Şimdi Ara

The Witcher Kitap Serisi Ana Konu (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.450
Cevap
43
Favori
112.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Aldo Raine

quote:

Hocam öncelikle WELCOME TO THE CLUB

Önceki sayfalarda Yennefer'ın davranışları üzerine baya tartışma yaşandı son sayfalarda görebilirsiniz. Yennefer'a kayıtsız destek verenler olduğu gibi düşüncenizi paylaşanlar da var. İleriki kitaplarda bu ilişkinin durumunu soracak olursanız karışık bir şekilde devam ettiğini söyleyebilirim. Ancak Yennefer'ın duygularını büyüye/cine bağlamak veya Geralt'ı kullandığını söylemek doğru olmaz. Çünkü ilk oyunun başladığı tarihe kadar yaklaşık 15-20 yıl birlikte oluyorlar. Bu süre içinde ilişkilerini kıskanan büyücüler arasında şöyle bir diyalog geçiyor. Birisi Yennefer'ın Geralt'ı büyü ile kendisine bağladığını söylüyor. Diğer büyücü ise hiçbir aşk büyüsünün 15-20 yıl etkisini göstermeyeceğini, öyle olsa çoktan ayrılmalarını gerektiğini söylüyor. Yani hissettikleri ve ilişkileri gerçek. Ayrıca Son Dilek hikayesinde dikkat ettiyseniz kaderlerinin birleştiğine ilişkin söylem var. Aşık olacaklarına ilişkin bir işaret yoktu.

Diğer kitaplarda Triss'e daha fazla yer veriyor kesinlikle. 3. kitap olması lazım, Yennefer'dan daha fazla Geralt-Triss-Ciri üçlüsünü görüyoruz. Tabi oyunla ne kadar kıyaslanır tartışılır. Eğer oyunlardaki gibi Geralt'ın Triss'e cinsel manada ilgi göstermesini soruyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

En azından biraz rahatlatıcı oldu bu. Çünkü cidden Yennefer'dan nefret etmeye başlamıştım.Kitapların psikopat yazarı Sapkowski'yi de tebrik etmek gerekir gerçekten.Öyle karakterler yaratmış ki sevsen mi, sövsen mi kararsız kalıyor insan.Bir de bütün karakterler Geralt'ı aşağılıyor, hor görüyor gibi geldi bana.Kitaplarının ana karakterine bu kadar sarkastik davranan bir yazar daha yoktur heralde.

Her ne olursa olsun, Geralt'a kötü davranan benim düşmanımdır.Bu sadece Yennefer'a özgü bir şey değil yani.White Wolf adamdır, gerisi teferruattır.

quote:

**SPOİLER**

O bölümde Geralt ayağından ağır bir şekilde yaralanmıştı. Yaralandıktan sonra halüsinasyon etkisi gösteren iksirlerden içmisti. Orada Yennefer ile yaşanan olaylar tamamen rüya. Tekrardan okursanız anlayacağınıza eminim.

**SPOİLER**

İyi forumlar...

Buz Parçası hikayesi ve orada yaşananlar tamamen hayal ürünü mü yani?

Alıntıları Göster
    Buz Parçası hikayesi hayal ürünü değil, Geralt bizzat olayları yaşıyor.

• Evet sonunda Season of Storms'u da aldım ve bitirdim. Gene çok çok iyiydi bana göre, yani midquel bildiğiniz gibi kitap. Lady of the lakeden sonra ne kadar iyi olabilir ki diye ön yargılı başladım okumaya ama gene hakkını vermiş Sapkowski. Frezya ve kayısı esansları ile acabamı dedirten ama günün sonunda leylak ve frenküzümlerinin gene ağırlığını koyduğu bir kitap olmuş.

Çeviriler ile ilgili kaygılanan arkadaşlar için, çevirileri tam set olarak sonuna kadar kesin yapılır, çünkü dizisi geliyor bir kere, bir yerden sonra altın madenine bağlayacak bir seri. Şu an çoğu insan oyun dolayısı ile bilgi sahibi, dizi gelince ASOIF'e bağlar hepten.

Konudan biraz uzak kalmışım, son yazılanları okuyunca bişeyler yazmak istedim. Sapkowskinin kitaplarına göre Geraltın yegane aşkı Yennefer. Kitaplar ilerledikçe yok böyle aşk seviyesine doğru gidecek zaten. Daha önce de yazdığım gibi, Triss'in Triss yapan CD PRoject Red. Kitaplarda Triss'e dair yoğunluk beklemeyin, biriki nokta var tabiki onun haricinde yan karakter sadece.

Oyundaki cinsel ilişkileri de moral olarak çok eleştirmemek lazım, evrenin kendi dinamiği içinde günlük ilişkiler epey sıradan, hele ki karakterlerin artık 100'Lü yaşlarda dolaştığını düşünürsek. Sonuçta Geralt işin en kökünde Yen'i en yakın arkadaşı ile aldatıyor ve oradan bile ilşkiler gene de yürüyor bir şekilde.

