Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aresinbabasi

Hocam, uyarın için teşekkürler. Böylece senin testin ile benimkini daha iyi karşılaştırmış oluyoruz. Yalnız ben daha önceki testi de default ayarlarda yapmıştım. Yani RAM takmanın performansa etkisinden çok zararı var diye düşünüyorum... Hatta aşağıdaki test sonucu senin 24 GB makinen ile aynı sonucu vermiş. Buna göre senin de laptop un çok da farklı değil... :( Acaba bir RAM uyumsuzluğu mu var! Sistemde ram yükseltmesi yapmayan arkadaşlar yüksek performansta bir test yapabilirse sonucu görebiliriz. Olmazsa ben zaten tekrar açacağım. RAM'i çıkartır tekrar test ederim bir ara...

Zaten öyle olması gerekiyor hocam. Benzer donanıma sahip makineleri kendi içinde sınıflandırıyor ve diyor ki benzer donanıma sahip 100 makine yarışsaydı sadece 11 tanesi senin makineni geçerdi. Bu iyi bir şey yani kötü değil... Zaten şu an 8 gb ram fazlalığı dışında birebir aynı makineler. O yüzden bir problem olmadığı sürece benzer performans vermeleri beklenirdi. 8 gb ram fazlalığı ise sadece video performansını etkiler çünkü 16 iken 2GB, 24 iken 4gb başlangıç olarak videomemory olarak atanıyor (ayrılmıyor ama atanıyor). testlerde bunu görebiliyoruz zaten. Eğer seninki çok az daha iyi ise o zaman bu benim sistemde bir kaçak olduğu anlamın da gelebilir. Kurulmuş bir ya da bir kaç program sistemi yavaşlatıyordur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 29 Ocak 2021; 3:37:5 >

• sallami kullanıcısına yanıt

Hocam benim pc'de de durum bu şekilde.

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)
  • Hocam size zahmet aşağıda fotoğrafını attığım yerin ekran görüntüsü 16gb ram varken atar mısınız merak ettim de. Tabi bir de 16 gb'a çıkarınca bellek kısmındaki kullanılabilir bellek miktarı nekadar görünüyor onu atarsanız çok güzel olur. @yavuzeki

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)
  • Immortall I kullanıcısına yanıt
    Selamlar, maalesef şu an ram i çıkarttım. Pazartesi aleti servise götüreceğim. Çok şeyler denedim. Artık donanımsal bir sıkıntı olduğuna eminim. Ya kabloda ya da anakart soketinde. 5 dk da bakılacak şey için 1 ay beklemek kötü olacak. 😔

Artık gelince bakarımstediğiniz şeye.
  • Anladım hocam. SSD tanınmadığı için mi gönderdiniz servise?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Immortall I kullanıcısına yanıt
    Evet. Pazartesi götüreceğim. Belki cihaz değişimi vs. olur diye ram i de çıkarttım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresinbabasi

Evet. Pazartesi götüreceğim. Belki cihaz değişimi vs. olur diye ram i de çıkarttım.
    Hocam inşAllah kısa sürede sorununuz hallolur.

Buradan ayrıca; benim gibi uzun zamandır yeni bilgisayar kullanmayanlar için usb-c'nin ne kadar faydalı olduğunu belirtmek isterim:

Normalde eski bilgisayarlarda, ya da şöyle söyleyeyim usb 2.0, 3.0,3.1'lerde, iphonedan fotoğrafları kopyalamak eziyet ya da imkansızdı (en azından benim için).
    Uzun uğraşlarla boşaltamadığım 64 lük iphone 8 plus'ı 15-20 dk da kopyala yapıştır yaparak yedekledim. Artık fotoğrafları silerek telde yer açabileceğim. Bu denemeden önce iphonelar için satılan flash belleklerden almak istedim, hatta telefonu bile değiştirmeyi düşünmüştüm.
    Benim gibi işin detayına inmemiş, böyle sorun yaşayanlar var ise buradan çözümü iletmiş olayım. (daha önce bir usb-c /
    ligtening kablosu almıştım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightseason -- 31 Ocak 2021; 17:0:4 >

• nightseason kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim.

USB-den şarj hızına baktınız mı? Ben Samsung S20 Ultra'yı orijinal kablosu ile hızlı şarj edebiliyorum.

Sanırım bir tanesinden laptop kapalıyken bile şarj yapabiliyorsunuz.

