Şimdi Ara

Thermalright'ın yeni işlemci soğutucusu Silver Arrow SB-E, Avrupa'da (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
0
Favori
12.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aga61

quote:

Orijinalden alıntı: egeliilkerr

quote:

Orijinalden alıntı: prenss1907

birader senin sonuçlar gerçekten çok iyi maaşallah diyeyim nazarım değmesin.ama nasıl oluyor anlamış değilim.abicim tam yükte max 46 mı görüyor şimdi yani.hemde o.cli voltaj vermişsin birde işlemciye.ha gerçi ben bu işlemciyi bilmiyorum belki bu işlemci böyledir.ama noctua yi biliyorum.kesin olarak söyliyeyim bu dereceleri noctua sayesinde görmüyorsun.ha noctua kötü değil yanlış anlama.benim demek istediğim bu kadar serin olmasında en önemli etken noctua değil.çünkü noctua d 14 den daha iyi soğutan modeller var.o yüzden senin işlemcinin bu kadar serin çalışmasında başka bir iş var.ya ben bu işlemciyi bilmiyorum bu işlemci serin çalışıyor yada senin ısı ölçerler problemli.aslında konuyu daha iyi bilen birileri açıklayıcı bir yazı yazsada öğrensek.neyse hayırlı olsun sistemin birader.ha bu arada sana bir link vereyim birader bir incelersenhttp://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/thermalright-silver-arrow-sb-e/zchart_table_big.png şimdi buradaki linkde noctua dh14 thermalright true sprit le tam yükte aynı performansı almış ikiside 76 derece olmuş.ama işlemci i7 3960x es 4.375 ghz 1.375 volt değerler böyle.şimdi tabiki işlemci farklı seninkiyle ama.sonuçta noctua bir thermalrihgttan performanslı soğutucu deil ikiside aynı ayarda performanslı.hatta thermalrightın silwer arrou daha serin daha performanslı noctuadan.işte bu yüzden senin sonuçlar bana çok şaşırtıcı geldi.böyle bir sonuç almanda ya işlemcin çok serin yada başka birşey neyse.açıklyan birileri çıkar şu sebepten diye inşaallah

Aşağıdaki de farklı bileşenlerle başka bir review ve testler var.Yukarıdaki site kadar bariz farklar yok Noctua ile arasında hatta Noctua daha önde.Hangisine inanalım ?

Bence sağlıklı karşılaştırma yapmak için diğer sağlam sitelerinde incelemelerini de beklemekte yarar var diye düşünüyorum bu konuda.

Sisteme gelirsek bende Asus Maximus gene -z gen 3 modeli var.İşlemcim intel 2600k

1,368 V 4,8 Ghz'ta 3 farklı sıcaklık programı + bios + ayrıca kasanın belirli yerlerinde ısı sensörleri taktım. Bunlarla ile karşılaştırdığımda en yüksek dereceyi veren şu anda sıcaklık 31.1 Derece olarak gözüküyor.Diğerleri 1-2 derece daha aşağıda oynuyor.

http://www.pc-experience.de/wbb2/thread.php?threadid=32951

soğutucu nedir ?

Bendeki soğutucu panelimde de mevcut bakabilirsiniz.

Noctua Nh-d14

• Aynı kalitede üretilmiş 6 heatpipe lı soğutucunun 8 heatpipelı olanı geçme şansı yok.
    Alman sitesi elin Taiwan lısına mı (Thermalright) Avusturya lısına mı sempati duyacak ?
    Ne de olsa onlar 2 devlet tek millet.
  • Bu sogutucuyu alacak adamin kasasi zaten mid tower olmuyor, yani kasaya sigmama olayi nadir görülür. Ayrica kulelerin yüksekligi tek kule tasarima sahip olan diger thermalright modellerinden archon kadar fazla degil (archon sigmadi diye kasa degistirdim)
  • benim soğutucum thermalright true sprit 14 işlemcim 2600k voltaj1.320 4.5ghz.oyun oynuyorum genelde 3-4 saaat sonra oyundan masa üstüne döndüğümde core temp max sıcaklık 61. olarak gösteriyor
  • h100 iyice kafamı kurcalamaya başladı arada 100 lira fark var ve en azından kafam çok daha rahat olacak.
    1. ram sıkıntısı yok
    2. boarda herhangi bir baskı olmayacak
    3. sıcaklıkla ilgili tereddüt kalmayacak
    4. vs vs
  • quote:

birader senin sonuçlar gerçekten çok iyi maaşallah diyeyim nazarım değmesin.ama nasıl oluyor anlamış değilim.abicim tam yükte max 46 mı görüyor şimdi yani.hemde o.cli voltaj vermişsin birde işlemciye.ha gerçi ben bu işlemciyi bilmiyorum belki bu işlemci böyledir.ama noctua yi biliyorum.kesin olarak söyliyeyim bu dereceleri noctua sayesinde görmüyorsun.ha noctua kötü değil yanlış anlama.benim demek istediğim bu kadar serin olmasında en önemli etken noctua değil.çünkü noctua d 14 den daha iyi soğutan modeller var.o yüzden senin işlemcinin bu kadar serin çalışmasında başka bir iş var.ya ben bu işlemciyi bilmiyorum bu işlemci serin çalışıyor yada senin ısı ölçerler problemli.aslında konuyu daha iyi bilen birileri açıklayıcı bir yazı yazsada öğrensek.neyse hayırlı olsun sistemin birader.ha bu arada sana bir link vereyim birader bir incelersenhttp://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/thermalright-silver-arrow-sb-e/zchart_table_big.png şimdi buradaki linkde noctua dh14 thermalright true sprit le tam yükte aynı performansı almış ikiside 76 derece olmuş.ama işlemci i7 3960x es 4.375 ghz 1.375 volt değerler böyle.şimdi tabiki işlemci farklı seninkiyle ama.sonuçta noctua bir thermalrihgttan performanslı soğutucu deil ikiside aynı ayarda performanslı.hatta thermalrightın silwer arrou daha serin daha performanslı noctuadan.işte bu yüzden senin sonuçlar bana çok şaşırtıcı geldi.böyle bir sonuç almanda ya işlemcin çok serin yada başka birşey neyse.açıklyan birileri çıkar şu sebepten diye inşaallah

teşekkür ediyorumevet dostum hatta bugünde prime95 de tam yük verdim ayrıca 3DMark06 ilede teste soktum sistemi stabilmi değilmi diye , sıfır hatayla bitti test tam stabiliteyi sağladım, vede tam yükte 46 dereceyi gördü sistem ekran kartıda 54 derece oldu , ha bu arada kasam haf 912 önde ve üstte 20 cm mega flov fan yandada ve arkadada 15cm stok fan var birde noctu başkada birşey yok
    buda 3dmark testi

Thermalright'ın yeni işlemci soğutucusu Silver Arrow SB-E, Avrupa'da

Thermalright'ın yeni işlemci soğutucusu Silver Arrow SB-E, Avrupa'da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 20 Mayıs 2012; 23:32:21 >

• h100 de birde su radyatörlerinde ses oluyormuş artık şansa kime patlarsa oyuzden sakat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gacvokem -- 21 Mayıs 2012; 12:24:44 >
  • ya iyi de ram işi hala muallakta
    soğutucu kullanıcam diye niye ramden olayım diye sormak geliyor board yapanlara
  • quote:

ya iyi de ram işi hala muallakta

Aslında RAM den olmak diye birşey de yok. Fan altına takacağınız RAM'ın soğutucusunu çıkarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

quote:

ya iyi de ram işi hala muallakta

Aslında RAM den olmak diye birşey de yok. Fan altına takacağınız RAM'ın soğutucusunu çıkarın

önerin için teşekkürler

anakart üreticileri ve soğutucu firmalar üst seviye bileşenlerden oluşan bir sistemde yüksek frekanslı ramler kullanılır deseler,bunların ramleri soğutuculu olur deseler,biz bu blokları ramlere değmeyecek şekilde yapsak deseler,adamlar ramlerindeki soğutucu plakaları çıkartmak zorunda kalmasa deseler,herkez soğutucusuz ram kullanmaz deseler,işlemci ile ram slotu arasını biraz daha mesafeli bırakalım deseler vs vs

• siparişi geçtim,thermalright gelsin montaj resimlerini ve test sonuçlarını foruma koyucam.noctua nh d-14 ile karşılaştırma yapabiliriz.
  • quote:

siparişi geçtim,thermalright gelsin montaj resimlerini ve test sonuçlarını foruma koyucam.noctua nh d-14 ile karşılaştırma yapabiliriz.

hayırlı olsun şimdiden.sizin işlemciniz ne peki?
  • quote:

quote:

siparişi geçtim,thermalright gelsin montaj resimlerini ve test sonuçlarını foruma koyucam.noctua nh d-14 ile karşılaştırma yapabiliriz.

hayırlı olsun şimdiden.sizin işlemciniz ne peki?

