Şimdi Ara

The Witcher: Enhanced Edition (2008) [ANA KONU] (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.304
Cevap
19
Favori
252.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • oyuna başlıkta çıktı yazıyo ama 30 ekim çıkış tarihi diyo nası iştir =????
  • Ben eve daha yeni geldim ve olaya el koymuş bulunuyorum. Ama şu bozuk olan data.cap hangi download'ta mevcut? Gerçi deneyeceğiz... Şansımıza artık.
  • ptn-twit ' e bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aerich
    ptn-twit ' e bak.

Evet bende zaten bu versiyonunu indiriyordum. Güzel hatasız versiyon olması iyi olmuş...
  • oyunun grafikleri cok saglam , aksiyon iyi . oyun UI cok hos . animasyonlar iyi baya. kaliteli bir oyun.
  • indirip oynayan yokmu hala bir-iki ss görsek
  • Hellgate karşısındaki durumu nedir?İkisinide oynayan biri varsa değerlendirirse iyi olur
  • arkadaşlar oyunda kaç dil seçeneği var? Ona göre tek bir DVD 5 e kurabiliriz belki bunu.
  • Ragdol Me
    quote:

Orjinalden alıntı: Ragdol

Megashares.. Paşa paşa beklicez tekrar.. Tüh be, tamda install bitmişti biliyor musun, 7tane cab dosyası var yedincisi bozuk çıktı.

RAgdol Megashares hakkında bilgi verirmisin.örneğin indirme hızı ne ölçüde.4 mb ile rapidde 2 hesap varken limit yetmiyor..Bildiğin gibi tek hesap 5 gün için 25 Gb ile sınırlı..ARadığın şeyleri bulabilmek ve indime hızı konusunda 4 mb ı verimli kullanıyorsa hesabın birini düşünmeden Megashare alırım..Verdikleri bilgiye göre aylık 500 gb ın üstünde indirme hakkın varmış doğrumudur?
  • quote:

oyunun grafikleri cok saglam , aksiyon iyi . oyun UI cok hos . animasyonlar iyi baya. kaliteli bir oyun.

quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Hellgate karşısındaki durumu nedir?İkisinide oynayan biri varsa değerlendirirse iyi olur

Hellgate i oynadım (demo) ,Witcher i ise daha oynamama rağmen aerich in yazdığı sıfatlardan hiç birisinin Hellgate de olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim..Kıyaslamak çok doğru olmayabilir ,yinede açık ara daha iyi bir oyun olacağına eminim..
  • oyun -- premium üyeliğime düştü,,
    napsam tavsiye dermisiniz az değil 60 kusur part yanii:D
  • Nasıl bir oyun yav oynanış güzelmi, sistem gereksinimleri nasıl oblivion a kafa tutabilecek bir oyunmu yoksa daha çok diablo tarzımı, almaya deyermi ?
  • zabaha down bitiyor.. ilaç sorunu falan yoksa kurup oynarız inş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sniper83us

quote:

oyunun grafikleri cok saglam , aksiyon iyi . oyun UI cok hos . animasyonlar iyi baya. kaliteli bir oyun.

quote:

Orjinalden alıntı: DanGWaR

Hellgate karşısındaki durumu nedir?İkisinide oynayan biri varsa değerlendirirse iyi olur

Hellgate i oynadım (demo) ,Witcher i ise daha oynamama rağmen aerich in yazdığı sıfatlardan hiç birisinin Hellgate de olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim..Kıyaslamak çok doğru olmayabilir ,yinede açık ara daha iyi bir oyun olacağına eminim..

Aynen bende katılıyorum bu görüşe kesinlikle hellgate den iyi olacak bu oyun, çıktığını öğrendiğim iyi oldu hemen indirmeye başlıyayım :)

Oyun sıkışık halde 6.46 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunter_one -- 25 Ekim 2007; 2:43:54 >

• benim fikrim hellgate london ile bu oyununun birbiri ile kıyaslanmaması .
  • Daha bu oyunu oynayan yok sanırım..Oynayan ilk arkadaş şöyle detaylı bir açıklama bir kaç screen (allah aşkına full detay olsun) koyabilir mi..Ben videosunu izledim o kadar da güzel bir oyun değilmiş gibi geldi açıkcası..Grafikler güzel gibi duruyor ilk başta ama sonradan biraz basit kaçtığını farkettim..Neyse bekliyoruz...
  • Oyunu kurdum, 15-20dakika oynayabildim o yüzden çok detaylı bir inceleme yapamam oynanış, sistem vs. üzerine. Yüzeysel birkaç noktayı belirteyim bunlara dair, çünkü sadece muhteşem grafiklerin üzerinde durabilirim şimdilik.

