Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam oyun sırasında sürekli masadaydı ve dikkat ettim 55 derece civarında gezdi gpu sıcaklığı. Oyunu kapattıktan sonra da hemen 35 civarına düştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immortall I kullanıcısına yanıt
    55 hiç bir şey değil. Çok zorlanmamış bence. Amd nin oyuncu sürücüleri ile bir kez daha bakmak lazım.
  • sallami kullanıcısına yanıt

Hocam açıkcası çok da fazla zorlamak istemiyorum. Isınan laptopların nekadar çabuk eskidiğini ve güçten düştüğünü eskiden kullandığım laptop ta ilk elden gördüm. Bunu da hor kullanıp hemen eskitmek istemiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immortall I kullanıcısına yanıt
    Bende bir netbook var celeron işlemcili 105 derecelerde oyun oynadım. Hala sorunsuz kullanıyorum. 2008 de aldım diye hatırlıyorum.
  • Selam arkadaşlar,

Bu konulara hakim bir arkadaşım toplamda 16 gb ram im yeterli olacağını, 24 e gerek olmadığını söyledi. Sizin bu konudaki yorumunuz nedir acaba? Bunu çürütebilecek bir done var mı? Birazdan çıkıp upgrade yaptıracağım gelecek bilgiye göre.
  • Ben 24 yaptım. Normalde 16 da (sınırda olsa da) yeterdi. Oyun oynamam. Ama sanal makine kullanırken windows'un disk yazma işlemini (virtual memory nedeniyle) sıfıra yaklaşması gerekli idi. Bence kendi ihtiyaçlarınıza göre karar verin. Bir de ileride 16 yetmez ise yani 24 ihtiyaç olursa şimdi aldığınız 8 çöp olur. Windows bu gelecekte optimal performans için ne kadar ram talep edeceği belli olmaz. Nereden baksanız 6-7 yıl kullanacağımız makineler bunlar. Cep telefonlarının bile 12-16 ram ile geldiği günlerden geçiyoruz ve bu ram ihtiyacı daha da artacak diye tahmin ediyorum. Görselleşme arttıça GPU gücü ve paralelinde de ram ihtiyacı artacak. Bizim makinelerin ayrı VRAM'i olmadığından fiziksel ram kullanacak. Bence maddi sıkıntı yoksa riske girmeye gerek yok. Maddi sıkıntı varsa sormaya hiç gerek yok 16 her zaman yeter.

Düzeltme: İlk yanıtı yolda yürürken yazdığım için ayrıntılı ifade edememiştim. Ekleme yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Ocak 2021; 15:47:52 >

• Şimdi yetkili servise geldim. Kapıdaki arkadaşta ben hiç sormadan 16'nın yeteceğini, 24'ün gereksiz olacağını söyledi. Gerçi işlemciyi falan sormadan söyledi bunu ama yine de güvendim arkadaşa😀 8'lik taktıracağım. Şimdi ram ve disk için teklif bekliyorum.
  • Hayırlı olsun hocam. Sökmesi çok kolay bir makineydi. Ben de hayatımda ilk defa laptop söktüm. Umarım servis ücreti almazlar. RAM olarak 8 gb olanlar 300 küsür idi. Aklınızda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Ocak 2021; 15:50:32 >
  • Montaj dahil fiyat verecekler. Eğer yüksek gelirse kendim takarım diye düşünüyorum. En azından servisin hangi parçayı taktığını öğrenmiş olurum.
  • Ekran kartının driverını güncellemek isteyen arkadaşlar https://www.amd.com/en/support sitesine girip aşağıdaki adımları tıklayarak güncelleme yapabilirler. Stok driver 08/2020 iken, bu şekilde yüklenen driver 01/2021 tarihli oluyor...

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

• Performans artışı oldu mu acaba?

• Ne kadar fiyat verdiler? Montaj yaptırdınız mı?

• FALEZ34 F kullanıcısına yanıt
    Bilemiyorum. Test etmedim.
    Henüz vermediler. Hiç memnun değilim yalnız.
    Lenovo'yu arayarak uyumlu parça sordum, Destech'e seri numarası vererek alabilirsiniz dediler. Verdim, bilgisayarınızda ek slot bulunmuyor getirin bakalım dediler, götürdüm hemen teklif onay verirsem verip parça takacaklar sandım. Efendim, sana maille teklifi gönderiyoruz, onay verirsen parçayı sipariş edip geldiğinde takıyoruz dediler. Güya dün göndereceklerdi. Gelen-giden bir mail yok. Bir de bana gelmeden aramama rağmen "randevuya çalışıyoruz ama hadi neyse" demeleri rahatsız etti. Anladığım kadarıyla randevu için de oraya gitmemiz gerekiyor! Alt tarafı ram takacaklar. Ölme eşşeğim ölme... Bir de çirkin bir sticker yapıştırmışlar, umarım iz bırakmaz. Ben parasıyla iş yapmak isteyen müşteriyim. Bana böyle yaparlarsa garantiden ürün tamir etmek isteyeni 45 gün süründürürler. Bir ssd'yi bile stokunda bulundurmayan firma muhtemelen hiçkimseye böyle işler yapmıyordur... Fiyatında dolayısı ile yüksek geleceğini düşünüyorum. Geldiği zaman paylaşırım.

Ram öncesi ve sonrası performance testlerini bu konunun ikinci mesajında paylaştım. Oradan bakıp fikir sahibi olabilirsiniz.
  • Destech in yapıştırdığı sticker kolay çıkıyor.

Yok hocam ram için değil driver güncellemesi için sormuştum.

Driver güncelleme sonucunda grafik performansında %2-3 seviyesinde önemsiz bir artış oldu. Ancak cpu performansı %5 gibi düştü bende. Bir ara yazmıştım konuya...
  • @sallami hocam selamlar; böyle değerli bir içerik hazırladığınız için öncelikle teşekkür ederim. Bilgisayarı almadan önce faydalanmış oldum.

1-2 ay önce araştırmalarımda denk gelmiş ve izlemeye almıştım. Sonrasında, bu üründe yoğun satış gerçekleştiren 2 farklı satıcının fiyat rekabeti ve ürünün tanınırlığının arttırılması sayesinde ilk araştırmalarımdaki 6400 TL lik fiyattan daha düşük fiyata bu bilgisayara sahip oldum. Onlara da sağ olsunlar. İlk zaman da fiyat/performans ürünü olan bu cihaz daha da anlamlı hale geldi, bu fiyat ile. (Banka puanı ile 5700'ün de altına geldi.)

Şimdi fiyatları arttırdıklarını görüyorum.
    İnşallah kullanıcılar sorunsuz bir şekilde bu üründen yararlanırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightseason -- 23 Ocak 2021; 19:42:27 >
  • nightseason kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.