Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler yanitlar için, aslinda önceliğim pwm olmamasi goz sagligi acisindan ve iyi renk kalitesi, cok parlak olmasina veya profesyonel derece renk kalitesine gerek yok. Lenovonin kendi sitesinden baktigimda modelde lg panel kullanildigi yaziyor ama incelemede farkli marka olduğundan bahsedilmiş.Biraz hevesim kirildi. Bir de ramlerden birinin soldered oldugunu bilmiyordum. Ona da şaşırdım. İadeyi düşünüyorum gelir gelmez ama kararsiz kaldim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lantisim L kullanıcısına yanıt
    Sizin için pwm testi yaptım. Tabi elimde elektronik cihaz yok. Bu nedenle internette bulduğum bir siteden faydalandım. Link şu:

https://iristech.co/pwm-flicker-test/

Test sonucuna göre ekranda çok düşük parlaklıkta da çok düşük parlaklık da pwm yok.

Testin doğruluğunu kontrol etmek için Notebookcheck sitesinde pwm kullandığı bilgisini gördüğüm samsung galaxy s10e telefonu ile kıyasladım. Telefonda pwm var çıktı hem de her parlaklık seviyesinde.

Pwm konusunda içiniz rahat olsun. Lspyop gelince aynı testi siz de yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 14 Şubat 2021; 3:10:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallami

Sizin için pwm testi yaptım. Tabi elimde elektronik cihaz yok. Bu nedenle internette bulduğum bir siteden faydalandım. Link şu:

https://iristech.co/pwm-flicker-test/

Test sonucuna göre ekranda çok düşük parlaklıkta da çok düşük parlaklık da pwm yok.

Testin doğruluğunu kontrol etmek için Notebookcheck sitesinde pwm kullandığı bilgisini gördüğüm samsung galaxy s10e telefonu ile kıyasladım. Telefonda pwm var çıktı hem de her parlaklık seviyesinde.

Pwm konusunda içiniz rahat olsun. Lspyop gelince aynı testi siz de yapabilirsiniz.

Üstad cok tesekkurler, alacak insanlar icin cok faydalı bilgiler paylaşılmış oldu bu konudaThinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 

• Ben de çok teknik detayına hakim olmamakla beraber ekranın beni mutlu ettiğini söyleyebilirim. Geniş açılardan da görüntüde bozulma olmuyor. Ekran parlaklığı daha fazla olabilirdi sadece.

Aynı bilgisayarı kullanan bir arkadaşımın dediği gibi, cihaz şarj okurken parlaklığı daha yüksek. Fişten çekince yüksek ayarda olsa bile hafif ışığı kısıyor. Bunu ayarlayamadım.

İki tane 15 Gen 2 kullandım. İkisinde de ışık sızması problemi yoktu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 14 Şubat 2021; 12:11:0 >
  • Daha önce hiç ips ekranlı laptop kullanmadığım için ışık sızması problemi nedir fikrim yoktu. Ama netteki şikayet görüntüleri gibi bir ışık sızması yok. Özetle makine her yönden fiyat performans olmuş.
  • Bu arada paneli buldum galibaThinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) yuzde 40 parlaklık altı pwm var, normal görünüyor,

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lantisim -- 14 Şubat 2021; 12:20:34 >

Pwm de önemli olan yani insanları etkileyen frekansı. Bu modelin kullandığı pwm frekansı 25000 hz in üzerinde.

Kaynak: aşağıdaki hp modeli bizim paneli kullanıyor.
    notebookcheck
    HP ZBook 15u G5 (FHD, i7-8550U) Workstation Review
    https://www.notebookcheck.net/HP-ZBook-15u-G5-FHD-i7-8550U-Workstation-Review.307928.0.html

100 ile 400 hz arasının insanları en çok etkilediği biliniyor. Bazı hassas kişilerin 500hz üzerinde de sorun yaşadığına dair raporlar var. Ancak 2500 hz üzeri güvenli kabul ediliyor.

Kaynak:
    notebookcheck
    Why Pulse-Width Modulation (PWM) is such a headache
    https://www.notebookcheck.net/Why-Pulse-Width-Modulation-PWM-is-such-a-headache.270240.0.html

Sonuçta bizim panel 25000hz ile pwm sorunları açısından oldukça güvenli.

• 👍thinkbook laptopum yarin geliyor inşallah, peki acip kullandiktan sonra mesela windows kurdum vs. diyelim, iade hakkim var mi,

Aldığınız yerin şartlarına göre değişir sanırım. Çoğu iade için teknik servis raporu istiyor kurulum sonrası. Kurulum yapmadan live windows ile deneyebilirsiniz. Kurulum yapmazsanız yasal süresi var ne kadar unuttum.
    Hayırlı olsun. Bence alınca iade etmek istemeyeceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sallami

Hayırlı olsun. Bence alınca iade etmek istemeyeceksiniz.

Teşekkürler inşallah memnun kalırım yoksa ugrasmak istemiyorum, hayirlisi bakalımThinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 

Hersey verdiğiniz para aldığınız ürün ve üründen beklentiniz ile alakalı. Sonuçta xps almıyoruz. Fiyatı düşürmek için illa ki birşeyler kırpılmış olacak. Önemli olan kırpılmış olan şeylerin sizin ihtiyaç listenizde olup olmaması...
  • Selamlar, ilginiz için teşekkürler. Thinkpad E15 mi bu mu derken bir anda bunda karar kıldım. Tabi ben 4500U versiyonunu alacağım ama umarım onda da ram artırma opsiyonu vardır. Anladığım kadarıyla, 2 tane ram slotu mevcut bu üründe. :)

• 8 gb gömülü +1 slot var 32 gb destekli. Maksimum 40 gb olabiliyor.

Üzerinde 256 gb ssd var yanında boş 2.5 inç sata disk slotu bulunuyor.
  • Merhaba, bilgisayar elime geçti, en takıldığım konu olan ekranı beğendim, parlaklığı bence yeterli. Şimdilik herhangi bir sorun yaşamadım. En kısa sürede 8 gb ram ile artırmaya çalışacağım. Alanlar ve alacaklar hayrını görsünThinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 

Bilgisayarınız hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde sorunsuz kullanmanız dileğiyle...
  • Hayırlı olsun.

Benim de 8 gb ram yolda bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.