Şimdi Ara

The Shining Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu sabah izledim filmi , baya hoşuma gitti film.Stephen King in kitaplarından sadece birini okusamda iyi bir korku ve gerilim yazarı ama , kitapları baz alınarak yapılmış filmlerini o kadar başarılı bulmuyorum , nedeni olarakta filmleri için seçilen oyuncuları buluyorum.The Shining filminde de Jack Nicholson olmasa filmin ortalamanın üstüne çıkamayacağını düşünüyorum.
    Stephen King kitaplarından sadece Hayvan Mezarlığını okudum , kitap son derece sürükleyici ve güzeldi fakat filmi kitabı kadar ses getirmemişti.Şu aralar Stephen King imzalı Under the dome adlı diziyi izliyorum , konu olarak dizi iyi fakat oyunculuklar berbat.Stephen King in filmlerinde karakterler biraz daha ön planda olduğu için oyuncuların iyi seçilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dipnot : Filmin sonunda çalan şarkıyı söyleyebilecek olan var mı.

• Jack Nicholson olmasa da yine çok iyi bir film olurdu, yönetmen Stanley Kubrick olduğu sürece. Defalarca çekilen sahneleri var, Guinness rekorlarına bile girmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invius

Jack Nicholson olmasa da yine çok iyi bir film olurdu, yönetmen Stanley Kubrick olduğu sürece. Defalarca çekilen sahneleri var, Guinness rekorlarına bile girmiş.

Korku ve gerilim filmleri arasında iyi olurdu ama Jack Nicholson filmi üst seviyeye taşımız , bu tarz çok fazla korku ve gerilim filmi var çoğunun kadrosu kötü olduğu için adından bile bahsedilmiyor.Ayrıca filmde Jack Nicholson dışında eşini ve çocuğunu oynayan kişilerin oyunculuklarıda iyi değildi.
  • Şenol Güneş kullanıcısına yanıt
    Bu konuda sana katılmıyorum. Uzman değilim elbette ama Kubrick'in yorumunun da, Shelley Duvall'ın performansının da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kullanılan ayrıntılar, çekim teknikleri ile kategorisindeki pek çok filmden ayrılıyor, olayı kadrosu değil bence.

Film beni korkutmadı ama etkilemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invius

Bu konuda sana katılmıyorum. Uzman değilim elbette ama Kubrick'in yorumunun da, Shelley Duvall'ın performansının da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Kullanılan ayrıntılar, çekim teknikleri ile kategorisindeki pek çok filmden ayrılıyor, olayı kadrosu değil bence.

Film beni korkutmadı ama etkilemişti.

Shelley Duvall'ın performansını beğendiğimi söyleyemem ama yönetmen iyi iş çıkarmış , dediklerine göre kitapla uyuşmayan yerleri varmış filmin , kitabı okumadığım için bilemiyorum
    Ben filmi izlerken bir oyuncunun yapmacık veya abartı bir hareketini gördüğüm zaman nedense o filmde oyuncuyu beğenmiyorum. Shelley Duvall ın izlediğim tek filmi buydu bunda da pek fazla beğenmedim.
    Stephen King filmlerine korku yönünden bakmadım , Rose Red e korkunç diyorlar onuda çok uzun diye izlemeye korkuyorum diyebilirim.King in filmlerinde bence daha çok karakterlerin psikolojik yönleri ortaya çıkıyor , Secret Window , Misery ve The Shining i buna örnek gösterebilirim.
    Dediğim gibi bazı filmlere oyunculuk çok önemli bu filmde benim için öyleydi ve Jack Nicholson işini gerçekten çok iyi yapmış.Ortalama bir oyuncu Jack karakterini oynasaydı film beni o kadar etkilemezdi çünkü bu tarz filmleri çok izlemiş biri olarak alışık olduğum bir senaryo.

• Ben sonunu anlayamadım salaklığımı mazur görün anlayan birisi anlatabilir mi acaba ? o son sahne neydi öyle kal geldi , düşünemedim.
  • Jack nicholson olmasa bence film çöp olurdu. Kitabı okuduğum için böyle düşünüyor olabilirim. Bazı can alıcı yerler değiştirilmiş ve konu bütünlüğünü sağlayan bazı yerler hiç konulmamış. Bu yüzden bence film konu olarak çok saçma olmuş. Kitabı okumamış olsaydım kesinlikle yarıda bırakırdım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Şenol Güneş
    Jack Nicholson'ın tipinde de bir psikopatlık yok mu zaten?

@DeswesheR
    Sonunda John donarak ölüyor. Fotoğraftan da onun daha önceden o otelde bulunmuş olduğu yani reenkarnasyon ile geri döndüğü gibi bir şey anlaşılıyor. İzleyeli baya oldu, böyle olması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Invius -- 27 Ağustos 2013; 23:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afflatum

Jack nicholson olmasa bence film çöp olurdu. Kitabı okuduğum için böyle düşünüyor olabilirim. Bazı can alıcı yerler değiştirilmiş ve konu bütünlüğünü sağlayan bazı yerler hiç konulmamış. Bu yüzden bence film konu olarak çok saçma olmuş. Kitabı okumamış olsaydım kesinlikle yarıda bırakırdım.