Oyun kamera açıları ve aksiyon/RPG dengesi yönünden oldukça fazla seçenek sunuyor kimseyi küstürmemek adına. İsterseniz TPS kamerasından, isterseniz uzak veya yakın izometrik kameradan oynayabiliyorsunuz, aksiyon ve oynanış da kameraya göre değişiyor. TPS kamerasında aksiyon öğeleri ağır basarken izometrik kamerada aksiyona pek bulaşmıyorsunuz. Ama dediğim gibi çok detaylı inceleyemediğim için bunların işleyişleri üzerine yorum yapmayayım.

Oynanış biraz zorladı beni, bilmiyorum alışınca kolaylaşırmı, yoksa sisteme aşina olmadığım için mi ama biraz gerildim oynarken. Düşmanların üzerlerine tıklayarak hamle yapıyorsunuz, bu hamleleri düşmanınızın hareketine ve sizin senkronizasyon/yeteğinize göre zamanlayarak bir zincir oluşturuyorsunuz. Yani 10 vuruşta öldürebileceğiniz bir düşmanı doğru zamanlamaları yaparak tek seferde öldürüyorsunuz. Bu konuda pek becerikli olamadım şimdilik ama oynadıkça ortaya çıkacak sistemin iyimi kötümü olduğu. Bu arada MOCAP animasyonları süper, hareketler çok akıcı (pek çok sorunda var tabi) çok güzel görünüyorlar. Zaten aksiyon sürekli devam ediyor, siz birşeyleri başardıktan sonra dinamik ara sahnelerle olaylar bağlanıyor sürekli. Muhteşem animasyonlar va seslendirme performanslarıyla birlikte Yüzüklerin efendisi vs. gibi bir epik macerada olduğunuz hissini çok iyi veriyor bu işleyiş.

Oyunda hala Tutorial'da olduğum için level atlama, karakter geliştirme, büyü, envanter, harita, görev sistemi vs. inceleyemedim. Aksiyonun içine besmelesiz daldı zaten oyun ne olduğunu ancak anlayabildim.

Sesler, müzikler ve seslendirme performansları şanahe.. bunlar şahane animasyonlar, LipSync ve MOCAP senkronizasyonlarıyla birleşince oturup film izliyorsunuz resmen.

Gelelim grafiklere, adamlar aşmış!!!! Mükemmel karakter modelleri (kollarındaki damarlara kadar çizilmiş, tamamı üç boyutlu.. poligon manyağı karakterler, saçlarının, sakallarının tellerini dahi tek tek inceleyebiliyorsunuz) muhteşem post processing efktleriyle birleşmiş, kendinizi filmin içinde gibi görüyorsunuz. Karakter detayları Crysis'ten aşağı kalmaz ama level detayları için aynı şeyi söyleyemem. Sadece bir kalenin avlusunu gördüm gerçi ama çok detaylı olduğunu söyleyemem. Yeterli görünüyor gibi ama müthiş karakterleri tamamlayamıyor level tasarımları.

Dövüş sistemindeki ve kameradaki tamda ne olduklarını anlayamadığım sorunların dışında öyle ciddi BUG filan göremedim oyunda. Mükemmel animasyonlar yapmanın yan etkileri pek çok noktada görülebiliyor. Ama bu kadar ufak bir ekibin işi bu dereceye getirebilmiş olmasına dahi şaşırdım ben. Bu kadar kusur olması gayet kabul edilebilir bana göre. Ama dediğim gibi çok az oynayabildim, o yüzden bu konuda peşin bir yargıya varmam doğru olmaz. Daha detaylı inceleriz oynadıkça.

Grafik konusunu da etraflıca inceleriz, SSleri vereyim şimdilik;

1360*768, 4xAA, 16xAF, Tüm ayarlar maksimumda;

Başta giren muhteşem CGI videodan da birkaç SS aldım, oyunun grafikleriyle (özellikle karakterlerle) karşılaştırın:))

The Witcher: Enhanced Edition (2008) [ANA KONU]

Bunlarda oyun içi;

Yengemizin adı Triss.. Pek haysiyetli bir büyücü kendisi. Canım benim pek de güzel.

Evet oyundan daha çok Triss'i incelemiş olabilirim, güzel napalım.

Bu grafiklerle izometrik kameradan RPG oynadığımızı unutmayın. Bu seviyede grafik gösterebilen FPS bile bir elin parmaklarını geçmez. Millet NextGen, NextGen diye kendini avutadursun, NextGen gelmiş haberleri yok.

Umarım Aral yakın zamanda kutulu versiyonunu veya Collectors Edition'ını getirir oyunun, zira Collectors Edition'ını almayı iki sene önce kafama koymuştum. Bu boyutta bir emek boşa gitmemeli. Ufacık firma milyar dolarlık Bioware'e kafa tutuyor, helal olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 9:48:16 >

• Oyun tam iki saat sonra Chapter1'e girebildi sonunda.. En dandik side quest bile sinema filmi gibi işlenmiş, main questi unutup gidiyorsunuz saatlerce. Senaryo film gibi işlenmiş dediğim gibi, hikaye hakkında en ufak bir fikir vermesi bile saatler sürüyor. Ve senaryo işleyişi mükemmel olmuş gerçekten ağızım açık oynuyorum.. o kadar.

