Şimdi Ara

THH Kararlarına Avukat Ol, Sende Kazan Tüketici De.. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.557
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İcra işlemine avukat şart değil bireysek olarak kendiniz de takip edebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcra takibi nasıl yapılır onu yazın bari bireysel başvurular için yol gösterici olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İcra takibi için çeşitli yollar var. Öncelikle elinizde bir thh raporu olursa işiniz kolaylaşır. Bu belge ile bulunduğunuz yerde icra dairesine gidip ilgili belgeyle takip baslatmalisiniz. Belirli masrafları ödeyip takip başladıktan sonra gerekli işlemleri yapmaya devam etmelisiniz. Tebligat göndermeli ve kesinleştiği tarihi takip etmelisiniz. Dosya ilerlerse haciz vs. Gerekebilir.

• QRX kullanıcısına yanıt
    reklam mı yapılıyor şuan?
    sizleri gerçekten anlamıyorum. bir avukat çıkıp reklamını yapsın demiyoruz heralde. yardımcı olacak olan özelden yazabilir bu da mı suç?
    nefes almasın avukatlar o zaman.
    gerçekten mesajım bulunsun diye mi yazıyor bazı kişiler?
    ya da bir baltaya sap olamadın lafını yanlış anlayıp konu baltalamaya mı çalışıyorlar?
  • bu konuyu illa ki biliyoruz. benim amacım avukat devreye sokup avukat ücretini de karşı tarafa ödetmek.
    bunun sebebi de thh kararına saygı göstermeyen satıcı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugayyalinc

reklam mı yapılıyor şuan?
    sizleri gerçekten anlamıyorum. bir avukat çıkıp reklamını yapsın demiyoruz heralde. yardımcı olacak olan özelden yazabilir bu da mı suç?
    nefes almasın avukatlar o zaman.
    gerçekten mesajım bulunsun diye mi yazıyor bazı kişiler?
    ya da bir baltaya sap olamadın lafını yanlış anlayıp konu baltalamaya mı çalışıyorlar?

Hakaretlerinizi aynen iade ediyorum. Bir avukatin bu konuya ben avukatım yardimci olurum yazmasi dahi reklamdir ve bu yasak.

Konu sahibi çok mantıklı konuşmuş. Büyük firmalara açılan icra takipleri hem çabuk tahsil ediliyor hem de avukat icin oldukça kolay. Konu hakkinda bilgisi olmayan bircok kisi de konuya yazmis. Avukat basit bir icra takibi için kimseden 1000 tl istemez. Hatta karşısında büyük bir firma varsa (örneğin hepsiburada, flo vs), yani tahsil etme şansı yüksekse sizden para bile almaz. Zaten vekalet ücretini ve icra masraflarini saticidan tahsil edecektir. Sizin sadece vekalet çıkarmaniz yeterli olur. Ki daha önce kazandığım iki THH kararini dediğim şekilde avukat arkadasima verdim. Iki haftada parami aldim.

• QRX kullanıcısına yanıt
    hakaret ettiğim yok. ayrıca laflarım size değil. konunun kapatılması da saçma olur.
  • Ben avukatım :)
  • Ülkede adalet kalmamış, avukatlara güvenen var mı cidden.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avukatlara güvenen varmı bilmem ama umarım bir gün avukata ihtiyacınız olmaz.

• Benim de Tüketici Hakem Heyeti kararım vardı önce tebligat gönderdim ihtar gibi ödeme yapılmasıyla ilgili firmaya.

Tinlamadi bende avukat arkadaşa verdim sağolsun o da avukat olarak arayıp icraya koyunca hemen ödediler ama mecbur avukatlık ücreti de ödediler.

Cehaletin bedeli ağır oluyor avukat caydırıcı olabiliyor kararımız varsa 14 gün bekleyin eğer para alamazsınız avukata verin ama avukata para vermeyin 😊

• Her meslek grubu gibi avukatlarda da işini doğru ya da yanlış yapan insanlar var. Fakat neden bilmeden yaftaliyorsunuz anlamadım. Ayrıca Sadece kötü günde değil iyi günde de avukata ihtiyaç olabilir. Örneğin sözleşme yaparken vs gibi.

• Senelerdir THH basvurulari icin forumdan yardimci oldum. Genel kurallari anlattim. THH Uyesi oldugum icin uygulamayi da anlattim. Tabi bunun icin ozel bir baslik acma gerekliligi gormemistim.

Bende bir avukatim. Yardim isteyen arkadaslara elimizden geleni yapariz.