Bende dediğinize katılıyorum , Jack Nicholson ı bir kenara bırakırsak beni en çok etkileyen tarafı sonunda ki resim ve o güzel müzik oldu.Zaten film çekildikten sonra Stephen , yönetmen ile uyuşamamış ve kitabın 3 bölümlük bir dizisini çekmiş , tabi onun pek tuttuğunu söyleyemem.
    Stephen King de anlamadığım tek nokta , yarattığı karakterler gerçekten çok iyi ve oynaması zor karakterler ve baktığınızda çoğu filminde sıradan oyuncular oynuyor yada film için yanlış oyuncular seçilmiş.Her önüne gelen ile anlaşma yapmaması lazım.Secret Window filminde bile Johnny Depp in oyunculuğunu yeterli bulmadım.
    Kitaplarının okumadığım için pek birşey diyemiyorum ama filmlerinden anladığım kadarıyla , klişe sahneler fazlasıyla var.Polisin yada birinin durumu kontrol için eve gelmesi ve ölmesi , arabaların bozulması vb.

@Invius Jack Nicholson role çok uymuş , bu tarz rollere çok yakışıyor adam

• quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

quote:

Jack nicholson olmasa bence film çöp olurdu. Kitabı okuduğum için böyle düşünüyor olabilirim. Bazı can alıcı yerler değiştirilmiş ve konu bütünlüğünü sağlayan bazı yerler hiç konulmamış. Bu yüzden bence film konu olarak çok saçma olmuş. Kitabı okumamış olsaydım kesinlikle yarıda bırakırdım.

Bende dediğinize katılıyorum , Jack Nicholson ı bir kenara bırakırsak beni en çok etkileyen tarafı sonunda ki resim ve o güzel müzik oldu.Zaten film çekildikten sonra Stephen , yönetmen ile uyuşamamış ve kitabın 3 bölümlük bir dizisini çekmiş , tabi onun pek tuttuğunu söyleyemem.
    Stephen King de anlamadığım tek nokta , yarattığı karakterler gerçekten çok iyi ve oynaması zor karakterler ve baktığınızda çoğu filminde sıradan oyuncular oynuyor yada film için yanlış oyuncular seçilmiş.Her önüne gelen ile anlaşma yapmaması lazım.Secret Window filminde bile Johnny Depp in oyunculuğunu yeterli bulmadım.
    Kitaplarının okumadığım için pek birşey diyemiyorum ama filmlerinden anladığım kadarıyla , klişe sahneler fazlasıyla var.Polisin yada birinin durumu kontrol için eve gelmesi ve ölmesi , arabaların bozulması vb.

Kitapların ve filmlerin tarihine bakarsak eski olduğunu görüyoruz. Oyunculuk sıkıntısının bundan kaynakladığını düüşünyorum. Ve eski olması bazı teknolojilerin eksikliğinden dolayı seneryoda değişikliği zorunlu görüyor. Çünkü stephen king kitaplarında fantastik öğler var ve eski teknolojiyle bunu başarmak zordu. Mesela kitabın sonunda
    otelin patlaması
    gerekiyordu. Bence sırf o günkü koşulların zorluğu yüzünden seneryonun sonunun değiştiğini düşünüyorum.

Ama istisnalarda var mesela 1976 Carrie filminin gayet başırılı çekldiğine kitabı yakaladığına inanıyorum. Ki bu sene tekrar çekildi vizyone gircek baş rolü chloe oynuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Was The Cure -- 28 Ağustos 2013; 11:17:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Şenol Güneş

quote:

Kitapların ve filmlerin tarihine bakarsak eski olduğunu görüyoruz. Oyunculuk sıkıntısının bundan kaynakladığını düüşünyorum. Ve eski olması bazı teknolojilerin eksikliğinden dolayı seneryoda değişikliği zorunlu görüyor. Çünkü stephen king kitaplarında fantastik öğler var ve eski teknolojiyle bunu başarmak zordu. Mesela kitabın sonunda
    otelin patlaması
    gerekiyordu. Bence sırf o günkü koşulların zorluğu yüzünden seneryonun sonunun değiştiğini düşünüyorum.

Ama istisnalarda var mesela 1976 Carrie filminin gayet başırılı çekldiğine kitabı yakaladığına inanıyorum. Ki bu sene tekrar çekildi vizyone gircek baş rolü chloe oynuyor.

Hayvan Mezarlığı okuduğum tek kitabıydı ve çok hoşuma gitmişti filmide o döneme göre o kadar da kötü değildi.2 sene önce Hayvan Mezarlığı tekrar çekilecek ve 2013 de vizyona girecek deniliyordu ne olduysa filmden ses seda yok , tekrar çekilmesini istediğim filmlerden bir tanesiydi.Şu sıralarda çekilen bir dizisi var Under the Dome diye , konusu güzel fakat oyunculuklar ve yönetmen berbat.
    Bir bölümde ev yanıyor ve eve kovayla su atıyorlar , atılan suların hepsi evin merdivenine denk geliyor hiçbiri aleve atılmıyor böyle
    .Daha öncede dediğim gibi kesinlikle iyi bir yönetmen ve oyuncularla çalışması lazım.The Shining de bunu bir örneği.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.