Şimdi Ara

Daimler'e şikayet maili ve gerekirse hukuki süreç hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
4.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Derdimi olabildiğince kısa anlatmaya çalışacağım.

2012 Model C180 Coupe araç sahibiyim. 2012 Aralığında oldukça iyi bir indirimle mengerler'den satın aldım. Araçta AMG tamponlar var ancak araç aslında AMG paket değil, jant ve direksiyon falan standart.

Aracı bayiden çıkarttıktan 1-2km sonra V Kayışı büyük bir gürültüyle seyir halinde paramparça oldu. Ardından hararet yükseldi ve aracı durdurmak zorunda kaldım. Acil yol servisi geldi, apar topar yeni V kayışı taktı. Günlerce üst düzey müdürlerle bu konuyu tartıştım ancak en sonunda şikayet etmemek üzere ikna oldum, nitekim aracımı çok büyük hevesle almıştım ve daha 10km yapmadan geri göndermekte istemedim o zamanlar.

3-4 Ay geçtikten sonra aracın V kayışı gıcırtı sesi yapmaya başladı, servise götürdüm ancak sorunu çözemediler. Bu forumdaki bilgili arkadaşlarında yardımıyla sorunun kaynağını buldum ve özel bir servise götürdüm. Sorun sadece V Kayışının TEKRAR değişmesiyle çözüldü.

Aradan yine aylar geçti, benim V kayışı aynı sesi yapmaya başladı. Son 5-6 aydır bu sesle aracı sürüyorum. Artık bıkmış durumdayım, mercedes aldığım güne her gün lanet ediyorum çünkü tek ses V kayışından gelmiyor.

Aynı C coupe aracın 2013 modeline sahip bir arkadaşım var, onun aracını sürdüm, şaştım kaldım. Benim ön konsolun her tarafı, sağ koltuk, sol emniyet kemeri, arka bagaj vs. gibi her noktasından tıkır tıkır ses gelirken, parmağımı konsola değdirdiğimde konsol gıcır gıcır öterken, arkadaşımın aynı model aracından tek bir tıkırtı sesi bile gelmiyordu. Konsola yumruk attım, hiç bir tıkırtı yoktu.

Durum bu, aracıma lanet ettim. Son 1 yıldır radyoyu son ses açmadan aracı kullanamaz oldum.

Aracı satmayı düşündüm ancak eşdeğer bir araç almaya çalışsam çok ciddi maddi zarara uğruyorum. Bende hakkımı aramaya ve Daimler'den yardım dilenmeye karar verdim.
    Size anlattıklarımı detaylıca Daimler merkezine ulaştırmak istiyorum belki mercedes müşterisini memnun etmek adına bir adım atarlar umuduyla, nereye mail atmalıyım? Neler yapmalıyım?
    Hukuki süreç başlatsam bir şey çıkarmı?

Her türlü yardıma ve öneriye açığım. "Abi takma kafaya öyle sesleri, bin keyfine bak" deseniz bile yorumlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

• Valla öncelikle geçmiş olsun. Kesinlikle peşini bırakmayın derim. Açın davanızı, kamyon yükü ile para almayı biliyorlar...
  • Geçmiş olsun olayı yazdığınız ilk günü hatırlıyorum . inşallah çözülür .

geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.daimler.com
    301 Moved Permanently
    http://www.daimler.com/contact
  • Ben de gecmis olsun diliyorum.

Diger yandan hic bir zaman sifir arac almamamin bir sebebi de budur. Daire alinabilecek paralari arabaya verip sonra da boyle konularla kafamin bozulmasini istemiyorum.

Her zaman 5-10 yas arasi aliyorum, tampon mu cizildi, ufak tefek ses mi geliyor, vs. viz gelir tiris gecer. yeter ki mekanik bakimi ve durumu 4 te 4luk olsun. Kozmetik kisimla hic ilgilenmiyorum.
  • Mengerlerin yaptığı ''iyi bir indirim'' bu arızalı durumdan haberdar oldukları ve aracı bir an önce elden çıkartmak istedikleri anlamına geliyor olabilirmi??? bence olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yassyoss

Mengerlerin yaptığı ''iyi bir indirim'' bu arızalı durumdan haberdar oldukları ve aracı bir an önce elden çıkartmak istedikleri anlamına geliyor olabilirmi??? bence olabilir..

