Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (161. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.230
Cevap
56
Favori
109.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bu şekilde izleyip her yapılan işten farklı sonuçlar çıkarabilirsiniz. Tolkien için de kitaplar üzerinden onlarca safsata yazıp durdular. Elflere gelirsek Noldor elfleri zaten bazı yönlerden yobazlığa varan davranıştalar ve akraba kıyımları da düşünülenin aksine üstün varlık ya da iyilik timsalinden çok uzak olduklarını gösteriyor.

Orkların da normalde Tolkien tarafından da açıklanmış şekilde hepsinin savaş isteğinde olmadığını göstermesi tam tersine farklı durumları da göstermesi açısından bence makul. Bir de devamlı unuttuğumuz kısım başlarında bir karanlık lord olmadan orkların büyük kötülüklerini hiç gördük mü? Tam tersi bölük pörçük yaşıyorlar ve çoğu da uzak duruyor elf ve insanlardan. Bu illa barış istemeleri nedeniyle olmak zorunda değil. Elf ve insanlara olan nefretleri ve güneşe dayanamamaları daha uzak gölgede hayatlarını yaşamaya itiyor.

Noldor da eninde sonunda kendi akrabalarına karşı savaşa giriyor diye yok mu edelim? Tek açıdan bakmamak lazım ki Tolkien külliyatında da böyle. Mektuplarda sorulanlara verdiği yanıtlar ortada.

Ben ne diziyi cansiparene savunuyorum ne de bir şeyleri normalleştirmeye çalışıyorum. Yapmadığım şeyleri yapıyormuş gibi yazmayı bırakırsanız sevinirim. Yanlış yerlerine yanlış doğru yerlerine doğru diyorum. Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşünde savaştan bıkmış ve sonrası için hayellerini paylaşan orkları ben mi yazdım? Ama bunları yok sayıp orkların iradesi yoktur diyenler Tolkien'e karşı gelmiş olmuyor mu?

Uyarlamalar nasıl oluyor önce onu anlamak gerekiyor. Bu kısmı anladıktan sonra da iki görüşten biri makul olan. Ya tüm uyarlamaları birebir uymadığı sürece dışlamak ya da hepsine yaptıkları değişikliklere rağmen eşit yaklaşıp yapımcıların kendilerinin gözünden eserin yansıması olduğunu kabul etmek. Bir kişi sizin zihninizde olana yakın yaptı diye diğerlerinden daha sadık olmaz. Ya da sizin zihninizdekine uymuyor diye kaynağa tamamen ters olmuyor.

Bunu bilerek izlemek gerekir. Ha tabi bundan dolayı da sevmek gerekmez. Beğenmediğin kısımlar çok daha fazladır beğenmezsin. Herkes aynı düşüncede olamaz. Ama seninle aynı görüşte olmayanlara da saygı duymak gerekir. Beğenmediğin yerleri söylersin ama kaynağa uymuyor dediğin kısımları örneklendirebilmen gerekir. Algı için yapımın her noktasına sallamak da büyük yanlış. Benim de sevmediğim yerler var ve dile getiriyorum da bunları. Sırf eleştiri yaparken sert konuşmamam nedeniyle ve diziye çöp dememem nedeniyle herşeyini komple beğeniyormuşum algısına gerek yok. Aynı şekilde diziyi beğeniyorum demekle diziyi kusursuz 10 numara 5 yıldız bulmam gibi bir durum da yok. Herşey ya 1 puan ya da 10 puan değil. 7 verdiğim yapımı da beğeniyorumdur 10 verdiğim yapımı da beğeniyorumdur.

Dizi, film, oyun yapanlar kendi bakış açıları ile hikayeleri kurguluyorlar ve bu konuda benim tek yapabileceğim ortaya çıkan eseri sevip sevmediğim ve alıp almayacağım olur. Kitaplar kitaplığımda duruyor ve istediğim zaman okuyabilirim. Kim ne yaparsa yapsın bir harfini bile değiştiremez. Mesela gollum oyunu çıktı. Baştan beri pek tutmasam bile yine de oynayanların videosuna da baktım ve benlik olmadığını net gördüm. Yüzüne tekrar bakmadım. Return to Moria oyunu da çıktı ve merak ettirdi. Videoları izleyince hoşuma da gitti ve alıp oynadım. Çok fazla zevk aldım.

