Şimdi Ara

THH Kararlarına Avukat Ol, Sende Kazan Tüketici De..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
2
Favori
3.557
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sıcak Fırsatlar Takipçisi Olarak Bir Çok Sorunla Karşılaşabiliyoruz.
    Bu Konuda THH'ye Başvurup Lehine Sonuç Alanlara Yardımcı Olmak Adına Forumda Avukatlarımız Varsa Gerek Vekalet Alarak Gerek Bilgilerini Bizlerle Paylaşarak Yardımcı Olabilirler.

Vekalet Alarak Avukatlık Masraflarını Da Karşı Taraftan Alabilirler. THH Kararları Lehimize Olduğu İçin Bu Durum Avukatlar İçin Sıcak Fırsattır :)

Konu Umarım Yanlış Yere Çekilmez.

• THH kararlarında vekalet ücretine hükmedilmiyor. Ancak kararın icraya konulması halinde avukat adına icra vekalet ücreti çıkar.
  • ugur_Akd kullanıcısına yanıt
    bende icra olarak söylemiştim. yani sonuçların olumlu olmasında avukata ihtiyaç olmaz zaten :)

elimde lehime sonuçlanmış bir karar var ve 15 günlük süreç doldu.
    ayrıca 1 karar daha verildi fakat henüz elime ulaşmadı. eminim ki kararlara uymayan çok satıcı vardır o yüzden böyle bir konu açtım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugayyalinc -- 15 Eylül 2017; 15:32:29 >
  • Bu konuyu tüketici kanunu çıktığı günden beri yazıyorum. İcralık olmuş THH kararlarında devletin ücretsiz avukat tahsis etmesi gerekir. Bu durum üç kağıtçı veya kötü niyetli firmalar için de caydırıcı bir unsur olur.

Madur tüketici için vekalet ücreti + noter vekalet parası işe girince çoğu kişi için fayda maliyet dengesini bozuyor.
  • sioux kullanıcısına yanıt
    ücretsiz avukat mı caydırıcı olur?

tüketici icra yoluna gittiğinde tüm masrafları satıcı karşılar. avukat, vekalet, dosya marafı gibi.
  • tugayyalinc kullanıcısına yanıt
    İşte bu masrafları karşılaşmamak için firmalar daha düzgün çalışacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sioux

İşte bu masrafları karşılaşmamak için firmalar daha düzgün çalışacaktır.

umarım öyle olur bende ders vermek için zaten avukat bulup vekalet vermek istiyorum ki bu masraflar da onlara yüklensin.
  • Avukatlar bu işe bakmıyor.
    Yasal avukatlık ucretini az buldukları için kimse extra para almadan bakmaz.
    Bunun anlamıda cebinizden para cıkması anlamına gelir.
  • tnt-2 kullanıcısına yanıt
    avukat olmadığım ve tanıdığım olmadığı için bilmiyorum da yapacakları iş bence emlakçılık gibi.
    belgeler bende zaten mevcut. bireysel olarak gitsem bile karar lehime zaten.
    amacım avukat devreye sokarak hem avukatın kazanmasını hem firmanın zarar etmesini istiyorum.

zarar etmesini istemem ise kararın açıklanmasına rağmen THH kararına uymaması.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugayyalinc

avukat olmadığım ve tanıdığım olmadığı için bilmiyorum da yapacakları iş bence emlakçılık gibi.
    belgeler bende zaten mevcut. bireysel olarak gitsem bile karar lehime zaten.
    amacım avukat devreye sokarak hem avukatın kazanmasını hem firmanın zarar etmesini istiyorum.

zarar etmesini istemem ise kararın açıklanmasına rağmen THH kararına uymaması.

turgay anladımda sen benim yazdıklarımı anlamamıssın.
    davayı kazanacaksın masraflar davalıya kalacak tamam.
    resmi vekalet ucreti 150-200 tl
    mesele 750-1000 almadan hicbir avukat bu dosyaya bakmaz.
    Okuldan yeni mezun olmuş bir avukat bulursan işsizse cebınde sigara parasıda
    yoksa bulursan denk gelirsen bakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnt-2 -- 15 Eylül 2017; 16:18:5 >

