Şimdi Ara

The Secret

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu kitabı okuyan veya belgeselini izleyen var mı.
    Çok ilginç geldi bana yani hayat bu kadar basit mi?
    Bir çekim kuvvetinden bahsediliyor bu çekimle düşündüğümüz ,kabul ettiğimiz ve hedeflediğimiz her şey evrenin "law of attraction" denilen bir yasayla gerçek oluyormuş,başarıya ulaşıyormuş
    biz evrenin birer mimarıyız yani,evren bizim için varmış,
    ben belgeselin başında söylenenleri yaziğim

"Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu."
    (Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar ka-dar eski olan “Sır”ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler “Sır”rı biliyorlardı; ve şimdi “Sır” dünyaya açıklanıyor.
    “Sır”rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.
    Sizce dünya nüfusunun sadece %1’lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?
    Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?

Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz
    Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?
    Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?
    Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?
    Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız ce-vabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.
    "Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır."
    (Ralph Waldo Emerson-Filozof)

Yani bu "sır"ne kadar doğru ?bilimsel olarak doğru mu?
    uygulasam belirli bir başarı sağlarmıyım?
    Kitabı okumayanlar veya filmi izlemeyenler pek birşey anlamamış olabilir ama
    okumuş veya izlemiş olanların görüşlerini merak ediyorum.
    sitesini de veriğim
    http://thesecret.tv/home.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ss2ss -- 7 Mayıs 2007; 21:12:22 >

• kitabı okumadım ama çok sattığı için merak etmiştim. açıkcası bu tür sansasyonel vaatlerle okuyucuya pazarlanan kitaplara gıcığım var ama elime geçerse okumak isterim.

burada bazı yorumlar var okuyanlardan.

http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=117387&session=88727068985102229156&LogID=
  • Bunun bir de bol makyajlı belgeseli var, yaklaşık 1.5 saat boyunca kim olduğu belli olmayan insanlar döne döne aynı şeyi söyleyip duruyor (Kişilerin isimlerini araştırınca, parayı secret'ın kendisinden değil kitap ve belgeselin satışından, seminerlerinden kazandıklarını farkediyorsunuz). Belgesel boyunca amaca ulaşmak için çalışmaktan falan hiç bahsedilmiyor. Yoğun bir şekilde isteyin, evren size istediğinizi verir diyor özünde.

Tam Amerikan düşünce yapısına uygun, "yattığın yerde iste ayağına gelsin" düşüncesi aşılıyor seyredene. Tanrı yerine evreni, dua yerine de hayal kurmayı yerleştirmiş boş bir ideal işte. Seyrederken belgeselin makyajından etkilenilip "vay be denemek lazım" dedirtiyor insana ama bittikten 15 dakka sonra da unutup gidiyorsunuz. Abartmamak lazım..
  • Olayın dini kısmını değil de felsefesini kaparsanız bu sır denen şeyin hayatınıza olumlu etkisini göreceksiniz.
    Olumlu düşünmek, idealleriniz ve istekleriniz üzerinde yoğunlaşmak ve bunlar için çaba sarfetmek sır'ın belkemiğidir.
    Dinle falan alakası yoktur. Sadece bir düşünce yapısıdır diyebiliriz. Çünkü evren bizim yaşadığımız yerdir ve burada dilediğince bir hayatı yaşamayı istemek, ideal ve arzularınızı düşünmek, bunlar üzerinde yoğunlaşmak ve çaba sarfetmek kötü birşey değildir.
    Ancak sır'da belirtilen ana başlıklardan birine katılmıyorum. O da isteklerimizi kendimize çekmemiz. Bence isteklerimizi kendimize çekmiyoruz, isteklerimize kendimiz ulaşıyoruz.
    Burada sır'ın bize kazandırdığı şey, isteklerimiz doğrultusunda ister istemez kendimize bir yol haritası çizmemizi sağlaması. Bu da iyi birşey tabi.
  • bu kitabı okumadım ancak yine belirli bir görüşün herkezce benimsenmesi için gelir odaklı bir satış yolu.Eğer bundan bir gelir istenmese internette bedavaya kitabın fikirleri yayınlanır ve herkez de bunu öğrenebilir.

