Şimdi Ara

ThermalDesignPower'TDP''FX9370!'(İşlemcilerin tükettiği güçler) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
393
Cevap
9
Favori
8.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • prime95 veya occt stres testinde sıcaklık kaç derece oluyor?

bu arada aida64 de gördüğün değerler overclocksuz değeler ile aynı. Yani yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Soğutucu ne?

Xigmatek Gaia push-pull yapılı kasa içi sogutması yetersiz kalıyor sanırım sıcak hava hızlı boşaltılmıyor yeterince.
    iyi kasa soğutması + 2 tane high performance 120MM fan lazım. 1800RPM + 76CFM+ felan. 108CFM felan 2 tane 120MM fan birde TG3 Macum olsa...
    şu anda kullandıgım fanlar 1400 RPM civarı.

@Hobar
    70C geçer muhtelemen Core o kadar ileriye hiç gitmedim 65 de kapatırım OCCT yi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 18 Mart 2014; 12:48:57 >
  • quote:

LN2 ile oda sıcaklığın altına düşülebilir diye önceki yorumumda yazmıştım.
    Demek istediğim,
    i7 ile test yapıyorum cpuboss sitesindeki değere ulaşıyorum.AMD ile test yapılıyor cpuboss sitesindeki değere ulaşılamıyor.Bunu nasıl açıklayacaksınız?
    @tersol

GTA 4,Thief,TombRaider ve XPlane 10 var yüklü olan.Şimdi oyundaki teste başlayacağım.
    Çift monitör kullanacağım.Birinde oyun oynarken diğerinde core temp açık olacak.Anca böyle yapabilirim.
    @xxxone

Çekirdeklerin modüler yapıda olması yüzünden kaynaklanıyor bu durum amd de yoksa testler aynı... ama sonuçlarda doğru oyun esnasında durum devam edecek bu kadar elektrik çekmeye ve ilk mesajımda olayı detaylı olarak zaten açıkladım... Baska bir detayın anlamı yok prime 95 açıpta eğer watt değerleri görünseydi 8320 160watt elektrik bile çeker... ama konumuz bu değil neden hala buraya çekiliyor açıkladığım halde anlamıyorum... p95 işlemciyi son demlerine kadar kullanıyor bunu günlük hayatta yapamayız... (belki bi virüsle ^^) sadece sizin için konuya tekrar yazdım insanların kendi aralarında tartısıp yeni fikirleri olan fikri konusmalarına bakıyordum fakat yardımcı olmak istedim...

Bu arada priz olayını denedim 58watt değilde 95watt çektim prizden (harddiskti zarttı zurttu fanlardı sanırım doğru bir değer... gpu onboard bu arada işlemcide fx6100...) ayrıca denememede gerek yokmus googlea yazsam oyun esnasında insanların yaptıgı testler varmıs 6100 ve gts250 ikilisinin oyun içinde 230watt tükettiğini gördüm çok çok iyiydi :)

• 15dk açık bıraksan 85i görür o

ayrıca turbo performansı düşürüyor. 4.2 de turbo kapalı aldığım cinebench r15 skorunu turbo açık 4.4 de alabiliyorum. Turbo açık yüke bindiğinde hepsi birden max hızda çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Mart 2014; 12:54:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: svaaa

Ben memnunum performans acisindan 5.3ghz aliyorum sadece carpan degistirerek sicaklik max 53 derece full yukte

Performans açısından memnun olduğun herhangi bir test yayınlayabilir misin ? Cinebench ya da başka bir işlemci odaklı test. Ya da stabil olduğuna dair herhangi bir test ? OCCT programını kur stress testine sok 3dk tut ss'ni ekle de görelim bakalım. 3 dakika diyorum öyle 1saat falan da değil.. Böyle atıp tutarak insanları salak yerine koyma. Kendini de kandırma.
  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    O zaman benim i7 stress testte cpuboss sitesindeki değere ulaşıyor AMD niye ulaşmıyor buna bi açıklık getirirsen sevinirim.
  • En doğrusu prizden ölçmek. Aynı oyunlar ile karşılaştırarak. %100 yükte aşağı yukarı ne kadar çektiğini biliyoruz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

15dk açık bıraksan 85i görür o

ayrıca turbo performansı düşürüyor. 4.2 de turbo kapalı aldığım cinebench r15 skorunu turbo açık 4.4 de alabiliyorum. Turbo açık yüke bindiğinde hepsi birden max hızda çalışmıyor.

hocam ben şunu denedim

1.45V LLC ON yükte 60C geçmiyor 58 de kalıyor çekirdek.
    1.48-1.5V LLC on olunca soğutmanın sınırına dayanıyor 65 geçiyor 70 e doğru yavaşlıyor muhtemelen 75 felan kalır.