• arezdd A kullanıcısına yanıt
    Hocam merak ettiğim bir konu vardı, ben de bugün The Lady of the Lake'i yarıladım sayılır. Season of Storms'u cidden okumaya gerek var mı? 1. ve 2. kitapların tadında mı ? Açıkçası 7. kitaptan sonra hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum, tadı damağında kalsın misali Bu kitap mükemmel gidiyor çünkü, beklentimin de üzerinde şuan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 25 Haziran 2018; 20:36:2 >
  • Hocam bence SoS'u okumaya gerek var, yani gayet güzel bir hikaye, yeni bir romance, ve hikayeyi bağlayan küçük detaylar da içeriyor. Şöyle söylemek lazım, normalde zaman olarak the last wish ve blood of the elves arası geçiyor ama en uygun okuma sırası gene The Lady of the Lake'den sonra ve onun bir sebebi var. Kitabın aralarında ve sonunda 100 sene sonrasına yönelik epiloglar var.(Nimue) Yani okumazsanız eksik kalır o kadar okumuşken SoS da okunmalı.

Kitaptaki hikaye de gayet güzeldi, bazı yerleri biraz hızlı geçti bence, bir 100 sayfa daha olabilirdi kitapta. Ve gene belirtmekte fayda var, kitabın ingilizcesi gene ağır ve latince ifadeler çok fazla.
  • Ertelensin bir zahmet. Diğer bütün kitapları okumadan okunmaması gereken bir kitap. Neden bu kadar erken çevrildiğini anlamadım ben zaten. 5. kitabı bitirseler bari.
  • Arkadaşlar kitabın orjinal dili İngilizce değil.

Yani sabırsızlıktan ve meraktan dayanamayıp ileriki serileri okuyorsanız, devam edin. Fakat Türkçe çevirisi kesinlikle kalitesiz değil. Gayet akıcı ve düzgün şekilde okunuyor. Ben İngilizcesi'ni de meraktan biraz okumuştum, o da farklı hissettirmemişti. Aklımda kalan en kötü çeviri Stephen King'in Kara Kule serisi, o kitabı biraz okuyun kötü çeviri nasıl oluyor anlayabilirsiniz.

Her neyse Witcher Serisinin İngilizce çevirisi ise bir çok kesim tarafından sürekli olarak eleştirildi.

Hatta şunu da söyleyebilirim Andrzej Sapkowski Pegasus kitabı İngilizce'den Türkçe'ye çevirmek istediğinde rıza göstermemiş. Daha sonra Almanca'sından çevirisine rıza göstermiş. Yani İngilce çevirisi öyle harikulade olsa eminim yazar da İngilizce'sinden çevirilmesini isterdi.

Son kitabı az önce bitirdim. Acaba 5. kitap için ne kadar beklemeliyiz, yani 3. ve 4. kitap arası kaç ay bekledik tam hatırlayamıyorum, ortalama bir tahminde bulunalım diye soruyorum.

Herkese keyifli okumalar.

Bu arada benim eleştirim kitapların kapak tasarımına. Keşke ikinci oyundan görseller kullanmasalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legolas246 -- 3 Temmuz 2018; 14:6:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Felurian

Evet World Of Witcher kesin olarak iptal edilmiş, yav kardeşim madem bitirmiyceksiniz, o kadar insanları heveslendirip sonra vazgeçtik demenin anlamı ne ? Hay yapacağınız işe yani..
    Almak istiyordum ya al işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: DryreL

Almak istiyordum ya al işte

Alıntıları Göster
    Kesin olarak iptal edilmedi diye biliyorum. Tahminime gore tüm seri çevrilir. Malum dizisi cikiyor. Dizi çıkmadan önce seriyi yayinlarlar. 2019 gibi yeni bir witcher kitabı görebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizisi çıkacak yakında dizi çıktığında seri patlama yapar got gibi devamı çıkar

• Legolas246 kullanıcısına yanıt
    Aşağı yukarı 5 ay bekledik hocam. Bu daha da uzun sürer zannımca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyhunceyhan -- 8 Temmuz 2018; 21:3:59 >
  • @ceyhunceyhan teşekkür ederim hocam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dizisi ne zaman çıkar çok belirsiz.

Şu an için ne çekimlerine başlandı ne oyuncular belli.

Sadece senaryo yazılmasına başlandı. Lauren s. Hissrich Twitter hesabı üzerinden bir kaç fotoğraf paylaşmıştı, çalıştıklarını gösteren.

Dizinin ise ilk sezonunun 8 bölüm olacağı açıklandı ve en erken şu an için 2020 de başlanması öngörülüyor.