Ben olayın bu şekilde sadece istek ile oluşabileceği konusu ile alakalı sanki dinlerde olan ''dua'' ile ilişkilendirme yoluna gidildiğini hissediyorum.İkisinde de yöntem aynı sadece yoğun bir istek oluşturmak .

doğruluğunu yanlışlığını belirleyebilecek kadar evreni tanımadığımız aşikar.Evren ve bunun mekanismaları ve oluşumları sadece görebildiğimiz boyuttan da ibaret değil.Sanırım bu noktada büyük bir fikir ayrılığı oluşmayacaktır.

Uzun süredir aklıma takılan bir konu vardı buna bir yaklaşım getirmesi beni ilgilendirmekte.Düşünce yoluyla hayal ettiğimiz zaman bir enerji harcamaktayız ve bu bir eyleme dönüşmediği zaman bir şekilde harcanmak veya depolanmak zorunda.Bu fikir bunun harcandığı yer için bir yer göstermekte.Yani tüm pozitif vrya negatif düşünceler bir enerji harcaması ile olduğu için bunu değerlendiren bir boyut ötesi evrenin kullanımından bahsedilmekte.

Diğer yandan atp olarak harcanam enerjinin beyimizi daha fazla ısıtarak bunu harcadığını da bilmekteyiz.yani bazı fikirlere göre bu kullanım ısı yoluyla harcanmaktadır.Ancak ısı yoluyla harcanma da aslında göründüğünden daha kompleks olabilmektedir.Çünkü alevli yanma söz konusu olmadığına kimyasal tepkime şartları da belli olduğuna göre göre bu olay bilimsel olarak test edilmeli ve açıkta kalan enerjinin varlığı sorgulanmalıdır.

deneyimiz şu şekilde ceyeran etmelidir.Denek insan ağırlığı hasas sekilde hesaplanmalı ve çevreye salınacak ısı değişimi kızıl ötesi kamera ile kayda alınmalıdır.İnsanın yoğun düşüncesel eylem veya hayal veya problem çözme beceresi diyelim yaptığında harcamış olduğu enerji ağırlığındaki değişim ile ölçülebilecektir.Çevreye saldığı ısı aktarımı da kapalı bir çevrede yapıldığında cevre ısınının artışı(konveksiyon ile ) kontrol edilerek bulunabilecektri.bomp calorimeter testindeki gibi salınan gazların(CO2) toplam enerjisi bulunabilir.Sonuçlara bakılmalı ve bir karara varmadan önce atlanmış bir şey olup olmadığı araştırılmalıdır.Ağırlıktaki değişim ile salınan enerjinin maddesel dönüşümü kıyaslanıp arada bir fark olup olmadığına bakılmalıdır. Aynı deneyi farklı memei hayvanlar ile yapıp düşünce kullanmayan (öyle farzediyoruz) memelilerin deneyinde aynı veya farklı sonuçlara ulaşıp ulaşmadığı ölçülmelidir.Ancak bundan sonra ciddi bir değerlendirme yapılabilinir bana göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 9 Mayıs 2007; 10:15:04 >

• İnandığım için değil de tıpkı fantastik bir film seyreder gibi bu tür kitapları okurum, aklımı dağıtır rahatlarım. Değişik bir tecrübedir. Ayrıca bir de elime Nil Gün isimli bir yazarın Çekim Yasası isimli kitabı elime geçti. O da benzer şeylerden bahsediyor.

Bence bütün bunlar kuantum kuramının başının altından çıkmaktadır. Nedensellik ile örülü makro dünyamızın çok daha derinliklerinde atom altı düzeyde sağduyumuz ile kavramakta zorlandığımız olaylar gerçekleşiyor. Bu olayları insan hayalgücü değişik şekilde dolduruyor.
  • çekim yasası uzakdoğu kültürünün binlerce yıldır uyguladığı ve inandığı bir felsefi konudur.Yeni bir şey çıkmış gibi bu tür şeylerin para kazanmak isteyen yazarların para tuzaklarından başka birşey değil.Eski konuların ucundan tutup çekip sanki yeni bir şey gibi pazarlamak günümüzün yeni modası.halbuki internet varken araştırmak isteyenlerin önünde çok güzel bir imkan var.Hazırlopa çok alıştırdılar milletimizi ve dünyayı çok yazık.''Armut piş ağzıma düş''

quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

İnandığım için değil de tıpkı fantastik bir film seyreder gibi bu tür kitapları okurum, aklımı dağıtır rahatlarım. Değişik bir tecrübedir. Ayrıca bir de elime Nil Gün isimli bir yazarın Çekim Yasası isimli kitabı elime geçti. O da benzer şeylerden bahsediyor.

