirine kadar gider yani. Tolkien'in yazdığı kitaba göre zenci bir elf olmaz.

Benim lore peynirlerini boklamamın sebebi sabah akşam lore konusup diziyi lore kitap uzerinden eleştirmeleri. Dizinin kötu evet. Ama kotu olmasının nedeni Tolkienin yazdıklarını saptırması değil. Dizinin asıl kotu olma sebebi ıskalanıyor sabah aksam lore konusanlar yuzunden.

''Ortada halihazırda oluşturulmuş bir evren var. Bu evrene hikaye yazanlardan birisi de Tolkien diye bir durum yok ortada.'' ? Bir şey anlamadım  

Her açıdan ezberci ve gerçek dışı konuşuyorsun. Zenci elfte olabilir, topal elfte olabilir, annesine veya erkeklere daha 'yakın' hisler duyabilen elfte olur, orkta olur? Veya olmaz? Bu neyin kafası?

Alıntıladığın yazıma cevap vermişsin ama ne denildiğin çok uzak hiç alakası olmayan bir cevap, tavan ile tabanı ayıramamışsın .

Haticeye değil neticeye bak. Bu dizide neden zenci elf var? Neden Hintli cüce var? neden Asyalı elf var? ''neden var''? Yazdığın hiç bir şey rasyonel değil. Cımbızladığınız eleştirileri neden söylendiğinden bağımsızca savunuyorsunuz.

Ha deki ben gayim veya zenci veya çirkin ve Hintliyim. Tamam derim olsun, senin de malum zırvaları savunup bunları görmek istediğini anlarım, ses etmez hatta beli hoş görülü davranırız. Mesele pek kutsal kitabına aykırı cinsler yaratılmasından uzak. Sadece Tolkien okumak yetmez.

Hala kitaptan bağımsız zenci elf mi olur denmez diyorsun, sen hayatında her şeyi o kitaba göre mi yaşıyorsun? Ki zaten bu zenci menci meseleleri dizinin saçma senaryosundan önemsiz konular. Neyse konuda insanlar için açık fikirli olup barışı getirmek imkansız gibi   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 1 Eylül 2024; 23:8:4 >

• Yahu bak bir daha soruyorum:

Tolkien elflerin fiziksel tasvirini nerde yapıyor?

Şimdi bu sorunun cevabını verdikten sonra "kitaptan bağımsız konusuyorum zenci elf olmaz" lafının saçmalığını bir kere daha düşün.

Alıntı

metni:
    Hala kitaptan bağımsız zenci elf mi olur denmez diyorsun, sen hayatında her şeyi o kitaba göre mi yaşıyorsun?

Bu ne saçma sapan bir cümle. Her şeyi kitaba göre eleştiren sizsiniz ben değilim. Ben diziye gelen eleştirilerin "%90'ı kitapta öyle değil böyle" şeklinde eleştiriler diyorum. Sen bana "her şeyi kitaba göre mi yaşıyosun" diyosun.

@Periah

Ben zenci elfi savunmuyorum. Gayet de zenci elf olur olmalıdır demiyorum. Zenci elf olmasına karşı çıkabilirsiniz bunda bir şey yok. Ama bunu söylerken kitaptan bağımsız demeyin. Çünkü elflerin fiziksel olarak nasıl olması gerektiği kitapta yazıyor.

Amazon'un zenci elf koymasının nedeni de sjw falan değil. Saçmalamayın.

Amerika'daki zenciler bir yapımda zenci yoksa yapımı İZLEMİYOR!!!. Beyaz bir karakter ile bağ kuramıyorlar. Milyar dolarlık Amazon neden 3-5 tane sjw nin tepkisinden korksun.

Ben artık bunu kabul ettim. Zenci asyalı karakterler ile yaşamayı öğrendim. İster Tolkien olsun ister başka evren olsun beni artık rahatsız etmiyor zenci görmek. Bundan sonra da ister ME olsun ister başka evren olsun bir çok fantastik ya da bilim kutgu yapımında bol bol zenci asyalı göreceğiz. Çünkü Amerika'daki zenci pazarı ve Asyalı pazarı önemli yapımcılar için.

Hocam bakın zenci elf var, zenci hobbit var , zenci cuce var , gariban aile babası iyi ork var, elinde kilic kara murat gibi dolaşan kadın elf var , halk önderi single mom var .

