Şimdi Ara

The Witcher (2019 - ) | Netflix (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.480
Cevap
54
Favori
152.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: M.Riddle

Sorun Netflix'ten ziyade sorumlu yapımcının/yazarların uygulama tarzıyla alakalı olacak gibi. Mesela Sense8 dizisi kurgu olarak efsane olsa da, eşcinselliği göze sokmaya çalıştığı için tutmadı, iptal ettiler. Bana göre yine efsane, devamı geldiği sürece izlerim. Ama 8-9 tane ana karakterin yarısı LGBT üyesi olunca, bir de hikayeyi onların kimlik problemlerine kaydırmaya başlayınca gözden düşüyor maalesef. Halbuki yazar/yapımcı Wachowski kardeşler, harika bir senaryo/atmosfer ortaya koymuşlar. Ama seviyeyi söylediğim şekilde kendileri düşürdüler.

quote:

Netflix, set to spend upwards of $8 billion on content in 2018, will have in the neighborhood of 700 original TV shows on the service worldwide this year, according to CFO David Wells.

Netflix'in bütçe problemi yok gibi. Her yıl sadece özgün yapımlarına 7-8 Milyar dolar bütçe ayırıyor. Bu bütçe ile 10-20 arası "House Of Cards, Daredevil, Narcos" tarzı efsane dizi yapmak yerine çeşiti çoğaltıp 100 tane çerezlik hatta çöp seviyesinde dizi yapıyor. Bana sorsa 10 tane yap kaliteli yap derim ama çoğunluk öyle düşünmüyor işte. Adamlar da çoğunluğu iyi takip edip değerlendirdiği için sürekli büyüyorlar zaten. Basit bir örnek, çerezlik diye yaptıkları filmi bile 18 gün üst üste izleyen fanları var ve onlarla dalga geçmeyi de ihmal etmiyor..https://twitter.com/netflix/status/940051734650503168

Witcher serisi açısından beklentimiz düşüyor dediğiniz gibi. Ancak hala şansları var, sıfırdan senaryo yazmıcaklar ki, kitaplarda yeterince serüven var. Yeterince diyalog bile var bana göre, bunu ekrana aktarmayı da başaramıyorlarsa zaten mesleği bıraksınlar. Gerisini yönetmen, müzisyen ve efektler belirler.

Alıntıları Göster
    Sense8 tutmadı mı Sense8'in iptal edilme nedeni bütçesiydi 10 farklı ülkede bölüm çekiyorlardı bu da ciddi kaynak ve zaman istiyordu Netflix de bunun altından kalkamadı. Bir de onun parasıyla Lost in Space gibi 2-3 tane dandik dizi çekerim kafasına girip iptal etti. 8 ana karakterin de sadece 2 tanesi LGBT üyesiydi onların ilişkisi de dizinin merkezinde değildi. Nedense diziye karşı fazla bir ön yargı var. Sonradan bozmadı aslında sürekli üzerine koyarak devam etti ama ilk bölümde bırakanların sayısı o kadar fazla ki -biri de bendim- dizi 1-0 geri başladı.
    Netflix eski vizyonunu kaybetti artık 1-2 tane sinematografiden anlayan yönetmen bulayım, senaryoyu sallarım gider kafasına girdi. Altered Carbon için o kadar bütçe harcadı güzel bir atmosfer oluşturdu ama dizinin hikayesi NBC polisiye dizileri düzeyindeydi. Son çıkan bilim kurgular ondan da beterdi. Netflix fazla kitlelere oynamak için kalitesinden fedakarlık etti.
    Witcher dizisi yazar kadrosuna bakarsak 1 tane hikayesiyle öne çıkan dizi yok. Hepsi belli kitleye oynayan diziler o yüzden bu dizi için de senaryo konusunda beklentiyi düşük tutmakta fayda var. Görsellik, atmosfer ve oyunculuk için beklentim var ama senaryo konusunda beklentim dipte.

• Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    "Sense8 tutmadı" düşüncem haricindekilere katılıyorsunuz zannımca ifadelerinize göre. Onu da şöyle izah edeyim. Öncelikle karakterlerin 2 tanesi eşcinsel ise onların partnerlerini de sayarsak 4 kişi yapıyorlar değil mi. Daimi izlediğimiz 8-9 kişi var. Bunların yaklaşık yarısı oluyor. Ayrıca 8-9 kişi grupça ilişkiye girdikleri sahneler de var. Öncelikle dizinin takipçisi olarak bunlara karşı olmadığımı anlamanız gerekir. Ancak siz de 1. bölümde bırakmışsınız (anladığım kadarıyla tekrar başlamışsınız). Sizin gibi ilk bölümden bırakan insanların çoğu kurgu dandik diye bırakmadı, LGBT karakterler kendisine itici geliyor diye, ilk sezonun daha ilk sahnesinde dildo ile ilişki sahnesi var diye bıraktı.

Netflix'in çıkıp dizi yeterince tutmadı iptal ediyoruz diyecek hali yok. 1. sezonda da 10 farklı ülkede çekim yapıyorlardı, 3. sezonda da aynı şekilde 10 farklı ülkede çekim yapacaklardı. Ama iptal edip bütçemiz yetmiyor diye bahane uydurdular. En mantıklı iptal sebebi, dizinin beklenilen ilgiyi görmemesidir. Yoksa 2. sezonun sonuna doğru bence de aksiyon arttı özellikle 8. bölümü açar izlerim hala. Ancak sezonun son bölümünde aksiyonun ortasında hiç olmayacak şekilde dizi sonlanmış oldu. Fanlardan gelen tepkiler üzerine 1 bölümlük son yapmaya karar verdiler..

Velhasıl Wachowski kardeşler güzel dizi yapmışlar, bana göre dizi serilerinin Matrix'i olacak potansiyel vardı. Ama biraz izleyicilerin ön yargısı, biraz yapımcı/senaristlerin tercihleri hikayesi yarım kalan bir seriye düşürdü.

• M.Riddle kullanıcısına yanıt
    Ayrıca oyuncu kadrosu da önemli. Eminim birçok kişi en çok oyuncu kadrosunu merak ediyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Bane

Hocam en iyi Yennefer cosplayı arıyorsan bi göz at derim CDPR'nin offical cosplaylarından.
    https://www.instagram.com/taliamel_cosplay/

Alıntıları Göster
    Çok başarılıymış bu arkadaşımız da. 80 milyon ülkeden bir tane şöyle bir kız çıkmıyor. Efkar bastı akşam akşam

• quote:

Orijinalden alıntı: Dürüstİnsan

Ayrıca oyuncu kadrosu da önemli. Eminim birçok kişi en çok oyuncu kadrosunu merak ediyordur.
    Kesinlikle haklısınız, beklentiler de büyük sayılır. Konuşulan ve istenilen oyuncular çıtası yüksek. Diğer tarafta Doğu Avrupalı radikal fanlar ellerinde mısır bekliyorlar aksi bir cast seçimi olursa linç edecekler şimdiden..
    Onları anlıyorum ama gerçekçi bakarsak Yüzüklerin Efendisi filmleri de kitaba çok sadık değildi. Çok rahatsız etmeyecek değişiklikler yapılabilir.
  • Senaryo işi çok da önemli değil. Witcher'ın kitaplarındaki hikayeler de vasattı ama okutuyordu. Dizide zorlanacakları tek taraf atmosferi yaratmak olacaktır.
    Kesinlikle katılıyorum. The Witcher için biraz ümidim vardı ama son birkaç ayda ki yapımlarına baktığımda artık pek birşey beklemiyorum. O Twitter konuşmasından bile rezillik akıyor.
  • Lauren S. Hissrichtwitter
    Lauren S. Hissrich
    https://twitter.com/LHissrich/status/996425514129633280?s=19

Hikayenin yazılacağı odadan resimmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Atılan tweet'lere çok bakmadım ama umarım güzelim witcher evreni SJW'ler tarafından bozulmaz. Feminizm etkileri olacak gibi görünüyor. "Güçlü bağımsız kadın" ve zencileri gözümüze zorla sokacaklar gibi.