Zevk aldığım yapımları sonrasında da takip edip diğer zevk alan kişilerle konuşmayı da severim. Ama hiç sevmediğim yapımla ilgili en fazla bir iki yorum yapar ve bir daha yüzüne bakmam. Sizce de bu kadar nefret eden kişilerin devamlı diziyi konuşmaları çok saçma değil mi? Sevmeyenler demiyorum bu arada nefret edenler için diyorum. Totalde daah çok zevk alan benim hakkımda ruhsal problemlerim olduğu iddaasında bulunuyorlar ama kendi nefret ettikleri yapımı her yerde eleştirmek için yanıp tutuşuyorlar ve kendileri ruhsal olarak sorunsuz bireyler oluyor. Siz bu duruma nasıl bakıyorsunuz?

Benim açımdan sevmediğim kişi, eser ya da her ne olursa olsun zamanımı harcamam. Enerjimi yönlendireceğim çok daha iyi şeyler var. Burada neden cevap verdiğimi soracak olanlar içinde cevabım yine aynı. Algı ve yönlendirme içeren eleştirileri cevapsız bırakmama isteği. Sonuçta diziyi beğenen kesimde bulunuyorum. Bu dizinin devamlılığını istememin en temel sebebi de bu evrenle ilgili yeterince iş ortaya çıkmaması. Diğer evrenler gibi bunda da film, dizi oyunlar çıkmasını istiyorum. Ne kadar çok yapım çıkarsa arasından gerçekten çok beğeneceğimiz işler de çıkacaktır. Star Wars Andor buna güzel bir örnek.

• tnuviel37 kullanıcısına yanıt

Uyarlamalar nasıl oluyor önce onu anlamak gerekiyor. Bu kısmı anladıktan sonra da iki görüşten biri makul olan. Ya tüm uyarlamaları birebir uymadığı sürece dışlamak ya da hepsine yaptıkları değişikliklere rağmen eşit yaklaşıp yapımcıların kendilerinin gözünden eserin yansıması olduğunu kabul etmek. Bir kişi sizin zihninizde olana yakın yaptı diye diğerlerinden daha sadık olmaz. Ya da sizin zihninizdekine uymuyor diye kaynağa tamamen ters olmuyor.

Bu noktadan sonra saçmalama dozun artmış aslında yine de cvp vermek lazım , Bu bir uyarlama değil , bu kendisinden önce yapılan işe , yazılanlara LOR evrenine hakaret sayılır, uyarlamada eklemeler olur yan hikayeler olur , farklı hikayeler ve karakter olur , bazen yadırganır bazen hoşgörülür.

Bu çok sevdiğin dizide ve bize ISRARLA savunduğun bu UYARLAMA olması gereken dizide ( uyarlama yerine hayalgüçleriyle kafaları dumanlıydı sanırım saçma sapan senaryoda ) Anlatırmısın bize hangi yan hikaye yada ana hikayeyi destekleyecek hangi karakter uyarlamaya uygun , Dizi TAmamen saçma , kurgusuz , yalnız bazı görüntüler ve tasvir edilen şehirler muhteşem, sadece bu...

Zenci elf yapıyorsun konudan alakasız bir sürü özellikli, adam öldü bekliyorsun eskisinden güçlü dönüyor , nasıl nerde ve ne zaman iyileşti belli değil.

Sauronun motivasyonu tam oturdu bari bu iyi gidiyor diyorsun onu da rezil ediyorlar,

Dizi GEnelinde ve ÖZelinde evrenin içine etmekle kalmıyor , Sinema sanatına Sinema severlere , Dizi severlere hakaret etmek ve Tolkin evrenini yok etmek için yapılmış..

