@yavuzeki Bende Thinkbook cihaz aldım aynı sorunla karşı karşıyayım. Cihaz Samsung Evo ssd 'yi okumuyor. Hatta bir tane hdd disk taktım onuda okumuyor. Nasıl bir yol seyretmeliyim. Bana yardımcı olur musunuz ? |
Thinkbook 15 Gen 2 ARE (AMD) inceleme (20VG006WXT) (15.6', ryzen 4700u, 8 gb, 256 gb) (18. sayfa)
-
-
Maalesef çözüm bulamadım. Samsung Türkiye'nin umurunda bile değiliz. Cihazı alıp bir ryzen işlemcili bilgisayarda bile denemedikkerine eminim. Servise boşuna gönderdim. Elden satın aldığım için iade de kabul etmiyorlar. Mecburen satıp Sandisk alacağım. -
Yalnız bende başka diskleri tanıdı... Sizde başka bir problem olmasın... -
Tam da bunu soracaktım sana hocam. Samsung evo dan başka diskler de ne oldu merak etmiştim. Hani sana sorun yaşadığında lenovo-samsung uyumsuzluğu ihtimali olabilir demiştim. Aklımda kalmıştı. Şehir efsanesi mi, gerçek mi, sorun geçen yıllar içinde çözülmüş mü merak ediyordum. Öğrendiğim iyi oldu.
Bu arada sanırım sorun Samsung tan kaynaklanıyor. Pazarı domine ettiği için siz bana uyun modunda tahminim. Samsung cep telefonları da sandisk hafıza kartları ile uyumsuz idi. Tabi telefonu değiştirmek daha zor olduğu için, hafıza kartını değiştirdim ben. O zamandan beri bilgisayarlarda ve diğer cep telefonlarında sorunsuz çalışan hafıza kartı galaxy s5 te sorun çıkarıyor veri kaybı yaşatıyordu. Bu defa laptop değişmeyeceğine göre Samsung değişecek. Sıkıntıyı çeken biz olacağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 20 Şubat 2021; 21:26:58 > -
Sormak istediğim bir soru daha var F4 tuşuna basınca sizde mikrofonu kapatıyor mu ? veyada F8 tuşuna basınca uçak moduna geçiyor mu pc. Bende tüm driverlar yüklü normal ses açma ses kısma hesap makinesi vs hepsi çalışıyor ama mikrofon tuşu veyada uçak modu tuşları nedense çalışmıyor.
-
Diğer lenovo larda da ayni sorunlar varmış. Kapatip açınca bazen çalışıyormuş ama bekleme uyanma vs durumunda yine kapanıyormuş kısayol tuşları. Sorunun windows kaynaklı olduğu iddiaları var. Ben kullanmıyorum bu tuşları. -
Bu durum bende de aynı... Umarım Lenovo yakında bir update ile düzeltir... -
quote:
Orijinalden alıntı: nightseasonHayırlı olsun.
Benim de 8 gb ram yolda bakalım.
Ustad ram takviyesi kolay oldu mu, performans etkisi nasıldı,
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok faydalı bir inceleme olmuş, teşekkür ederim.
Bir sorum olucak, HP'nin bu modelini 15s-eq0013nt 4600 TL'ye satın aldım. Bu ürünün fan sesi çok rahatsız ediyor, ürünü iade edip bu lenovoyu almama değer mi acaba?
Çok teşekkürler
HP'nin linki:amazonHP Dizüstü Bilgisayar, 15.6'' FHD IPS, AMD Ryzen 5 3500U, 8 GB RAM, 512 GB SSD, Freedos, 3H930EAhttps://www.amazon.com.tr/gp/product/B08H8X5PNF/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1&tag=dhapp00cyf-21&language=tr_TR
-
-
Çok teşekkür ederim, almaya karar verdim. birnumara.com üzerinden almam bir sıkıntı yaratır mı en ucuz orası görünüyor şu anda.
Bir de 1000 TL fazla verip ryzen 7 almak mantıklı mı? Sadece günlük işler için kullanılacak. Hız farkı aradaki farka değiyorsa alabilirim.
-
Bence gerek yok. 3500u işinizi görecek idiyse 4500u fazlasıyla yeterli olacaktır. Onun yerine bütçeniz müsait olduğunda ve biraz daha güce ihtiyaç duyduğunuzda 8 gb ram ekleyebilirsiniz.
Şirket hakkında bilgim yok ancak akakçe yorumları ve puanları iyi görünüyor...akakce.comBirnumara Güvenilir Mi? Müşteri Şikayet ve Memnuniyet Yorumlarıhttps://www.akakce.com/magaza/birnumara,1,6.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Şubat 2021; 11:59:43 >
-
Hocam bir düzeltme yapayım hp de de iki Ram slotu varmış. Bilginiz olsun. Alan biri ram ekleme videosu çekmiş. Hp sitesindeki bilgi eksik ve de hatalı. Eksik tek slot var diyor. Hatalı çünkü max 8gb Ram diyor.