Ben tekrar 4 ghz 0.435V + OFFSET LLC OFF geçtim.(aslında 0.375 de stabil kullanıyordum 4-5 aydır değişiklik olsun dedim az önce )
    bunda max 40-45C görüyor ortama göre CORE, yük altında 1.344-1.356V bu şekilde kullanıyorum günlük olarak.

• quote:

O zaman benim i7 stress testte cpuboss sitesindeki değere ulaşıyor AMD niye ulaşmıyor buna bi açıklık getirirsen sevinirim.

Modüler çekirdek yapısı yüzünden olduğunu söyledimya işlemcilerin istüne bu tip işlemlerle tam yük bindiremiyoruz aida testiyle oyunlardada zaten olay çoklu işlemin intelin 1 modül 2 yapay çekirdek yapısından daha rahat çoklu işlem yapabilmesi için geliştirilmiş bide maliyet açisindan daha rahat çünkü her modüle 1 tane l2 cache düşüyor ve bu bellekte intelde oldukca fazla :) her çekiredğe ayrı ayrı tam yüklenemiyo çekirdekler yükleri kendi içlerinde paylaşıyo %100 çalışsa gibi prime 95 gibi tam watt değerini almıyo aida testlerinde ve oyunlarda :) sanırım açıklaması bu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: crazymania56

quote:

hocam ben şunu denedim

1.48-1.5V LLC on olunca soğutmanın sınırına dayanıyor 65 geçiyor 70 e doğru yavaşlıyor muhtemelen 75 felan kalır.

Ben tekrar 4 ghz 0.435V + OFFSET LLC OFF geçtim.(aslında 0.375 de stabil kullanıyordum 4-5 aydır değişiklik olsun dedim az önce )
    bunda max 40-45C görüyor ortama göre CORE, yük altında 1.344-1.356V bu şekilde kullanıyorum günlük olarak.

Çekirdek sıcaklıkları gerçeği yansıtmıyor bence. aida64 ün gösterdiği cpu nun kendi sıcaklığına bak. 4.2ghz için 1.27, 4.0 için de 1.24 gibi bir voltaj yeterli. fazlasına gerek yok. güç tüketimi fazla artıyor. Bu arada llc ne yav. o anakartın evo lu modeli var bende öyle birşey görmedim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Mart 2014; 13:28:48 >

Bana kalırsa hala yanılıyorsun.Prizden ölçümler gelsede neyin doğru neyin yanlış olduğuna baksak.
  • Ölçümler prizden yapılsa da her sistemdeki bileşenlerin boştaki tüketimi ve güç kaynağının anlık verimliliği bilinemeyeceğinden ölçümler yine pek doğru olmaz. Ancak fikir verirler.
  • @
    quote:

quote:

Orijinalden alıntı: crazymania56

quote:

hocam ben şunu denedim

Çekirdek sıcaklıkları gerçeği yansıtmıyor bence. aida64 ün gösterdiği cpu nun kendi sıcaklığına bak. 4.2ghz için 1.27, 4.0 için de 1.24 gibi bir voltaj yeterli. fazlasına gerek yok. güç tüketimi fazla artıyor. Bu arada llc ne yav. o anakartın evo lu modeli var bende öyle birşey görmedim ben

1.27V da bu işlemciler çalışmaz, evo da vardır CPU Load Line Calibration hem de daha iyidir.

işlemcilerin turbo boşta 1.425V yükte 1.30-1.34V. Safe voltaj sınırı 1.55V ama 1.60V+ kullananlar var custom water loop ile uzun süredir bir sıkıntı yaşamadılar.

4.5 GHZ, 1.48V-1.5V da görüyor benim işlemcim bu anakartta daha iyi anakart olsa daha çok bile görebilir.

ben günlük 1.34-1.356V da 4ghz kullanıyorum.