Senin tam olarak Neyi savunduğunu da anlamadım, iyi olan hiç bir şeyden bahsetmeyip , kanıt vs sunmayıp sadece LAf ebeliği yapıyorsun..

• sadohan kullanıcısına yanıt

Sana cevap yazdığım mesaja cevabın yok mu? Onu niye es geçtin? Verdiğim cevaplara itirazın yok diye mi kabul etmeliyim bu durumu? O zaman benim dediğim gibi algı yapmaya çalıştığın ortaya çıktı mı demeliyim? Yoksa yazdıklarımı işine geldiği kadar okuyup ya da anlayıp ona göre cevap yazdığına mı hükmetmeliyim? Bu şekilde de kimin neyden bahsettiğini anlamayan sen oluyorsun galiba?

Bazen olması gereken eleştiriyi Arondir'in ne ara iyileştiği gibi yapıyorsun ama sonra yine olmayacak şeyler ekliyorsun. Sauron ile ilgili nereyi rezil ettiler mesela?

He şimdi Tolkien evreni yok oldu. Kitaplardaki tüm yazıları silindi. Artık böyle bir evren yok. Nasıl bir kafa yapısı bu?

Düzgünce beğendiğim beğenmediğim şeyleri daha önce yazmıştım. Sizin tekrar tekrar çöp çöp demeniz gibi yüzlerce kez yazmadığım için mi anlayamıyorsun? Yazılanları tekrar tekrar okursan belki anlarsın bir dene.

Kanıt mı sunmuyorum? Sana yazdığım cevabı okudun mu? Asıl sen kanıt sundun mu yazdıklarına? Siz istediğiniz gibi sallayın serbest mi? Ben kanıt istediğimde niye susuyorsunuz?

• @tnuviel37 şu konuda ne Achievement puanı kastın be...

herhalde bütün rozetleri açıp toplamışsındır...

Laf ebeliğini bırakta soruma cevap ver ,
    Kanıtlar ortada 1200 sayfa kitabı tekrar oku, bitmemiş hikayeleri , hobbitleri oku , Silmaeillion u da oku bi , sonra bu saçma dizi ve dizideki uyan şeyleri söyle
    Yatıp kalkıp algı diyorsun , ne boş adamsın yaw

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sana yazdıklarına mesajımı tekrar atayım belki okursun. Çok ümidim yok aslında ama olsun.

Kitaplarda ayrıntılı olarak tüm elfler tarif mi ediliyor? Zaten tarifi yapılmış elfleri siyahi ya da çekik gözlü mü yaptılar? Artık bu durumu kabul etmeden dizi ya da film mi izlenebiliyor da hala taktınız oyuncuların ırklarına. Diğer bir çek yapımın aksine burada en azından kitaptaki karakterlere dokunmadan kendi ekledikleri karakterler ile yaptılar. Ama diğer yapımlarda direkt bilinen karakterler değişmişken onlara bu kadar yüklenilmedi.

Tolkien'e göre evet orkların bebişleri var ve orklarda da savaş istemeyenler var. Tabi Yüzüklerin Efendisi'ni bile okumayan biri nereden bilsin savaş bitse diye hayallerini paylaşan orkları? Yine orkların insanlar gibi ürediğini de bizzat Tolkien açıklamasına rağmen buradaki ulemalar tabi ki Tolkien'den iyi bilir! İnsanlar gibi üreyen orklar da çocuklarına karşı aynı olmasa bile bir sevgi duymaz demek de yanlış olur. Öyle olsa orklar çocuklarına kol kanat germeseler nasıl orklar hızla sayılarını arttırabilsin? Ama tabi Tolkien nereden bilsin!

Öpüşme sahnesini savunduk mu da yazıyorsunuz hala? Romantik bir durum olmasa da dizinin en gereksiz sahnesiydi. Sırf nefret edenlerin ve ship yapmaya bayılan tayfa nedeniyle yapılmış saçma sapan bir sahne.