Aynisini bende dusunuyorum ama bu saatten sonra boyle bir durum varsa bile ispatlamak pek mumkun gorunmuyor.

• Daimler'e yazacağınız mail'de bu durumdanda bahsetmenizde fayda var.Fiyat konusunda bi yaptırım öngöremez daimler ama müşteriyi fiyat kırarak cezbetmek ve muhtemel arızalı bir aracı satmak etik olarak doğru bir davranış değildir ve uluslar arası şirketler bu konuda oldukça dikkatli davranır.Aracın 1-2 km sonra kayış parçalaması mercedes-benz için kalite konusunda yüz kızartıcıdır.Konuyu mahkemeye zamanında taşısaydınız büyük ihtimal yeni bir arac verecekti.Tabii bunun için birtakım koşullar gerekli.Arızanın giderilememesi,tamir süresinin uzaması vs..Keske ilk arıza yaptığı zaman geri verseydiniz ama olmamış malesef.Daimlere iyi bir almanca ile yazın.Pek sonuç çıkacağını sanmıyorum ama yinede deneyin.Aracı bu şekilde kullanmış olmanız en büyük handikap...@batu
  • Batu B kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Sıfır km Coupe aracınızda sorunlar yaşadığınızı üzülerek okudum. Umarım sorunlarınız giderilmistir.
    Bu arada sikayetinizi daimler e bildirdiniz mi yada her hangi bir gelişme var mi aracınız ile ilgili?

• Almanca bilen tanıdık varsa direk Almanya'ya telefon edip şikayette bulunun.
  • Turkiye İstanbul Mercedes bayisinden mengerlerden 0 kilometre araç aldım 2016 yılında C200 dizel turbomini kesti 32000 kilometredeyken bunu garantiden yapmadı 3 yıl geçtiği için ancak kilometre garantisinden yapması gerekiyordu. 42 bin tl suç sendeyse çıkar dediler ücret. Bende bu ücret çok buldum dışarıda kendi paramla 11 bin TL'ye yaptırdım turboyu yeni aldım taktim. Aracımın bozuk turbosunu soktum servise götürdüm almadılar bu araç ariziyi tatilde yaptı. Bütün tatilim mahvoldu orada yaptırmak zorunda kaldım uçak bilet masraflarım oldu ailecek sıkıntıya girdik masraflarımın karşılanmasını istiyorum Mercedes gibi bir markadan böyle bir şey beklemiyorduk ancak Mercedes firmasi bu aracım sıfır olduğu için garantisi bitmiş dai olsa 32000 kilometrede garantiye girmesi gerekir ve turboyu takması gerekir. Bu markadan bunu beklemezdik zararım tazmin edilmesini bekliyorum sizden İstanbul'daki bayiniz bunu karşılamıyor hukuki yola başvurun diyor bize yardımcı olunuz. Teşekkürler aracımın plakası 34LV1111 Ahmet Aksu adına kayıtlı e-posta info@aksumakinabombe.com

• Turkiye İstanbul Mercedes bayisinden mengerlerden 0 kilometre araç aldım 2016 yılında C200 dizel turbomini kesti 32000 kilometredeyken bunu garantiden yapmadı 3 yıl geçtiği için ancak kilometre garantisinden yapması gerekiyordu. 42 bin tl suç sendeyse çıkar dediler ücret. Bende bu ücret çok buldum dışarıda kendi paramla 11 bin TL'ye yaptırdım turboyu yeni aldım taktim. Aracımın bozuk turbosunu soktum servise götürdüm almadılar bu araç ariziyi tatilde yaptı. Bütün tatilim mahvoldu orada yaptırmak zorunda kaldım uçak bilet masraflarım oldu ailecek sıkıntıya girdik masraflarımın karşılanmasını istiyorum Mercedes gibi bir markadan böyle bir şey beklemiyorduk ancak Mercedes firmasi bu aracım sıfır olduğu için garantisi bitmiş dai olsa 32000 kilometrede garantiye girmesi gerekir ve turboyu takması gerekir. Bu markadan bunu beklemezdik zararım tazmin edilmesini bekliyorum sizden İstanbul'daki bayiniz bunu karşılamıyor hukuki yola başvurun diyor bize yardımcı olunuz. Teşekkürler aracımın plakası 34LV1111 Ahmet Aksu adına kayıtlı e-posta info@aksumakinabombe.com

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.