Aslında bu kadar ileri tarihli olması çok normal. Bu tarz Fantastik evren hayranlarının karşısına öyle alelade bir işle çıkamazsın. Bu adamlar genelde o evrenin her şeyini en ince ayrıntısına kadar bilen insanlar. Ve gerçekten hayranlar. Yani izledikleri, okudukları, oynadıkları şeye tutkuyla bağlı olan, bunu hayatının bir parçası haline getiren insanlar. Bu kitlenin karşısına çok özenilmiş bir iş ile çıkmak gerekiyor. Lord of The Rings ve Game of Thrones gibi. Aksi halde memnun olmaz o kitle. Kitabı daha iyiydi, oyunu daha iyiydi der, yeri gelir izlemez bile.

Ki Netflix de öyle yapacaktır diye düşünüyorum. Sonuçta işin bir de şöyle bir boyutu var, Game of Thrones'un dizi ve dvd satışı dışında satılan diğer eşyalardan elde ettiği bir gelir var. T-shirt, kupa, saat, anahtarlık vs. satışından bahsediyorum. Onun dışında daha ne gelirleri var kimbilir. Ben Budapeşte'de Orkestra eşliğinde Müzik konserine denk gelmiştim mesela. Onun dışında dünyanın bazı yerlerinde bazen geçici müzeleri kuruluyor vs. Ki Game of Thrones'un son sezonu -görsel efektler olsun, harcanan zaman ve para olsun- gerçekten çıtayı oldukça yukarı çekti. Ben son sezonun 1 yıl ötelenmesini bile buna bağlıyorum. Sömürebildikleri kadar sömürmek istiyorlar.

Yani bu bekleme bizim için olumlu olabilir. Netflix güzel ve özenilmiş bir iş ile gelecektir diye düşünüyorum.

• Arkadaşlar ilk 4 kitabı set olarak alıp bir çırpıda bitirdim. Açıkçası kitap serisine başlamaktaki amacım oyunları oynamadan önce backstory hakkında bilgim olması idi. İlk 2 witcher oyununu oynamadım. 3. oyunu dlc ler hariç bir şekilde bir kere bitirdim 2 yıl önce ve ana hikayeden pek bir şey anlamadım. Önce kitapları okuyup hikayeye hakim olarak ilk oyundan başlayıp üç oyunu da oynamak istiyorum. Şimdiye kadar çevrilmiş 4 kitabı da okudum ama içimde ukte kaldı. Ekstralar hariç ana hikaye kitaplarını yani bundan sonraki çevrilecek 3 kitabı da bekleyip okuyarak mı oyunlara başlamalıyım? Bunun için yaklaşık 1 yıl daha beklemeye değer mi? Ana serinin son 3 kitabını okumadan oyunlara başlamamla çok bir kaybım olur mu hikayeyi anlamada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkvelioglu

Arkadaşlar ilk 4 kitabı set olarak alıp bir çırpıda bitirdim. Açıkçası kitap serisine başlamaktaki amacım oyunları oynamadan önce backstory hakkında bilgim olması idi. İlk 2 witcher oyununu oynamadım. 3. oyunu dlc ler hariç bir şekilde bir kere bitirdim 2 yıl önce ve ana hikayeden pek bir şey anlamadım. Önce kitapları okuyup hikayeye hakim olarak ilk oyundan başlayıp üç oyunu da oynamak istiyorum. Şimdiye kadar çevrilmiş 4 kitabı da okudum ama içimde ukte kaldı. Ekstralar hariç ana hikaye kitaplarını yani bundan sonraki çevrilecek 3 kitabı da bekleyip okuyarak mı oyunlara başlamalıyım? Bunun için yaklaşık 1 yıl daha beklemeye değer mi? Ana serinin son 3 kitabını okumadan oyunlara başlamamla çok bir kaybım olur mu hikayeyi anlamada?
    İngilizcen iyiyse kesinlikle seriyi okumaya devam etmeni tavsiye ederim. Kitaplari bitirmeden oyunları tekrar oynamaya çalışırsan çoğu şey yine eksik kalacak çünkü daha hikayenin yarısında sayılırsın. 2 hafta önce 7. kitabı bitirdim ve sonrasında Witcher 2'ye başladım.(3ü de geçen sene bitirmiştim.) Konuya hakim olmanın verdiği keyif çok başka oluyor, olan biten çoğu şeyi mantıklı olarak yorumlayabiliyorsun

Edit: Oyunlar 7. kitabın bittiği yerden yaklaşık 5 sene sonrasında başlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trise -- 13 Temmuz 2018; 9:12:43 >

• Trise kullanıcısına yanıt
    O kadar iyi ingilizcem yok malesef.

• Baptism of Fire ne zaman çıkacak? Bilgisi olan var mı?
  • 5. kitap ne zaman çıkacak ? Hiç haber görmedim bununla alakalı .
  • yeni kitaptan ses var mı?
  • 2019'da çıkacak diye biliyorum. Eğer erkene alırlarsa Kasım aylarında da yayınlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umTsS -- 16 Temmuz 2018; 1:19:26 >
  • umTsS U kullanıcısına yanıt
    2019 değil de 2019'a doğru çıkacakmış. Bu sefer baya bekletecek bizi.
  • Beyler bu seri niye bu kadar tuttu?

Beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönleriyle yazar mısınız?

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.