sb-e olan versiyonu eskisine göre 5-6 dereceye kadar daha soğuk tutuyormuş işlemciyi ama test etmeden söylemek tamamiyle hayal.
5-6 derece fark olamaz. Tamamen sallamasyon bir bilgi.
quote:
Orijinalden alıntı: egeliilkerr
Soğutucun hayırlı olsun hocam bende de Nh d-14 var.2600k işlemcim var.Sen test sonuçlarını paylaş ben de noctua ile olanları paylaşırım iyi bir karşılaştırma olur herkes için
Benim için sesi çok önemli senden sese dair yorumları bekliyorum hocam
Testlerde noctuadan biraz daha sesli olduğu çıkmış kullanıcı yorumu olarak sesteki durumunu merak ediyorum.
hocam sizin sisteminiz ztn hazır.neden önce siz test sonuçlarınızı bizimle paylaşmıyorsunuz.eğer inceleme yapıp paylaşırsanız açıklayıcı güzel olur.alacak olanlarda fikir sahibi olmuş olur.arkadaşın thermalright gelincede o da testini yapar ztn.bu arada thermalright true sprit 14 var bendede işlemcim 2600 k bende müsayit bir zamanda testleri eklerim ilgilenenler bakarlar
şunu da söyliyeyim kasam tamamiyle teneke bende yan kapak yok ve arkadaki 12 lik fanım çalışmıyor ona göre bu bilgiler ışığında değerlendirmeye gireceğim ben
quote:
Orijinalden alıntı: aga61
şunu da söyliyeyim kasam tamamiyle teneke bende yan kapak yok ve arkadaki 12 lik fanım çalışmıyor ona göre bu bilgiler ışığında değerlendirmeye gireceğim ben
Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3 anakart ve 2600 k işlemci ve Noctua NH-D-14 ile biraz önceki deneme sonucu
Soğutucun hayırlı olsun hocam bende de Nh d-14 var.2600k işlemcim var.Sen test sonuçlarını paylaş ben de noctua ile olanları paylaşırım iyi bir karşılaştırma olur herkes için
Benim için sesi çok önemli senden sese dair yorumları bekliyorum hocam
Testlerde noctuadan biraz daha sesli olduğu çıkmış kullanıcı yorumu olarak sesteki durumunu merak ediyorum.
hocam sizin sisteminiz ztn hazır.neden önce siz test sonuçlarınızı bizimle paylaşmıyorsunuz.eğer inceleme yapıp paylaşırsanız açıklayıcı güzel olur.alacak olanlarda fikir sahibi olmuş olur.arkadaşın thermalright gelincede o da testini yapar ztn.bu arada thermalright true sprit 14 var bendede işlemcim 2600 k bende müsayit bir zamanda testleri eklerim ilgilenenler bakarlar
Noctua'nın kendi macununu kullandım hocam
quote:
Orijinalden alıntı: egeliilkerr
montajda bi hata var galiba işlemci sürekli throtting yapıyor çarpanı düşürüyor ısı özellikle 3.çekirdek 97 dereceye vuruyor.
Bu arada işlemci fanının çok hızlı dönmesinden senelerce çeken biri olarak bir şey tavsiye edeyim... Speedfan programıyla fan hızını düşürün ve gürültü epey fark ediyor...
Tesadüfen bile 1 arkadaş görüp bu gürültüden kurtulsa güzel olur...
canım sıkıldı bi daha da şimdi uğraşamam montajla falan yarın bakıcam artık kusura bakmayın.
iade veriyorum soğutucuyu, h100 alacağım.ya da xigmatek alacağım. sb-e nin resimlerini birazdan upload edeceğim. iyi forumlar.
resimlere bakarak mı soruyorsun yoksa iade ettiğim için mi ? eğer resimlere bakıyorsan kesinlikle temas yok iade ettiğim için soruyorsan 3 saat uğraştım montaj hatası olmasın diye.
tek fanlı ve sessiz bir soğutucu alıcam.fanlar tam yükte iken nerde olduklarını belli ediyorlar.
anakartı zorluycak ağırlığı yok gayet normal ağırlık
quote:
resimlere bakarak mı soruyorsun yoksa iade ettiğim için mi ? eğer resimlere bakıyorsan kesinlikle temas yok iade ettiğim için soruyorsan 3 saat uğraştım montaj hatası olmasın diye.