Kopyalama hızına çok memnun oldum. Diskin okuma/yazma hızı da kablo hızıyla birlikte etkili olabilir belki.
  • Evet söyledikleriniz doğru.

• Bu laptopun fiyatı bir anda niye bu kadar arttı anlam veremedim.

Bu arada ram bugün geldi. Montajını yaptıktan sonra iki oyundaki (CS GO ve AOE2 DE) performans artışını paylaşacağım.

• FALEZ34 F kullanıcısına yanıt

Borsa gibi dipten yakaladık diyelim :)

• Dolar da düşmesine rağmen enteresan. Muhtemelen bu modelin stoku azaldı. Sallami’nin bu modelin satışında direkt etkisi var 😀
  • Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

Ram takmadan önce ve taktıktan sonraki fps farkını net bir şekilde görebilirsiniz. Grafik ayarları birebir aynıdır. Bu arada pcnin 2 gb'lık rami oyun için ayırdığını fark ettim. Bunu 3 ya da 4 yapmamız ek performans sağlar mı ? Deneyenler oldu mu acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FALEZ34 -- 3 Şubat 2021; 23:40:12 >

• FALEZ34 F kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 24 ram var ayrılan 4gb. 16 takınca varsayılan olarak 2gb ayırıyor. Ancak ihtiyaç halinde bunu artırıyordur. Zaten 4gb ayırdım dediğinde de sistem bilgilerinde 4 gb ramin azalmadigini görebiliyorsunuz.
  • Iyi niyetiniz için teşekkür ederim. Umarım herkes cihazından memnundur. Kimseyi yanlış yönlendirmemişimdir. Bu arada bir kaç gündür çok aktif değilim kusura bakmayın
  • Selamlar, Bende bu cihaza 8gb ram ve sata3 ssd eklemeyi düşünüyorum, ''Kingston 8GB 3200MHz DDR4 KVR32S22S8/8'' bu ram en uygunumu yada başka tavsiyesi olan var mı? Siz hangilerini tercih ettiniz. @sallami hocam siz ram ekleyince bu CL durumu yüzünden yavaşlatan bir etkiden bahsetmiştiniz o konu hakkında yeni bir fikriniz var mı.

• Hawkeye65 H kullanıcısına yanıt
    Almayı düşündüğünüz ram Cl 22 olan sanırım makinede çakılı olan ram ile aynı değerlere sahip yavaşlatacağinı sanmıyorum.
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Valla ben hiç memnun değilim. Verdim servise bekliyorum bakalım. Dün aradım benden fatura bekliyorlarmış, benim haberim yok! Telefondayken gönderdim maille. Arızayı tespit etmişler. Şimdi yurtdışından değişim ya da iade için onay bekleniyormuş. Bekleyeceğiz yapacak bir şey yok.

Bir ara aynı özelliklerde ve fiyatta Thinkpad vardı n11 de. Sadece işlemcisi Ryzen 5 4500u idi. Karşılaştırmalarda çok da farklı değil skorları. O kadar hastası var ki Thinkpad’in iade edip öyle birşey mi alsam acaba dedim ama sonra o trende kaçtı birkaç saatte... Zaten çok da emin değildim. Sonuçta 6.500 TL’lik laptopu verip 5.800 TL’lik laptop alacaktım🤪 Bir de ben gerçekten Thinkbook’u çok beğendim. İnce ve şık bir alet. Thinkpad daha kalın. 19 mm.
  • Hocam ben de thinkpad serisine gaz kestim uzun zaman. Ancak birinde portlar eksik. O kadar kırpılmış ki kart okuyucu yok. Usb lerden biri 2.0 falan. Kocaman makine. Üstelik kalın. Neden kırpılmış anlamak zor. Diğerinde ise kocaman çerçeve koyup 2 kg yapmışlar. İçine bakıyorum bomboş ama ikinci bir ssd ya da hdd koymamışlar. Fiyat ise thinkbook fiyatının en 1000 tl üstünde. Tek artıları klavye. Yani 1000 tl ye klavye alıyorsun.

Neyseki lenovo tüm yeni serilerde 2 typec 2 usb 3.0 ve kart okuyucuyu standarda bağlamış. Şarj işini de typec ile çözmüş. Olan arada çıkan seriye oldu yani...
  • Umarım sorun gönlünüzce çözülür. Thinkpad e alan biri de yaşamıştı aynı sorunu diğer konuda sanıyorum.

Sorunun kaynağı hakkında bilgi verdi mi servis?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 4 Şubat 2021; 21:50:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.