Bu durumda iki.makine arasında sadece diğer farklar kalıyor. Iki işlemci arasında testine göre değişmekle birlikte ortalama %10-30 performans farkı mevcut. (Bazı testlerde %50 yi bulurken wprime gibi bazı testlerde neredeyse fark çıkmıyor. Ancak günlük kullanımda %15-20 fark olacağını düşünüyorum)
notebookcheckProcessor Comparison - Head 2 Headhttps://www.notebookcheck.net/R5-4500U-vs-R5-3500U_11687_11161.247596.0.html
Temel farklar şunlar:
1. İşlemci. 3500u-4500u
2. RAM hızı: 2400-3200
3. Type c giriş: 1-2 (ikisinden de PD var)
4. Usb a girişi : 2 (geleneksel usb 3.0 artık 3.1 olarak biliniyor. Şarj desteği yok)-2 (güncel usb 3.2. Biri şarj destekli)
5. Kart okuyucu: usb 2.0 (30 mb/s)-usb 3.0 (80 mb/s)
6. Grafik: bellek hızından doğrudan etkilenir.
7. Ssd : 512-256. Hp bu açıdan en az 300 tl daha avantajlı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Şubat 2021; 19:49:43 >
-
Merhaba, öncelikle verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.
Benim sormak istediğim soru maalesef fan sorunu meselesi. Yukarıdaki mesajlarınızda fan hassasiyeti olanların başka bilgisayar bakmaları gerektiğini belirtmekle birlikte hepsiburada ve diğer tüm yerlerde çoğunlukla bilgisayarın çok sessiz çalıştığından bahsedilmiş, keza siz de öyle bahsetmişsiniz.
Geçen haftalarda asus d509da ryzen 5 3500u 12 gb ram 512 ssd bir bilgisayar satın aldım. Fakat cromeda 2-3 sekme açıkken dahi sürekli hissedilir bir fan sesi duyuluyordu. 5 dakika sürekli devam ediyor 1 dk duruyor ve sonra yine bu şekilde tekrar ediyordu.
Bu bilgisayarda da aynı durum söz konusu mudur? Bilgisayarı yalnızca internette dolaşmak ve office programları gibi temel şeyler için kullanacağım. Hem hafif hem de en azınsan 5-6 yıl beni götürebilecek bir bilgisayar arayışındaydım sizin konu başlığını gördüğümde.
Fan konusunda emin olduktan sonra hemen sipariş vereceğim. Yaklaşık 3-4 haftadır araştırma yapıyorum ve neredeyse her marka ve modelde aynı sorundan bahseden olmuş. Bu durumun artık yeni bilgisayarlara özgü olduğuna ikna olursam yapılacak bişey yok deyip devam edeceğim. Evde çok eski bir Casper Nirvana intel pentium bilgisayarım var bir fısıltı dahi duyulmuyor fan sesiyle ilgili, bu nedenle de sanırım alışamıyorum.
Cevaplandırırsanız çok sevinirim, teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Fan sesiyle ilgili bir değişiklik oldu mu ?
Merhaba,
Sizde fan sesiyle ilgili bir gelişme oldu mu , güncellemeyle ilgili bir düzelme vs.
Asus ryzen işlemcilerini sabote eden bir firma. Bunun için yeterli soğutma sistemini bilinçli olarak kurmamakla suçlanıyor. En basitinden fan ızgarasını kapalı bırakmış baci modellerde (ilk ryzen serisi 3500u lü modeller). Sıcak hava dışarı atılamayınca da hem işlemci yavaşlıyor hem de sürekli fan sesi oluşuyor.
Nette gezerken, film izlerken, wordde metin yazarken bendeki makine de sıfır ses var. Yani çok güç gerektirmeyen günlük işlemlerde sessiz çalışıyor.
Ancak makineyi kızıma aldım. Ilk 10 gün ben kullandım ve ona devrettim. Halihazırda kullanmıyorum. Ama bir süre kullandıktan sonra kendisine sorduğumda (ki ses konusunda çok hassastır) sorun olmadığını söylemişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 22 Şubat 2021; 21:34:36 > -
Çok teşekkür ederim , şuan fiyatı 6bin lira ama daha fazla indirim olacağını sanmıyorum yükselmeden almakta fayda var
4500u lü model 4900 tl şu an havale ile... Her şeyleri aynı sadece işlemci 4700u yerine 4500u kullanılmış. -
quote:
Orijinalden alıntı: MetinergulMerhaba,
Sizde fan sesiyle ilgili bir gelişme oldu mu , güncellemeyle ilgili bir düzelme vs.
Büyük ihtimal bana gelen üründe bir problem vardı, 10-15 gün kadar kullandıktan ses azaldı aslında gerçekten sessizmiş dedirtti neden öyle oldu bende anlamadım, servise gönderecektim ancak sesi azaldığı ve kardeşim kullandığı için dersleri var o yüzden vazgeçtim. Arada sanki yine oluyor gibi ama bakalım.
Bu arada bahsettiğim ses fanın üfleme sesi değil uğultu şeklinde gelen bir sesti, şimdi fan çalışıyor duyuyorum ancak uğultu yok sadece hava akış sesi var yani normal gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X