Senin ciddi anlamda bu konudaki düşüncelerin aşırı saçma öyle böyle değil. Diziyi eleştirin bununla problemim yok defalarca söyledim. Ama eleştiri yaparken kitapta olmayan şeyleri var gibi göstermeye çalışmayın ve mantık hatası olmayan yerleri de varmış gibi göstermeyin. Dizide gerçekten eleştirilecek bir çok şey var ama sizin eleştirilerinizin çok azı o konularda oluyor. O kısımları eleştirenlere de hiç savunma yapmadım. Kitapta olan hangi karakter olması gerektiği gibi veya hangi olay kitaplarda anlatıldığı gibide biz eleştiriyoruz öyle değil diye? nasıl saçma bir cümle kurduğun farkındamısın sen? Dizi içinde hiç bir karakter, Hiç bir olay, Anlatılmaya çalışılan hiç bir hikaye kitaplarda olduğu gibiyi bırak yakınından dahi geçmiyor, Gelmiş böyle saçma sapan bir cümle kuruyorsun, Biz farklı kitaplarmı okuduk anlat bilelim? Annatar hikayesi sadece kitaplarda olduğu gibi olmasada en azından kısa süreli olarak en tutarlı olay oda toplasak 1 saat sürmüyor, Annatardan önceki karakter niye var oldu amaç neydi belli değil kaldıki bu dizinin en önemli karakteri Sauron biz ne izledik peki sulu gözleri dışında? Anlatmaya başlasak ayrı olarak bir roman olur bunların hiçbirine eleştiri yapamıyorsun gelmiş kitaplar diyorsun. Kitaplara uygun ne var anlat bilelim bu dizide madem böyle bir cümle kurabiliyorsun, Hayır biz kitaplar üzerinden örnek verince senin tek yaptığın ama filmlerde öyleydi demek değilmiydi, Başkası yapmış sanki bunları gibi cümleler kuruyorsun. |
The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (160. sayfa)
-
-
Bu sayfadaki mesajları hiç okumamış gibi konuşan biri için büyük cümleler. Neler yazıldığına gidip bakabilirsin. Görmek istemediğin mesajları senin yerine arayıp atacak değilim.
Kitaba tamamen bağlı demedim zaten ve farklı yerleri ben de yazdım. Kitaba uyduğu halde uymuyor gibi söylenen mesajlara verdiğim cevaplar da duruyor çok arzu ediyorsan gidip bakabilirsin. Tabi yine hiç bakmayıp gelip bana boş yapıyorsun yazacağını da adım gibi biliyorum.
Daha önceki sayfalarda benden kaynak isteyene kaynak attım ama benim istediğim kaynağı atmadı. Şimdi de senden kaynak istiyorum hiçbir yerde uymadığını gösterecek şekilde. Kitaptan net kanıtınız olmadan dizideki herşeyi eleştiriyorsunuz. Sonra cevap verdiğim bir çok kez de kitaba göre bakmasak da çöp cevapları aldım. Asıl bunlara söyle niye cevap varemeyip laf çevirdiklerini.
Benim yazdıklarım ve verdiğim cevapların muhatabı olan mesajları gerçekten okumadan bana bir daha yazma. Yazılanlar hakkında hiç bilgin yok gibi aynı şeyleri yazıyorsun. Git önce yazılanları oku ondan sonra gel. Senin için sayfalar önce yazılanları tekrar toparlayıp yazamam. Git ara bul.
-
Sosyal platformlarda yıllardır ama yıllardır "ister forum olsun ister video çekmek olsun" yazan eden hatta yaşını başını almış hala evrenden kopamayan bir yığın insan var ve tek ortak noktaları var bil bakalım ne ??
Dizi'nin içerisinde sadece Tom Bombaldil karakteri haricinde karakteri oturan yada hikayesi düzgün yansıtılan ( Sauron Dahil ) ( Sauronuda Ağlak yaptılar) bir karakter yada hikaye yok diyorlar ,
Kaç gündür gelip burada yok şu yok bu .. Kaynak demişsin , Bu LEş yapım ile kaynaklarda ki tutarlığı ve hikaye örgüsünü bize ispatlar mısın lütfen ?
Birde gerçekten merak ettiğim için soruyorum; Bu Dizi'nin sevdiğin yönleri nedir _?
