Şimdi Ara

Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
19
Favori
33.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dual olması için eğer anakart destekliyorsa yuvalardaki ramlerjn boyutları önemli değil. Iki soketin de dolu olması yeterli.

Hangi marka ram olduğu da çok önemli değil yeter ki uyumlu olsun. Lenovonun sitesinde her bir ürün için uyumlu ram listesi yayınlanıyor. Ancak Kingston hemen hepsinde oluyor genellikle. Ömür boyu garanti de olduğundan biraz daha içiniz rahat alıyorsunuz. Zaten lenovonun sitesindeki bazı marka ramler maalesef ülkemize gelmiyor.

Takmadan önce ve sonra programlarla test yapın. Hız artışını net görürsünüz. Yaklaşık %40 civarı olur. Ayrıca bant genişliği de artıyor sanırım. Bu programlar dual channel diye de ekranda gösterir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Peki hocam ram takviyesi yaptık kendi gpu dahili işlemcisinin ram miktarını arttırmak gibi bir şey varmı yani 16gb ram oldu dahili gpu sunu 4gb arttırılabilinirmi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sallami kullanıcısına yanıt
    Hp de bugün 3000 e 300 indirim vardı ryzen 5 4500u olanı 5099tl artı ykb 100tl verdi 5000 e geldi baktım son 6 aylık fiyat tarihçesine 4850tl fırsat bu fırsat aldık bakalım umarım amd korkum karşıma olumsuz çıkmaz iadesi de yok

bundan nasıl emin olabilirim? teyit edebileceğim bir yol var mı rami almadan önce?

cihazım thinkpad e15 g2

• CemalSanane kullanıcısına yanıt
    Hangi model hocam? Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim hocam ryzen 5 4500u işlemci olan thinkbook hocam bakalım amd bizi üzermi bu arada i3 11.nesil kullandım hızlıydı bu nasıl olacak

• maligezgin kullanıcısına yanıt
    Ürün kodu ile psref e bakın orada yazar. Ama thinkpad e15 g2 güncel ürün. Desteklememesi imkansız. Ryzen 4000 forumunda çok arkadaş satın aldı. Orada mutlaka 24 gb yapan vardır rami (ben var diye hatırlıyorum).

Günlük kullanımda çok fark giremezsiniz hocam en azından bir kaç yıl. Sonra windows şişer, programlar şişer, yeni teknolojiler gelir ve onlara göre yazılımlar güncelleme alır sonra yavaş yavaş fark, fark edilmeye başlar. O zaman da makinenin ömrü tamamlanmış olur zaten. Yeniden değiştirirsiniz.

Bu dediğiniz sadece amd özelindemi intel de girermi buna zamanla yavaşlama olayına olmadı bi 8gb ram alacaz dual olur

i3 11. Nesil ile amd 4500u arasında günlük kullanımda fark göremezsiniz dedim hocam. İşlemciler geliştikçe, paralel olarak işletim sistemleri ile programlar da bu İşlemcilerin özelliklerinden yararlanacak şekilde değişiyor. O yüzden aradaki fark zaman içinde görünür hale gelebilir o zamana kadar da makine eskir demek istedim. Ben de 4. Nesil i3 ten amd 4700u ya geçtim. Yıllar önce gayet sorunsuz kullandığım sanal makine uygulamaları zaman içinde gelen güncellemelerle, yeterli ram olmasına rağmen kağnıya dönmüştü. Mecbur kaldım. Bu olmasa hala kullanmaya devam ederdim. Hatta celeron işlemcili netbookta bile ayet hızlı çalışan sanal makineler artık 4700u da anca kurtarır oldu.

• @sallami Hocam şu rami almayı düşünüyorum: https://www.hepsiburada.com/kingston-8gb-3200-mhz-ddr4-cl22-ram-kvr32s22s6-8-p-HBV0000147EHQ?magaza=Tempo%20Bilgisayar

Benim Thinkbook Ryzen4700 e olur değil mi?

• Ve de dual olurmu bunla ram ler hocam

• emekli56 kullanıcısına yanıt
    Linkteki ram özellikleri şöyle :

KVR32S22S6/8

8GB 1Rx16 1G x 64-Bit PC4-3200

CL22 260-Pin SODIMM

Bir de şu özellikte bir ram var :

KVR32S22S8/8

8GB 1Rx8 1G x 64-Bit PC4-3200

CL22 260-Pin SODIMM

İkisi de 8 gb. İkisi de single rank. Ki bu önemli çünkü iyi bir ram controller içermeyen (ryzen 3000 öncesi cpu lar gibi) işlemcilerde ısınma ve bunun sonucu olarak da stabilite sorunlarına yol açma ihtimali var. Ancak rank 2 olanlar daha hızlı çalışıyor diye biliyorum.

Gelelim bu ikisine. Normal olarak kime sorsanız size notebook ta hangi tür ram varsa o tür ram takın diyecektir. Yani sistemde 1R16 varsa siz de 1R16 takın yok 1R8 varsa siz de 1R8 takın yanıtı alırsınız. Teknik detay bilgi içerdiği ve çoğu kişi olayın ayrıntısına hakim olmadığından uyumsuzluk riski almak istemez.

Fakat aslında fark (konu içinde daha önceki mesajlardan birinde uzun uzun anlattım) sadece ram üzerindeki küçük siyah prizma şeklindeki çiplerin sayısından ibaret. Diğer tüm özellikler her iki RAM'de de aynı. Bu nedenle uyum sorunu beklenmez ve dual çalışmaya olumsuz etkisi olmaz.

Peki neden iki farklı ram üretilmiş olan zaman. X8 ve x16 her bir siyah prizma çipin bireysel bus genişliğini göstermekte. Ram modülünün toplam bant genişliği ise sabit ve 64 bit. Öyleyse 1R8 olanda 64/8=8 tane siyah prizma çip olmalı. 1R16 olanda ise 64/16=4 siyah prizma çip olmalı. Bu fark ram modellerinin performansına doğrudan etki eden bir husus değil ama x16 çipleri üretmek daha ucuza mal oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 12 Temmuz 2021; 0:58:39 >

4000 konusunu genişçe okuyacagim.

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam merhaba panel 8 bit mi 6 bit mi bakabilirmisiniz White color ayarlardan

Makine erişimim dahilinde değil. Ancak linkte 8 bit olduğu ifade edilmiş.

https://www.panelook.com/N156HCA-EAB_Innolux_15.6_LCM_parameter_30972.html

Umarım benim aldığım ryzen 5 4500u olanda 8bit tir bazı makineler evet ips ama 6bit renk kalitesi hissettiriyor denilmiş

6 bit olacağını sanmıyorum. Çünkü 6 bit ile 16.7 milyon renk üretmek pek mümkün görünmüyor.

Bakalım yarin gelecek ryzen 5 in hiç incelemesi yok enteresan bide tesadüf öğrendim bu makinler gen 2 galiba yani 1 nesili de varmış ama 1 ve 2 arasındaki fark öğrenemedim

Hocam bu iki ram in arasında 40 tl fark var hangisi alim dual olması için makine ryzen 5 4500u

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.