Ote yandan ne yok . Adam gibi bir kurgu yok , zaman kavramı yok, iyi hazırlanmış diyaloglar yok .

Ote yandan hikaye ne doğal hissettiriyor nede gerçekçi. Oturup ideolojik dayatma kasacaklarına bu evrende siritmayacak , doğal insanların beklediği gibi karakterler koysalar ve by karakterler gerçekçi oldukları icin kurguda zorlama, saçma noktalara gitmese . İdeoloji kasmak yerine iyi diyaloglar , gerçekçi karakterler , iyi kurgu konuşsa kötü mü olur.

Ote yandan yok siyahiler izlemiyor falan filan. Bu siyahı vatandaşlar böyle sacmasaian dizileri sırf içinde zenci var diye mi izliyor ? Peter Jackson'ın filmlerini siyahiler izlemedi mi ? Veya Taht Oyunları dizisini içinde zenci yok diye izlemediler mi ?

Senin yapmaya çalışman gereken şey izleyicinin dizinin içinde kaybolmasını sağlamak fakat sen sürekli irrite edici, gercekdisi , insanları rahatsız eden çünkü yapay hissettiren şeyler dolduruyorsun.

Bu kadar yaoag olunca hersey , bu kadar ideolojik dayatma olunca geri kalanida iflas ediyor. Çünkü hiçbir liyakatli akli başında adam bu diziyi böyle yazmaz . Böyle yazıyorsa zaten onlar bu diziyi bu hale getirecek kadar niteliksiz kişilerdir.

Hiçbir akli başında senarist ya bu dizide eksik olan tek şey zenci elf abi zenci elf koyalım demez çünkü bunu yaptığın an immersive yani içine çekme , içinde kaybolma etkisini baltalarsin. Keza diğer eklentilerine öyle akli başında , nitelikli senaristlerin asla yapmayacağı şeyler bilinçli biçimde doldurulmuş.

Diyorsunuz ya sanatçı özgürlüğü diye. Bütün dizilerde bir iri ile ne kadar farklı olursa olsun , kaynak materyal ne kadar alakasız olursa olsun aynı ideolojik dayatmalar var . Bu sizce sanatçı özgurlugu mu yoksa tam tersine sektördeki herkesi birileri , bir klik bu şekilde yazmaya mi zorluyor. Çünkü bu doğal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Eylül 2024; 1:14:39 >

Yavrum okuduğunu anlamıyor musun? Kim her şeyi kitaba göre eleştiriyor? ''sizsiniz'' gibi basit kalıp laflarına bari beni sıkıştırma bir iki yukarıda düzgünce açıkladım anlamak isteyerek oku ön yargını yesinler. Bahsettiğin %10'luktandım ya hani? Hatırladın?

Tek bildiğiniz şey Tolkien hatta tek okuduğunuz kitapta o muhtemelen, başka bir şey bilmeyip kendine sıkışıp kalmıl herif, diyorum ki kitap bilmem, eleştirilerimde kitapla alakalı değil hala kitaptan eleştiriyorsun diyor bana. Kızacağın bak en sonun o kitabına. Bu cahillik falanda değil başak bir şey.  

Hocam sen diyelim ki bir senaristsin. Taht Oyunları dizisini çekilmiş ardından sana gelip diyorlar ki dostum bize House of Dragon için senaryo yaz.

Dizide Targerysnlar beyaz saçlı beyaz tenli , kitapta valeryalilar beyaz saçlı beyaz tenli. Tanrı aşkına sen bir senarist olarak dur ben şu Valeryalilari Harlem zencisi yapayım der misin ! Bunu yaparsan sen berbat bir senaristsin demektir. Çünkü bunu görecek adam anında irrite olacak ve bütün kapsayicilik yokolacak.

Ha siyahi karakter koyamazsın diyen yok sana ama bu siyahi karakteri koyacaksın böyle damdan düşer gibi en olmadık yerde en olmadık adamı siyahi yapmazsın. Ona uygun bir arka plan oluşturup, izleyiciyi irrite etmeyecek biçimde yedirmen gerekir.

Fakat bu serilerin hepsinde facia derecesinde berbat dayatmalar var . Halbuki sen bunlarla değil tam tersine eserin kalitesi ile anılmaya hedeflemen gerekir . Sen bile isteye esere zarar verecek eklemeler yapıyorsun.

