Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Burada önemli olan her iki cihazı üreten firmanın da usb PD şartlarına uygun üretim yapmış olması ve her iki cihazın ortak en az bir PD profilini paylaşıyor olması.

Usb PD specifications ilk çıktığında bunlara uyan çok firma yoktu. Uygun olmayan üretim zarar verebiliyordu.

Not:
    A device can also support USB PD but not come with a USB PD charger. For example, Samsung phones since the Galaxy S8 support USB PD at 5V3A, but the S8, S9, and S10 ship with the USB-A Adaptive Fast charging adapter (9V 1.66A fast and 5V2A standard) that doesn't support PD. If I plug that into my USB PD phone which doesn't support Adaptive Fast Charge/Qualcomm QC2.0, it'll charge on the standard 5V2A profile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 10 Mart 2021; 2:37:15 >
  • ct7 kullanıcısına yanıt
    Amd v sanal makine ile ilgili bir teknoloji. Sanal makinelerin surekli ve tekrarlı olarak ihtiyaç duyduğu işlemleri hızlandırmak için oluşturulan bir komut seti uzantısı ve 2004 ten beri var olan bir teknoloji.

Sanal makineler oyun amaçlı olmadığı için 512 video ram yeterlidir. Onun yerine hız için 2 gb ihtiyaç halinde kullanılan video ram yerine 512 ama baştan atanmış video ram daha iyi olabileceği için böyle bir sınırlama yapılıyor olabilir.

Ancak şunu da belirteyim ben rami 24gb yapınca video ram otomatik olarak 2gb olarak atandı. Sizdeki ram 8 gb olduğu için atanmış ram 512 olmalı. Ancak ihtiyaç halinde artabiliyor merak etmeyin. Sanal makineyle ilgili olduğunu sanmıyorum. İlgili ise bile Yukarıdaki sebeptendir. Sanal makine desteğini açınca 8gb Ram ile vrami 512 yapması da zaten oldukça mantıklı. Raminiz yetmez yoksa...
  • Merhabalar, bugün bende aranıza katıldım. Cihazı açtığımda önce hoparlörden bozuk cızırtılı ses geldi. Sonra sistem kendini otomatik güncelledi ve sorun çözüldü. İlk günden cihazda donanımsal hata olduğunu düşündüm. Cihaz için öneri mesajlarını okuyup gerekli tavsiyeleri uygulayacağım.

• inocence İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle
  • benim 4500u modelinde evo750 sorunsuz çalıştı.

bilgi vermek istedim.

• 4500u modeli için düşüncelerimi yazmak istedim:

• işlemci günlük kullanım için gayet yeterli. hatta fazla. (AMD nin eski laptop işlemcilerinde testlerde olmasa da günlük kullanımda sık sık kararsız kalıyor gibi geç cevap vermeler oluyordu. bu modelde böyle bir sorun görmedim. çok güzel olmuş diyebilirim.)
    • batarya ömrü iyi ve bataryanın %60 doluma ayarlanabilmesi güzel olmuş.
    • ekranı genel olarak beğendim. (ama güneş ışığı vurunca bı tık daha ışığı olsa diyorum arada)
    • klavye tuş düzenini beğenmedim. 5-6 yıllık HP laptopumunkiler bile bundan kullanışlı. sanki mp3 player kullanıyormuşuz gibi play/pause/ileri/geri tuşları ana kullanımda. end/home/pgup/pgdn tuşları ise "fn" ile kullanılıyor. F4 tuşunda mikrofon kapama var ama çalışmıyor hem de alt+F4 yapınca fn iptal olmuyor (fnye de basmak gerekiyor. eski HP de bile bunu düşünmüşlerdi). F5 tuşu boş bırakılabilirdi. zaten bir sürü gereksiz, kullanılmayan/çalışmayan Fn atanmış. yukarı ok ve aşağı ok tuşları küçük (ikisi tek tuş büyüklüğünde)
    • fan sesi rahatsız edici değil. normal ofis kullanımında pek çalışmıyor bile.
    • kompakt yapısını ve tasarımını genel olarak beğendim (klavye hariç).
    • şarjı type-c girişinden olması çok hoşuma gitti. ama uzun kullanımda ömrü nasıl olur orası soru işareti. çünkü eski türde 2 kablo ve daha sağlam girişle kalın pinlerle yapılıyordu şarj girişleri. inşallah ömrü uzun olur.
    • parmak izi ve kamera kapatma detayı güzel olmuş.
    • hoparlörleri biraz daha iyi olabilirdi. bence yeterli değil.

eklediklerim:

• kingston 3200 cl22 8gbKVR32S22S8/8 - dual channel ram ile grafik performansı baya arttı. (oyun oynayacaklar veya çok fazla sekmelerle çalışacaklar ram eklemeli. ama günlük kullanıma çok rahat yeterli 8gb)
    • eski laptopumdaki 250gb 750evo yu d: olarak taktım. sorunsuz gördü ve kullanıyorum. (not hdd de takılabilir, düşündüm ama ince hdd gerekli normal 2.5 olanlar bi tık kalın kalıyor.)

kişisel düşüncem: şuan olsa i7 1165G7 ile arasında kararsız kalırdım sanırım. (1135g7 veya 1065g7 değil. 11 nesil i7 olabilirdi) bu fiyatlara bulunursa tercih edilebilir düşüncesindeyim. watt değeri intelde daha yüksek görünse de bu 4500u da performans modunda baya iyi güç çekiyor (30w lara kadar çıkıyor çok rahat)

ama yukarıda da yazdığım gibi eski modellerde olduğu gibi mobile AMD cpu larda çok geliştirmiş kendini. hantal, çok ısınan, arada kararsız donmalar yapan işlemcilerden buralara çok büyük yol almış. (3500 - 3700 serisi için böyle değilmiş sanırım). şuan intel mobil 11 nesilde AMD ye yetişmeye çalışıyor. işler tersine dönmüş yani. normalde 4500u nun kıyası 1135g7 olmalı ama intel yaklaşık %9- 10 gibi geride kalıyor. ondan 1165g7 ile kıyasladım 4500u'yu bile. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leeen -- 17 Mart 2021; 19:37:2 >

• leeen L kullanıcısına yanıt
    Fn+Esc ile fn tuşu basımı iptal edilebiliyor ve tekrar açılabiliyor toggle yani. Hatta bunu görebilmeniz için esc tuşu üzerine led koymuşlar. Eski capslock ledleri gibi...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

cevabınız için teşekkür ederim.

biliyorum iptal edilebildiğini. ama "kullanışsız" dizayn edilmiş demek istedim.

• leeen L kullanıcısına yanıt
    Ok tuşları normal boyutlu olan bu laptop ile benzer özelliklerde tek bir laptop bulamadık. 2 yıl yurt içi ve yurtdışı sitelerde araştırdım. Thinkpad serisi vardı ama onlar da 2kg idi maalesef.

Şimdi thinkbook 16p gelecek o da 2 kg...

Tüm 15 inç laptoplarda yeterli yer var ancak o tuşlar illa ki minicik...

• Merhaba Arkadaşlar, BIOS a güncelleme gelmiş 1.09 olmuş Critical yazıyordu bende yaptım, başka yapan var mı? Bunlar düzeltilmiş.

Updated Information:

Latest Version BIOS fixed all merged issues from previous.

Summary of changes

==================

General Information:

FACN26WW

1. Update customer code, Renoir0019_L05.05.40.0139.4266.

2. Enhance to address security vulnerability LEN-49382 AMD-2020-0151 TPM Vulnerability--non-orderly shutdownfailed tries

3. Enhance to address security vulnerability LEN-48100 Yngwei-Vul6(VariableServiceSmm)

4. Enhance to address security vulnerability LEN-31370 Rowhammer - DDR4 protection bypass.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawkeye65 -- 24 Mart 2021; 23:42:9 >
  • Hocam konunuzu yeni gördüm. Bütün sayfaları teker teker okudum. Çok değerli bilgiler paylaşmışsınız sağ olun. Elinize , ağzınıza sağlık.

Mühendislik öğrencisiyim. Autocad , matlab , proteus tarzı programlar için ben de bu laptopu almaya karar verdim, oyun oynamıyorum zaten. Mutlaka ilave ram takviyesi yapıp kullanacağım. Şu sıralar dolardan dolayı fırladı yeniden 6-6.50 k bandına indiğinde alacağım inşallah.
  • Bios güncellemesini ben de yaptım.

• Hocam merhaba tekrardan, bilgisayarın arka kapağını sökmek için tornavida takımı alacağım da aşağıdaki linkte bulunan ürün uyumlu mudur acaba, yanlış almayayım.

https://www.7kat.com.tr/stanley-saatci-tornavida-seti-6-parca-166039-6620

• ct7 kullanıcısına yanıt
    Tornavida setinden ziyade kapağı tırnaklarından ayırmak için spatula türevleri içeren bir set almanızı tavsiye ederim. Yukarıda bir arkadaş paylaşmıştı.