Şu koskoca, en .... laflarınız da sıktı artık. Etrafı tamamen sarılmış askerleri öldürülmüş Gil Galad yakalanmamalı mıydı? Kim olursa olsun sayısal üstünlük çok fazla olunca yakalanır. Oldu olacak Finrod az sayıda askeri ile etrafı sarıldığında nasıl oldu da kurtulamadı ama büyük bir ordusu olmasa da Barahir tarafından kurtarıldı mı diyelim? İlla eleştireceksen Gil Galad neden savaşa dahil edildi dersin gerçekten kitapları önemsiyorsan ama işte kitaplar umurunuzda değil ki! Galadriel zaten komutan değil mi? Ne diyecekler? Mahmut mu diyecekler? Saçma eleştiriler yapıyorsunuz derken örnekleri ne kadar çabuk verdiniz yine.

Trol konusunda ben de eleştiriyorum zaten. O kadar öne çıkarılıp beklenti yükseltildi. Gil Galad'ın savaşa dahil edilmesini de trol ile güzel bir dövüş olacak diye kabul ettim ama hem çabuk öldü hem de Gil Galad'ın son hamlesi bile gösterilmedi.

Düzgün şekilde eleştiri yapamayan ve kitap dese de kitaplardan bihaber olan birisi ancak alaylarla kendini göstermeye çalışır. Bu kadar yazdığım cevapları bile anlamayıp yine karşı çıkarsın sanırım. Ama kıt anlayışlı cahil ben olurum yine!

• adolf1 kullanıcısına yanıt

He başka işim yok puan kasacağım. Öyle hedefim olsa girer her yerde sizin gibi nefret kusarım. Kendi yaptıklarınıza bir kez olsun bakma zahmetine girecek misiniz? Nasıl problemli tiplersiniz anlamadım ki!

Değişik bi bariyerin var beyninde , kapalı yani anlamamak için ısrar ediyorsun,
    Bu kadar lafı ısrarla mabaaadından anladığın için ayrıca tebrik ederim.
    Mala anlatır gibimi anlatsak yada ne yapsak olmayacak belli ..
    yok boşluğa anlatsak dolardı yani ama Sen malesef tedavisi mümkün olmayansın…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben artık bıraktım arkadaşlar birşeyler anlatmayı size sabır diliyorum The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glorfindel1907 -- 15 Ekim 2024; 19:17:38 >
  • Yazdıklarımı hiç okumayın ya da işinize gelmediği için anlamamazlıktan gelin sonra da laf atın. Hep aynı döngüye devam. Kanıt veriyoruz kabul etmiyorsunuz üstüne kanıtsız konuşuyorsun diyorsunuz. Kendiniz ise sallayıp duruyorsunuz ama söyledikleriniz karşı çıkılamayacak gerçekler gibi davranıyorsunuz.

Aynı kafada kişiler birbirinizi iyi bulmuşsunuz. Aynı tornadan çıkmış gibi çok benzer uydurma lafları ediyorsunuz. Derdiniz kitap olmadığını yazdıklarınızla daha ne kadar gösterebilirsiniz bilemiyorum.

Burada saçmalıklarınıza karşı cevap vermeye devam edeceğim. Kendi saçmalamalarınızı savunamamak da sizin probleminiz.

Beyin kıvrımları düğüm olmuş arkadaşım, 1 haftadır ispatladığın yada kanıtladığın hiç bir şey yok, sadece laf ebeliği yapıp çıkıyorsun işin içinden .. Bak sen birşey bilmeyen ama biliyormuş gibi sıkan tiplerdensin , Bol bol sorduk sana kanıt vs kitaptamı yazıyor vs vs , sadece bıdı bıdı yapıyorsun, Maaabbaaadın bence senden daha becerikli en azından atıyor tutuyor inkar etmiyor , Senin kaynağın Maaabaaadın malesef.

