Şimdi Ara

ThermalDesignPower'TDP''FX9370!'(İşlemcilerin tükettiği güçler) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
9
Favori
8.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbuldan dolar alirken 2 gun gec aldim kurdan biraz zararim oldu 900e gelcekti ama salaklik yaptim siyasetten dolayi piyasa hareketli ya duser dedim dolar dusmedi ben alirken 2.3 gordu sansa yoksa ucuza gelicekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

İstanbuldan dolar alirken 2 gun gec aldim kurdan biraz zararim oldu 900e gelcekti ama salaklik yaptim siyasetten dolayi piyasa hareketli ya duser dedim dolar dusmedi ben alirken 2.3 gordu sansa yoksa ucuza gelicekti

Hoca burdan alsan 1000 TL ye 770 alır diger parcalar icin para biriktirirdin.
  • Bende baktim ya istanbula gelince arkadasimla aldik ayni parcalari bakim dedim ne kadar kar ettim diye 1000tl yakin kar var ama insanoglu ac :) neden ac kurdan zarar ettigim 100 tl ye kafam takildi :) hahaha
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Koskaca cpuboss sitesi fx9370 in yükte 178w tükettiğini söyleyerek yanlış yapıyor sanırım.Sonrada o kadar yükte kullanamayız felan diyorsunuz.Kendi ölçtüğünüz değerler herzaman doğru resmi bir sitede yayınlanan resmi sonuçlar yanlış.Hangi alemde yaşıyorsunuz.Tamam kardeşim benim param var.İ7 alırım sende gider fx9590 alırsın bu senin bileceğin iş.Ama yalan yalnış yorumlar yapıyorsun.Belki tükettiği w ile i7 işlemci parası çıkmaz ama bizim konumuz bu değil.Bizim konumuz hangi işlemcinin yükte kaç w tükettiğidir.Cpuboss sitesi açıklamış.Boşuna burda yorum yapıp vakit öldürüyoruz.Amd sıcaklık ölçen programlarda olduğu gibi diğer prgramlardada yanlış rakamlar gösteriyor.Dediğim gibi biri çıkmış bana 20 derecelik ortamda fx işlemcim 13 derece oluyor.Akıl var mantık var.Sen oda sıcaklığının altına nasıl düşeceksin.Çoğu bilgisizler doluşmuş foruma.Biraz araştırıp konuşsalar yada konuşacağı kelimeyi araştırıp söylese çok daha iyi olur ve geveze gibi sürekli şu konuya mesajlar gelmez.Kendinize yediremiyorsunuz herhalde AMD nin yüksek güç tükettiğini.Bana diyorsunuz ya kazık yedin i7 aldın diye.

He bide şey var.Yükte işlemcim şu derecede diyorsunuz ve buna güvenerek oc yapıyorsunuz valla dikkat edin zarar vermeyin güzelim fx işlemcilerinize.
    Hadi kalın sağlıcakla
    İyi Forumlar...

• Hafiz sakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Boşversene bunları kaale almaya değmez. Konu fail. Kullanıcılar da konuyu açan da yanlış bilgiler vererek insanları + kendilerini kandırmakta. Konu kapanmalı.
  • quote:

islemci sicakligi 20-23 bosta . Yuk altinda max 49 derece . Max 74 wat . Kendi yaptigim test bana yeter artarda bile . Kuusura bakmayinda bos laflar yani . Hayde iyi forumlar
    1.5 hafta sonra amerikadayim yine birsey isteyen varsa pm atsin :) yardimci oluruz .

Koy OCCT programıyla 3dk - 5dk'lık yapılmış bir test esnasındaki SS bakalım sıcaklıklarına. Yalan söyleme yeter artık. İşlemcin senin en az 175w güç tüketir yük altında. Ne 74 wattı ? İnsan bu kadar da yalan söylememeli yaw.
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Haklısın
  • taaaam reisler taaaam haklısınız . o değerleri ömründe yakalayamazsınız sizde farkındasınız ama siz haklısınız taaam
  •  ThermalDesignPower'TDP''FX9370!'(İşlemcilerin tükettiği güçler)

11.32V'da PC nasıl çalışabiliyor, 12V'daki tolerans %5 değil miydi? Böyle bir durum mümkün mü?(gerçekten merak ettiğimden soruyorum, yoksa yazılım yanlış ölçer diyip geçeceğim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso

quote:

Orijinalden alıntı: Hasan07-36
    Normal kullanımda AMD güç tüketimiyle, Intel parasını çıkarır ama 10 yılda falan çıkarır. Kimse de bu kadar uzun süre aynı işlemciyi kullanmaz.