-
Algılara devam ediyoruz anlaşılan. Tüm herkes bu şekilde yazmıyor. Ayrıca dizideki birçok karakteri de yok sayarak mı Sadece Tom Bombadil diyorsun? Celebrimbor'a ilk fragmanlardan hemen ağlak diyenler yine şaşırtmadı ve şimdi de Sauron'a aynısını diyorlar. Sauron nerede kitaba uymuyor acaba anlatın bilelim. Aynı şekilde Elrond, Celebrimbor, Durin, Cirdan, Narvi, Elendil, Pharazon gibi karakterler nerede farklı gösterildi? Yine olmayan şeyleri varmış gibi yazmaya devam ediyorsunuz. Önce buna son verin ki sizinle sevdiğimiz ya da sevmediğimiz kısımları güzelce tartışabilelim. Size kanıt sunduğumda bile kabul etmediniz şimdi yine tekrar tekrar aynı şekilde kanıt istemeye devam etmenize ne demeli? Asıl sen kanıt sun o karakterlerin kitaba uymadığına dair. Bir kez de siz gerçek bir kanıt sunun. Yok diyorsanız daha önce yazdıklarıma bakın ve düzgünce okuyun.
-
Elimde kaynak ve kanıt var diyen sensin =)) gelip şimdi algı yapıyorsun diyorsun ,
Teker teker sana sosyal mecrada konuyu ,işleyen forum ve sayfalarımı paylaşacağım? Onlara da kendi düşünceleri diyerek işin içinden çıkacaksın.
Elrond, Celebrimbor, Durin, Cirdan, Narvi, Elendil, Pharazon gibi karakterler nerede farklı gösterildi?
Yav Karakterleri o kadar basit ve çaresiz betimlemişler ki diyecek söz yok, Gil Galad karakterini ( Bak en büyük elf savaşçı diyoruz) basit ve basiretsiz yapmışlar ...
İyi olduğunu İDDİA eden KİTAPLAR ve ASIL hikayeye uygun diyen SEN'sin , Forum ahalisi benim gibi LEŞ diyor. Sen de Tüm Forum olarak Siz haksızlık ediyorsunuz diyorsun. ELimdeki kaynak ve kitaplarda dizi ile paralel diyorsun.. Buyur bekliyoruz.
Laf kalabalığı ( laf ebeliği de derler ) yapacağına gerçekleri yüzümüze vurda bizde diyelim ki adamın hakkını yedik adama haksızlık ettik, Özür dileyelim.
-
Galadriel'i yazmaya bile tenezzül etmemiş
-
Sosyal medyada herkes böyle düşünüyor yazmıştın. Şimdi sadece öyle düşünenlerden paylaşım mı yapacaksın? Sadece bir tane bunun dışında düşünen kişiyi gösterince ne yapacaksın ki zaten sizin de bildiğiniz uzağa gitmeye gerek yok OrtaDünya platformu var. Direkt ülkemizden net örnek varken hala tüm mecralarda sizin düşündüğünüz dışında düşünen yok diye algı yapmaya devam mı edeceksin?
Kitaptan hangi yönden başka gösterildiler bana kanıtları ile göster. Kanıtın yok ise algı yapma. Bu sayfada daha önce saçma algılarınıza cevap verdim kaynak da gösterdim. Kabul etmeyen sizsiniz. Git tekrar oku. Senin için kıymetli vaktimi dizinin her dakikasını kitaba göre değerlendirerek uyan yerleri yazarak harcayacak değilim. Çok merak ediyorsan OrtaDünya kanalında iki sezonun da her bölümünün ayrıntılı incelemesi mevcut. İzleyip görebilirsin uyan yerleri ve uymayan yerleri. Gerçi yine orayı da kabul etmeyip boş boş yazarsın.
Yüzünüze vurduk ama bilmediniz şimdi mi bileceksiniz? Önce Tom Bombadil harici karakterlerin kitaba uymadığı sözünün altını doldur da algı yapmadığını göster. Ama yok boşa sallayıp altını doldurmamak sizde alışkanlık olmuş.
Galadriel'i neden yazmadığımı merak eden arkadaşa da kitaba tamamen uyduğunu düşünmediğim karakteri yazmadım ama diğer yazdıklarımı hadi buyrun uymuyorsa gösterin kanıtları ile.