Oynanışla ilgili önceki mesajımda belirttiğim pürüzler oyuna alışınca gözüme batmamaya başladı. Dövüş sistemi gayet güzel işliyor ve sizi aksiyona bağlıyor sürekli. Her silahın dövüş metodu farklı, bu metodları kazandığınız tecrübe puanlarıyla geliştiriyorsunuz üstelik. Yapacağınız silah/büyü/yetenek varyasyonlarının sınırı yok yani. Tüm bu özellkler arasında çok hızlı geçiş yapabiliyorsunuz. Bunlara dövüş duruşu, silah ve kamera seçenekleri de eklenince nasıl arzu ederseniz öyle dövüşüyorsunuz diyeyim. Oynanışa bayıldım gerçekten, isterseniz izometrik RPG oluyor, isterseniz third person aksiyon. TPS kamerası biraz zorluyor ama, gerçi Gears of War'daki gibi sallanması ve rakibinize göre sağa sola geçebilmesi, üstüne kameranın fiziksel bir obje olarak ele alınmış olması şahane. Ben rotasyonunda biraz zorlanıyorum sadece tek negatif yanı bu.

Karakter geliştirme ekranı bugüne kadar gördüğüm en detaylılarından biri; Her özelliğinizin size kazandırdığı yetenekler var. Strenght, Dexterity, Stamina, Intelligence özelliklerinizin yanında astrolojik öğelerden oluşan büyü gruplarınız ve dövüş metodlarına ve silah türlerine göre oluşturulmuş silah gruplanız var. Tüm bu özellikleri geliştirdikçe kazandığınız yetenek puanlarıyla edindiğiniz yeni yetenek ve büyüleriniz açılıyor. Sistemi çok beğendim ben.

Alchemy sistemini çok etraflı inceleme şansım olmadı ama gayet güzel görünüyor.

Envanter sistemi gayet kolay. Sade ve net, herşeyi etraflıca anlatıyor, yönlendiriyor.

Görev ekranı da oldukça bilgilendirici ve detaylı. Kaybolmanıza ve görevlerinizi karıştırmanıza izin vermiyor. Bunun yanında öğrendiğiniz herşeyin günlüğü tutulmuş, kombolarınızı, simya formüllerinizii eş dostunuzu veya itemlerinizi unutmanızın önüne geçilmiş, gayet başarılı.

Haritalık bir işim olmadı henüz, dolayısıyla çözemedim işleyişini.. Minimap tüm derdinize deva oluyor zaten.

Bu sahneler CGI gibi maşallah.

Evet... Oyunda sansür var, en azından göstermiyorlar Geralt'ın icraatlarını ama dinleyebiliyorsunuz. 18 altı dinlemesin.

Geralt affetmiyor..

Gördüğünüz gibi grafiklerde The Witcher, Mass Effect filan dinlememiş tokatlamış Bioware'i.. Ekibin inanaılmaz eforu takdir edilmeli. Her yönden mükkemmel bir oyun gibi duruyor tecrübe edebildiğim kadarıyla. Yalnız 3 saat oynamama rağmen hikaye hakkında hiçbir fikrim yok halen onu da belirteyim. Ucundan bile koklatmadılar henüz. Artık kaç saatlik bir oyun süresi var orasını siz düşünün. Tabi hikayenin 8kitaplık dev bir destanın uyarlaması olduğunu unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 10:02:37 >

• şimdi bu oynun türü ne ?

dark messiah gibi aksiyon çok fazla , rpg unusuru azsa oynayabilirim... saf rpg ile hiç işim olmaz..

dark messiahı daha dün bitirdim...bunu da deneyebilirim...
  • Aksiyonun da kralı var, RPG'nin de.. İsterseniz FinalFantasy gibi stratejik rol yapma öğelerine ağırlık verirsiniz, isterseniz Diablo gibi Hack&slash oynarsınız, isterseniz Oblivion gibi dengeli oynarsınız veya SW Jedi Academy gibi bir aksiyon oyunu oynarsınız. İki taraf da olabildiğine derinlikli ve oyunu istediğiniz gibi oynayabiliyorsunuz. İsterseniz stratejik ve rol yapma öğelerine sırtınızı dönersiniz, isterseniz aksiyona hiç bulaşmazsınız. Bu konuda olabildiğince özgür bırakmışlar oyuncuyu. Ne yöne çekerseniz o oluyor oyunun türü.

Bu arada nazarımda yılın oyununa adaydır The Witcher.. Crysis 110sayfa iken bu oyun hakkında 3sayfa konuşulmuş olması da üzücü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ragdol -- 25 Ekim 2007; 9:44:10 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.