@cinayet13
    Telefondan yazmaya ayar oluyorum senin işlemci gelince haber ver 7870 XT ile HDD söküp getireyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 18 Mart 2014; 14:06:29 >

• Ya çok kararsızım 3770 planlarım var 9370 ile 3770 arasında kaldım 3770 daha az maliyet çıkartır bana bitane pegatron anakart bulsam sırf işlemci maliyetim olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 18 Mart 2014; 15:11:39 >
  • GTA4 DE MİN:30W MAX:48W
    THİEF DE MİN:25W MAX:40W ANLIK 53W GÖRDÜM
    TOMB RAİDER MİN:25W MAX:37W
    XPLANE 10 MİN:32W MAX:50W

Yaklaşık bu değerleri gördüm.İşlemci gücünden daha çok yararlanan oyunlarda bu değerler daha da artacağına inanıyorum.
  • Arkadaşımda fx6300 ile m5a78lm usb3 var.Bendede İ7 4770K+MSI z87ı var.Bendeki ssd+güçkaynağı+hdd yi onun pcye takıp prizden ölçüm yapmak istiyorum fakat priz ölçer bulamadım bir türlü.Birde ben sıvı soğutma kullanıyorum ve sıvı soğutmamda iki fan var ayrıca pompa sata kablosuyla bağlı.Arkadaşta ise cooler master t2 mini soğutucu var.Bu fark yaratırmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

Ya çok kararsızım 3770 planlarım var 9370 ile 3770 arasında kaldım 3770 daha az maliyet çıkartır bana bitane pegatron anakart bulsam sırf işlemci maliyetim olacak

3770 al, alabiliyorsan K al hatta derdim ama sen OC yapmıyorsun, 3770 al.
    4770 zamanı bile geçiyor yavaş yavaş.İ7 2600 İÇİN Z68 çipset vardı.Sonra i7 3770 ile birlikte z77 çipset çıktı.Eski nesil i7 2600 yeni nesil z77 çipsete takabiliyorduk.Bundan sonra soket değişti.i7 4770 ile z87 çipset geldi.Burdan intelin 2 yılda bir soket değiştirdiği kanısına varabiliriz.Z97 çipsetli anakartlar duyruldu.Yani z97 çipset anakarttan hemen sonra İntel tekrar soket değiştirecek demek.
    Sana tavsiyem elindeki işlemci ddr4 çıkıp piyasaya oturana kadar idare eder.DDR4 çıktıktan sonra yeni i7 li sistem toplarsın belki o zaman i7 5770 felan çıkar.
  • digi+ ayarlarından ilk seçeneği(sanırım cpu load calibrationdu) high. daha sonra aşağılarda standart olan bir ayar daha var. onu da asus optimized yap.
    işlemciyi 4.2ghz turbo kapalı olarak ayarla. voltajı da eksi 0.01875 yap.

8320 için güç tüketimi, ısınma, performans açısından en uygun ayar bu. OCCT de stabil bu şekilde. 4.2 den sonrası film kopuyor ve iyi soğutma istiyor.

cpu load calibration ve voltajı otomatik de bırakırsan 40w fazla güç tüketiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 18 Mart 2014; 15:29:10 >
  • quote:

digi+ ayarlarından ilk seçeneği(sanırım cpu load calibrationdu) high. daha sonra aşağılarda standart olan bir ayar daha var. onu da asus optimized yap.
    işlemciyi 4.2ghz turbo kapalı olarak ayarla. voltajı da eksi 0.01875 yap.

8320 için güç tüketimi, ısınma, performans açısından en uygun ayar bu. OCCT de stabil bu şekilde. 4.2 den sonrası film kopuyor ve iyi soğutma istiyor.

cpu load calibration ve voltajı otomatik de bırakırsan 40w fazla güç tüketiyor

ben yapamam bende digi VRM yok, analog VRM var.

voltaj -0.018 de LLC high, benden çok voltaj vermiş olursun ama yine de :)
    1.4-0.020=1.38 LLC High -> 1.36-1.39V olur muhtemelen.

He overclock yaparken voltajı otomatikde bırakmışsın, he işlemciyi ateşe atmışsın aynı şey :p Evo alsam iyi edermişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymania56 -- 18 Mart 2014; 15:42:21 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.