-
"tamamen uyduğunu düşünmediğim"
yazmışsın
dizideki karakterin kadın olması dışında bir benzerlik-uyum yok zaten
-
Böyle yazan birisiyle düzgün tartışma yapmamı bekleyenler var bir de. Bu kafa yapısındaki birine ne anlatsan boş.
-
Gram bilgin yok gelmiş buraya trollük yapıyorsun,
Zenci yada Asyalı eflmi var süper zeka kitaplarda ? Kitaplardaki tasvilerde Çekik gözlü elflerden mi bahsediyor ???
Orklar'ın da bebişleri var Savaş istemeyen barışçıl yaratıkmı deniyor kitaplarda boş bilmiş ,_?
Elrond ile GAladriel çok seviyorlardı ama kavuşamadılar mı Kitaplarda ? evli Elfi Elrond ile öpüştürdüler,
En büyük son en yüce elf diye geçen Gil Galad'ı orklar yakalamış, Elrdonu orklar yakalamış, hadi geçtim, Gil Galad varken Galadriele Komutanım diyecekler _? öylemi ? Süper Zekalı ,?
Ejderha avcısı diye lanse edip nolduğu anlaşılamayan şekilde öldürülen devden bahsetmiyorum ?
Daha çok seninle alay edecem de diziden vurup malesef beyninde bariyer var anlamıyorsun, hemde cahil hem anlayışın kıt malesef
-
İzlemeyelim mı şöyle non-binary feanor çocuklarının aşk hayatını. Melkorun aslında "kardeşleri" tarafından dışlanmasından kötü olduğunu?
x (formerly twitter)Finarfin (@LFinarfin) on Xhttps://x.com/LFinarfin/status/1845526157967474947?t=079gmiki3LflZlvaI57R4g&s=19
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam adamın psikolojik sorunları var normal.degil.ciddiye almaya gerek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mirtazo01 -- 14 Ekim 2024; 22:53:9 >
Kitaplarda ayrıntılı olarak tüm elfler tarif mi ediliyor? Zaten tarifi yapılmış elfleri siyahi ya da çekik gözlü mü yaptılar? Artık bu durumu kabul etmeden dizi ya da film mi izlenebiliyor da hala taktınız oyuncuların ırklarına. Diğer bir çek yapımın aksine burada en azından kitaptaki karakterlere dokunmadan kendi ekledikleri karakterler ile yaptılar. Ama diğer yapımlarda direkt bilinen karakterler değişmişken onlara bu kadar yüklenilmedi.
Tolkien'e göre evet orkların bebişleri var ve orklarda da savaş istemeyenler var. Tabi Yüzüklerin Efendisi'ni bile okumayan biri nereden bilsin savaş bitse diye hayallerini paylaşan orkları? Yine orkların insanlar gibi ürediğini de bizzat Tolkien açıklamasına rağmen buradaki ulemalar tabi ki Tolkien'den iyi bilir! İnsanlar gibi üreyen orklar da çocuklarına karşı aynı olmasa bile bir sevgi duymaz demek de yanlış olur. Öyle olsa orklar çocuklarına kol kanat germeseler nasıl orklar hızla sayılarını arttırabilsin? Ama tabi Tolkien nereden bilsin!
Öpüşme sahnesini savunduk mu da yazıyorsunuz hala? Romantik bir durum olmasa da dizinin en gereksiz sahnesiydi. Sırf nefret edenlerin ve ship yapmaya bayılan tayfa nedeniyle yapılmış saçma sapan bir sahne.
Şu koskoca, en .... laflarınız da sıktı artık. Etrafı tamamen sarılmış askerleri öldürülmüş Gil Galad yakalanmamalı mıydı? Kim olursa olsun sayısal üstünlük çok fazla olunca yakalanır. Oldu olacak Finrod az sayıda askeri ile etrafı sarıldığında nasıl oldu da kurtulamadı ama büyük bir ordusu olmasa da Barahir tarafından kurtarıldı mı diyelim? İlla eleştireceksen Gil Galad neden savaşa dahil edildi dersin gerçekten kitapları önemsiyorsan ama işte kitaplar umurunuzda değil ki! Galadriel zaten komutan değil mi? Ne diyecekler? Mahmut mu diyecekler? Saçma eleştiriler yapıyorsunuz derken örnekleri ne kadar çabuk verdiniz yine.
