Şimdi Ara

THH Bilirkişi'den Sonra Süreç Nasıl İşler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3.5 ay önce THH'ye başvurdum ve geçen hafta bilirkişi görüşü istendi diye sms geldi ve kaymakamlık'tan belge almamı söylediler. Gittim aldım belgeyi ve telefonu belgede ki bilirkişiye götürdüm. 2 gün incelemiş ve ben raporu oraya vercem senin yapacağın bir işlem yok dedi.

Bu süreçten sonra nasıl işleyecek? Tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

THH Bilirkişi Görüşü İstendikten Sonra Süreç Nasıl İşler?

Tüketici Hakem Heyeti (THH), bir tüketici ile satıcı arasında yaşanan uyuşmazlıkların çözümü için başvurulan bir kurumdur. THH, uyuşmazlığın çözümü için gerekli gördüğü durumlarda bilirkişi görüşü isteyebilir.

Bilirkişi Görüşü İstendi Ne Demek?

THH, uyuşmazlığın konusunun teknik veya uzmanlık gerektirmesi halinde, konuyla ilgili bilgi ve deneyime sahip bir bilirkişiden görüş talep eder. Bu görüş, heyetin uyuşmazlığı çözmesine yardımcı olur.

Bilirkişi Görüşü Geldikten Sonra Ne Olur?

Bilirkişi görüşü THH'ye ulaştıktan sonra, heyet şu adımları izler:

• Bilirkişi görüşünü inceler ve değerlendirir.
    • Görüş doğrultusunda uyuşmazlığı yeniden değerlendirir.
    • Tarafları görüş konusunda bilgilendirir ve ek savunma veya delil sunmalarına izin verir.
    • Bilirkişi görüşüne göre bir karar verir.

Tüketici Hakem Heyeti Bilirkişi Görüşü Geldikten Sonra

THH'nin bilirkişi görüşü doğrultusunda verdiği karar bağlayıcıdır. Ancak taraflar, karara karşı Sulh Hukuk Mahkemesi'ne itiraz edebilirler.

Bilirkişi Görüşü Geldi Ne Demek?

THH'nin istediği bilirkişi görüşünün heyete ulaştığı anlamına gelir. Bu, uyuşmazlığın çözümüne yaklaşılmış bir aşamadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

konu ne söylersen daha ayrıntılı yardımcı oluruz ama şu haliyle bilirkişi raporunu yapıp thh ye veriri, thhd kararı acıklar. karar lehineyse ilamlı icra takibi başlatırsın. karar aleyhineyse (istediğin deyimi söyleye bilirsin buraya) yok.. ,:)

Telefonum 6 ay önce 1 ay içinde 4 defa aynı arızayı verdi ve 4 defa teleservice'ye gitti. 2. gidişinden sonra 2 defa ısrarla iade veya değişim istiyorum diye yazdırdım sallamadılar. Bende THH'ye başvurdum 3 ay sonra belgeler ile, geçen hafta bilirkişi görüşü istendi diye mesaj geldi ve gidip belge almamı söylediler kaymakamlıktan.

Aldım ve telefonu bilirkişiye götürdüm 2 gün telefon orada kaldı sonra gidip aldım, bilirkişi ben rapor yazdım artık orayla senin aranda dedi. Edevlete bakınca bilirkişi raporu ulaştı olarak güncellediler dün.

Bundan sonra ki süreci merak ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanedi

4 defa servise raporu varsa zaten thh nin direkman seçimlik hakları vermesi lazım. bilirkişiye niye sevkediyo saçmalık. bundan sonraki sürecte dediğim gibi bilirkişi ne karar veririse thh onu veriyo aksi karar vermiyo. bilirkişi raporu thh ye gönderir thh de son karara bağlar.

Bilirkişi raporu ulaşmış THH'ye işte dün. Artık bu süreçten sonra sanırım karar çıkacaktır.

Bilirkişiye sordum zaten klasik küçük esnaf bir telefoncuydu, adam rapor hakkında bilgi veremem ama yine de olumlu sonuç çıkar bence dedi.

Çok uzun süredir bekliyorum sıkıldım da yapacak bir şey yok, olumlu sonuçlanırsa parayı da hemen alamayacağız da işte en azından olumlu çıksın artık, icra fln uğraşırız ne yapalım.
  • ben de başvuru yapmıştım bilirkişli raporu ulaşmış gündeme alındı yazıyor acaba ne zaman sonuçlanır? karşı taraf itiraz ederse ne olacak?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.