Eğer linux tan anlamam dersen o zaman windows içinde bir araç varmış. Sanırım o da işini görebilir (ya da bir partititon manager da işe yarayabilir deneme olanağım olmadığı için emin olamıyorum). Windows disk management aracı logical disk aracı imiş. Yani sadece windowsun tanıyabildiği diskleri listeleyebiliyor. Eğer yukarıdaki gibi bir sorun varsa yani disk bilinmeyen bir formata sahip ise ya da fabrikadan çıkarken herhangi bir bölümleme yapılmamış ise SSD'nin iilklendirilmesini (initialize) sizin yapmanız gerekecek (o yüzden piyasadaki parttition manager ların işe yarayabileceğini düşündüm). Bu amaçla Win + R tuşuna basın ve açılan program çalıştırma penceresine compmgmt.msc yazın. Böylece "Disk yöneticisinin diske erişebilmesi için önce ilklendirilmesi gerekmektedir ("You must initialize a disk before Logical Disk Manager can access it") mealinde bir pencere çıkacak ve size diski ilklendirmeyi önerecektir. Buradan GPT seçip devam edebilirsiniz. Umarım bu işlem probleminizi çözer... |
Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (13. sayfa)
-
-
Bios'a girip bir bakar mısınız bios ta görünüyor mu yeni SSD...
-
Bunu bir videoda görmüştüm. Ama bende bu pencere çıkmıyor. Disk yönetimi sayfasında tanımsız olarak göründüğünde bu yapılıyor. Bende hiç görmüyor. Şİmdi BİOS'a bakacağım.
BU arada tekrar çıkartıp taktım. Yine olmadı. Üzerinde fiziksel bir kilit tuşu vs. aradım yok öyle birşey.
-
-
configuration sekmesine bir tıklasanıza hocam.
Bir de güvenlik sekmesinde yeni ssd nin enabled/disabled olma ihtimali olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 29 Ocak 2021; 1:7:3 > -
Baktım yok maalesef.
-
biosta yoksa windowsta olmaz hocam.
-
Az sonra diski Vatan'a götürmek için tekrar çıkartacağım. Bu haliye userbenchmark test sonuçları maalesef çok kötü. Disk ve ram takmadan önce daha iyiydi skorlarım. Ayrıca pilim çok hızlı düşmeye başladı...
-
Harici harddisk kutusu varsa ona monte edip usb'den bağlayıp görmeyi deneyebilirsiniz.
-
-
Bios back flash dediği şey, bir kere biosu upgrade ettikten sonra eski sürüme dönülmesini engelleyen şey. Onu açarsanız, isterseniz biosu 1.08 den 1.06 ya geri indirebilirsiniz.
-
Olsa iyi olurdu... Ya da başka bir ssd olsa onu takıp denerdim ama ikisi de yok maalesef...
-
Şimdi de diski çıkartıp 16 gb ram ile userbenchmark testlerini tekrarladım. Sonuç en son yaptığım teste benzer çıktı. İlk geldiği haline göre (8 gb ram, 256 gb disk) %51 iken takviye yapıldıktan sonra %27'ye düştü. Ayrıca hissedilir derecede batarya hızlı tükenmeye başladı. Ram de mi bozuk acaba!
Çok tatsız bir akşam geçirdim. Umarım yarın herşey güzel olur :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 29 Ocak 2021; 2:1:21 > -
Hocam nette şöyle bir çözüm paylaşılmış lenovo forumlarında :
"I ran into the same issue with an 1TB WD Blue SSD. Not recognized in the BIOS and also in Windows.
My solution: Go into the advanced bios (normal bios won´t work), don´t change anything and "save WITH changes" although nothing was changed.
After reboot i was able to partition and format the ssd in Windows.
This worked for me. Good luck..."
Adamın biosu da görmemiş ssd yi. biosa girmiş. Oradan ileri seçeneklere gitmiş. Hiç bir şey değiştirmeden kaydedip çıkmış. Komik ama hiç bir değişiklik yapmamaış olmasına rağmen yeniden makneyi açtığında windows görmüş ssd yi...
-
Hemen deniyorum...
-
Hocam senin testlere baktım. CPU performansı da düşük çıkmış. Normalde benimki ile aynı olmalı. MAkineyi Yüksek performansa ayarla. Önce lenovo vantage dan. Ardından windowstan. ikisini birden yapmazsan pc yüksek moda geçmiyor. Saçma biliyorum ama maalesef bende böyle.
bende az önce baktım mesela lenovo yüksek performansta iken windows dengelideydi
-
Lenovo Flex sahibi birisinde de hdd kablosunun anakart tarafında kalan kısmı takılı gibi görünse de aslında yerinden oynadığı için bios hdd yi görmemiş. Tahmin ediyorum ikinci kez açtığınızda bunu zaten denemişsinizdir de. NE yapalım başka aklımıza gelen bir şey olmayınca böyle kıvranıyoruz...
-
Maalesef bu çözümde olmadı. Ram çıkartarak farklı denemelerde yaptım ama sonuç değişmedi.
-
kusura bakmayın hocam aklıma gelen başka bir husus şimdilk yok. Umarım çok uğraştırmdan bir çözüme ulaşırsınız.
-
Hocam, uyarın için teşekkürler. Böylece senin testin ile benimkini daha iyi karşılaştırmış oluyoruz. Yalnız ben daha önceki testi de default ayarlarda yapmıştım. Yani RAM takmanın performansa etkisinden çok zararı var diye düşünüyorum... Hatta aşağıdaki test sonucu senin 24 GB makinen ile aynı sonucu vermiş. Buna göre senin de laptop un çok da farklı değil... :( Acaba bir RAM uyumsuzluğu mu var! Sistemde ram yükseltmesi yapmayan arkadaşlar yüksek performansta bir test yapabilirse sonucu görebiliriz. Olmazsa ben zaten tekrar açacağım. RAM'i çıkartır tekrar test ederim bir ara...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X