Bildirim
Thermalright yeni işlemci soğutucusu Archon'u tanıttı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Thermalright ve Thermaltake ayrı markalar değil mi ? Aralarında bir bağlantı var mı ? -
Aralarında bir bağlantı yok birisi diğerinin rakibi. Ama Thermalright'lar genelde daha ince işçilik ve daha yüksek malzeme kalitesi yüzünden çok daha pahalı oluyorlar.
Thermaltake seri üretimler fiyatları düşük tutuyor ve bazı modelleri ilede Thermalright'a çok büyük zorluklar çıkartabiliyor. Ama genel olarak her zaman en kaliteli en iyi soğutucu thermalright olmuştur. -
Thermalright küçük boyutlarlar büyük isler yapan soğutucular yapıyor. O yüzden hoşuma gidiyor. Mesela bu model ultra 120 den daha ince görünüyor hele Bi çıksın testlerine bakalım güzelse alınır :)) -
Montaj sorunu olabilir...
120mm'lik soğutmalar yeterli oluyordu aslında, tek sıkıntı bu tür soğutmaların büyük çoğunluğunda beraberinde verilen fanların 4 pinli PWM özellikli olmaması oluyor, genel de 3 pinli veriliyor fanlar ve devirleri de yüksek oluyor malesef. -
Thermalright'ın da bütün soğutucuları birbirine benziyor. Kenarını köşesini değiştirip piyasa sunuyorlar. Belki IFX14'ü ayrı tutabiliriz biraz -
Bilgi için teşekkürler -
bunun fanı 4-pin li (PWM) galiba.resmin kenarında gozuken fan soketi 4 pin li .
cidden hep benzer tasarımlar. mesela körüklü bir malzeme ile kasa eksoz fanı ile soğutucu bloğu arasında bağlantı kurabilirler.ya da taze hava girişi için soğutucu bloğuna kasanın önünden uzanan körüklü bir köprü de olabilir. air duct diye tabir edilen çözümler üzerinde geliştirme yapabilirler. tabii böyle çözümler için kasanın da buna göre optimize edilmiş olması lazım. -
güzel görünüyor bence -
Tabanı tıraşlı değil asus'un direkcute gibi neden yapmazlar anlamam ama ürün kaba görünüme sahip değil güzel duruyor. -
İşte budur, Thermalright en sonunda kendine rakip olmuş Venom ve Ultra 120 Rev C.'den daha iyi soğutmaya sahip bir ürün yapmaya başarabilmiş, ürünün NH-D14 ile karşılaştırılmasını merakla bekliyorum. -
alüminyum yaprakların büyüklüğü biraz dar gibi olmuş.. o kadar ısı borusunu soğutmak için ne kadar performans sergiler insanı düşündürür.. yinede oldukça iyi görünüyor.. -
Venom a göre daha ince ve hafif gözüküyo performans durumu nedir acaba -
Fan pwm imiş
http://www.thermalright.com/products/index.php?act=data&cat_id=16&id=97
Fan Dimensions : L160mm x H140mm x W26.5mm
Fan Weight : 140g
Fan Speed : 900~1300RPM (PWM)
Sound Level : 17~21dBA
Airflow : 28.3~74CFM
Ultra 120
Dimension : 63 x 132 x 160.5 mm
Weight :790g
Archon
Dimension: 53mm x 155mm x 170mm
Weight: 666g
Daha kibar bir yapısı var ultraya göre soğutma performansı ultra seviyesinde ise is yapar :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnytkyz -- 21 Ekim 2010; 16:28:46 > -
Direk temazlı değil borular..
Bunu alacanıza Xıgmatekin bir soğutucusu var adını unuttum 12cm fanlı yine böyle..
27 lira .. sessiz.. vendetta 2 ile benzer sonuçlar veriyor bunlada aynı öledir..
Sunbeam core contac vs hepsi benzer sonuç gösteriyor..
27 liraya alın xıgmatekinizi keyfinize bakın..
bende Duorb varda noluyo fanları bozuldu fansız kulalnıoyorum :D -
aynı standart fan ve ızgra neresi yeni bunun.. -
daha ince ama fan 14 cm lik her kasaya olmayacaktır -
güzel gözüküyor testlere bakmak lazım.. -
quote:
Orijinalden alıntı: dronegd
Direk temazlı değil borular..
Bunu alacanıza Xıgmatekin bir soğutucusu var adını unuttum 12cm fanlı yine böyle..
27 lira .. sessiz.. vendetta 2 ile benzer sonuçlar veriyor bunlada aynı öledir..
Sunbeam core contac vs hepsi benzer sonuç gösteriyor..
27 liraya alın xıgmatekinizi keyfinize bakın..
bende Duorb varda noluyo fanları bozuldu fansız kulalnıoyorum :D
Hiç kullanmadıgın bir sogutucu hakkında nasıl böyle bir sonuca varabiliyorsun anlamıyorum Ultra 120 Fanları aynı oldugu zaman Sunbeame yükte 10 derece takıyor işlemcisine göre...
Sogutucuya gelince daha ince yapıda Ultra 120 ayarında sogutma saglandıgına adım gibi eminim DH 14 ü geçemez ama sınıfının en sessiz sogutucusu olacagıda kesin,montaj sorunu bu ölçülerde gözükmüyor..
-
Hiçbir sitede bulamadımda, acaba ülkemize gelmedi mi? Bilgisi olan var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F@ruk -- 11 Kasım 2012; 14:34:50 >
Benzer içerikler
- termal macun yerine ne kullanılır
- sıvı metal
- en iyi laptop soğutucu
- overclock nasıl yapılır
- undervolt nedir
- termal macun önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X