Trol konusunda ben de eleştiriyorum zaten. O kadar öne çıkarılıp beklenti yükseltildi. Gil Galad'ın savaşa dahil edilmesini de trol ile güzel bir dövüş olacak diye kabul ettim ama hem çabuk öldü hem de Gil Galad'ın son hamlesi bile gösterilmedi.
Düzgün şekilde eleştiri yapamayan ve kitap dese de kitaplardan bihaber olan birisi ancak alaylarla kendini göstermeye çalışır. Bu kadar yazdığım cevapları bile anlamayıp yine karşı çıkarsın sanırım. Ama kıt anlayışlı cahil ben olurum yine!
@Mirtazo01 Merak etme sizin kadar psikolojik sorunum yok. Asıl sizleri ciddiye almaya gerek yok ama naparsın yalan yanlış bilgiler yazmanıza da sessiz kalamıyorum.
-
Youtube > Kara Kare
kanalında
Legenderium Türkiye kanalından Zafer ve Cem ile
Bartu Bölükbaşı'nın kitap uyarlamaları ile ilgili 2 saatlik videosu var, daha yeni 4 günlük.
izlemenizi tavsiye ederim. gayet bilgilendirici ve eğlenceli olmuş...
-
Hocam farkında mısınız bilmiyorum ancak dizide Elflerin soykırımcı ve yobaz oldukları ima edilirken Orklarin ise aslında barış yanlısı oldukları fakat Elf zulmünden kalabilmek için savaştılar yönünde bir alt metin konulmuş.
Bildiğiniz üzere yeni dunyada , postmodern düşünceye inananların çirkinliği övme, çirkinliği ve ahlaksızlığı aklamak gibi bir niyetleri var. Şişmanlık, esci sellik , fahişelik herseyi yeni bir ışıkta görmemiz gerektiğini iddia ediyorlar .
Bu benim aklıma komünist devrim sırasında hırsızlara, yagmacilara farklı bir gözle bakilmasın getiriyor. Stalin Rusya'sinda hırsızların hapishanelerinde durumları ciddi oranda iyilestirilirken tam tersi aslında suçsuz olan sadece komünist ideoloji açısından sıkıntılı bir sinifa dahil oldukları jcin normal insanlar çok eziyet görmüştür.
Kısacası sizin normallestirmeye çalıştığınız, canı siparane savunduğunuz şey kaynak metinle tamamen alakasız modern bir deliliğin dışa vurumu , bunu hep birlikte durdurabilirsek iste o zaman bunca butce ile yapımcılar gerçekten güzel işler çıkartabilir.
Yüzüklerin Efendisi adı altinda her diziye zorla e jekte edilen aynı temaları kafanıza artık vura vura öğretmeye çalışmalarından bir birey arak rahatsızlık duymuyor musunuz ?
Sanatın katledilmesine rahatsızlık duymuyor musunuz ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 15 Ekim 2024; 10:59:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
JRR Tolkien'e saldırmaya başlamışlar.
Youtube'da "Tolkien ırkçıydı" diye video bile yayınlamışlar.
bu sjw'lerden bıktık yaaaa
Trump reyiz seçilince bunların hakkından gelecek inş.
-
Yanında tolkieni aforoz edip kafalarina göre bir orra dunya kuracaklar.
Öncelikle bu şekilde izleyip her yapılan işten farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Tolkien için de kitaplar üzerinden onlarca safsata yazıp durdular. Elflere gelirsek Noldor elfleri zaten bazı yönlerden yobazlığa varan davranıştalar ve akraba kıyımları da düşünülenin aksine üstün varlık ya da iyilik timsalinden çok uzak olduklarını gösteriyor.
Orkların da normalde Tolkien tarafından da açıklanmış şekilde hepsinin savaş isteğinde olmadığını göstermesi tam tersine farklı durumları da göstermesi açısından bence makul. Bir de devamlı unuttuğumuz kısım başlarında bir karanlık lord olmadan orkların büyük kötülüklerini hiç gördük mü? Tam tersi bölük pörçük yaşıyorlar ve çoğu da uzak duruyor elf ve insanlardan. Bu illa barış istemeleri nedeniyle olmak zorunda değil. Elf ve insanlara olan nefretleri ve güneşe dayanamamaları daha uzak gölgede hayatlarını yaşamaya itiyor.
