Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam konuyu baştan sona okudum. Ben de 2. SSD HDD slotu yüzünden Thinkbook tercih ettim. Bugün Hepsiburada nın 2500 üzeri alışverişe 250 indirim avantajını kullanarak HB dan satın aldım.

Aslında renk olarak Thinkpad daha çok hoşuma gidiyordu ama...

Hayırlısı bakalım. İnşallah memnun kalırız.

• emekli56 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı uğurlu olsun hocam güzel günlerde kullanmanız dileğiyle aramıza hoş geldiniz. Biz ses yüksekliği dışında bir sorun yaşamadık. Malum uzaktan eğitim hikayesi. Onu da 50 tl lik bluetooth hoparlörle çözdük.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Ben emekli olduğum için sizdeki ses sorunu bende o kadar önemli değil.

Cihaz gelsin bakalım ben de cihazla ilgili görüş ve düşüncelerimi paylaşırım artık.

• Arkadaşlar ryzen 5 ile arasında ki fiyat fark neden bu kadar çok yani sistem olarak gerekirmi bu fark kasa veya bilgi verirmisiniz ryzen 5 5250tl niyetlendim ama kafa karıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Hangi makineleri kıyasladığınızı yazarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

• Hocam bu modelin ryzen 5 4500u olanından bahsediyorum ryzen 7 7000 civarı neden bu kadar çok fark var yada değermi aralarındaki fark sadece işlemcimi vs rica etsem bi değerlendirme yaparmısınız şu an G.G üzerinden ryzen 5 4500u 5249tl alalımmı bide tek endişem amd dahili işlemci ramdan alıyormuş bu ne kadar iyi kötü vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8052 lira olmuş. Ne desem boş

Kullanım amacınız ne onu da bilmemiz lazım. Bütün dahili grafik birimine sahip olan işlemciler ramdan yer. Zaten çoğunlukla O yüzden performans sıkıntısı yaşarlar. Bunun için çift kanal ram olmalı. Yani alınca ihtiyacınıza göre eğer ihtiyaç varsa siz de ilave ram takmalisiniz. Ben öyle yaptım. Çoğu alan arkadaşlar da böyle yaptı. Yoksa 4500 ya da 4700 çok sorun olmaz genel kullanıcı için.

Günaydın oyun yok sayılır hocam ama tabi ki keyif vermesi için extra ram takmak isterim hangi 8gb ram dual olur buna tavsiyeniz bide i5 ryzen 7 ile ryzen 5 in arasında 2000 tl fark var ama aralarında fazla performans yok gibi yorumunuz nedir teşekkürler

• Arkadaşlar laptopum dün geldi. İki gündür karıştırıyorum. İlk izlenimlerim oldukça olumlu.

Ekranı çok güzel. Hemen her açıdan görüntü bozulması olmadan ekranı ayarlama ihtiyacı hissetmeden izleyebiliyorum.

Eski laptopum MSI GV62 den ekranı çok çok iyi.

Işıklı klavyesi çok hoş 2 kademeli beyaz ışıklı olması çok iyi.

Önceki MSI da ışık tek renk ve kırmızıydı. Kırmızı hoşuma gider diye almıştım.Ama alışmam baya uzun sürmüştü. Buna hemen alıştım.

Eski laptoptan çıkardığım Sandisk SSD yi buna taktım ve bilgisayarı açtım. Hemen mevcut yüklü Arch Linuxla açıldı ve yeniden Arch yüklemekle uğraşmama gerek kalmadı. En çok da bu durum hoşuma gitti.

Ne varki üzerinde gelen SSD ye windows 10 yükledikten sonra Arch linuxum boot menüde bile görünmez oldu.

Önce canım sıkıldı ama aklıma hemen Easy UEFI programı geldi. Onu kullanarak boot menüye yeniden Arch linux ve reFind boot manager ı ekleyebildim.