Not : Lotr'da aynı şekilde sen Lotr'a siyahı karakter koyacaksın illa bunu kafaya taktıktan insanlara dayatır gibi zenci elf koyacağına atıyorum Umbar'dan, Rhun'dan uzak bir yerden gelmiş , kendine has inandırıcı bir arka planı olan siyahi insan karakter yazarsın. Iyi senaristlik budur. Ama aen hiçbir arka plani olmadan bir anda ortaya damdan duser gibi zenci elf koyuyorsun yani hardcore giriyorsan ya sen berbat bir senaristin yada ideolojik bir ajandan var demektir.

İki türlüdür bulaştığını esere zarar verirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Eylül 2024; 1:19:9 >

Bir kere bu iş senariste düşmez. Amerikada buna showrunnerlar karar verir. Showrunner da öyle tek başına karar veremez parayı o basmıyorsa. Yapımcı ile birlikte karar verir. Hele bu dizi HBO'da yayınlanıyorsa bir çok karar unsuru olur.

Diyelim ki HotD'un ana casti 30 kişilik. Yapımcı da en az 9-10 önemli charı zenci yap derse ne yapabilirsin ki?

Zaten HotD'daki karakterlerin hemen hemen hepsi bir soylu bir ailenin üyesi. Zencileri aralara serpiştiremezsin. Ana baba zenci çocuk beyaz gibi bişey yapamazsın. O yüzdne bir aileyi komple zenci yapmak zorundasın.

Şimdi Targları zenci yapamıyosun. E diğer ailelerde de en fazla 3-4 kişi var diğerleri pek gözükmüyor bu denizciler dışında. Targlar dışında en fazla üyesinin gözüktüğü aile Valerler. Mecburen yapımcı yap dese denizcileri zenci yapacaksın.

Yaparım veya yapmam demiyorum showrunner olsam. Yapmak zorunda kalabilirim ama.

Şimdi böyle bir şey yaptığın zaman tepki çekiyosun evet bunu kabul ediyorum. Ama muhtemelen yapmadığında daha çok zarar ediyorsun. (ABD deki zenciler muhabbetinden) Koskoca HBO bunları hesaplamıştır diye düşünüyorum.

Kaldı ki Valların zenci olması diziyi o kadar da olumsuz etkilemedi diye düşünüyorum. Dizinin ilk sezonu baya bi sevildi. 2. sezonu o kadar sevilmedi.

Dediğim gibi herşey bana kalsa gişe kaygım da çok olmasa ben yapmam.

• Adamın yazdığı cümleye bir bakın;

Benim lore peynirlerini boklamamın sebebi sabah akşam lore konusup diziyi lore kitap uzerinden eleştirmeleri. Dizinin kötu evet. Ama kotu olmasının nedeni Tolkienin yazdıklarını saptırması değil. Dizinin asıl kotu olma sebebi ıskalanıyor sabah aksam lore konusanlar yuzunden.

Pardon'da neye göre eleştiri yapacağız bu dizi bir uyarlama tabiki kitaplar üzerinden eleştireceğiz iyi ise iyi diyeceğiz aynı şekilde, Neler yazdığını kendiside bilmiyor bence.

Defalarca yazdık kitaplar üzerinden yani hikaye üzerinden bakarsak dizi REZALET, Diziyi kendi içinde hikayeden bağımsız olarak düşününce'de çok kötü.

Herkes kendince eleştiriyor veya övüyor, Peynirleri bloklamış birde lakap takıyor o çok çalışan beyni ile, Yazdıkları arasından mantıklı birşeyler aradım tek bir şey yok, Madem biliyorsun yazda konudakiler bilgilensin, Sadece iyi veya kötü diyip eleştirenler veya övenlere lakap takmak filan garip kendini küçük düşürmek başka birşey değil.

