Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition (2008) [ANA KONU] (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.304
Cevap
19
Favori
252.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam SS'ler için sağol. Mükemmel görünüyor grafikler, hiç bu kadar iyi beklemiyordum açıkçası. Muhtemelen bende akşama almış olurum sabırsızlanıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Pinky_Demon

Mass Effect yalan oldu desenize.

O da değerli bir kardeşimiz, milyar dolarlık firmanın göz bebeği.. O da küsmesin, gelsin onu da oynayalım. Tokatlanmış, tokatlanmamış demeyiz.

Darkspider, eyvallah hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 9:57:42 >

• Mass Effect Pc'ye gelmeyecek diye biliyorum ben. Gelecekmi Pc'ye arkadaşlar ?
  • İleride belki port ederler.
  • Yok 360 alacağım ben çıkınca. Yıllardır bekliyoruz, bakalım ne menem birşeymiş.
  • @Ragdol, Fps oynanışı etkiliyor mu? Bazı yerlerde 20 Fps gibi bir rakam almışsın korkuyorum valla o sistem 20 Fps gördüyse ben, benim sistemi düşünemiyorum bile
  • oyunu oynamak için ingilizce gereklimi?
  • Çok etkisi var maalesef Framerate'in. Yalnız AA, AF ve gölge boyutları performansı çok etkiliyor, o sahnelerde de ileride ordu bekliyor ve haritalar çok büyük. Üstelik maksimum ayarlarda dahi çok çok nadir oluyor 30'un altına düşmesi, normalde 40-60 civarında geziyor belirttiğim ayarlarda.. Grafik ayarlarından 80den aşağıya düşmeyecek şekilde düzenleyebilirsin. Yani oyun gayet güzel optimize edilmiş üstelik grafik ayarları da oldukça esnek.

Senin sistemde çözünürlükle dengeleyerek performans/kalite dengesini bulursun. Zaten olay Depth of Field'da, onu açtıktan sonra iş bitiyor.

ultrAslan-45,

Oyun en az orta düzeyde ingilizce (veya desteklenen diğer diller) istiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 10:30:42 >

• @Ragdol hocam, panelimdeki sistemde nasıl çalışır onu söyle sen hele
  • Teşekkürler hocam. Off off çalışmak istemiyorum artık
  • 10 numara çalışır dediğim ayarları yapınca.. Dediğim gibi mühim olan DOF, olayı bitirmişler tek efektle.

The Witcher: Enhanced Edition (2008) [ANA KONU]

Şuna bakın yahu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 10:41:24 >

• hayvan gibi gelmiş desene

yurda yerleştik çıkan oyunlara bak
  • Resmen film tadı var yahu. DOF çok performans kaybettiriyor mu? (Tam kavrıyamadım yahu olayı bitiriyo ama hangi olayı?)
  • DoF'un performansa ne kadar etki ettiği hakkında bir fikrim yok maalesef. Tüm ayarları tek tek incelemedim.

Olayı nasıl bitiriyor; o kalitede Depth of Field varken ne AA'nı önemi kalıyor nede AF'nin, en önemli ayar olan view distance da sallanabilir tabi DOF açıkken. Tabi her kareye de DOF yapmıyor oyun. Ayarları kurcalayarak bulursunuz dengeyi.

Tabi bu dediklerim Third person kamerası için geçerli.. izometrik kamerada çok mühim değil her detay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 11:02:38 >
  • Ragdol arkadaşımız güzel anlatmış çoğu şeyi , dediklerini tekrarlamanın bir anlamı yok . Sadece dövüş kısmına ilaveler yapayım , dövüş ilk başta garip gelebilir birçok kişiye ama alıştıktan sonra direk çok smooth bir şekilde aksiyona dalıyorsunuz. Oyunu istediğiniz zaman durdurabiliyorsunuz ve taktik belirleyebiliyorsunuz veya hem pause modundayken yada aksiyon sırasında iksir miksir içme , silah değişimi , silah stilli değiştirme yapabiliyorsunuz. yani birçok geleneksel rpg'lerde bulunan sınırlayıcı kurallar yok. ha bu iyimi kötümü kişiye göre değişir, bence harika olmuş.