Lenovo nun sitesine girdim. Cihazı otomatik tanıyan ve gerekli driverları indiren yönergeleri izledim. Hiç uğraştırmadan gerekli driverları yükledi. Bir de Bios güncellemesi vardı onu da elle manuel olarak hallettim.

Konuyu açan ve bu laptopu almamda baş etken olan @sallami hocama teşekkür ederim.

Benim gibi oyun oynamayan ofis ve internetle meşgul insanlar için gayet yeterli bir cihaz bence.

Kaldı ki bir çok oyunu da oynatabildiğini biliyoruz. Fiyatı da ben aldıktan sonra değişmedi.

Ben HB sitesinden mevcut fiyattan 250 TL indirimle aldım.

Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

• emekli56 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun.

4500u ile 4700u arasında testin yapıldığı alana göre -%10 ile +%30 arasında değişen performans farkları var. Negatif fark 4500u iyi demek. Ama dogal olarak çoğu testte 4700u önde. Ortalama olarak ise %10 civarı bir farkla 4700u önde. Eğer oyun oynamayan, belli özel bazı programları kullanmayan genel kullanıcı için bu farklar önemsiz. Hatta ilave ram takviyesine bile ihtiyaç duymaları beklenmez.

Yorumlarınız için teşekkür ederim işlemci hariç kasa ekran vs aynı galiba 4500u video bulamadım ondan sordum şu an 5189tl banka kartı 100tl 5089tl ye geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: sallami

Kullanım amacınız ne onu da bilmemiz lazım. Bütün dahili grafik birimine sahip olan işlemciler ramdan yer. Zaten çoğunlukla O yüzden performans sıkıntısı yaşarlar. Bunun için çift kanal ram olmalı. Yani alınca ihtiyacınıza göre eğer ihtiyaç varsa siz de ilave ram takmalisiniz. Ben öyle yaptım. Çoğu alan arkadaşlar da böyle yaptı. Yoksa 4500 ya da 4700 çok sorun olmaz genel kullanıcı için.

Sallami hocam merhaba. Bir şey sormak istiyorum.

Benim thinkpadde 8gb ram var.

Çift kanal yapmak için 8gb ram mi takmam gerek?

Mesela 16gb ram taksam çift kanal olarak çalışır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maligezgin -- 8 Temmuz 2021; 22:37:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt
    Anakartın özelliğine göre değişir hocam. Eğer güncel thinkpad serilerinden biri ise büyük olasılıkla destekliyordur. Lenovo bu konuda oldukça olumlu bir sicile sahip. Bizim thinkbook destekliyordu ve ben de 16 takıp 24 gb dual channel yaptım.

Hocam merhaba bende bu modelin 4500u olanı alacam 8gb dual olması için hangi rami tabsiye edersiniz bide 4gb qlsak dual olmazmı bide ram takıldıktan sonra dual olup olmadığını nasıl anlarız teşekkürler

4500u lü kasalardan biri yanlış hatırlamıyorsam 2.5 inç yerine normal 2280 ssd destekliyor. Ülkeye hangisi önce geldi bilmiyorum. Bu tip anakart farkları olabilir. Bazı anakartlarda 2280 ssd en fazla 512gb destekliyor diğerleri 1tb destekliyor. Yani bazı farklar olabilir. Ayrıntılarını lenovo sitesinden bakmanız lazım. Lenovo oldukça ayrıntılı olarak bu bilgileri sunuyor. Ekran için de benzer şeyler geçerli. Aynı seri nolu Üründe farklı firmaların ekranlarının kullanıldığına şahit olduk. Ama genel olarak aynıdır diyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 8 Temmuz 2021; 23:3:32 >
    Hocam ben ram sormuştum

Sırayla gidiyorum hocam 4500u aynı kasaya sahip galiba demişsiniz bir tereddüt sezdim. İzah edeyim dedim.

Tamam hocam bekliyom yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.