tek fanlı ve sessiz bir soğutucu alıcam.fanlar tam yükte iken nerde olduklarını belli ediyorlar.
resimler görünmüyor bilgine , bakmadan sordum, garanti kapsamında iade edin
Cok agır ne bu yaw araba radyatöru gibi
iade ettim para iadesi istedim
quote:
Orijinalden alıntı: gacvokem
quote:
resimler görünmüyor bilgine , bakmadan sordum, garanti kapsamında iade edin
iade ettim para iadesi istedim
Arkadaşlar Thermalright Silver Arrow sb- e sırasıyla corsair H-100,H50,Noctua nh-d14,c14 Cooler master v8,v10 hepsinden daha iyi soğutuyor.
Montajı doğru yapılırsa anakartı yamultması kesinlikle mümkün değil.Tek problemi büyük yan fanlar ve uzun soğutuculu ramler.
Uyumsuzluk problemi yaşayanlar, Noctua NH-D14 tercih edebilir.
Corsair h100 den gayet iyi bir soğutucu ayrıca standart fanlar ile 3.kademede bildiğin elektrik süpürgesi.
Not:testlerinizi yaperken LİNX AVX ile yapınız.O zaman gerçek ısınmayı yaşayabileceksizniz.
i7 2700 k 1.45v 82 derece max ısı oda sadece 2 çekirdeği.Ve fanları sesli değil,sesi var diyeni döverler.
quote:
Orijinalden alıntı: mbtaskale
Arkadaşlar Thermalright Silver Arrow sb- e sırasıyla corsair H-100,H50,Noctua nh-d14,c14 Cooler master v8,v10 hepsinden daha iyi soğutuyor.
Montajı doğru yapılırsa anakartı yamultması kesinlikle mümkün değil.Tek problemi büyük yan fanlar ve uzun soğutuculu ramler.
Uyumsuzluk problemi yaşayanlar, Noctua NH-D14 tercih edebilir.
Corsair h100 den gayet iyi bir soğutucu ayrıca standart fanlar ile 3.kademede bildiğin elektrik süpürgesi.
Not:testlerinizi yaperken LİNX AVX ile yapınız.O zaman gerçek ısınmayı yaşayabileceksizniz.
i7 2700 k 1.45v 82 derece max ısı oda sadece 2 çekirdeği.Ve fanları sesli değil,sesi var diyeni döverler.
h100 kullandınız mı ? 1.6v ile sıcaklıklar ne alemde ? 1.6v ile 2500k da sıcaklıklar istemediğim derecede idi,memnun kalmadım.200 lira para veriyorum ve 100 ve üstü derecelerde geziniyor.ayrıca ses fan sesi olarak değil ama hava sesi olarak %100 ayarda gayet kendini belli ediyordu ( uzay montaj) 1.5v veya 1.55v ile 90 larda tutuyor ama kişiden kişiye değişen bir memnuniyetten bahsettiğim için memnun kalmadım.kasa faktörü de önemli tabi ki. benim kasamda hiçbir şekilde hava sirkülasyonu denen şey yok. anakart yamultması da kesinlikle hayal.inanılmaz derecede destekli. ram e fansız olarak g.skill ripjaws ile temas da etmiyor. fanlar arka tarafa bakarken de temas etmiyor,fanlar üste doğruyken de temas etmiyor. 1.fanı lastikle tutturabilirsiniz herhangi bir şekilde performansa etkisi yok. kasanız big tower bir kasa ise soğutucuyu gayet güzel kullanabilirsiniz.ama 1.6v ve üzeri hayal oluyor maalesef.
bu arada resimleri toplu olarak upload edip de linklerini bir seferde alabileceğim bir site var mı ? merak eden arkadaşlar muhakkak vardır.
Valla bu voltaj ile H100 87 derecede tutuyor işlemciyi.TR Silver Arrow 82 Derece.....Linx AVX kullanırım.
1.6 v ile işlemciyi stabil tutmak sorun zaten başlı başına,sıcaklığı ölçsem anca Süper Pi de ölçerim oda gerçek değerleri vermez.
1.6 v ile hava soğutma hayal gibi biraz.
resimleri birazdan ekleyeceğim,kaliteleri konusunda şimdiden özür