Bence bütün bunlar kuantum kuramının başının altından çıkmaktadır. Nedensellik ile örülü makro dünyamızın çok daha derinliklerinde atom altı düzeyde sağduyumuz ile kavramakta zorlandığımız olaylar gerçekleşiyor. Bu olayları insan hayalgücü değişik şekilde dolduruyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nil Gün'ün Çekim Yasası kitabını okuyorum.Nil Gün'ün NLP kitabından sonra ikinci hayal kırıklığı oldu benim için.

yeni hiçbirşey söylemiyor bu kitap .
  • Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar ka-dar eski olan “Sır”ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler “Sır”rı biliyorlardı; ve şimdi “Sır” dünyaya açıklanıyor

" Ne lan bu? " dedim. Kitabın dışındaki plastik şeriti çıkarıp içine baktım. Sır ya, şeritle felan kaplamışlar. özlü sözler kitabı gibi, atasözleri ve deyimler klavuzu gibi birşey. Rastgele açıp okuyacakmışız, uygun olan çözüm o sözlerden birindeymiş. Büyük sırrınız sizin olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaotika

İnandığım için değil de tıpkı fantastik bir film seyreder gibi bu tür kitapları okurum, aklımı dağıtır rahatlarım. Değişik bir tecrübedir. Ayrıca bir de elime Nil Gün isimli bir yazarın Çekim Yasası isimli kitabı elime geçti. O da benzer şeylerden bahsediyor.

HIM HIMDA HIM HIM................................................................
  • quote:

Orjinalden alıntı: ss2ss

Bu kitabı okuyan veya belgeselini izleyen var mı.
    Çok ilginç geldi bana yani hayat bu kadar basit mi?
    Bir çekim kuvvetinden bahsediliyor bu çekimle düşündüğümüz ,kabul ettiğimiz ve hedeflediğimiz her şey evrenin "law of attraction" denilen bir yasayla gerçek oluyormuş,başarıya ulaşıyormuş
    biz evrenin birer mimarıyız yani,evren bizim için varmış,
    ben belgeselin başında söylenenleri yaziğim

"Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu."
    (Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi) Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar ka-dar eski olan “Sır”ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler “Sır”rı biliyorlardı; ve şimdi “Sır” dünyaya açıklanıyor.
    “Sır”rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.
    Sizce dünya nüfusunun sadece %1’lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?
    Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?

Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz
    Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?
    Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?
    Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?
    Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız ce-vabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.
    "Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır."
    (Ralph Waldo Emerson-Filozof)

Yani bu "sır"ne kadar doğru ?bilimsel olarak doğru mu?
    uygulasam belirli bir başarı sağlarmıyım?
    Kitabı okumayanlar veya filmi izlemeyenler pek birşey anlamamış olabilir ama
    okumuş veya izlemiş olanların görüşlerini merak ediyorum.
    sitesini de veriğim
    http://thesecret.tv/home.html

Şef siz ne güzel bir konu bulmuşsunuz. Bu konuyu uzun süredir bende sorguluyordum kendi kendime. Gerçekten hayatta istediğim her şey olmaya başladı son bir kaç senedir. Allah allah. Çözersem ben çözerim durun. IQ'm yüzmilyon insanın sahip olabileceğinden çok çok fazla, test patlatan derler bana...
    Haydi hayırlısı, cumburlop daldım olaya yardırarak alemi cihanı...
    Bakalım olacak mı asıl istediğim... (Yok baba çok fazla şey istiyorum, olmaz hayatta o iş dememek mi lazım acaba, yaşadıklarıma bakarsam???)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.