Ben olayın bu yonuyle ilgileniyorum.Su anki fiyatları bilmiyorum netten de bakmadım.Yanımdaki kasada Impact var 900TL idi.4770K aldık 1000TL de ona verdik.Oldu 1900TL ve makina da standart kullanılacak.Medya+Oyun arkadas da mesela gitti.1300TL verdi Formula Z+9370 aldı.Aradaki 600TL lik farkı kac senede kapatırım.Ayrıca ekstra verdigim kısmın pratikte bana ne getirisi olur.Intel yıllarca Extreme Edition dedi aynu islemciyi birkac yuz MHZ farkla inanılmaz paralara sattı.Sonra bu da yetmedi.Her islemci ile OC yapılmasın dedi K ekledi.FSB sabitledi.Yetmedi ucuz anakartla OC olmasın dedi onu da kısıtladı.
    Kimse gunde 24 saat oyun oynayamaz.Zaten vucut dayanmaz.Gunde 5 saat oynadın diyelim.Onun dısında islemci bosta calısacak.Soba deniyor benim cıkıs noktam bu zaten bu onyargıya katılmıyorum.3930,4930 alıp 4.5,4.8 yapılınca soba olmuyor.Aynı islemci deniyor bence degil voltajı farklı,hızı farklı,OC kapasitesi farklı; OC olmuyor deniyor şste arkadas 9370 almıs ve 26.5 carpanı ile 5300 gormus.Sonra bu islemcileri aldın 290X ya da 780Tİ aldın.Besliyor mu gayet rahat besliyor.Butun soylediklerim normal ev kullanıcısı icin zaten profesyoneller en iyisini alsın.Tek fark nerede olur alan kisi amatorce de olsa Blue Ray convert,zip vs ile ugrasıyorsa Intelde 3 saat suruyorsa AMD de 4 saat surer.Su da var.Birebir aynı anakartı tercih ettin.AMD nin Sabertooth u 500TL iken Intel de 800TL idi.İdi diyorum yakında bakmadım.
    Arada hakaret,alay olmadıkca butun yorumlara saygı duyuyorum.Ayda 10TL farketsin ki o bile abartı geliyor ama oyle olsun.400TL,600TL farkı kapatmak cok zor

Hocam zaten parasını çıkarmıyor. Testlerden onu anlıyoruz ama bu konudaki testlerden değil. Benim de asıl anlatmak istediğim şey bu. Bu konudaki testlerin yöntemi, mantığı tamamen yanlış. Olsa olsa aynı mimarideki işlemcilerde biraz işe yarayabilir ki AMD, Intel arası farkı ölçmekte hiç mantıklı değil. Intel i7 4770K tek çekirdek gücü olarak rakipsiz. Tek çekirdek kullanan uygulamalar ağırlıktaysa tercih edilmeli ama bu durumda i5 de kullanılabilir. AMD FX 8350 ise çok çekirdek destekleyen uygulamalarda çok hızlı. i7 3770K ile benzer performans gösteriyor ama render vs. için i7 4770K'dan yavaş. Oyunlar için çok büyük farklar yok bu işlemciler arasında.

Intel'in Extreme i7 modelleri ise şu an rakipsiz durumda. Bu işlemcilere FX 9570'de rakip olamaz. 6 gerçek çekirdek + 6 sanal çekirdek destekli ve çarpanı kırık. IHS lehimle yapıştırıldığı için Ivy Bridge ve Haswell'den daha az ısınıyor ve daha iyi O.C. oluyor. Ama bu işlemcilere ihtiyaç duyacak kesim çok dar. Belki %1 bile değil. Belki de üst seviye pazarı çok dar bir pazar olduğu için AMD, Extreme Intel'lerin karşısına rakip çıkarmıyor.

• HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Sen neye uğraşıyorsun arkadaş. bırak bunları yahu.salıver kendi haline.
    Amd sistem intele göre fazla eletrik harcar. Ben ikisinide kullandım.
    x6 1090t den tutta fx6100 üne kadar kullandım.
    Sonra inteli deneyeyim diye geçtim inetele.
    eski ölçümlerim olsa idi onları da paylaşırdım.Silmişim.
    Özellikle büyük harfle yazıyorum.
    AMD NİN GÜÇ YÖNETİMİ İNTELE GÖRE ZAYIFTIR. AMA BU FARK DAĞLAR KADAR DEĞİLDİR.
    EV KULLANICISI OLARAK BİZLERİ FAZLA ETKİLEMEZ. EN FAZLA 40-50 WATT DAHA FAZLA ELEKTİRK HARCARSINIZ.
  • quote:

600 TL islemci + anakat ( amd fx 9370 + gbyte 990FXA-UD5 ) aldik olay oldu :) ben memnunum canavar gibi tas gibi eminim burda amdyi elestiren insanlar 600 TL islemci + anakart alcak olsalar dusunmeden alirlardi intelcisi bile amd alirdi :) bos yorumlar bos konusmalar kusura bakmayinda yani . İmkan olsa laf soleyen herkes alirdi . Gigbayte gtx 770 oc 2gb 256bit aldim bide toplamda 1100e geldi bana kur bu aralar yuksek oldugu icin dolarida pahalidan aldim yoksa 990 tl falandi elestiriosunz ama bos elestiriosunz . Ne wat cekerse ceksin nekadar isinsada alirdinz bu fiyatlara o yuzden elime oyunu yapmanin manasi yok yani . Takim tutar gibi savunuosunz :) ilginc . Ben benim aldigim degerlere bakarak memnunum diorum sikinti yok 83 tl fatura odedim gecen ay bu ay 86 tl :) islemci sicakligi 20-23 bosta . Yuk altinda max 49 derece . Max 74 wat . Kendi yaptigim test bana yeter artarda bile . Kuusura bakmayinda bos laflar yani . Hayde iyi forumlar
    1.5 hafta sonra amerikadayim yine birsey isteyen varsa pm atsin :) yardimci oluruz .

Hocam konu o değil. Almışsınız hayırlı olsun. 700 TL'ye FX 8350 + Gigabyte 970A DS3P almamış olsam o fiyata ben de alırdım. Almazdım demiyorum. Ama bizim konumuz bu değil. Ben daha hiç Intel işlemci almadım. İmzamı da görebilirsiniz. Hatta o imzayı da kendim hazırladım. AMD fanıyım anlayacağınız. Ama eğri oturup doğru konuşmak lazım. Yaptığınız testlerin mantığı hatalı. Hadi oda sıcaklığı 20+ dereceyken 13 derece gösterebiliyor. Bırakın oda sıcaklığını altında 40-50 dereceden daha sıcak olan kuzey köprüsü, solunda ise yine 40 derece civarı çalışan mosfetler varken 13, 15 derecede çalışması mümkün değil.

• Genelde Bios taki sıcaklıklar her zaman dogru olmayabiliyor.Orda 20 de gosterse islemci 40 derecede calısıyor olabiliyor.Ben de suna inanıyorum.Benim testlerde gordugum FX bosta 75W civarı harcarken full de 170W civarı harcaması normal ve mantıklı geliyor.Arada fark mutlaka var.Benim G3220 CPU Z 53W diyor.4770K da 84W sanırım.OC ile 120-130W olsun.Arada her zaman 50W-100W lık bir fark var.Bunu ben kabul ediyorum.

Bunlarla da hicbir ilgim yok.Bunu alanlar zaten bilerek alıyor."Soba" deniyor.İroni yapalım hadi soba kurmayalım FX karsısında ailece ısınırız gibi bir durum var mı yok.Bu islemci yanıyor mu yanmıyor.Isınıp 1GHZ dusuyor mu dusmuyor.Gayet guzel biraz sıcak da olsa isini yapıyor.Senin duruma gore 400TL-1000TL cebinde kalsın diyor.Benim ilgilendigim tek kısım burası ayrıca eski AMD var.990FX e takım calıstırabiliyor musun,calıstırabiliyorsun.Olay sadece ihtiyac olayı da degil cogu arkadas merak ettigi icin 2600 varken 3770, o varken 4770K o varken de 4820 geciyor.Dolayısı ile devamlı maddi olarak zarar goruyor.Ev kullanıcısından bahsediyoruz ve %80 film,muzik,oyun icin kullanıyor.

• Aksam priz olcumleride gelicek . Deneme yapmami istediginiz program varmi baska ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam guncel oyun testleri yapabilir misin?770 in diger islemcilerle benzer perf. verip vermedigi gormek icin
    Bir de convert olabilse mesela 50GB Blueray dosyasını Xvid yapam gibi mesela
  • Ekran kartinimi diyorsun gtx 770 oc 2gb ?

• Evet hoca Ekran Kartı
  • Highwoltage yalan soleme yeter artik demissin :) komiksin fail seni kandirma yalan soleme yeter artik demissin ben zaten ss koymusum oraya ben ne yalan solicem :) tutulmussun :) sakin ol :) kaptirma kendini bu kadar ben sadece yaziyla deger paylasmadim ssle degerler paylastim oraya :) incelemedigin belli oluyor . Aida64 degerleri yalan gosteriyorsa aida64 e mail at yalan solemeyin de amd islemci degerleri icin :) kaptirma kendini :)

• Tamam baskan deneme yapmadim hic ekran kartiyla daha oyun bile oynamadim :s

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.