Dövüşü sadece mouse ile yönetebilirsiniz yada mouse + klavye ile yönetebilirsiniz. Şahsen ben mouse sadece kullanıyorum ve çok rahat oluyor. Sadece bir mouse tık'ı ile düşmana saldırı başlıyor , saldırı hamlesi bitmeye yakınken doğru zamanlama ile 2. hamleye geçiyorsunuz, sonra yine zamanlama ile 3.hamle ve final attack evresine giriyorsunuz ve adamımız çok şık bir animasyon ile karşısındaki öldürüyor. birden fazla bitiriş animasyonu var ve ilerde skiller geliştikçe bunlarda artıcakmış. ama şuan için bu bitiriş animasyonları rastgelemi oluyor yoksa o anki pozsiyon ve mesafeye göremi gerçekleşiyor bilemiyorum tespit edemedim daha. Dövüş sırasında sadece basit bir mouse tıklama adamlardan uzaklaşabiliyor , akrobatik hareketlerle bir anda arkalarına geçebiliyor yada kaçabiliyoruz. Bütün hareketlerde çok kaliteli animasyonlarla oluyor. Oyunda büyüde mevcut. Birton büyüler var, anladığım kadarıyla geneli defansa yönelik ve saldırınıza yardımcı büyüler. Efekler tabiki süper.

Yani karşımızda geleneksel bir rpg dövüş stili yok , tamamen yepyeni aksiyonlu , monoton olmayan bir sistem var. Benim çok hoşuma gitti , insanı baymıyor, sıkmıyor.

Oyunda iksir hazırlama , kullandığınız silahları geliştirme (enchant,upgrade) gibi tonla şey mevcut.

Oyun beklediğimden çok ama çok daha fazla kaliteli çıktı. Hemen hemen şuana kadar yaptığım bütün muhabbetlerde sesli idi. Seslendirmeler , ses efekleri , müzikler çok çok iyi, grafikler güzel , adam modellemeleri iyi , sadece yüz animasyonlarını beğenmedim adamların ama o'da okadar mühim bir eksiklik değil. Bunun dışında harika bir action-rpg oyunu.

Bu oyunu hellgate london ile karşılaştırmayalım gerçekten, 2si farklı kurvarlarda ama ilaki karşılaştıralım derseniz birşekilde , şöyle diyebilirim ; Hellgate bunun yanında 6-7 yıl öncesinin oyunu gibi duruyor her yönden. Ha hellgate'ide oynuyacam ama şuan oynanacak oyunlar listesinin ensonunda yer alıyor.

Bu oyunu mass effect ilede karşılaştırmamak lazım bence , mass effect biraz daha fazla geleneksel rpg klasmanına giren bir oyun . Ama the witcher kesinlikle mass effect gibi kaliteli bir oyun.

Son olarak , oyun ile şüphesi olan arkadaşlar için şöyle özetliyim . Direk download edin yada birşekilde temin edin bu oyunu. Son zamanlarda PC'de çıkmış en iyi rpg'lerden biri.

• Aerich,

Hocam nasıl ayarlıyorsun akrobatik hareketleri? Ben bir türlü becemedim zamanlamasını. Zemine çift tıklamamı söyledi ama tutturamayınca yapmıyor galiba?

Bu arada Geralt nasıl bir karizmadır yahu. Kitapta da pek şahane tasvir edilmiş yanılmıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 11:14:01 >
  • Geralt kazirmanın ilahı abi. Saçları yarası falan şahane Ben ilk başta Dark Elf sandım, benziyorlar ten renkleri dışında.
  • daha çok mesafe ve tıkladığın yer ile alakalı . mesela dövüştüğün adamın yada aynı anda arkandaki bir adamın arkasının hafif yanına tıkladığın zaman yanlamasına ayakları üzerinde dönerek onun arkasına geçiyor , yada 2 adamın arasındaki boşluğun biraz uzağına tıkladınmı yerde takla atıyor . birkeresindede bir adamın tam arkasına tıklamıştım (fena sıkıştırmışlardı dört bir yönden) adamın üzerinde zıplayarak takla attı ve arkasına geçti. Ve herzaman yapamıyorsun doğru zamanlama lazım , adamların tam saldırmaya başladığı yada boş olduğu vakitler daha rahat yapılıyor diye tahmin ediyorum ama tam bende test edemedim,çünkü 1-1.5 saat bakabildim . prologue 'u bitirdim. kapattım her nekadar istemesemde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DarKSpideR99

Geralt kazirmanın ilahı abi. Saçları yarası falan şahane Ben ilk başta Dark Elf sandım, benziyorlar ten renkleri dışında.

evet yaw , Eleman , Forgotten Realms'deki Drizzt karakterine baya bir benziyor . (en azından görünte ve dövüş stili ile)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.