Bu arada Geralt'ı Zach McGowan oynamamalı. Adam Geralt'ı oynamak için çok skinny. Oyundaki Geralt'a göre sönük kalır. Kitap tasvirlerine göre nasıl olur onu tam bilemeyeceğim. Dizi sonra mı önce mi geçecek bilmiyorum.
  • kummbara kullanıcısına yanıt
    Dizi ile oyunu karşılaştırmasak daha iyi olur. Mümkün olduğunca kitaba sadık bir yapım yapmak istiyorlar. Zach McGowan o ürkütücü Geralt'ı iyi bir şekilde bize verebilir. Özellikle ikinci ve üçüncü oyundaki Geralt ilk oyundakine göre biraz daha karizmatik olmuştu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C7653CE04

Bu mesaj silindi.
    Umarım hayal kırıklığına uğramayız.
  • Bu da yaz aylarında öğreneceğiz demek oluyor. Umarım iyi bir seçim yaparlar.
  • UP, konuyu canlandırayım. Yapımcı/yazar hanımefendi paylaşımda bulundu casting başlıyor diye..

Lauren S. Hissrichtwitter
    Lauren S. Hissrich
    https://twitter.com/LHissrich/status/1010338302795247616

-Normalde cast seçimi yapılırken adaylardan dizinin bölümlerinden sahneler canlandırması istense de bu arkadaşlar sırf casting için senaryo yazmışlar.. nasılsa internet yüzünden yayılacak diyor, yakında karşınıza çıkarsa gerçektir ama dizi senaryosu farklı olacak demiş. Netflix bu işin altından kalkacak gibi yavaş ama özenli gidiyorlar.

-Süpriz yaptığı nokta resimde görüldüğü üzere Dandelion'un adı Lehçe aslına dönüyor "Jaskier" olacak. Tabi karşı çıkan çok ama karakteri diziye nasıl yansıttıkları önemli sonuçta.

Ekleme: Bu kadın feminist falan değil korkulduğu gibi. Şu paylaşıma bakar mısınız. Bildiğin Berserk veya Fullmetal Alcemist tarzı manga takip eden birisinin paylaşımı sayılır.
    Lauren S. Hissrichtwitter
    Lauren S. Hissrich
    https://twitter.com/LHissrich/status/1010416121562820608

Oyuncular ve performansları çok önemli olacak. Netflix umarım en iyi işlerinden birini yapar ve biz de zevkle izleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 24 Haziran 2018; 14:59:17 >
    Oh oh çok iyi. Şu dizi gelsinde ağzımın suyu aka aka izleyeyim şunu.

Şöyle bir elfden "Va faill, gwynbleidd. " duysam müthiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chris Traeger -- 25 Haziran 2018; 19:24:27 >
  • Umarım Game of Thrones kalitesinde bir dizi çıkarırlar. Beklenti çok yüksek. 2020 yilinda cikacagi icin teknoloji kullanilarak beklentinin üzerine bile cıkarilabilir. Aksi taktirde bu hikayeye yazik olur. Bekleyip göreceğiz.

• umTsS U kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok büyük potansiyele sahip bir dizi. Netflix çok çalışması lazım bu dizi için. Game of thrones son sezonuna giriyor zaten. Millet got un eksikliğinde bu diziyi izleyebilir eğer hikaye ve atmosferi çok iyi olursa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chris Traeger -- 2 Temmuz 2018; 18:30:42 >
  • Bence çöp olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumun üyeleri çöp olacak diyorsa çöp olacak tamam mı!

Netflix kim ki 2017'de duyurduğu diziyi 2020'de ekrana çıkarana kadar ilmek ilmek işlesin. 5 sezonluk plan yapıp en az 500 milyon dolar bütçe ayırsın. Doğu Avrupa'da kamp kurup Sapkowski'nin ağzına baksın. Sonuçta 2 kelimeyi çarpacaklar yüzüne. Çöp olacakmış..

Forum çöp olmuş da haberimiz yok. Nerede LOST'un daha ilk bölümlerinde onlarca/yüzlerce sayfa teori tartışılan forum, nerede reklamdan, trollerden okunamayan forum..
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.