< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (22. sayfa)
-
-
tesekkür ederim
-
neden thinkbook için konu varken thinkpad için yok?
-
Birinin açıp zaman harcaması lazım hocam. Benim bir haftamı aldı mesela konuyu toparlamak. Zaman zaman bazı konularda, biraz da bilgi birikimi gerektirebiliyor. Herkesten bu özveriyi beklemek doğru değil.
Oysa thinkpad alan sayısı daha fazla, ve thinkbooktan çok daha önce piyasaya girdi. Yeterli bilgiye sahip bazı arkadaşların olduğunu da ryzen 4000 konusundan biliyorum. O yüzden açılmıştır diye düşünmüştüm, bulamadığım zaman ben de bayağı şaşırdım. Ama herkesin vakti olmayabilir dedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Sallami farkı diyelim... Çok emek verdi gerçekten. Benim bir sorunumda gece yarısına kadar araştırıp yazıştı benimle... Müthiş bir hikaye... Teşekkürler kendisine...
Çözemedim ama yanlış hatırlamıyorsam hocam.
Ben teşekkür ederim. Saçma çözüm önerilerime sabırla tahammül ettiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 12 Nisan 2021; 1:21:5 >
Aslında çözdün. Disk-işlemci uyumsuzluğunu sen ilettin ve olayın sebebi anlaşıldı. Ben de diski değiştirdim ve sorun çözüldü. 😀 -
Hocam peki sizin fikrinizi alabilir miyim? Sizce thinkbook ve thinkpad (ryzen 4500/4700u) modelleri arasında hangisi daha iyidir? Şu an thinkbook ve thinkpad aynı fiyat sayılır, siz ne düşünüyorsunuz?
5500 liraya da acer aspire 5 var ryzen 4500u lu yine, ne düşünüyorsunuz?
-
Hocam ben sadece thinkbook serisini yakından biliyorum. Ama thinkpad serisinin daha kaliteli olduğu söyleniyor. Ben thinkbook aldım çünkü thinkpad serisinin (hem E hem de L modellerini inceledim T ler çok pahalı onlara bakmadım) portları bana yeterli değildi.
4500u işlemciyi de iş üstünde görmedim. Sadece sentetik benchmarklarda gördüğüm kadarıyla 4700u ya da 4500u sıradan kullanıcı için bence yeterli. Hatta benim için bile yeterli olur sanıyorum ve 4500u işlemcili thinkbook bekliyordum. Arada yeni nesil çıkınca biraz daha bekleyeyim dedim.
Sonuç olarak ryzen 4500u ve üzeri işlemcilere sahip her notebook alınabilir bence. Artık dikkat edilmesi gereken şeyler ram, ssd ve port seçenekleri ile bunların sahip olduğu teknolojik altyapı. Bir de ekran var tabi...
Kendi kişisel tercihimi yazayım örnek olması açısından;
Ryzen 4500u ya da üzeri işlemci
Iki ssd slotu (biri nvme 3x4)
Iki ram slotu (biri çakılı olabilir ya da min 16 gb olmak üzere ikisi de çakılı olabilir. 3200 ve üzeri hıza sahip ramli)
Iki typec 3.2 portu pd3.0 destekli
Min 65w typec şarj adaptörü
En az 2 tane usb 3.2 portu
Kart okuyucu usb3.0 ya da üzeri hız destekli
Günümüze 15.6 inç laptop boyutları eski 14 incler seviyesinde olduğu için 15.6 inç tercih edilir (14 de olabilir)
Mümkünse 3:2 ya da 16:10 oranlı ekran çözünürlüğü 1080p ve üzeri, 300 nit (ihtiyaçhalinde 250 nit kabul edilebilir), 1000:1 üzeri kontrast (ihtiyaç halinde 800 üzeri de kabul edilebilir), renk gamı çok problem değil %45Ntsc kurtarır, Mat olmalı, dokunmatik şart değil,
15.6 inç için max ağırlık 1.7kg, 15 inç için 1.4kg
Mümkünse tüm kasa metal (sadece Ekran arkası metal olsa da olabilir)
Kasa 180 derece açılabilmeli
Ayrı ekran kartina gerek yok fuzuli masraftan başka bir şey değil
Gördüğünuz gibi işlemci üzerinde hiç durmadım. Diğer kriterler şu an fark yaratıyor artık.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
önceliklle selamlar. Lenovo thinkpat sahibiyim. 128gb ssd taktım. fakat her açılışta iki hardiskide görüyor. Laptobun windows kurulu olan kendi hardiskini seçtiğimde işlem yapmıyor. Windows kurulu olmayan sonradan takılı ssd ye seçtiğim zaman pc normal açılıyor.. bu durumu nasıl çözerim.
-
Niyetlendim 1 aydır fiyatlar 6.000 den 8.000 çıktı şansıma 5.000tl olaydı alamadik
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende bu üründen 2 adet var. İkisine de windows kurdum fakat biri açılırken çok hızlı, diğerinde windows logosu görünüyor ve sonra açılıyor. BIOS ayarları vs. herşey aynı. Biliyorum çok detay veremedim ama bu sorunu nasıl çözebilirim?
-
Benim cihaz 6-9 sn arasında açılıyordu. Bir ara 37-40 sn'lere çıktı. Birçok şey denememe rağmen süreyi en fazla 33-34 sn'lere indirebildim. En sonunda format attım ve çözüldü. Neden bu kadar uğraştım diye kızdım sonra kendime 🤭 Şu an 10-12 sn. civarında açılıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresinbabasi -- 15 Mayıs 2021; 14:55:28 >
Farkında olmadan windows config içinde hızlı açılma ayarları ile oynamış olmalısınız. Benim de başıma geldi. Tekrar eski haline getirsem de düzelmedi ve sistemi yedekten geri yükledim.
Aslında 2 ürün de freedos olarak geldi. İkisine de aynı windowsu yükledim. Fakat birinde çok kolay şekilde F12 ile boot ekranına girebilirken diğeri aynı kolaylıkta olmadı, biraz uğraştırdı..
-
Arkadaşlar bu pc de daha önce rome 2 total war oynayan oldu mu hiç olduysa kaç fps civarı alıyor acaba? İnternette araştırdım fakat bizim işlemci ile rome 2 total war oynanış videosu bulamadım maalesef.
-
30 fps üstü alırsın
Ocak ayında 5.500 e aldığın laptop Mayıs ayinda 8.500 olmuş. Allah kahretsin böyle piyasayi da yönetimi de ticareti de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
+1
quote:
Orijinalden alıntı: maligezgin
Ocak ayında 5.500 e aldığın laptop Mayıs ayinda 8.500 olmuş. Allah kahretsin böyle piyasayi da yönetimi de ticareti de6 bin lira bütçem var ve şu anda ki piyasada bu paraya bu özelliklere yaklaşan bir PC bulmak imkansız.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X