Kahvemi yudumlayarak okudum. Mamma mia, eline sağlık. Bu YouTube'da

Orta Dünya - Legendarium Türkiyeyoutube
    Rings of Power 2. sezon ilk üç bölüm yayınlandı. Derin incelemesi şimdi yayında. Zafer Abi kare kare bütün sahneleri yorumluyor. Herkese iyi seyirler Orta Dünya, Yüzüklerin Efendisi ve Tolkien hakkında daha fazla video için: Abone Olun : https://www.youtube.com/legendariumturkiye/?sub_confirmation=1 Kanalımıza katılarak destek olun: https://www.youtube.com/channel/UCK2sOR7_S-g0pgvo_kyy3-g/join Bizi diğer platformlardan takip edin; Twitch : https://www.twitch.tv/legendariumturkiye Instagram : https://www.instagram.com/legendarium.turkiye/ Twitter : https://twitter.com/legendariumtur Kick : https://kick.com/legendariumturkiye Discord : https://discord.gg/JRhC8wY7kS Edebiyat Kanalımız: https://www.youtube.com/c/KaraKare -Yüzüklerin Efendisi Serisi için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLTwU-IVhHX_7_KYvPAost60yTT6G9C2A- -Silmarillion Serisi için : https://bit.ly/2zJN0KQ -SoruYorum Bölümleri İçin : https://bit.ly/2ZX8m2d -5te5 Bölümleri İçin : https://bit.ly/2ZPLIbO -Yüzüklerin Efendisi Film ve Kitap Arasındaki Farklar İçin : https://bit.ly/2MiISUB -Beren ve Luthien'e Dair Bölümleri için : https://bit.ly/2XGobaA -Orta Dünya Savaşları Bölümleri için : https://bit.ly/3chCebY -Legendarİum Türkiye Özel Bölümler için : https://bit.ly/2TV3F4S -Orta Dünya Karakterleri serimiz için: http://bit.ly/3rZwHzU -Canlı Yayınlarımızı tekrar izlemek için : http://bit.ly/3olLAKC -Kayıp Öyküler Kitabı serimiz için : https://bit.ly/3rrqXOK -2. Çağ Kronolojisi serimiz için: http://bit.ly/38iwhg4 -Güç Yüzükleri Dizisi bölüm incelemeleri için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLTwU-IVhHX_4LHVygCSgIfUlEmA62mH2D -Güç Yüzükleri Dizisi Reaksiyon videoları için: https://www.youtube.com/playlist?list=PLTwU-IVhHX_7rs2wl8N3Wm1SWDVPd68m- Merhaba; Orta Dünya'yı seven insanlar olarak Tolkien ve Orta Dünya'ya dair her şeyi konuşabilme amacıyla kurulmuş kanalımızda, Orta Dünya nedir, Orta Dünya Karakterleri, Savaşları, Silmarillion bölümleri, Tolkien Kitapları Okuma Rehberi, Yüzüklerin Efendisi Filmleri, kitapları, Hobbit Kitapları gibi konularda detaylı videolar bulabileceksiniz. Kanalımıza abone olmayı ve yeni videolardan haberdar olabilmek için bildirim zilini açmayı unutmayın. Podcastler Spotify : https://spoti.fi/2I1OksU Apple Podcast : https://apple.co/3cimXcj #ortadünya #güçyüzükleri #tolkien #silmarillion #ringsofpower #lordoftherings #yüzüklerinefendisi #sauron #annatar #hallbrand
    https://www.youtube.com/watch?v=sPgE4zG8278

Zafer hocayı çok beğeniyorum yorumlarını vs. siz ne düşünüyorsunuz? Yüzükler için anlatımı en iyi adam olabilir galiba ya. Sizinde texti onun sesiyle okudum.

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

Hocam hedef şaşırtma işte , konuyu saptırıyorlar. 4-5 mesaj üstte dedim lore olmadan eleştiriyorum diye. Bir tanesi alıntılayamadı haksızsın şöylesin böylesin diye. Yazarken de çok iyi biliyordum cevap veremeyeceklerini , bunlar cidden para alıyorlar. Her eleştiride hedef şaşırtıyorlar , dizide şu var diyosun filmlerde de hatalar vardı diyor , dizide bu var diyosun kitaptan eleştirmeyin diyor. Farkındaysan hiçbiri " evet dizi kötü " diyemiyor.

• Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt

Rüzgar , Zafer abi gerçekten bir numara. Antalya'da bir kafede takılıyorlar sürekli. Geçen mekan adını söylemişlerdi unuttum. Lotr temalı bir kafeydi.

• 
Sayfa: önceki 145146147148149
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.