Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6 yıldır kullandığım hp-pavilion makinem artık alarm verdiği için bu cihazdan sipariş verdim. Dün geldi. Ayrıca yanında Kingston 16 GB Ram ile sipariş vermiştim. Laptop+RAM ile 8000 ₺ tuttu. Thinkpad bakıyordum ama bence bu cihazda onlardan eksiği yok(Port konusunda fazlası var). Özellikle 2 usb-c port ile şarj olması bence şahane bir olay.

Eski makinemde bulunan 1TB WD Blue SSD diskimi ekleyip, Ram'i takınca bu cihazda en az 5-6 sene idare eder diye düşünüyorum. Cihaz içine konulan 2.5 luk dummy parça çok ağır. Tarttım 72 gr. geldi. Disk takmıyorsanız bile bence yapabiliyorsanız çıkarın.

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)

Bence tek eksiği numerik klavyede olması geren Home/End/Page Up&Down tuşları yerine medya kontrol tuşları koymaları olmuş.

Eski bilgisayarımın ağırlığı ile kıyaslayınca sanki 13.3'lük laptop taşıyormuş gibi hissediyorum.

Ekstra şarj cihazı arayanlar için teknosa'daki şu cihazı öneririm:

Preo My Mobile MMU37 Quick Charge 4.0 60W PD Notebook Şarj Aleti Fiyatı ve Özellikleri (teknosa.com)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozcaliskan -- 23 Mayıs 2021; 11:49:53 >

• yozcaliskan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi aksamlar
    Bı süredir laptop arayisindayim. Ofis ev iş kullanımı için arıyorum. O mu bu mu derken en son v15 e karar kılmıştır. Sonra 1000tl daha verip thinkbook alayım diye düşünürken bu sayfayı gördüm
    Sizce i5 1135g7 mx450 bir thinkbook mu
    4700u dahili kartlı thinkpad mi
    Alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum ram ekleyip.
    https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkpad-e15g2-amd-ryzen-7-4700u-8gb-512gb-ssd-freedos-156-fhd-tasinabilir-bilgisayar-20t8001utx-p-HBV00000YA9A3?magaza=Techburada

4700u thinkpad e15 g2 fiyatı şu an iyi gibi. Nerdeyse v15 le aynı fiyat
    Ne dersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Thinkpadin Klavye aydınlatması eksik olmasa direk alacağım ben de.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

hayırlı olsun.

sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum.

• "home - end" vs tuşlar hangi mantıkla multimedia tuşlarıyla değiştirilir? mp3 çalar mı bu?
    • evet ben de ssd takarken o ağır metali gördüm ve komik gelmişti Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 
  • Selamlar.

Thinkpad kulanıyorum işlemcilerimiz aynı.

Sizde de donanıma ayrılmış bellek ekrandaki gibi mi?

Ben oyun oynamıyorum. Şu an ram almak da istemiyorum. Bu miktarı değiştirebilir miyim?

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb)
  • İyi akşamlar herkese
    Thinkbook 15 gen 2 ile
    Thinkpad e15 G2
    Arasında ne fark var?
    İşlemci ekran kartı ram her şey aynı
    Ama fiyat farkı çok fazla
    Aradaki fark nedir?

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Kasa ve klavye dışında fark duymadım şu ana kadar...

• sallami kullanıcısına yanıt

İkisi arasındayım. Kullanıcıların yorumlarını bekliyorum. Çok fark yok gibi ise thinkpadi alacagim

Ben bağlantı noktası zenginliği, typec şarj, hafiflik, uygun fiyat (arada 1000 tl fiyat farkı vardı ki ihtiyacımı karşılasa yine de alırdım) ve ikinci ssd slotu olması sebebiyle thinkbook aldım. Klavye olmazsa olmaz ise thinkpad alın. Kişisel ihtiyaçlar bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 31 Mayıs 2021; 21:58:50 >

Hocam aslında aradığım şey uzun süre sorun çıkarmadan/kasmadan çalışacak bir alet.

İşlemcisi iyi, ram ekleyince gayet yeterli, ekranı boyutu vs yeterli. İş/ev kullanımı için gayet güzel olur diye düşünüyorum. Thinkpad fiyatı iyi gibi şu an.

Bu arada konunu Evkle okudum. Aldığımda çok yardımcı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 31 Mayıs 2021; 22:5:57 >
    O zaman ikisi de işinizi görecektir. Thinkpad serisinin dayanıklılık konusunda iyi bir geçmişi var diyor arkadaşlar onların yalancısıyım.

Ben 4-5 yıl sonra her şartta yenileme ihtiyacı öngören biriyim.

Teşekkürler hocam. Aldığımda sorularım olursa yazasrim burdan. Thinkpadi alacagim sanırım.

• donanımcı.x kullanıcısına yanıt
    Intelin 11. Nesil işlemcilerde amd ye yetişmek için tdp yi normalden çok yükseltmiş, bu da ısınma ve aşırı enerji tüketimine sebep oluyor diye bir şeyler okumuştum. Ama test etme olanağım yok maalesef.

• leeen L kullanıcısına yanıt
    Mevcut Medya ileri/geri tuşlarını
    AutoHotKey programını
    kullarak yeniden ayarladım ve şu an bu tuşlar artık home & end tuşları olarak hayatlarına devam ediyorlar
    Kullanmak isteyen olursa kullandığım script aşağıda
    quote:

#Persistent
    #SingleInstance
    Media_Next::End
    Media_Prev::Home

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozcaliskan -- 3 Haziran 2021; 15:31:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

cevabınız için teşekkür ederim.

baya yardımı oldu.

size sormak istediğim bir soru var:

mesela "F4, F9, F10, F11 deki simgelerin ve yan taraftaki (delete ten öncekiler) yıldız ve makas işareti" olan tuşların autohotkey için adları nedir?

onlara da tuş atamak istiyorum mümkünse.

not: play/pause, stop, next ve prev tuşlarına atama yapabiliyorum ama o dediğim saçma karakterli işlevi olmayan tuşlara yapamadım :(

https://keycode.info/ sitesinde bastığın hangi tuş olduğunu öğrenip,
    script dosyasında kullanabilirsin.

F4, F8, F9, F10, F11 tuşları boş görünüyor Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) her hangi bir tepki vermiyor...Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 

yıldız ve makas işareti olan tuşlar için bilinmeyen 255 yazıyor. (foto ekledim) ama 2 si de aynı tuş gibi sanki Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6", ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) 

onlar için nasıl yapabilirim?

nasıl bir script yazmalıyım? 255 i bir türlü kullanamadım.

yardımcı olursan sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leeen -- 12 Haziran 2021; 22:44:22 >

undefined(255) kodu için yapabileceğimiz bir şey yok büyük bir ihtimalle.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.