2500k
  • Piyasada alınabilecek en iyi soğutuculardan birisidir.Kendi bilgisayarımda 1 buçuk sene önce aldığım versiyonunu kullanıyorum ve çok memnunum.hiçbir şekilde ısınma problemi yaşatmadı, fakat takarken zorlandığımı hatırlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRaFTY_35

Piyasada alınabilecek en iyi soğutuculardan birisidir.Kendi bilgisayarımda 1 buçuk sene önce aldığım versiyonunu kullanıyorum ve çok memnunum.hiçbir şekilde ısınma problemi yaşatmadı, fakat takarken zorlandığımı hatırlıyorum.

AMD x6 1090t @4ghz değerlerinde kaç derece tam olarak ? sb-e olan versiyonu eskisine göre 5-6 dereceye kadar daha soğuk tutuyormuş işlemciyi ama test etmeden söylemek tamamiyle hayal.
    benim işlemci şu anda 1.275v ile idle da 42-43 derece stok fan ile.tam yükte 97-100 arası oluyor.
    yapacağım incelemede stok değerleri koymayacağım sadece soğutucu performansını paylaşacağım
  • valla senin işlemciyle ypılan bir test bulamadım bu soğutucuya ait yanlız şu tabloya bir bakhttp://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/thermalright-silver-arrow-sb-e/zchart_table_big.png sana fikir verecektir.benim kendi kanaatim thermalright noctu dh 14den daha serin daha performanslı bir soğutucudur tekrar hayırlı olsun incelemelerini paylaşırsın.
  • quote:

valla senin işlemciyle ypılan bir test bulamadım bu soğutucuya ait yanlız şu tabloya bir bakhttp://www.xbitlabs.com/picture/?src=/images/coolers/thermalright-silver-arrow-sb-e/zchart_table_big.png sana fikir verecektir.benim kendi kanaatim thermalright noctu dh 14den daha serin daha performanslı bir soğutucudur tekrar hayırlı olsun incelemelerini paylaşırsın.

noctua dan daha iyi soğuttuğu zaten çoğu testte var.ama benim tercihimdeki sebepler; pwm li fanlar ve geliştirilmiş soğutucu.(ayna parlaklığında olan soğutucu tabanını söylemiyorum bile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aga61 -- 28 Mayıs 2012; 10:50:42 >

• quote:

quote:

Piyasada alınabilecek en iyi soğutuculardan birisidir.Kendi bilgisayarımda 1 buçuk sene önce aldığım versiyonunu kullanıyorum ve çok memnunum.hiçbir şekilde ısınma problemi yaşatmadı, fakat takarken zorlandığımı hatırlıyorum.

AMD x6 1090t @4ghz değerlerinde kaç derece tam olarak ? sb-e olan versiyonu eskisine göre 5-6 dereceye kadar daha soğuk tutuyormuş işlemciyi ama test etmeden söylemek tamamiyle hayal.
    benim işlemci şu anda 1.275v ile idle da 42-43 derece stok fan ile.tam yükte 97-100 arası oluyor.
    yapacağım incelemede stok değerleri koymayacağım sadece soğutucu performansını paylaşacağım

uzun zamandır test etmiyorum sistemi. günlük kullanımda ve yükte olan testlerini yapıp paylaşırım burada.Ayrıca fan controller ile günlük kullanımda zaten fan ları genelde %50-%60 te kullanıyorum.

• quote:

quote:

quote:

uzun zamandır test etmiyorum sistemi. günlük kullanımda ve yükte olan testlerini yapıp paylaşırım burada.Ayrıca fan controller ile günlük kullanımda zaten fan ları genelde %50-%60 te kullanıyorum.

soğutucu büyük ihtimalle yarın gelecektir akşam montajını yapıp değerleri burda ya da yeni bir konuda paylaşırız hep beraber.
    5.0 - 5.2 hatta 5.4ghz denemelerim olacak. hep beraber bakıp görücez dedikleri kadar varmıymış bu soğutucu.

• Soğutucun hayırlı olsun hocam bende de Nh d-14 var.2600k işlemcim var.Sen test sonuçlarını paylaş ben de noctua ile olanları paylaşırım iyi bir karşılaştırma olur herkes için

Benim için sesi çok önemli senden sese dair yorumları bekliyorum hocam

Testlerde noctuadan biraz daha sesli olduğu çıkmış kullanıcı yorumu olarak sesteki durumunu merak ediyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.