Kimisi ben avukata guvenmem demis. Kusura bakma biz de sana bayilmiyorduk zaten. Git taksiciye vekalet ver, takibini o yapsin.

• Avukat arkadaşlar zaten bedavaya size yardımcı olmak için okuyorlar, çalışıyorlar. Yeter ki sizin işiniz görülsün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende avukatım. Ancak böyle sıcak fırsatı konusu olmaz. Konunun silinmesi lazım.

• "Sende kazan" derken "de" ayrı olacak.

• tugayyalinc kullanıcısına yanıt
    Ucretleri bilmiyorum, avukatlar nasil calisir bilmiyorum diyorsunuz ama yapilacak seyler cok zor olmamali diyorsunuz, ilginc.

Hic bir avukattan sadece karsi taraf cezalandirilsin diye yardim alinmaz dusunceniz bastan yanlis zaten. Hic bir avukat da karsi tarafi cezalandiriyim o ucret zaten yeter diye zamanini emegini sarf etmez.

Yukarida emlakcilik gibi demissin tamamen yaniliyorsunuz asla oyle bir meslek degildir.

Hadi oyle oldugunu farz edelim bir anligina, ev kiralarken ya da bir ev alip satarken emlakciya bir ucret vermiyor musunuz? Emlakci hayrina mi yapiyor bu isleri?

Emlakci ne yapiyor ki bos evi gosteriyor degil mi ?

İste aslinda yanlis olan bu dusunce.

Ayni sey maalesef avukatlar icin de insanimizin dilinde "avukat ne yapiyor ki alt tarafi bir dilekce yaziyor zaten."

Soguk alginligi icin doktora gittiginizde de bir aaa dedirip bogaziniza bakip nurofen yazip gonderiyorlar o zaman da para almasin doktorlar, ne olacak ki?

Ama olmaz iste, insanlar oraya gelene kadar zamanlarini, emeklerini harciyor, maddi kulfetlerin altina giriyorlar sonra da tecrubelerini yeri geldiginde becerilerini paylasiyorlar.

Son olarak evet maalesef hukuk sistemimizde sorunlar var bazen adalete olan inancimizi yitirdigimiz de oluyordur ama bunun tek sorumlusunun avukatlar olmadigini lutfen bilelim. Adalet dedigimiz ya da adaletsizlik diye dusundugumuz sey cogunlukla kürsünün obur tarafindan verilen kararlarin tecellisidir.

Hukuk sistemimizin bugunki durumundan kamu hizmeti niteliginde bir meslek olan avukatligin ve bu meslegi yapan avukatlarin da sorumlulugu vardir bu da inkar edilemez.

Ozet: Biraz dusunelim oyle bir fikre varalim.
    Duzletme: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SubSilentio -- 16 Eylül 2017; 11:54:41 >

• SubSilentio kullanıcısına yanıt
    emlakçı örneği benim işim içindi. yani thh kararı lehime. itiraz süresi de geçti. yapılacak tek şey icra işlemleri. bu işlemin zor olduğunu söylüyorsanız bilemem tabi hiç icra işlemi yapmadım fakat bu işlemi özellikle avukata yaptırıyorum ki ücretini karşı taraftan alacak.

siz şimdi hem ben avukata para vereyim hem karşı taraf mı istiyorsunuz tam olarak anlamadım.

konuya yazdıkları mesaj ile tepki gösterenlere cevap vermek istiyorum.

ilk olarak imla kurallarında sorunlar olabilir resmi bir yazı yazmıyorum sonuçta.
    ardından konu başlığı ve içeriğinde de belirtildiği gibi avukatlar yaptıkları işin karşılığını alacak bunu thh'nin ardından icra işlemi yapan avukatlar bilir. bilgisiz insanlar yorum yapıyor saygı duyuyorum ama yorumunuza saygı duyarım hakaretimsi kelimelerinize değil. cahilmişim gibi yaklaşımlarınızı doğru bulmuyorum.

anlamayan arkadaşlar için son kez açıklıyorum.
    elimde thh kararı var. itiraz süreci de geçti yani karar artık kesin. icraya verince gerek avukat ücreti gerek vekalet ücreti gerekse dosya masrafları falan hepsi karşı tarafa yüklenecek. bedavaya iş yaptırmaya çalışmıyoruz ama yapan olursa da yapar yani siz yardımsever değilseniz herkesi kendiniz gibi sanmayın.. boş konuşacaklar yazmasa daha iyi olur. yardıma ihtiyacı olanların önünü kapatmayın.

• Konum Hakkındaki İlerlemeleri Buradan Sizlere İleteceğim :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.