Ben de tornavida seti vardı. Bir de bunu almıştım. Spatulalar işe yaradı. Ama tornavida olarak bu seti mi yoksa evdekileri mi kullandım hatırlamıyorum. Şimdi fiyatı baya artmış. Ben aldığımda fiyatı uygundu.

Polham17 Parça Cep Telefonu Açma Tamir Seti 49,00 TL yerine 44,90 TL
    urun.n11.com
    Polham17 Parça Cep Telefonu Açma Tamir Seti Fiyatları ve Özellikleri
    https://urun.n11.com/diger-yedek-parca/polham17-parca-cep-telefonu-acma-tamir-seti-P461650934

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 26 Mart 2021; 21:16:0 >

• sallami kullanıcısına yanıt

Arkadaşın paylaştığını gördüm şimdi, sizin gönderdiğiniz güzelmiş. Teşekkür ederim, iyi akşamlar.

• Arkadaşlar merhabalar, bir laptop arayışı içindeyim. Huawei d-16 ile Thinkbook 15 arasında kaldım . Doğruyu söylemek gerekirse d-16 yeni ürün metal kasa ve ekranı Thinkten daha iyi ayrıca H bir işlemciyle geliyor U değil. Ama söyle bir eksiği var ram eklenmiyor sonradan ram eklemek istersem D-16 da bu imkan sunulmuyor. 16 gb ramli modeli alınsa pahalıya denk geliyor.

Asıl sorularıma gelirsem . Thinkbook 15'te tadımlık oyunları belki gta 5i problemsiz oynatıyor mu ? Ve benim için tek önemli konu ise sessiz ortamda internette dolaşırken veya video izlerken ağır işlemler yapmadan fanlar çalışıyor mu ? Sessiz mi ? İnternette dolaşırken fan sesi istemiyorum çünkü. Ayrıca ışık süzmesi problemi var mıı ?

• hidensa H kullanıcısına yanıt
    Fanlı tüm makinelerde internette gezerkeni bırakın, çalışan hiç bir program yokken bile az ya da çok bir fan sesi olur. Çünkü fanı durdurmak mümkün değildir. İşlemciler önce fanlı ve fansız olarak ikiye ayrılarak tasarlanır. Eğer fanlı tasarıma sahip bir işlemci kullanan laptopunuz varsa fan sesi de olacaktır.

Bildiğim kadarıyla windows tabanlı notebooklar için fansız işlemci bir tek intelde var. Amd nin tüm İşlemcileri u ya da h uzantılı olmasına bakılmaksızın fanlı tasarıma sahiptir. Bu nedenle amd işlemcili tüm laptoplarda fan ve dolayısıyla da fan sesi vardır.

Fan sesini azaltmak fan kanatlarını ve/veya fan yarıçapını küçültmek ile ve kaliteli bir fan kullanmakla mümkün. Bu durumda da u işlemci bile olsa (örneğin önceki huawei lerde çift fan olmasına rağmen fanlar çok küçük olduğundan) ısınma ve throttle (yavaşlama) sorunları yaşanır. Oyun oynamak istediğinize göre bu tür bir cihaz sizin ihtiyaçlarınıza uymaz. Oyunun ortasında donma, atlama vs yaşar çıldırırsınız.

Günümüzde İşlemciler geniş bir TDP ye sahip olarak üretiliyor. Yani 15w tasarıma sahip bir ryzen 4700u işlemci laptop üreticisinin tasarımına bağlı olarak 10w ile 25w arasında güç çekerek çalışabiliyor. Bu yüzden nette aynı parçalarla üretilmiş olmasına rağmen çok farklı performans sergileyen laptoplar var. Ama az ya da çok oyun ile işiniz varsa 10w kısıtlanmış bir işlemci (ister intel 7 ister ryzen 7 olsun) ihtiyaç duyulan performansı gösteremez.

Thinkbook 25w a kadar rahatlıkla çıkabiliyor. Bu amaçla iyi bir soğutma sağlansın diye lenovo %15 büyük fan kullanmış. Ama fan sesi yanında hediye olarak geliyor.

Özet önce oyun mu sessizlik mi seçimi yapmanız yerinde olur...

• selamlar bende lenowo thinkbook 13 lw modeli var i5 işlemcili.Bilgisayarda uyku problemi var uykuya dalınca bazan uyanıyor,bazen uyanmıyor.Bazende uykudayken kendi kendine reset atıyor.Garantie gönderdim, hdd de sorun var dediler diski değiştirdiler sorıun çözüldü diye yolladılar.Ama aynı sorun devam ediyor.Acaba uyku modu ile ilgili ayar yapmam mı lazım,?

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.