Noldor da eninde sonunda kendi akrabalarına karşı savaşa giriyor diye yok mu edelim? Tek açıdan bakmamak lazım ki Tolkien külliyatında da böyle. Mektuplarda sorulanlara verdiği yanıtlar ortada.
Ben ne diziyi cansiparene savunuyorum ne de bir şeyleri normalleştirmeye çalışıyorum. Yapmadığım şeyleri yapıyormuş gibi yazmayı bırakırsanız sevinirim. Yanlış yerlerine yanlış doğru yerlerine doğru diyorum. Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşünde savaştan bıkmış ve sonrası için hayellerini paylaşan orkları ben mi yazdım? Ama bunları yok sayıp orkların iradesi yoktur diyenler Tolkien'e karşı gelmiş olmuyor mu?
Uyarlamalar nasıl oluyor önce onu anlamak gerekiyor. Bu kısmı anladıktan sonra da iki görüşten biri makul olan. Ya tüm uyarlamaları birebir uymadığı sürece dışlamak ya da hepsine yaptıkları değişikliklere rağmen eşit yaklaşıp yapımcıların kendilerinin gözünden eserin yansıması olduğunu kabul etmek. Bir kişi sizin zihninizde olana yakın yaptı diye diğerlerinden daha sadık olmaz. Ya da sizin zihninizdekine uymuyor diye kaynağa tamamen ters olmuyor.
Bunu bilerek izlemek gerekir. Ha tabi bundan dolayı da sevmek gerekmez. Beğenmediğin kısımlar çok daha fazladır beğenmezsin. Herkes aynı düşüncede olamaz. Ama seninle aynı görüşte olmayanlara da saygı duymak gerekir. Beğenmediğin yerleri söylersin ama kaynağa uymuyor dediğin kısımları örneklendirebilmen gerekir. Algı için yapımın her noktasına sallamak da büyük yanlış. Benim de sevmediğim yerler var ve dile getiriyorum da bunları. Sırf eleştiri yaparken sert konuşmamam nedeniyle ve diziye çöp dememem nedeniyle herşeyini komple beğeniyormuşum algısına gerek yok. Aynı şekilde diziyi beğeniyorum demekle diziyi kusursuz 10 numara 5 yıldız bulmam gibi bir durum da yok. Herşey ya 1 puan ya da 10 puan değil. 7 verdiğim yapımı da beğeniyorumdur 10 verdiğim yapımı da beğeniyorumdur.
Dizi, film, oyun yapanlar kendi bakış açıları ile hikayeleri kurguluyorlar ve bu konuda benim tek yapabileceğim ortaya çıkan eseri sevip sevmediğim ve alıp almayacağım olur. Kitaplar kitaplığımda duruyor ve istediğim zaman okuyabilirim. Kim ne yaparsa yapsın bir harfini bile değiştiremez. Mesela gollum oyunu çıktı. Baştan beri pek tutmasam bile yine de oynayanların videosuna da baktım ve benlik olmadığını net gördüm. Yüzüne tekrar bakmadım. Return to Moria oyunu da çıktı ve merak ettirdi. Videoları izleyince hoşuma da gitti ve alıp oynadım. Çok fazla zevk aldım.
Zevk aldığım yapımları sonrasında da takip edip diğer zevk alan kişilerle konuşmayı da severim. Ama hiç sevmediğim yapımla ilgili en fazla bir iki yorum yapar ve bir daha yüzüne bakmam. Sizce de bu kadar nefret eden kişilerin devamlı diziyi konuşmaları çok saçma değil mi? Sevmeyenler demiyorum bu arada nefret edenler için diyorum. Totalde daah çok zevk alan benim hakkımda ruhsal problemlerim olduğu iddaasında bulunuyorlar ama kendi nefret ettikleri yapımı her yerde eleştirmek için yanıp tutuşuyorlar ve kendileri ruhsal olarak sorunsuz bireyler oluyor. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?
