Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fan sesinde rahatsız edici bir durum yok şuanda. Önceden yük bindirmediğimizde hiç devreye girmiyordu. şu anda boştayken sıcaklığı bağlı bazen devreye girebiliyor. Ama rahatsız edici bir ses bugüne kadar duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FALEZ34 -- 23 Şubat 2021; 11:40:5 >
  • Bugün ilk defa oyun yükledim ve oynadım. Fan sesini duymakla beraber yüksek performansta bile beni rahatsız etmedi... Küçük oğlumun Monster laptop u var. O da yeni. Uçak motoru gibi çalışıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 23 Şubat 2021; 20:27:56 >
  • Oyunları D diskine kuran var mı? Performans olarak çok kayıp olur mu acaba?
  • Dahili diskin okuma hızı 2500, 2.5 inçliklerin okuma hızı ise maksimum 500-550. Eğer oynadığınız oyun terabyte seviyesinde veri okuma yaparsa farkı görürsünüz yoksa bir kaç saniye gecikme olur o kadar. Terabyte seviyesinde veri okuyan program da zaten yoktur sanırım.

Bunu boot süresinden kontrol edebilirsiniz. Bende 10 yıllık netbook var. Okuma hızı 250 olan ssd taktım. 20 sn de boot ediyor. İşlemci de celeron yani. Bizim makine 2500 okuyor. Boot süresi 5-8 sn. Windows Quick boot kapatılırsa 15 sn oluyor o süre.
  • Selamlar herkese. Elimdeki Samsung ssd’yi i3 işlemci kullanan bir arkadaşa sattım. Şimdi disk alacağım. Sandisk plus denediğimde sorun olmamıştı. Bundan başka marka/model disk takıp sorunsuz kullanan varsa marka/model bildirebilir mi? Ona göre alım yapacağım.

Edit: 2.5” ssd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 24 Şubat 2021; 16:36:12 >
  • Arkadaşlar laptopu açarken ben sert kartlar kullandım hasar vermemesi için. Metal parçalar kullanmadım. Fakat buna rağmen iki üç noktada plastikte ufak ezilmeler oldu. Tırnaklı olduğu için açmak baya zor olabiliyor. Sizler laptopu açarken ne kullanılıyorsunuz?

• FALEZ34 F kullanıcısına yanıt
    15-20 tl lik laptop sökme setlerinden aldım. Icinden çıkan üçgen seklindeki parçayı kullandım. Ilk ayırma/aralama işi için ise uzun bir çubuk var onu kullandım. Ilk aralama için Laptopun arka kısmı daha kolay geldi bana. Bir de tırnakların yerlerine paylaştığım klavuzdan bakmıştım. Hayal meyal aklımda idi. Yaklaşınca (tahminen) tırnağa yavaşladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 25 Şubat 2021; 11:19:34 >
  • FALEZ34 F kullanıcısına yanıt
    Ben bu ürünü aldım. Çok kaliteli değil ama mavi parçalar iş görüyor.

https://www.hepsiburada.com/mahmut-cep-telefonu-acma-tamir-seti-8-parca-p-HBV00000WAZCR?magaza=rslteknik
  • Benim aldığım da benzer extra olarak içinde ince bir metal aralayici çubuk ile bir adet cımbız vardı.
  • Samsung Evo 860'ı sattığım arkadaş sisteminde sorunsuz kullanabildi. Ben de Sandisk Ultra 500 GB SSD aldım. Takınca sorunsuz açıldı ve kullanabiliyorum. Bu seferde maalesef Windows boot sürem 37-38sn'lere çıktı. Diski çıkarınca sonuç değişmedi. Diski çıkarınca disk yönetiminden birim sil demedim. Keşke deneseydim diyorum şimdi. Şu anda disk içindeyken birim sil dediğimde 30 sn civarına indirdim. Ama ilk aldığımdaki 6-7 sn'lerin yanına bile yaklaşamıyorum. Bu konuda ne yapabilirim?

Ek:

Başlangıç ayarlarında sadece ekran kartı, ses kartı ve virüs programı etkin. Diğerlerini devre dışı bıraktım.

Diski crystal disk mark ve userbenchmark ile test ettim. Sonuç normal.

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 27 Şubat 2021; 2:9:51 >

• Merhabalar, bilgisayarı satın aldım elime de ulaştı fakat kurduğum günden beri wifi driver sorunu yaşıyorum. Güncel windowsla da kurup yeniden denedim ama bilgisayarı uzun süre kapattığımda wifi deiver’ı unutuyor. Hiç bağlanamıyor olsam wifi kartında sorun olabileceğini düşüneceğim ancak görüyor. Örneğin gece kapalı kaldığında ve sabah açtığımda unutmuş oluyor.

Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metinergul M kullanıcısına yanıt
    Bios güncellemesi vardı onu kurun belki düzelir. Ben alır almaz biosu güncellediğim için bilemiyorum sizin sorununuzu hiç yaşamadım.
  • Ben bunu msconfig dendi sanırım yok bir bakım yazılımı ile de olabilir windows un bazı ayarlarını değiştirdiğimde yaşamıştım. Sorun windows Quick boot özelliğinin kapatılmış olmasından kaynaklanıyor olabilir diye okumuştum nette. Onu açmaya çalıştım tekrar ancak dediğiniz gibi yeterince düşmedi açılış hızı. Yani ilk günkü sürelere inmeyince yedekten geri yüklemiştim acronis ile. O zaman düzelmişti. Şu an neyi değiştirdiğimi de net hatırlamıyorum maalesef.
  • sallami kullanıcısına yanıt

Kurduğum gibi yaptım güncellemeyi. İlk kurulumda görüyor sonra kapatıldığında sürekli unutuyor

Driverlar yuklenmemis gibi mi görünüyor yoksa ağı mi hatırlamıyor hocam? İlki çok mümkün değil. Windows bu yani...

Driverlar direkt kayboluyor hocam. Ağ bağdaştırıcısının altında veya ağ ayarlarınsa hiç gözükmüyor. Sistemi kurarken Legacy olarak mı kurdunuz UEFI olarak mı ? Ben bios güncellemesini yapamadığım için uefı olarak tekrar kurdum . Acaba sorun burdan mı kaynaklanıyor ?

Bir de şimdi açılmama gibi bir sorun başladı. Lenovo yazısı çıkıyor windowsa geçmeden siyah erken takılıyor. Powera basılı tutup kapatıyorum. Tekrar bastığında açılıyor.

Anlayamadım en güncel sürümü boş usbye yaptım. Wifi kartı bozuk olsa sanırım hiç görmezdi wifi ağını

Driverlar kayboldu dediğiniz anda Aygıt yöneticisinden bakın hocam. Orada sorunlu driver ya da driver olmayan aygıt var mı

Gizlenen öğelerde gözüküyor ama bilgisayara bağlı değil şeklinde bir açıklama yapıyor. Ancak merak ettiğim bir şey var belki de wifi kartıyla ilgili bir sorun. Sizinkisi de bu wifi kartından mı

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

Bu sizin bağlı olduğunuz wifi ağının bilgileri driver değil. Aygıt yöneticisine bakın driverlar için.

Sanırım sorununuz driver sorunu değil. Bagli olduğunuz ağı hatırlayın ve otomatik bağlanın seçeneğini secmediginiz için unutuyor ve sizden yeniden bağlanacak ağ bilgisi istiyor.

Intel Wifi 6 Ax 200 driver değil mi? Aygıt yöneticisinde de bu var.

Cmd da systeminfo yazdığınızda benim gönderdiğimden farklı bir şey olabilr mi acaba?

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.