Kardeş senin yazdıklarına verdiğim cevaplara karşılık veremiyorsan konuşma. Kendi savını savunacaksan yaz. Yok savunacak bir savın yoksa da sallayıp durma. Yahu direkt kitaptan yazıyorum hala bıdı bıdı diyorsun. Yazılanları okuyup anlamaya bakın. Kitaptan örnek veremeyen sizsiniz. Kendi kaynağını duyurmayı da bırak. Yazakcaksan kitaptan göstererek yaz. Sonra başkasına laf etmeye yüzün olsun.

Bir yayıncının ekosunu yapan npc olmak çok üzücü gerçekten. Neyi savunduğu belirsiz bu zatın.

Yayındayken chate ; "Tell me where is Gandalf, for I much desire to speak with him" sözünü kitapta Galadriel söylüyormuş, buna şaşırdım" diyen bir izleyicisine "hayır kitapta da o söylüyor" diyerek karşı çıkıp, üstüne bizzat kendisi kitaptan o kısmı okumasına rağmen ; "bak Celeborn söylüyor" diyen bir yayıncının fanboyu nede olsa. Halbuki bu kitle diziyi eleştirenlere filmlerin etkisindeki toksik kitle deyip duruyor The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gandalf

Grand Elf

demekmiş The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

yahu Elfler ona Mithrandir diyor.

üstelik adam maia

orta dünyadaki herhangi bir ırktan değil, Elf de değil.

sadece görünüşü yaşlı bir insan şeklinde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adolf1 -- 16 Ekim 2024; 14:55:4 >
  • Hakkımda konuşmaktan çekinmeyen, devamlı laf soktuğunu sanan ve asılsız iddaalarda bulunmaktan da hiç korkmayan ne kadar kişi varmış meğer.

Ben sadece Tolkien fanıyım. Filmler çıkmadan çok önce kitaplarını okuyup bu evrene hayran kaldım. Daha sonra çıkmış uyarlamalara ya da farklı platformlardan bu evrenle ilgili içerik üretenlerin fanı olmadım. Benim için asıl nokta hep Tolkien oldu. Beğendiğim uyarlamaları tekrar tekrar izledim, oyunları tekrar tekrar oynadım, içerik üretenlerin de beğendiğim içeriklerine baktım. Sevmediğim uyarlama, oyun ya da içeriklere ise bakmadım ya da yok saydım. Kitaplar her zaman elimin altında zaten. Kimin ne yaptığından bağımsız ve güvende.

Gelelim nefret kusan sizlere. Eleştirileriniz genelde film odaklı oluyor. Direkt film demenize gerek yok bunun için. Tepki verip asıl olmasını istediğinizi söylediğiniz şeyler genelde filmlerden geliyor. Bazen de kitapla alakası olmayan bir oyundan da olduğu oldu tabi. Kitaplardan düzgün bir şekilde destekleyerek eleştiri yaptığınız durumlar çok az kalıyor. Hatta gerçekten eleştirilmesi gereken bir çok yeri es geçtiğiniz çok oldu. Tam tersine alaksız yerlere eleştirilerinizi yönlendirdiniz.

Kitaptan örneklerle belirttiğim yerleri yine de eleştirmeye devam ettiniz. Üstüne boş laf dediniz direkt Tolkien'in sözlerine. Mantık hatası dediğiniz yerlerin çoğunu da düzelttim ama hiçbirini kabul etmeyip aynen devam ettiniz papağan gibi tekrar tekrar. Üstüne herkes sizin gibi düşünüyor gibi konuşup durdunuz. Algının kralını yaptınız devamlı ama hiç kabul etmediniz. Hakkımda iftira atanınız bile oldu daha ne diyeyim. Yine de her zaman üste çıkmaya çalıştınız.

Diziye çöp demeyenleri devamlı hedef aldınız. Tek istediğiniz kimse diziden zevk almasın, diziye nefret kussun, mantıksız bile olsa devamlı eleştirsin, güzel yanlarını söylemesin ve en önemlisi sizin arkası boş eleştirilerinize cevap verip algınızı ortaya çıkarmasın.