Benim açımdan sevmediğim kişi, eser ya da her ne olursa olsun zamanımı harcamam. Enerjimi yönlendireceğim çok daha iyi şeyler var. Burada neden cevap verdiğimi soracak olanlar içinde cevabım yine aynı. Algı ve yönlendirme içeren eleştirileri cevapsız bırakmama isteği. Sonuçta diziyi beğenen kesimde bulunuyorum. Bu dizinin devamlılığını istememin en temel sebebi de bu evrenle ilgili yeterince iş ortaya çıkmaması. Diğer evrenler gibi bunda da film, dizi oyunlar çıkmasını istiyorum. Ne kadar çok yapım çıkarsa arasından gerçekten çok beğeneceğimiz işler de çıkacaktır. Star Wars Andor buna güzel bir örnek.
-
Uyarlamalar nasıl oluyor önce onu anlamak gerekiyor. Bu kısmı anladıktan sonra da iki görüşten biri makul olan. Ya tüm uyarlamaları birebir uymadığı sürece dışlamak ya da hepsine yaptıkları değişikliklere rağmen eşit yaklaşıp yapımcıların kendilerinin gözünden eserin yansıması olduğunu kabul etmek. Bir kişi sizin zihninizde olana yakın yaptı diye diğerlerinden daha sadık olmaz. Ya da sizin zihninizdekine uymuyor diye kaynağa tamamen ters olmuyor.
Bu noktadan sonra saçmalama dozun artmış aslında yine de cvp vermek lazım , Bu bir uyarlama değil , bu kendisinden önce yapılan işe , yazılanlara LOR evrenine hakaret sayılır, uyarlamada eklemeler olur yan hikayeler olur , farklı hikayeler ve karakter olur , bazen yadırganır bazen hoşgörülür.
Bu çok sevdiğin dizide ve bize ISRARLA savunduğun bu UYARLAMA olması gereken dizide ( uyarlama yerine hayalgüçleriyle kafaları dumanlıydı sanırım saçma sapan senaryoda ) Anlatırmısın bize hangi yan hikaye yada ana hikayeyi destekleyecek hangi karakter uyarlamaya uygun , Dizi TAmamen saçma , kurgusuz , yalnız bazı görüntüler ve tasvir edilen şehirler muhteşem, sadece bu...
Zenci elf yapıyorsun konudan alakasız bir sürü özellikli, adam öldü bekliyorsun eskisinden güçlü dönüyor , nasıl nerde ve ne zaman iyileşti belli değil.
Sauronun motivasyonu tam oturdu bari bu iyi gidiyor diyorsun onu da rezil ediyorlar,
Dizi GEnelinde ve ÖZelinde evrenin içine etmekle kalmıyor , Sinema sanatına Sinema severlere , Dizi severlere hakaret etmek ve Tolkin evrenini yok etmek için yapılmış..
Senin tam olarak Neyi savunduğunu da anlamadım, iyi olan hiç bir şeyden bahsetmeyip , kanıt vs sunmayıp sadece LAf ebeliği yapıyorsun..
-
Sana cevap yazdığım mesaja cevabın yok mu? Onu niye es geçtin? Verdiğim cevaplara itirazın yok diye mi kabul etmeliyim bu durumu? O zaman benim dediğim gibi algı yapmaya çalıştığın ortaya çıktı mı demeliyim? Yoksa yazdıklarımı işine geldiği kadar okuyup ya da anlayıp ona göre cevap yazdığına mı hükmetmeliyim? Bu şekilde de kimin neyden bahsettiğini anlamayan sen oluyorsun galiba?
Bazen olması gereken eleştiriyi Arondir'in ne ara iyileştiği gibi yapıyorsun ama sonra yine olmayacak şeyler ekliyorsun. Sauron ile ilgili nereyi rezil ettiler mesela?
He şimdi Tolkien evreni yok oldu. Kitaplardaki tüm yazıları silindi. Artık böyle bir evren yok. Nasıl bir kafa yapısı bu?
Düzgünce beğendiğim beğenmediğim şeyleri daha önce yazmıştım. Sizin tekrar tekrar çöp çöp demeniz gibi yüzlerce kez yazmadığım için mi anlayamıyorsun? Yazılanları tekrar tekrar okursan belki anlarsın bir dene.
Kanıt mı sunmuyorum? Sana yazdığım cevabı okudun mu? Asıl sen kanıt sundun mu yazdıklarına? Siz istediğiniz gibi sallayın serbest mi? Ben kanıt istediğimde niye susuyorsunuz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X