• tnt-2 kullanıcısına yanıt
    anlamadım doğrudur. neden 750-1000 tl istiyormuş o avukat?
    thh kararı elimde. yapacağı tek iş icra işlemleri başlatmak ve takibini sağlamak.
    1 işlem için 750-1000 tl istiyorlarsa avuçlarını yalasınlar :)
    ben satıcı ceza çeksin diye avukat demiştim ama avukatta ceza çeksin kardeşim :D
    her avukat böyle düşünüyorsa konu kapansın.
  • Bu konu farklı yere çekilir, ayrıca forumdan müvekkile ulaşan avukat reklam yasağını delmiş kabul edilir. Ancak sizin konunuz 'avukat arıyorum' şeklinde bir konu olduğu için yazıyorum. Özelden ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugayyalinc

ücretsiz avukat mı caydırıcı olur?

tüketici icra yoluna gittiğinde tüm masrafları satıcı karşılar. avukat, vekalet, dosya marafı gibi.

takip ilk açılırken yapılacak masrafları karşılaman gerekecek, daha sonra dosyada tahsilat olursa karşı taraftan tahsil edeceksin. ayrıca vekalet çıkarman da gerekecek
  • Genel kural, vekalet ücretinin dava değerini geçememesi olduğu için bir satıcı ile 100 TL'lik uyuşmazlığınızda avukata da maksimum 100 TL vekalet ücreti çıkacaktır. Bir avukatın 100 TL'lik bir işle uğraşması da kendi açısından verimsizdir. Zira sizin işinizden alacağı 100 TL için makbuz kesecek %18 KDV ödeyecek, sonra oradan ettiği net kar üzerinden de gelir vergisi ödeyecektir. Bu durumda 60-70 TL net kar için avukatın dilekçe yazması, dosya oluşturması, hakem heyetine gidip başvurması, dosyayı takip etmesi, kararı icraya koyması beklenmemelidir. Ancak konusu ve tarafı aynı olan, seri dosyalar varsa dava değeri düşük de olsa bu tip işlere girilir. Örneğin: Bankalara açılan dosya masrafı iadeleri genelde böyledir. Bir avukat, bir bankaya karşı 50 tane bu dosyadan alır ve hepsini aslında tek işlemle yürütür. Bu durumda mantıklıdır.
  • laiklikforever L kullanıcısına yanıt
    öncelikle THH kararı elimde avukatın yapacağı tek işlem icra işlemleri ile ilgilenmek olacak.
    ücretleri bilmiyorum. avukatların çalışmalarını bilmiyorum. icra işlemlerini başlatmak çok zor olmamalı.
    bir dilekçe doldurup dilekçeye kararı eklemesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. bunu neden kendiniz yapmıyorsunuz derseniz de avukat ücretinin de karşı tarafa yüklenmesini istediğim için çünkü karşı tarafa iyi niyetli yaklaştıkça bunları hak ettiler.

diğer dediğinize gelirsem bu konuyu buraya açmaktaki amacım zaten forumdaki bu problemleri yaşayan arkadaşların avukatlar aracılığı ile hakkını araması. bu da belki de toplu işlemlere aracılık edebilir.
  • Avukat işini bilmiyorumda, nasıl dilekçe başvuru yapacağımız hakkında soru sorabileceğimiz. Yada olayı anlatıp kendisinden örnek dilekçe isteyeceğimiz birileri olursa iyi olur pm den konuşuruz yardım lazım olduğunda.
  • Henüz avukat değilim fakat yukarıda da arkadaşlar söylemiş ücretsiz yapılması yada sadece bir dosyaya bakmasi avukat açısından oldukça verimsiz. Sadece para olarak bakmayın bir icra dosyasının tahsilat aşamasına gelmesi bir iki gün süren bişey değildir bazen aylar sürer. Herhangi bir tebligat bile 10 TL den başlar. Ve her tebligat ya da herhangi bir işlem için adliyeye gitmeniz gerekir. Yani 100 200 lira için yeni mezun bir avukat bile bulamazsınız.
  • yener94 Y kullanıcısına yanıt
    biz mağdur olmaya razıyız yeter ki siz çok kazanın :)
  • tugayyalinc kullanıcısına yanıt
    Hocam daha öğrenciyim zaten de siz bu işleri bu paraya yapın bütün işlerim sizin olsun ileride isterseniz :
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.