Yahu diziden zevk alanların hiçbiri de dizi 10 numara 5 yıldız iddaasında olmadı. Eksiklerinin farkında olup sadece bu evrenden çıkan işlerden zevk almaya çalıştılar. Hayattan zevk almaya çalışan sağlıklı bir insan gibi davranmaya çalıştıkça sizler kimse zevk alamaz diyerek sindirmeye çalıştınız. Kendi sorunlu düşüncelerinizi olması gereken gibi zorla kabul ettirmeye çalıştınız. Bir de çıkıp sizi zorlayanlar onlar gibi davrandınız.

Yine tekrar ediyorum. Siz böyle algılara devam ettiğiniz sürece ben de cevap vermeye devam edeceğim. Siz anlamayacaksınız zaten ama en azından dışardan girip bakanlar kendi kararlarını mesajları okuyunca versinler. Hatta yazılanlardan yola çıkıp kendileri araştırsın gerçekleri bulsun. Yoksa sizin mesajlarınıza bırakırsak bilmeyenler verdiğiniz yanlış bilgilerle yönlendirilmiş olacak.

Şimdi yine biri gelip benim zaten katıldığım bir eleştiriyi yazıp bunun neresi yanlış nerede algı var asıl algıyı sen yapıyorsun diyecek. Saçma sapan konuştuğumu yazdıklarımın arkasının boş olduğunu söyleyecek. En azından konudan uzak dışardan bakanlar gerçekleri görsün yeterli.

tamam sensin bi sen kitap okudun bi sen objektif ve farklısın , tamam sensin ?

Dizi ÇÖP Sende ÇÖPlükten beslenen ve kuvvet bulan bir varlıksın.

Dizi ÇÖP.. BU Dizi ÇÖP , ÇÖP sevene ne anlatsak boş.

Unutmadan Bu dizi ÇÖPP

• Adam gerçekten klinik vaka, hani biri tek kalır herkes üstüne çullanır, tartışmada o tek kalanın ufacık bir haklılık payı olsa ben takıntılıyım gidip tek kalanı savunurum ama bu adam gerçekten değişik, savunulacak bir şey de yok. Hâlâ filmleri baz alıyorsunuz diyor. 50 sayfa mesaj atıldı filmler baz alınmıyor diye hâlâ deli gibi aynı şeyleri yazıyor. Yazık bunu yetiştiren aileye, bununla uğraşılmaz. Gerçekten kanser eder adamı.

• Bu diziden ne kadar umutluydum. 2 sezon 3 bölümden sonrasını izlemedim. Bir ara izleyip geçerim 2.sezonu. Fan iş kafasında izliyorum zaten. Sezonu 500 milyon dolara mal olan bir iş kafasında izleyince insan sinir oluyor çünkü.

Ben sırf bu dizi güzel çıkabilir diye zaman çarkına dahi bakıyordum. O kitabın da içine ettiler muhtemelen. Lotr külliyatını okumuş biri olarak başka bir külliyata girme ihtiyacı hissetmedim. Lakin çoğu kişi zaman çarkının da çok iyi olduğunu hep söylüyordu.

• zaman çarkının ilk sezonunu izledim. ikinci sezonu izleyesim gelmedi.

ona da sjw yi basmışlar.

iskandinav erkeğin sevgilisini kavruk hintli oynuyor.

beyaz avrupalının sevgilisi bir japon

beyaz zenci

albino zenci

gay - lezbiyen

her türlüsünü koymuşlar diziye...

büyücü kadının seyisi/yardımcısı/yaveri her neyse japon adam.

onu diyorum.

kitabı okumadım fakat eleştirileri dinledim,

en büyük eleştiri kitapta vadedilen ejder erkek

fakat dizi de erkek de olabilir kadın da olabilir gibi işlenmiş.

sonraki eleştiride, günümüz ingilteresindeki her çeşit ırktan insanın yaşadığı gibi bir dönem gibi işlenmesi.

kitapta doğulu kuzeyli vs. vardır.

fakat karışık değildir.

doğulu şehirlirde doğulu tipler yaşar vs.

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.