Şimdi Ara

Thermaltake Big Typhoon ile CPU sıcaklıklarım normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Thermaltake Big Typhoon ve OCZ Freeze Max Termal macun uygulanmış Intel E6750 işlemcimin sistem beklemede 40-41 derece olması normalmi? Bundan 3-4 hafta önce havalar dahada sıcakken 28-30 derece arası olurdu şimdi neden böyle olmuş olabilir yardım lütfen..

• Hiç normal görünmüyor kardeşim. 6750 soğuk çalışan bir işlemcidir ve oda sıcaklığı farklarını da göz önüne alırsak, 25 - 35 derece arası olması lazım.
    Belki macun işlevini yitirmiştir veya tam oturmuyor olabilir. Çünkü BT montajında en dikkat edilmesi gereken konulardan biri, montaj vidalarının dengeli sıkılmasıdır..
  • macunu daha dün yeniledim ve vidalarıda bir o kadar dikkatli sıktım eskiden yaptığım gibi. Kasa değişikliği yaptım CM centurion vardı onun yan kapakta Big typhoon fanının tam üzerine denk gelen hava delikleri vardı fakat şimdiki NZXT kasamda fanın onü plexi ve deliksiz hava alamıyor ondan mı oluyor acaba? Ne yapmam gerek işin içinden çıkamıyorum
  • Ben de klipsli vx modelini aldım. İşlemcimi de yeni değiştirdim. e2200den e8400 EO revizyon işemci aldım. Kasam biraz dar geliyor. Asus tad51. Montaj yaparken soğutucuyu macunun üstüne koyunca oaray buraya kayıyor. Macunu mu çok sürüyorum anlamadım. Dar alanda çalışırken klipslere basmak da zor oluyor biraz. Soğutucuyu monte etmek için mecburen airduck ı söktüm. Oradaki deliklerden yeteri kadar hava alıyor mudur bilmiyorum. o.c. yapmadan işlemci sıcaklığı 38-40 derecelerde geziyor internette gezinirken. İşlemciyi daha dün monte ettim zorlama fırsatım olmadı. Zorlayabilecek de bir PSU yok kasanın üstünde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hitmanority

Thermaltake Big Typhoon ve OCZ Freeze Max Termal macun uygulanmış Intel E6750 işlemcimin sistem beklemede 40-41 derece olması normalmi? Bundan 3-4 hafta önce havalar dahada sıcakken 28-30 derece arası olurdu şimdi neden böyle olmuş olabilir yardım lütfen..

Hocam fanı sok gerı montajla dıkkatlıce,cunku bendede aynı ıslemcı var 40-41 derece olması ıcın bostayken oc ıle 3,4e cekınce fılan oluyor.Bence kontrol et bı macunuda mercımek kadar sur
  • Bugün tekrardan söktüm macunu temizledim ve mercimek kadar demişsinde ben biraz fazla kaçırdım heralde:) ve tekrar taktım typhoon u.. şu an sistem beklemede 24-26 derece arası bakalım inşallah böyle kalacak..

termal macunu az veya çok sürmek ne gibi artı ve eksiler yaratır?
  • Macun konusunda çok cimri davranmak gerekiyor. Macun tam yeterli miktarda sürüldüğünde, işlemci ile soğutucu arasındaki çok küçük boşlukları dolduruyor ve ısı iletimini sağlıyor..Ancak gereğinden fazla sürüldüğünde, tam tersine işlemci ile soğutucu arasında bir tabaka oluşturuyor ve bu durumda ısı iletimi tam sağlanamadığından, soğutma gerçekleşmiyor. (Tecrübe ile sabittir, özellikle denedim)
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Macun konusunda çok cimri davranmak gerekiyor. Macun tam yeterli miktarda sürüldüğünde, işlemci ile soğutucu arasındaki çok küçük boşlukları dolduruyor ve ısı iletimini sağlıyor..Ancak gereğinden fazla sürüldüğünde, tam tersine işlemci ile soğutucu arasında bir tabaka oluşturuyor ve bu durumda ısı iletimi tam sağlanamadığından, soğutma gerçekleşmiyor. (Tecrübe ile sabittir, özellikle denedim)

Katılmamak elde değil Mustafa abi

• Cevaplar için teşekkür ederim..
  • Sorunun anlattığına göre soğutucunun tam oturmaması yada termal macunun fazla sürülmesidir.

Bendede aynı sorun olmuştu. Stabil çalışan sistemim bahar temizliğinden sonra eskisi gibi değildi, mercimek kadar olmasada az sürülmesi gerekir macunun. ( herşeyin fazlası zararmı EVET )
    KOLAY GELSİN
  • arkadaslar sistemim yanda yazıyor. Pc yi ilk aldıgımda oc ile 6750 imi 3.72 ye kadar cıkarmıstım. ama gunluk olarak 3.4 kullanıyordum. bi ara default a gecirmistim. bugun aklıam geldi 3.2 ye alayım dedim. ancak daha acılmadan pc res atıyor. everestle sıcaklıklara baktım su an bunu yazarken 44-45 derece. eskiden 23-24 gorurdu. load da da allah bilir ne oluyor islemciye. benim anlamadıgım nokta ise TT big typhoon un rpm i 1300 olarak gozukuyor. bende load da bile 860 ı gecmiyor. speedfan yukledim orda da aynı istenen sıcaklıga gelmesi icin yüzde yüz calısıyor yazıyor ama o da yüzde yüz de calısmıyor belli zaten 810 rpm e kdar düşüyor. anakartım gigabyte. acaba biostan ayar varmı die baktım yok. orada da 820 civarı donuyor. bu tt ile ilgili bir problem mi yoksa baska birseymi acaba? rpm i ayarlamanın yolu varmıdır?
  • arkadaşlar selamlar,

TT big typhoon gene sapıttı gibi. sistem beklemede 57-60 derece arasında ve kesinlikle bir derece bile aşağıya inmiyor. Montajdan dicem 2-3 aydır boşta 21-25 arasındaydı. Macundan olsa gene değil. Noluyoda bu değerleri görüyorum ben?

TT big typhoon dan çok sıkıldım artık OC yaptığımda yok normal E6750 işlemci 2,66 da çalışmakta. 57 derece nedir böyle?!

Arctic cooling freezer 7 pro almayı düşünüyorum hem fiyat uygun hem montaj kolay hem macun üstünde sürülü geliyor..

Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Macun konusunda çok cimri davranmak gerekiyor. Macun tam yeterli miktarda sürüldüğünde, işlemci ile soğutucu arasındaki çok küçük boşlukları dolduruyor ve ısı iletimini sağlıyor..Ancak gereğinden fazla sürüldüğünde, tam tersine işlemci ile soğutucu arasında bir tabaka oluşturuyor ve bu durumda ısı iletimi tam sağlanamadığından, soğutma gerçekleşmiyor. (Tecrübe ile sabittir, özellikle denedim)

aynen katılıyorum sana zamanında çok denedim 3 ay sonra farkına varabildim kolonya ile zalman fanı ve işlemciyi iyice temizledim ince nokta nokta sürdüm kredi kartı ile düzelttim
    bi baktım sıcaklık 33 dereceye kadr düştü oyunlarda 43 den yukaru düşmüyor yazın görecez ne kadr iyi soğuttuğnu

benim 3.2 ht senin işlemciden daha soğuk olması lazım 33 dereceden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.